Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2012/13

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem sobie ten temat od początku i mam do powiedzenia mniej więcej tyle:

Obi, teraz wiesz co mogłeś dostać za pakiet Booz,Kobe ;) Zwłaszcza, że sezon temu walczyłem żeby się skontaktować w ich sprawie z Popkiem przez dwa miesiące.

Nie zgadzam się z Shavlickiem, że Kobe był wart Deng+Henderson, Kobe jest nadal wart pakietu Deng+zawodnik z przedziału 37-42. Może nawet za dwa lata skończyć karierę, ale do tej pory to wciaż Kobe dający tyle samo fp co Deron. Booz to złamas, ale swoje jest wart. To tak a propos starych trejdów. Szkoda, że nie miałem czasu siedzieć na forum, kiedy to się wszystko wydarzyło.

Ano wtopil tamten trejd bo sie pospieszyl.

Ale warto tez odnotowac, ze Obi jednego dnia wykonal wiecej ruchow niz jego poprzednik w calym zeszlym sezonie...

Roger napraw tego Calderona bo zaraz mi bana wjebiecie i bede musial sie do wilq przejechac na chate

Powinienes byc wdzieczny, ze to zauwazylem i wspomnialem przed deadlinem choc strategicznie mozna bylo poczekac pare dni i walczyc o bana ;-)

No mówiłem, że obi się mocno pospieszył z Boozem i Kobem. Ale tak jest z Rogerem, atakuje o 4:43 kiedy jesteś zaskoczony i nie dasz rady się bronić.

Moje waivery Tobias Harris i Andrew Nicholson to totalny masterplan. Czyli koło 3 listopada będzie ich można brać z FA, ale na razie mi się podobają.

k**** Findek recap twojego trejdu:

hujowy trejd bo oddales Olimpijczyka i najlepszego zawodnika w trejdzie za jeden pozadny sezon Kobego

nastepnie toumaczysz se czemu to zrobiles bo czujesz sie ze trejd hujowy i asekurancki

dzis o nic nie walczysz a rzuciles wazystko na jedna karte

do tego oddales pick

recap recapu

Roger wpadl do twojej wioski wyruchal wszystkie twoje kobiety a ty mu nalales jeszcze swojej najlepszej sliwowicy i dales gasior bimbrru na droge

brawo

pocieszajace jest to ze mam cie z glowy

do tego zlamales chyba z 5 zasad manifesto wiec to nie mogl byc dobry trejd

Gerald Henderson to badziewie ktore robi 33 bedac gtg druzyny - stat filler przehooy

ai3, mozesz przypomniec najwazniejsze zasady manifesto? Po za tym ze wygrywa trade zawsze ten kto bierze najlepszego zawodnika w wymianie. A inne? Nie to ze jestem uszczypliwy, ale bardziej ciekawy.

btw, Roy to steal w chooj, ale jak sie polamie to Szwed bedzie napierdalal jak dziki osiol, wiec suma sumarum, kazdy oze jak moze, ai3 mial wyzszy waiver, dlatego wzial roya, a mnie sie ostal rusek.

inna sprawa, ze rano sie zastanawaielm czy wziasc jricha za norrisa cole'a (lol).

Roger wpadl do twojej wioski wyruchal wszystkie twoje kobiety a ty mu nalales jeszcze swojej najlepszej sliwowicy i dales gasior bimbrru na droge

ROTFL. Tym bardziej, ze sie zgadzam. Ten pick komicznie zbednie dorzucony.

EDIT: Na obrone Findka bym dorzucil, ze nie mial SG, wiec podmianka Kobo-Deron pozwalala na lepszy rozklad rostera.

Antek, archiwum Twoim przyjacielem ;-) http://www.e-nba.pl/showthread.php?6979-GM-Manifesto

Edytowane przez wiLQ

Shavlick, ja zawsze rozpisuje swoje trade'y. Zwłaszcza te większe.

Pick 20 jest wart sam wiesz ile. Chociaż nie, przypominam sobie jak dałem Ci Thabeeta i pick 18 za Cambymana, który dalej poszedł w wymianie, z której dostałem jakiegoś Love'a czy innego Derona. Masz rację, mój pick 2013 był bezcenny.

