Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Za Greena 5 baniek to jest odpowiednia cena. No chyba, że przy szerzącym się smallballu nagle będzie w cholerę lepszy niż był - wtedy można dać mu 3 bańki więcej.

Dramat.

Green jak mu kontuzje nie pokrzyżują kariery to może być gracz formatu All Star, cała przyszłość jest przed nim.

Celtics ciekawie sie przebudowują. Courtney Lee pasowałby tam idealnie.

Chris już wrócił, teraz trzeba obczaić tego SNT z Mavs. Jeśli Ainge dobrze to wykombinuje (serio poświęciłbym na to Danielsa i Williamsa, chociaż ostatnio częściej mówi się o Pietrusie i JJJ co nie jest najlepszym wyjściem) to starczy kaski na kogoś z dwójki OJ/Lee i będzie solidna, wyrównana walka o ECF przynajmniej. Grunt to zdrowie w tym sezonie, mam nadzieję, że ani Greenowi ani Wilcoxowi nic się nie odnowi i pokażą klasę.

To że jestem w stanie zrozumieć pobudki, ludzi którzy jeszcze go nie skreślają i widzą w nim coś więcej niż psycho 6mana. ;) Osobiście też uważam Mayo za scruba i patrząc na obecny roster C's, dużo bardziej wolałbym zatrudnić Lee niż OJ. Chociażby ze względu na atmosferę szatni.... Gdyby jednak udało się dobić deal z mavs, to mle powinno iść na jakiegoś klocka, Jordan Hill byłby fajnym fitem, może uderzą po Haywooda. No a plan maximum to powrót Steamera, podpisanie Hilla i Lee, ale takie rzeczy to tylko w erze.

Lee w Celtach.W drugą stronę idzie Johnson + prawdopodobnie Moore/Williams.DA dał radę tym razem,bo nie spodziewałem się,że ten s'n't przejdzie.

Co do Bradleya to chyba wiadomości o jego szybkim powrocie na boisko były przesadzone.Według ostatnich przecieków możliwe,że nie zobaczymy go w grze do końca roku.

Bradley pewnie tym graniem z wypadającym barkiem sobie ejszcze bardziej skomplikował sprawę. Doceniam, to że był wojownikiem grał z kontuzją, ale z perspektywy czasu widać, że i Avery, i Doc, i lekarze zjebali sprawę, bo trzeba było Bradleya odsunąć od gry. Dlatego tak był potrzebny kolejny SG. Nie wiem czy Lee wypali w Bostonie czy nie, ale na pewno będzie lepszy niż Moore. Właściwie za Courtney'a oddaliśmy mało istotnych graczy(można powiedzieć Lakers like trade ;) ) więc tym bardziej można się cieszyć. I Moore i Johnson nie zrobili by w Celtics kariery, mam nadzieję, że w Houston im się uda.

Od Moore ręce precz, niech wciskają w trade Seana. Po tym co Moore pokazuje w SL, nie widzę powodu czemu nie pozostawić go Bostonie. Jak nic nie wypali, to ok można puścić, jego kontrakt dużo nie waży, ale jeśli zatrybi i będzie strzelcem na 15 min to ja jestem jak najbardziej na tak. Poza tym w SL (tak czuję różnicę poziomu) pokazuje cąłkiem niezły ballhandling, nie ma co go skreślać, Avery też miał spieprzać po kilku miesiącach...

Czy ja wiem czy Moore jest taki istotny, skoro obwód mamy już ładnie obsadzone przez dobrych graczy, no bo przyznać, że rotacja Rondo-Bradley-Lee-Terry (wszyscy gracze w normalnych warunkach grają w pełnym wymiarze czasowym) jest całkiem niezła.

No, chyba, że myślimy o przyszłości, ale obecnie, kiedy dobrego PG-SG można wyrwać z 60 pickiem myślę, że nie będzie trudno o solindnego rolesa. Chyba, że Moore ma jakieś zadatki na kogoś więcej, o czym nie wiem. ;)

Widziałem go 2 razy w SL i ogólnie śledziłem cyferki jakie robił, na boisku i w statach wygląda na lidera tej zbieraniny, na pewno wygląda lepiej niż w zeszłym sezonie, gdy mógł wejśc na 3 min, od razu rzucić dobrą 3, potem się podpalał i nie wiedział co robić. Wydaje się być materiałem na solidnego zadaniowca pg/sg na te 15 min, no ale co by nie mówić niezbędny nie jest. Ciekawi mnie jak widzicie pojedynek Brook vs. Lee. W sumie mogliśmy mieć tego pierwszego, ale koniec końców witamy Courtneya, ja jestem zadowolony, Lee ze swoją opinią super obrońcy powinien się fajnie wkomponoać w zespół, zagrywki na off-screen też powinien ogarniać.

Ogólnie bardzo ciekawie wygląda ten offseason dla C's, ciekawe czy pokuszą się o jakiegoś wysokiego jeszcze. Moim zdaniem wróci Steamer i to będzie tyle. Wraca Wilcox, tu raczej ciężko o innych FA. Szkoda trochę odpuszczenia Darko, bo jeszcze kilka dni temu byliśmy frontrunnersami po Milicica, ale rotacja i tak nie wygląda najgorzej.

G: Rondo / Bradley / Terry / Lee

F: Pierce / KG / Green / Bass / Sull

C: Wilcox / Steamer / Melo

Pewnie podpiszemy za min Doolera żeby poza 12 był jakiś zmiennik na PG, no i chociaż na RS by się przydał taki wysoki jak Darko, bo nie wiem czy KG będzie chciał się przepychać na C cały regular.

No ale po co KG ma się przepychać na C w RS, skoro mamy Wilcoxa i Stiensme (czyli normalnie gracze powinni zajmować całe 48 minut), a przecież trzeba ogrywać Melo.

Ja tam widzę niezły tłok na PF. Jeżeli Sull jest 'nba ready' i ogólnie taki fajny (w SL wymiata) to gdzie znajdziemy minuty dla niego, gdy mamy KG, Bassa, a i Green nie raz na silnym skrzydłowym zagości w erze small balli, zresztą już wcześniej bardzo lubił grać na tej pozycji.