Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Bos powinni sie imo cieszyc, ray ray w heat to upgrade dla c's, podpisali sobie terrego ktory potafi cisnac open 3 a przy okazji kogos pobronic do tego nie sypie sie co chwile.

Bos bedzie mial chyba do dyspozycji non-taxpayer mid level (odpada 10 mln z payrolla allena i 10 mln z kontraktu KG i nawet nowy kontrakt greena i terry'ego nie powinien wrzucic ich ponad tax) czyli za 5mln rocznie za co mozna sobie sciagnac jeszcze kogos ciekawego do rotacji.

Za rok pierce spadnie albo przejdzie na jakis bardziej veteran kontrakt (9-11) i beda miec wolna gotowke na mieszanie w FA.

Ray to facel z klasa i kultura, ale cwaniaczkowaty od zawsze (ten trash z kobem kiedy czekal na nowy kontrakt w sonics) :)

k****, ale Heat?

Tak sie nie robi. Trzeba bylo wrócic do Thunder, wlasciwie do swojego bylego zespolu, w ktorym spedzil najlepsze lata, nie wiem do Spurs, a nie do teamu, ktory spuscil mu lomot rok wczesniej.

Tak na chłodno coś w tym jest co piszesz.Biorąc pod uwagę,że to podobno koleś z klasą to rzeczywiście jego decyzja śmierdzi na kilometr chęcią zesmty na organizacji.

@Larry

Ale Allen grał bardzo dobrze do czasu kontuzji. Wtedy tez stracił miejsce w składzie. No i mówił, że gdyby nie to, ze playoffs tuż za rogiem poddałby sie w trakcie sezonu operacji(na pewno już przechodził ten zabieg i rehab z tej kontuzji bo o tym wspominał) i wrócił do swojej formy.

Za szybko spisujecie RayRaya na straty ;)

To nie jest kontuzja.To degeneracja stóp w postaci ostróg piętowych.Nie ma znaczenia jak to zostanie zoperowane i przez jakich specjalistów,bo i tak się odnowi.Pytanie tylko jak długo Allen będzie w stanie grać?

Allen odjebał, ale nie wiem czy dla Bostonu nie lepiej, teraz na pewno już Mayo będzie w Celtics, ale nie wierzę, że poszedł do Heat, aż tak nie lubi Rondo?

Ciekawe w jaki sposób Mayo trafi do Celtics, skoro nie mają hajsu na jakikolwiek kontrakt.

Do wszystkich piszących że Ray odszedł bo "szczekał" do niego ten pajac Rondo - złapcie się za głowę. Ludzie, oni w NBA zarabiają kupę hajsu i naprawdę jesteście w stanie uwierzyć w pi****lenie że Ray odchodzi z C's bo się na RR obraził ? Nigga please taka argumentacja tylko pokazuje Allena w niekorzystnym świetle, byłem smutny w szatni to pierdolnę do LBJa, tam słońce, fajne chłopaki - na pewno się dogadam. Boston zrobił wszystko co mógł, mówiło się nawet o możliwości NTC w kontrakcie, zaproponował suty kontrakt Rayowi, ale ten woli mieć większy procent szans na wzbogacenie biżuterii. O co nikt by się nie przyjebał, gdyby nie poszedł do Miami. (no oczywiście jeszcze jest jedno miejsce gdzie nie chcieliby go nigdy zobaczyć fani C's)

Ray się obraził że Bradley był w s5? Aha to na florydzie ma pewny pierwszy skład? Ray sam uważał że w sytuacji gdy jest kontuzjowany, lepiej gdy będzie wchodził z ławki.

Allen wciąż będzie bardzo przydatnym rolesem, ale sądzę że nie zobaczymy go w takiej formie jak na początku poprzedniego sezonu, gdy był 1szą opcją C's. (Oczywiście uważam, że powinien dać Miami więcej niż pokazał w PO.)

Faktycznie szkoda, że nie poszedł kończy kariery chociażby do Sonics...

gość ma więcej klasy niż całe Miami i oby nie zszargał sobie opini. A i tak jego odejście jest w porównaniu z tym co zrobił Nash świetne ;) Ale Nasha się nie ciśnie bo nie wypada a Allena się ciśnie bo Miami. Bez sensu niech gra gdzie chce.

nie mają kasy ma Mayo.

ale szczerze Allen może nie widział siebie w rotacji z Bradleyem i Terrym na 2?

W Heat i tak nie dostanie dużo minut przy DW, a jeśli to szybko zmięknie z racji kontuzji.

Szkoda, że poszedł po pierścień, tymbardziej, że z Celtics może tez miałby szanse w tym roku (?). Vide snt z Memphis - mało prawdopodobne żeby na to poszli, bo jedyna opcja to oddanie im Bassa chyba, a oni mają i Z-Bo i Speightsa i Arthura także żadnej korzyści by nie mieli.

