Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2012/13

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra Panowie,

Sklady przemeblowane i wklepane, a waivery przetrzebione, wiec czas na ta dyskusje: contenderzy.

Jak na moje oko i na dzis jest 7... z czego kazdy wg mnie z duzym znakiem zapytania.

Najwiekszy z nich maja Raptors w postaci Rose'a - jak zostanie caly sezon w druzynie IMHO Toronto odpadnie z walki, ale w kazdej chwili jest mozliwosc blockbustera, wiec realne szanse pozostana,

Bulls licza na to, ze Jack i Hawes nie poleca na ryj z produkcja lub ktos ich zastapi bo bez nich bedzie ciezko,

Celtics potrzebuja sprzyjajacych decyzji trenerow w rozdzielaniu minut o co ladnie prosze ;-)

Clippers modla sie o plecy Dwighta [a na dzis wyglada to bardzo tajemniczo] i trejd Calderona,

Pistons maja bardzo dobry start, ale musza ostro i skutecznie walczyc na FAsach... a tego bardzo zabraklo w zeszlym roku, wiec mam watpliwosci jak to wyjdzie w tym sezonie,

Mavs i TWolves maja fajne glebokie sklady, ale strasznie stare, wiec trzeba uniknac kilku klifow i/lub zastapic wpadki/miny z FAsow/trejdow.

Oczywiscie kilka innych druzyn moze dolaczyc do grona jak np Lakers [iMHO najblizej], Heat, 76ers, Magic, Kings czy Sonics, ale wg mnie na dzis brakuje przynajmniej jednego klocka czyli albo dobrego trejdu albo jakiejs sporej nieoczekiwanej eksplozji.

Wszyscy sie zgadzaja z w/w opinia, prawda? ;-)

Jeśli chodzi o Pistons, to zeszły rok miałem na FA jak zwykle udany. Parsons i Thomas wyrwani byli już w trakcie sezonu. Problemem były sloty, a to dlatego że zmarnowałem waiver na RIPa (zawsze była informacja, że już jutro gra, po czym nie wchodził na boisko), Deron, Duncan sporo nie grali a poza tym wiedziałem, że jeżeli nawet uda mi się wygrać to duzym kosztem. W tym roku sytuacja jest zupełnie inna i nie zaniedbam niczego from the Day One. Uważam, że Antek jest zdecydowanie faworytem do pudła, bez dwóch zdań. Połowa jego zawodników zrobi progres o 10 fp.

Uważam, że Antek jest zdecydowanie faworytem do pudła, bez dwóch zdań. Połowa jego zawodników zrobi progres o 10 fp.

Polowa?!? Moglbym sie zgodzic [w optymistycznym wariancie] z Bogutem, Gordonem i Zachem... ale to daleko do polowy ;-)

IMHO na dzis ma za plytki sklad zwlaszcza w kontekscie zdrowia paru jego gwiazd.

Ed Davis nic nie zrobi źą, bo Ed Davis nie będzie grał na tyle, by zrobić konkretny impact. Skoro nie zrobił go jak Bargs stracił 3/4 sezonu, plus doszedł do składu Valanciunas, to tym bardziej teraz go nie zrobi. Plus wieczna kontuzja Gordon, plus wieczna kontuzja Bogut.

Nie żeby mi się skład Antka nie podobał, o czym zresztą już pisałem wcześniej, ale fantasy wise nie jest to (jeszcze) skład na pierwszą trójkę. Zresztą wydaje mi się, że Antek sam jest zaskoczony w jak szybki sposób i jakimi środkami stworzył z z zespołu z 2 pickiem w tegorocznym drafcie, zespół traktowany jako contender.

Mówicie, że nie było napału na Robina? Z 16 waiverem udało mi się go ściągnąć? Nieźle. Tak więc ruchy transferowe w moim zespole zakończone. Była mega lipa i chyba szansa na the lowest score ever pod względem sumy fp, ale udało mi się posklejać zespół może nawet na... 12-11 miejsce ;] co będzie akurat dla Bobków mega sukcesem.

Bulls licza na to, ze Jack i Hawes nie poleca na ryj z produkcja lub ktos ich zastapi bo bez nich bedzie ciezko,

Hawes teoretycznie ma szanse utrzymac produkcje. Chca go w s5, on nakreslany plan gry niby akceptuje. Boisko zweryfikuje. Z Jackiem moze byc gorzej i na pewno jemu blizej bedzie do 30fp a nie 40. W tego Pattersona wierze. Mial przeblyski w zeszlym sezonie. Moze teraz jak dostanie 30min to bedzie mozna liczyc na +30fp.

Na tym Lopezem myslalem ale bylem przekonany, ze ktos go wezmie z wyzszym waiverem od mojego i tak tez sie stalo. Z drugiej strony wolalem zostawic Delonte w skladzie. Po Lopezie szalu nie oczekuje. 25fp to pewnie granica ktorej nie przekroczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.