Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kminie o co chodzi z tymi fochami. W koncu to sportowiec, zawodowiec. Obrazanie sie o probe transferu, jest zenujace imho. To tak jakby striptizerka miala sie wqrzac za to, ze ktos ja chce za cycka zlapac, czy kase za majty wlozyc. O transferze Rondo chyba juz z 3 sezony sie mowi, a chlopak sie nie obraza jakos. Dostaja za prace gruba kase, wiec nie powinni sie zachowywac jak kobieta podczas okresu, gdy zamiast lodow smietankowo-waniliowych dostanie waniliowo-smietankowe :)

Poszedl do Miami spoko, jego decyzja, ale w moich oczach stracil (tak samo jak na pensji).

Nie wiem o co chodzi. Pół internetu napiera "biedny Ray, skrzywdzili jego uczucia i się obraził, ojej", tymczasem sami naprawdę hejtują dlatego, ze ich uczucia skrzywdzono i się obrazili, bo gość poszedł do "tych złych". Nie wymusił transferu, był FA, może robic co chce. Jakby go Celtics rok temu pchnęli do Bobcats to by nikt nie płakał nad jego losem.

Mnie też to nie rusza, bo jakieś odświeżenie wizerunku się przyda Celtics, nieco się przejedli w starej formie.

A Jeff Green ponoć dostał po 10 baniek na rok. Bez kitu już lepszy jest kontrakt Asika.

Celtics to moja druga ulubiona drużyna na Wschodzie od czasu pojawienia sie tam Garnetta. Z forumowych fanów Celtics sprzed ery Big 3 kojarzę tylko obywatela PP, jak kogoś tu pominąłem to sorki.

Tak sie składa, że jestem tez fanem Heat i z oczywistych względów nie bede Ray Raya krytykował za to, że dołącza do Heat by walczyć o swój drugi pierścień mistrzowski.

i teraz mam pytanie do osób krytykujących Allena?

Dlaczego w następnym akapicie po krytyce Raya nie robicie tego samego z Terrym?

Odpowiem za Was - to klasyka prawa Kalego ;)

Jak Allen odchodzi z Celtics w których grał 5 lat to źle, ale jak Terry opuszcza Nowika by dołączyć do tych samych Celtics to dobrze, a chyba byl w Mavs nieco dłużej, niz Allen w Celtics.

Pytacie dlaczego Heat?

Ano dlatego, że mają bardzo duże szanse na mistrzostwo, to jeden z nielicznych klubów nie zarządzanych chaotycznie i Allen pasuje do systemu.

a, że to rywal Celtics.. i co z tego. Kanadyjczyk właśnie dołączył do Lakers. To biznes. Robisz to, co dla Ciebie jest najlepsze. Ray ocenił, że będzie pasował do Heat, Heat ocenili, że potrzebują takiego gracza jak Ray i koniec kropka.

Bagatelizujecie konflikt z Rondo - nie potrafię tego pojąc. Nie przeszkadza Wam też, że chcieli go spylić ot tak do Memphis za Mayo. Ale juz jak Ray robi to samo, co chciał mu zrobić Ainge to znów stosujecie prawo Kalego. Brawo.

Rozumiem frustrację z tym związaną, ale Allen podjął najlepszą decyzję dla siebie. Ma już swoje lata, nie musi nic nikomu udowadniać, jego koszulki i tak by nie zastrzegli, bo niby czemu? Tylko 1/3 swojej dotychczasowej kariery spędził w Bostonie. Teraz chce jeszcze powalczyć w drużynie w której uważa, że będzie doceniony i potrzebny i zamierza zdobyć kolejny(e) ring(s). Uważa, że w Heat ma na to szanse i już.

Zresztą Celtics odzyskali swój 5pick z draftu w 2007r. który oddali Seattle za Raya;)

ja dalej nie rozumiem na co mu to mistrzostwo z Heat,z C's to miałaby totalnie inny wymiar, w Miami to on będzie kwiatek do kożucha, mógł spokojnie zakończyć akrierę i to miałaby sens,a tak to kontynuuje karierę jakby był jakimś niezrealizowanym grajkiem cos jak Eddie Jones czy Gary Payton, nawiasem dodam iż mi się niepodobają obydwa ruchy i ten z Terrym i ten z Allenem

W okc zanim go presti nie spuscil chcial ponoc 60 mln (za 5 lat chyba bo to stare cba bylo).

Choroba choroba ale na FA imo wyciagnalby spokojnie te 10 mln.

Skoro batum dostaje pod 50 to nie chce mi sie wierzyc ze byloby inaczej.

Choc moze da celtom lekki discount i nie bedzie ciagnal rocznie podobnej kasy co garnett.

Tak czy inaczej imo nic ponizej 8 nie jest specjalnie prawdopodobne.

Chyba ze naprawde ma jeszcze jakies problemy ze zdrowiem oprocz tego.

