Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2012/13

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

ale się rzucili!

do mnie trafili: Hill, Teletović i Gordon no a na sam koniec na uzupełnienie rosteru Chris Singleton

wszystkie moje typy z 4 5 i 6 numerem wyszarpane przez wygłodniałe sępy, najbardziej żałuje shveda i pattersona, ale nie można mieć wszystkiego.

moje 3 typy zostaly wybrane wczesniej, czego sie raczej spodziewalem. myslalem jeszcze o Pattersonie, aczkolwiek szkoda mi bylo poswiecac na niego wysokiego waivera. gdybym mial nizszy to bym pewnie ustawil go na waiverze. no nic, zobaczymy co sie narodzi w trakcie sezonu. juz dawno nie mialem takiej sytuacji, ze mam troche wolnego salary. tak wiec, bedzie mozna duzo latwiej i bez zbednych wyliczen sciagac jakis grajkow do siebie.

Ze Patterson u mnie wyladowal z 18 waiverem to mnie cieszy. Poza tym wywalilem Dorella Wrighta, bo chyba juz przepadnie na dobre w Sixers na rzecz Frye'a. Swoje minuty jako backup Scoli i Gortata powinien dostac. Na uzupelnienie rosteru Henry i Tyler. Tak na wypadek kontuzji odpowiednio: Gordona i Boguta ;] Korci mnie jeszcze jeden zawodnik z FA, ale musialbym wywalic Delfino, a on moze powalczy o s5 w Rockets..

to nie jest bug. polega to na tym, ze yahoo zabralo zawodnikow, ktorzy polecieli z waiverow. wtedy tez reszta zawodnikow stala sie FA i mozna bylo ich brac. chwile pozniej wszystko zostalo zaktualizowane na stronie. ja swojego grajka bralem zaraz po tym, jak zobaczylem, ze Mar zrobil ruchy i gdy nie bylo jeszcze widac aktualizacji po waiverach. jednak w tym czasie yahoo wszystko zaktualizowalo i ostatecznie moj ruch zostal wyswietlony po waiverach.

poza tym, w momencie gdy Mar wzial graczy z FA, a lista waiver nie byla jeszcze zaktualizowana, to ja juz na mailu mialem informacje, ze moje waivery nie przeszly. tak wiec jest to proces aktualizacji, jednak wszystko jest tak zabezpieczone, ze nie mozna mowic o jakims bugu. nie ma fizycznej mozliwosi wziecia kogos z FA, jak ktos ma go ustawionego na waiverze :)

9 waiver za CJ Milesa to niewysoka cena chyba. Burdel jest w cavsach niemożliwy, ale był tani i od początku sezonu ma s5 na 99%.

Jordan Hill z dwójeczką dobry typ na krótką chwilę, kiedy Howard będzie odpoczywał.

Joel Freeland to taki mój "passion project".

edit. Dobra, może jednak nie na 99% ;] Ale nie wierzę, że nie wygryzie tego debila Gee. Także wiesz Shavlick... watch out.

Bena Gordona chciałem brać, ale przeceż to bez sensu. Znowu będzie beczał, że jest rezerwowym, zwłaszcza że gra w najgorszym zespole w NBA. Ma tylko scoring, a przecież SG jest zarezerwowane dla Hendersona.

Edytowane przez Findek

Ja tez postanowilem przeczekac, m.in. dlatego, ze niezbyt mam zawodnikow do wywalenia. Każdemu chcę dać szansę, poza tym wywalając greena nie będe miał nikogo rozsądnego na SF. Poza tym mam w planach walke o wysoki pick i w tym ujeciu niezłe ruchy Obiego nawet cieszą.

A dowodem na to, że niezbyt mam kogos do wywalenia, swiadczy fakt, ze Frye i Wes szybko znaleźli nowych pracodawców :)

Roya nie boli cipka, ustaly biegunki i zgaga = 35 fp minimum

niech jebnie 40 fp w 40 meczach a bedzie zajebiscie

Pattersona chcialem od dawna - troche brechtam ze z tak dalekim waiverem poszedl

upside na 14-9-2-2-2 ma

ogolnie rozpierdol na roxie wiec roznie to moze byc

Roger napraw tego Calderona bo zaraz mi bana wjebiecie i bede musial sie do wilq przejechac na chate

Hahaha. To może być jakiś rekord czasu zrobienia trejdu Roger.

Deron i Marion do Rogera

Kobe i David West do mnie.

Deron jest kozakiem i jest dużo młodszy niż Kobe, ale ja walczę w tym sezonie i nie mogę ryzykować, że ten pierwszy się znowu połamie na 15-20 meczów. Nets to eksperyment póki co, nie jestem już taki pewien, że się podniesie z tych 53 o wiele w górę. Kobe będzie walczył o scoring title, 2 pełne sezony będę miał na poziomie 50+, nawet jak jest kontuzjowany to gra i jest SG, a SG powyżej 40fppg jest w lidze ze siedmiu. David West zagrał najgorszy sezon w karierze, ale w bardzo pojebanych Pacers/. Playoffy miał już na swoim dawnym poziomie, mało kto już wierzy że Hibbert sie bardzo ofensywnie rozwinie. Ponad 40 zrobi na bank, a Marion będzie stukał te 35 do końca roku, a potem się skończy.

Trade uważam za ryzykowny, ale dobry w kontekście walki o tytuł w tym roku i przyszłym. Marion odpadłby jako zupełny nieużytek, a teraz mam dwóch zawodników, którzy mają dużą wartość.

Aha, do Rogera jeszcze mój pick na osłodę. Bardziej się chciałem go pozbyć, i tak będzie jednym z trzech ostatnich.

Wszystko co napisał Findek, to nieprawda, ale ok ;] A czas trejdu wyjątkowo szybki, props, tak, dziękuje i do widzenia.

Dla mnie głównie wartość w tym trejdzie ma Deron i jego znaczek pg, a jako że jedynym graczem ze znaczkiem pg w moim składzie był Mo Williams, to trejd był konieczny. Matrix bez konkurencji w Mavs swoje zrobi na 80 meczach.

Jest ok, bo dodatkowo mam jednego z tych 7 sg, którzy robią ponad 40fp w osobie Joe Johnsona, więc Kobitch nie jest mi niezbędny. A West mnie wkurwiał, teraz ma cy, ale Pacers mają rotację ala Grizz Fratello, każdy gra po 31 minut.

Najpiękniejsze w tej wymianie jest to, że dotyczy Rogera bezpośrednio więc składy będą szybko zaktualizowane ;]

A najgorsze to, że nie gwarantuje mi ona żadnej przewagi na starcie. Trochę taka kosmetyka i asekuranctwo z mojej strony.

Teraz mi przyszło do głowy, że apg Kobiego w tym sezonie musi wzrosnąć, żeby się srało i waliło to musi. Od wielu lat nie miał takich możliwości przy oddawaniu piłki. Właściwie to od czasu ,kiedy w Californi rządził i dzielił Diesel.

Aha, w tej sytuacji Isiah Thomas oczywiście zostaje "zdjęty" z trading blocku. Nawet mnie to raduje, mam nadzieje, że się nie zawiodę. Wierzę we wszystko co o nim pisałem próbując go Wam wcisnąć.

Edytowane przez Findek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.