Skocz do zawartości

Big Apple 12/13

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich fanow Knicks w nowej corocznej krucjacie.

Co nowego u naszych pomaranczowo niebieskich ano:

- mamy Nets za miedza - ktorzy poki co sa tak tragicznie zarzadzani ze traktowalbym ich jako ciekawostke przyrodnicza nic wiecej.

- Amare podobno bedzie sie uczyl od samego The Dreama WOW!!! szkoda ze nie tak z 5 lat wczesniej.

- Melo stracil ponoc 12 funtow czyli okolo 5,5 kilo kurcze obawiam sie o efekt jojo.

- Ajman sie rehabilituje podono odrzucil kule i wszystko przebiega wedlug planu.

- Jakis tam arbitraz na korzysc Knicks ktory daje nam wczesne prawo Birda dla Novaka i Lina.

- Podobno Fields ma zarabiac okolo 3 banki w przyszlym sezonie - ehhhh

- Baron bardzo chce wrocic w przyszlym sezonie jako Knick.

Boston sie skonczyl :( , Chicago skontuzjowalo. Optymistycznie bedziemy 3-4 sila na wschodzie co nie zmienia faktu ze bedzie to 4 polki nizej niz Miami.

I co tu dodać? :D

To, że MOŻE uratować ich tylko jedna osoba - Steve Nash. Naprawdę nie czuję tej drużyny, a szczególnie z Linem jako starting PG. Jako backup - jasne. Byłby świetny. Ale tam potrzeba kogoś takiego jak Stevie. Kogoś kto obsłuży Amariusza, uruchomi jego grę p-n-r, dostarczy piłkę 'Melo tam gdzie jest deadly. Lin co prawda miał wszystkie te rzeczy robić, ale de facto jego rozgrywanie nie było wcale tak efektywne, a większość jego gry była raczej pod siebie samego.

Trochę ciulowo, bo gdy wreszcie ktoś posprzątał ten bałagan w salary po Ajzei, nagle ot tak sobie ponownie mają załadowany cup trzema sutymi kontraktami. I o ile każdy z nich (no może oprócz Amar'e po ostatnim sezonie) na te pieniądze zasługuje, to w takiej konfiguracji to marnotrastwo. Ideałem byłoby pozbycie się Amariusza, ale czy znajdą się na niego chętni?

YUPI! Nareszcie nowy topic o NYK! Czekałem kiedy @agresywnychomik lub @karpik założą nowy temat na następny sezon bo takiemu rookie jak ja to nawet nie wypada ;)

Nie ma takie opcji by Lin (jakkolwiek by nie grał) nie byłby 1 PG więc mimo, że za Nasha oddałbym pół drużyny, bo to najlepszy dostępny dla Knicks wolny agent, to nie przydałby się w takiej konfiguracji rostera. BTW PG to Baron jak w ogóle wróci do grania to będzie dobrze.

Po ostatnim nieprzepracowanym przez Melo i Amare (dosłownie go olali) offseason, tak jak miałem nadzieję, że się chłopaki wezmą za siebie. Melo schudł i to mu tylko wyjdzie na dobre. Natomiast Amare zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Czytałem, że ma dość wjazdów na jego osobę i coś ma zamiar zrobić ze swoją grą (mam nadzieję, że tą defensywną). Ja bym obu dodatkowo zrobił indywidualne treningi z Tysonem i Woodsem by się chłopaki ogarnęli choć trochę w obronie. Linowi też by się przydało.

Wielka szkoda, że pick NYK poszedł do Houston bo ten draft jest naprawdę mocny i głęboki. Coś ciekawego na pewno by się wyciągnęło (np. backup na pg).

Co do trejdu Amare, to straciłem wiarę w to że ktokolwiek go gdzieś łyknie - jedyna opcja to puszczenie go na jakieś zadupie gdzie robiłby dobry marketing i pożerał pkt ale wtedy w zamian wróciłyby jakieś fryty. Przy idiotycznych trade'ach Rox którzy dają pół najmocniejszego draftu od 03 za DH to trade Amare+Tyson za DH i Turasa wydaje się śmieszny.

Poza tym trzeba gnoić Netsów! Deron uciekaj stamtąd póki młody jesteś!

Fields świetnie by się wpasował w planowany rebuilding Suns. Stworzyłby bardzo obiecujący duet na skrzydle z B-Easym.

Generalnie widać, że Grunwald szybko zdał sobie sprawę z tego, że Nash nie będzie grał za 3 mln i próbuje wszystkich sposobów, żeby go jednak sprowadzić. Fajny plan, ale niezbyt realny.

Fields świetnie by się wpasował w planowany rebuilding Suns. Stworzyłby bardzo obiecujący duet na skrzydle z B-Easym.

Generalnie widać, że Grunwald szybko zdał sobie sprawę z tego, że Nash nie będzie grał za 3 mln i próbuje wszystkich sposobów, żeby go jednak sprowadzić. Fajny plan, ale niezbyt realny.

tylko, ze mimo przyjścia Nasha powstaje dziura na SG po Fieldsie właśnie

wiadomo, biali nie potrafią skakać

próbuje rozkminić dlaczego NYK atakują tak mocno po Nasha i jedyna opcja to taka, że liczą się z tym że ktoś da Linowi dużo hajsu którego nie przebiją

bo jak masz Lina na pg to nie ściągasz za wszelką cenę nawet najlepszego pg w lidze bo LIn to (póki co) przecież złota kura

wiadomo, biali nie potrafią skakać

próbuje rozkminić dlaczego NYK atakują tak mocno po Nasha i jedyna opcja to taka, że liczą się z tym że ktoś da Linowi dużo hajsu którego nie przebiją

bo jak masz Lina na pg to nie ściągasz za wszelką cenę nawet najlepszego pg w lidze bo LIn to (póki co) przecież złota kura

Nix zapowiedzieli, ze inwestowac w Lina i tak będą i wyrównają co mają wyrównać...a Nasha chcą aby przyuczył młodego padawana...

może to być takze przygrywka na liniii Raps-nix gdzie obie ekipy atakują tych samych graczy tylko podbijając niepotrzebnie cenę!

taka rekontra

druga opcja wchodzi w grę i rzeczywiście tak może być

natomiast co do pierwszej to wg mnie Knicks powinni zająć się obsadą innych pozycji/zatrzymaniem tych wartościowych graczy co mają a nie brać top 3 pg by przez 1-2 lata ratował nix i uczył Lina jak się gra pick&roll