Propozycja trejdu wyszła ode mnie. Motywacją była konieczność pozyskania SG i użycie Mariona jako assetu, dopóki jest cokolwiek wart. Po tym sezonie nie będzie wart więcej niż dzisiaj Thabo Sefolosha,a udało mi się wyrwać Westa. Nie udało mi się wcześniej wyciągnąć Iguodali, próbowałem wielu opcji, chciałem nawet zatrzymać Derona i dlatego szukałem możliwości pozyskania SG za Thomasa. W Thomasa niestety nie wierzycie (będziesz żałował Wilqu ;P Pierce to Marion, Marion to Pierce), Parsons to rudy Josh Smith i go nie oddam jednak, a Miles to nie jest SG w zespole walczącym o tytuł. Musiałem kogoś "rozmienić" i tym kimś mógł być tylko Deron.

Russell to idiota, ale jest z żelaza.

Love to top5 do usranej śmierci w fb. W ostatnim sezonie numer 2

Gay - wymienianie go teraz byłoby wielkim błędem, za niska wartość, poza tym gra na SF i PF. Również mało łamliwy.

Duncan - gówno za niego dostane ,a te 40-45 przez 2 lata jeszcze zrobi.

Musiałem pchnąć Derona, który był z całego mojego core najbardziej łamliwy. Nie zdziwię się jak znowu zacznie robić prawie 60, jednak jest to imo ryzyko niewielkie i jestem w stanie je ponieść. Dostaje za to Kobe, który będzie pasiony przez Nasha i który będzie pasł Nasha i Howarda. Kobe jest SG. Imo nie jest tak wielką ceną dostać Kobe i Westa (40+), za Derona. Bo tak trzeba na ten trade patrzeć. Po sezonie Marion staje się nikim, Kobe mogę dalej opychać lub zostawić a West ma dopiero 33 lata i jeszcze ze 2,3 dobrej gry przed sobą. No i pod kątem tego sezonu mimo wszystko sie wzmocniłem. Nie mam wątpliwości, że Kobe i West zrobią razem więcej fp niż Deron+Marion. Chyba, że West się połamie jak kiedyś, ale od paru sezonów jest zdrowiutki, wiec wielkich obaw nie mam.

Aha, apropos manifesto. Byłbym idiotą, gdybym napisał, że jest gówno warte, przecież to Ty mnie nauczyłeś grać w keepera. Tylko że jakoś to Twoje manifesto nie sprawdza się kiedy przychodzi walczyć o mistrzostwo. Wtedy manifesto Cie zawodzi ;]

ai3 aka miszczunio 2009 i 2011 aka the greatest aka aipierwszy aka ai the champ

Hahaha, parę tygodni przed legendarną klęską. Strasznie się wtedy zawiodłem, gdybyś wtedy wygrał z Lu po całym sezonie trash talku to bym sobie przybił Manifesto nad łóżkiem, oprawione w ramkę ze złota.

Czas, żeby uczeń pokonał mistrza i przepisał manifesto na nowo ;] Blał !

Edytowane przez Findek

Nie myśl Bulek, że o tym nie wiem ;] Ellis co prawda ostatnie dwa sezony był zdrowy, ale patrzac na jego historię czułem jak mnie przechodzą nieprzyjemne dreszcze. Poza tym nie miałbyś mi kogo dołozyć do niego i Mariona, zwłaszcza jeżeli hajs się miał zgadzać.

Nie, Ellis nie jest lepsza opcją w fantasy niż Kobe. Nawet teraz kiedy ten drugi ma 34 lata, nawet w keeperze.

Aha, nie mam pojęcia skąd Wam się wziął pomysł, że Kobe będzie oddawał mniej rzutów. Nawet jeśli, to minimalnie i z korzyścią dla skuteczności (dzięki Nashowi). Przecież Howard będzie oddawał mniej więcej tyle rzutów co w Orlando, swoje rzuci Nash ale już nie jest w swojej mp3 formie i nie będzie ich oddawał po 20. Kobe idzie po scoring title fot the last time.