Doc mówi, że jest możliwość irytacji Allena tym, że KG był ich priorytetem, ale mówi, ze tak powinno być i ma rację

btw czekam na mecz Miami Celtics, bo nie wierzę, że Garnett nie jest na niego wkurwiony, jakiś ruchomy pick czy coś na Allenie się szykuje

Sam Amico ‏@SamAmicoFSO

Latest Ray Allen buzz: Ex-Celtics teammates ticked. Already talk they plan to stick Rondo on him full court, keep him from getting ball.

ahahah, chcę to widzieć, tak jak chcę zobaczyć KG w pierwszym meczu przeciwko Heat w Bostonie. szkoda, że media teraz lansują Rondo na tego złego, ale mam nadzieję, że odpłaci się sezonem 20/11/5 bo jest go na to stać. wreszcie będzie mógł trochę popunktować.

Rondo był pewnie najważniejszym czynnikiem (zresztą jego zatargi z innymi członkami drużyny są dobrze udokumentowane: począwszy od trenera w NCAA, poprzez Doca, KG, a na Ray'u skończywszy), ale miało też znaczenie to, jak ogólnie był już traktowany przez organizację. Ten prawie trejd rok temu do Memhis, teraz kasa mniejsza niżby chciał, więc już wolał wziąć jeszcze mniejsze pieniądze w Miami, ale na własnych warunkach. Bo duma to jednak obok $ najważniejsza rzecz dla tych wszystkich czarnuchów.

Jeff Green podobno dostanie 36mln przez 4 lata. Czyli nie jest to aż tak źle jak było mówione na początku, ale to nadal za dużo jak na takiego zawodnika. Już nie chodzi nawet o jego zdrowie, bo podobno wszystko jest już dobrze i tutaj żadnych komplikacji być nie powinno, ale Jeff swoją grą w Celtics nie zasłużył na taką kasę, i tyle. Mam nadzieję, że ostatni rok, to będzie przynajmniej jakieś team option, albo coś. Ehh oby Green udowodnił w następnym sezonie, że ten kontrakt, to nie jest pomyłka. :/

nie jest zle ? zamiast 10 baniek za rok 9 baniek ? przeciez on nawet zdrowy, rok temu nie byl tyle wart. nie chce mi sie tez wieżyc, zeby ktokolwiek z majacych kase w payrollu chcial mu dac podobne pieniadze...

to moze byc jeden z wiekszych fuckupow ainge'a jako GM celtics. z drugiej strony, przy tych wszystkich dobrych ruchac... moze danny wie cos czego my nie wiemy?

Jeta podpisali za fajne pieniadze, odejscie allena moze wyjsc im paradoksalnie na dobre, biorac pod uwage ze na 1/2 rotacja w postaci Rondo, Jeta, Bradleya i fillera na garbage powinna spokonjnie wystarczyc.

Swoja droga...

Rondo/Bradley/Pierce/Bass/KG + Terry, Sullinger, Green to naprawde b.ciekawa rotacja. Sporo świeżości powinni wniesc przede wszystkim Jet i Sully, a nawet Fab Melo w RSie moze dawac dobre 10min.

Courtney Lee, ktorym sie interesuja, jest fajny, ale tak jak mowie: majac Terryego, Bradleya (swoja droga b.podobngo zawodnika do Lee) na SG i tak moze byc ciasno z minutami. Bardziej uderzalbym w jakiegos PG, ktory moglby poprowadzic gre prze 15 min za Rondo.

EE ja przecież nie napisałem, że nie jest źle. Napisałem, że nie jest aż tak źle jak mogłoby być.(miał dostać 40/4) Ainge na pewno wie więcej na temat jego zdrowia. Więc tutaj powinno być dobrze i nie ma się co martwić o to. Problem jest jednak taki, że Green musi grać o wiele lepiej niż przed kontuzją, żeby ten kontrakt się opłacił. Zobaczymy jak będzie, ale ja bym mu dał maks 7mln za sezon.

Co do Lee, to miałby to być jakiś sign and trade. Doc już podobno z nim rozmawiał. Byłoby świetnie jakby się udało go zdobyć, ale póki co, to jest to bardzo wątpliwe.

nie moge tego czytac Jeff Green stawial sie Gasolowi w 2010 do tego trafialkazdy ballsy shot jaki mial trafiac, gosc gra na F czyli praktycznie i Pierce i Kg zaoszczedza dzieki niemu nogi, a. gral w okla na nie swojej pozycji

nie mowie ze bargain ale jak batumi dostaje kaske , czy asik to ja wole greena za 36

uwazam ze Celtics sa w o tyle dobrej sytuacji ze jak widac Rondo moze tociagnac i nie potrzebuja prime Pierce czy prime KG do wygrania mistrza

jak dla mnie Ainge mega uwierzyl w Rondo ktory gra napoziomie 125 milionowego kontraktu za polowe ceny za samo to mu sie brawa naleza