To jest jasne, że powodem był Rondo, kto ogląda dużo Celtics ten o tym wie, widać było wieleeeee razy kłótnie, zero chemii, itd itp

btw to dobrze podsumowuje co Ray zrobił

This wasn’t Steve Nash leaving a losing lottery operation in Phoenix that didn’t want him back anyway. This was Ray Allen leaving the Celtics in the middle of a full reload, the bolstering of a roster to make run at the Heat again. This was Ray Allen offered more money, not less.

Mam tyle co widziałem, a oglądałem Celtics baaardzo dużo :) I każdy fan C's też to widział, że między Rondlem a Allenem nie ma chemii, i to już od pierwszego sezonu.

Ktoś tu nie oglądał dokładnie. Kłótnie między Rajonem, a Allenem na dobre rozpoczęły się od tego sezonu, a pierwsze zgrzyty w 2010roku. Od pierwszego sezonu, to oni się świetnie dogadywali. Ray, to był najlepszy kumpel Rondo z big 3, na początku. Więc coś źle widziałeś.

Ja widziałem wiele kłótni i wiele nie zgrania w poszczególnych sytuacjach, podczas mistrzostwa mało, po mistrzostwie coraz więcej

ja tam w realu zobaczyłem ze "wiele kłótni" i w sumie moge w to uwierzyć bo Rondo dziwny jest :) hcociaż trochę to bez sensu bo sadze ze Alen ma lepsza pozycję w C's niż Rajon, nie ze względu na obecny wkład ale to kim jest i co sobą reprezentował w przeszłości, ogólnie to pieron wie co Rondo jest w ogóle warty dla Ainga te teksty ze nim handlują od 2 sezonów nie sa wyssane z palca, więc nagle tekst że Allen odchodzi bo sęz Rodo ne lubi trchę dla mnie naciagny jest.

Tak czy inaczej szkoda że odchodzi, nie dlatego ze do Heat, ale ogólnie bo to byłą fajna sprawa z tym C's i wspólną grą tej 3,w ostatnich sezonch nawe jeszcze lepiej się im kibicowało jako że nie byli uważani za faworytów taki pierwiastek heroiczności się wkradał w te ich losy, a teraz co Ray będzie czekał końca w Miami, to się jakoś nie godzi.

Celtics to moja druga ulubiona drużyna na Wschodzie od czasu pojawienia sie tam Garnetta. Z forumowych fanów Celtics sprzed ery Big 3 kojarzę tylko obywatela PP, jak kogoś tu pominąłem to sorki.

Tak sie składa, że jestem tez fanem Heat i z oczywistych względów nie bede Ray Raya krytykował za to, że dołącza do Heat by walczyć o swój drugi pierścień mistrzowski.

i teraz mam pytanie do osób krytykujących Allena?

Dlaczego w następnym akapicie po krytyce Raya nie robicie tego samego z Terrym?

Odpowiem za Was - to klasyka prawa Kalego ;)

Jak Allen odchodzi z Celtics w których grał 5 lat to źle, ale jak Terry opuszcza Nowika by dołączyć do tych samych Celtics to dobrze, a chyba byl w Mavs nieco dłużej, niz Allen w Celtics.

Pytacie dlaczego Heat?

Ano dlatego, że mają bardzo duże szanse na mistrzostwo, to jeden z nielicznych klubów nie zarządzanych chaotycznie i Allen pasuje do systemu.

a, że to rywal Celtics.. i co z tego. Kanadyjczyk właśnie dołączył do Lakers. To biznes. Robisz to, co dla Ciebie jest najlepsze. Ray ocenił, że będzie pasował do Heat, Heat ocenili, że potrzebują takiego gracza jak Ray i koniec kropka.

Bagatelizujecie konflikt z Rondo - nie potrafię tego pojąc. Nie przeszkadza Wam też, że chcieli go spylić ot tak do Memphis za Mayo. Ale juz jak Ray robi to samo, co chciał mu zrobić Ainge to znów stosujecie prawo Kalego. Brawo.

Rozumiem frustrację z tym związaną, ale Allen podjął najlepszą decyzję dla siebie. Ma już swoje lata, nie musi nic nikomu udowadniać, jego koszulki i tak by nie zastrzegli, bo niby czemu? Tylko 1/3 swojej dotychczasowej kariery spędził w Bostonie. Teraz chce jeszcze powalczyć w drużynie w której uważa, że będzie doceniony i potrzebny i zamierza zdobyć kolejny(e) ring(s). Uważa, że w Heat ma na to szanse i już.

Zresztą Celtics odzyskali swój 5pick z draftu w 2007r. który oddali Seattle za Raya;)