Aha, Westa mogę spylic, może nawet w pakiecie z Thomasem jednak. Czekam na ciekawe propozycje.

Edytowane przez Findek

Matrix jest iron manem, plus w Dallas nie ma w ogóle żadnego back upa z prawdziwego zdarzenia, plus ma długi kontrakt, więc na bank nie będzie miał za sezon wartości Shefoloshy. West za to jest w cy, to jego największa wartość.

Deron i Kobe to ta sama półka fp, wiek na korzyść Derona. Po prostu nie wierze, że w takim sezonie jak ten nie będzie zmotywowany. Brooklyn, masa nowych ludków, nowa hala, idealne warunki do powrotu do +55.

Ważne w tym trejdzie jest to, że pozyskałem co chcialem (przede wszystkim pg) i gra gitara. A pick traktuje jako fajny dodatek, którzy może się przydać w przyszłości pod trejd jako filler (wbrew pozorm nawet picki 18-20 przydają się przy trejdach).

Ja chciałbym tylko jeszcze raz przypomnieć. Deal z Rogerem się się odbył, gdyż chciałem szybko (może i za szybko) załatwić sprawę. Ja w każdym bądź razie nie jestem smutny, ani zmartwiony. Nie mam już w prawie w ogóle dziadów w zespole. Skład w miarę stabilny, może nie będzie aż takiej biedy. W zyciu bym nie podjął decyzji, aby "walczyć" o 1 pick i odpuścić całkowicie sezon. Cel na pierwszy dzień... wykonany :]

Roger, pewnie że Marion to ironman i nie ma konkurencji, ale to jest murzyn który całą karierę bazował na atletyzmie. Jest co raz starszy, steali będzie mniej, bloków będzie mniej, rzadziej zajebie z kontry itd, itd. Swoje zrobi, ale z mojego punktu widzenia był mniej użyteczny niż West.

Mogę być jak Shavlick i opowiadać, że rozpi****le wszystko i wszystkich już tu i teraz, ale dopuszczam scenariusz, w którym nie wygram w tym roku. I z czym bym wtedy został ? Z Marionem i Duncanem, którzy za rok napewno zrobią kolejny solidny krok w tył. W czasie sezonu nikt by Mariona nie chciał, nie licząc inych walczących ale nie będę nikogo wzmacniał prawda ?

Point is, obaj zyskaliśmy na tym trejdzie. O ile w Twoim przypadku widać to jak na dłoni, bo dostałes najmłodszego i najlepszego zawodnika w trejdzie i solidnego rolesa, to w moim przypadku nie jest to już takie oczywiste. Ale ja swoje powody mam, uważam że są dobre i dlatego bronię swojej decyzji ;)

Findek, Thomas moze mi eksplodowac w twarz, ale moze rowniez Tobie gdyby wyladowal na lawce ;-)

Chyba, że West się połamie jak kiedyś, ale od paru sezonów jest zdrowiutki, wiec wielkich obaw nie mam.

W zeszlym sezonie wracal z zerwanego ACLa!

Ale generalnie fajnie jest, nowy trash talk, nowe docinki, nowe dyskusje, witamy nowy sezon!

az jestem w szoku. trejd taki sobie, bez fajerwerkow. a tu tyle wpisow. ciekawie sie robi, ciekawie.

zobaczymy kto w tym roku i kiedy zdecyduje sie tankowac, a kto walczyc o 1 miejsce. zastanawiam sie czy podobnie jak rok temu, duza wiekszosc bedzie chciala do konca zwlekac i liczyc na wysokie miejsce, czy duzo szybciej zapadna decyzje. z cala pewnoscia sezon zapowiada sie ciekawie i oby taki byl do ostatniego dnia RS.

W razie co w czwartym poście tego tematu na 1 stronie można sobie popatrzeć na wszystkie wymiany, które zostały przeprowadzone w trakcie trwania sezonu fbx. Będzie to aktualizowane na bieżąco, ot tak dla zabawy żeby potem można było sobie powspominać jakie to hujowe trejdy się przeprowadzało :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.