Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

mówią że jest kiepski. ale raz że on dopiero od niedawna zaczął grać lepiej, więc trzeba poczekać z całościową oceną, a dwa to nawet za najlepszych lat w thunder wypadał jako jeden z najgorszych graczy ligi, więc trudno oczekiwać aby coś się w tej kwestii zmieniło, bo nadal jest nieefektywnym scorerem, który słabo zbiera, nie podaje i chyba też nijak broni.

Co do obrony, to akurat całkiem niezle sobie radził z LeBronem i także z Durantem, i Melo, z tego co pamiętam. No właśnie chodziło mi o tak ostatnie 10-15 meczy jak sobie w nich radził, bo wcześniej, to każdy widział, że w 90% gier był ch... W każdym razie ostatnimi czas mi się podoba i mam nadzieję, że da radę, to utrzymać.

W ogóle trzeba sobie jasno powiedzieć, że Ainge miał jeden wielki fuks z Big three i jest baaaardzo przeceniany jeśli chodzi o GMów. Nawet ten Garnett ledwo tam przeszedł i to tylko dlatego, że Marion nie chciał grać w Minny i ten deal(wczesniejszy i lepsze dla Wolves) upadł. Typek NIGDY nic nadzwyczajnego nie wydraftował i naprawdę cieżko mi wskazać ruchy, który miałyby wzmocnić roster Celtics przez te 10 lat jak jest GMem(prócz oczywiście lata 2007).\

Nawet sukcesywnie osłabiał roster. Niedawno zrobił wymianę scrub za scruba, czyli Perkins za Greena tylko, że Green jest im zbędny a Perkins się przydawał. Ostatnio sprowadził całą masę ludzi z czego tylko Terry może w jakiś znaczący sposób pomóc.

Teraz czekam tylko a kolejny durny ruch w stylu oddania Pierca albo Garnetta kiedy okazuje się, że bez Rondo nieźle grają mi mają szansę daleko zajść w PO.

Nie wiem czy można mieć pretensje do Ainge za drafty, zobacz ilu Gmów się myli. A ile wysokich numerów miał? no właśnie... A chyba np. Rondo z 19 czy 21, to był steal, prawda? Bradley też jak na swój numer jest dobry. Tony Allen, West, Perkins, Sullinger, Big baby. To wszystko dość dalekie wybory. Danny zawalił draft 2008 i 2009, można tez to powiedzieć o 2010 drafcie, ale dzięki temu draftowi dostaliśmy C.Lee więc nie jest źle...

Cloud

Zaawansowane statystyki Greena były niezłe w tym roku z bardzo dużym pozytywnym wpływem na obronę aż do ..... kontuzji Rondo

Bo od 7 meczy jego wpływ jest znów raczej negatywny

Z nim na parkiecie offrtg to 101 bez niego 107. Z nim Boston ma skuteczność 46,1/31,6/78,6 a bez niego 49,2/44,2/82,8

Ma na dodatek duży negatywny wpływ na ofensywne zbiórki drużyny z 23 do 17 spada procent ofensywnych zbiórek

Ogólnie jak popatrzysz na skutecznosć Celtów z nim i bez niego to ewidentnie podnosi skutecznosć Celtów spod obręczy ale zaniża z midrangu i trójki

Boston z nim ciut lepiej broni ale nie jakoś kosmicznie lepiej.

Od 7 meczy gra znacznie więcej niż przebywa na ławce - wcześniej było odwrotnie więc tak jakby wynika że większa liczba minut ma dość negatywny wpływ na grę zespołu choć sam Green ma niezłą skuteczność to jednak drużyna z nim wygląda gorzej

Edytowane przez ely3

Nawet sukcesywnie osłabiał roster. Niedawno zrobił wymianę scrub za scruba, czyli Perkins za Greena tylko, że Green jest im zbędny a Perkins się przydawał. Ostatnio sprowadził całą masę ludzi z czego tylko Terry może w jakiś znaczący sposób pomóc.

Teraz czekam tylko a kolejny durny ruch w stylu oddania Pierca albo Garnetta kiedy okazuje się, że bez Rondo nieźle grają mi mają szansę daleko zajść w PO.

Fakt,że Ainge wiele razy podjął złe decyzje,ale akurat pozyskanie Lee czy Barbosy nie były błędne.Lee z Bradleyem znakomicie się uzupełniają w obronie,a Leo daje potrzebne punkty.Co prawda dopiero kontuzja Rondo przyczyniła się do zmiany ich gry na lepsze.

Już znacznie gorsze było pozyskanie O'Nealów.Od samego początku było wiadomo,że zdrowie im nie pozwoli na normalną grę.Podjął ryzyko i całkowicie polegliśmy - a szansa powodzenia była może 1%?

Z tym draftowaniem bym nie przesadzał,bo już teraz Bradley jest czołowym defensorem ligi,który potrafi lepiej niż Rondo rzucać za 3.Sullinger o ile wróci do zdrowia również będzie kimś w tej lidze.

Co do obrony, to akurat całkiem niezle sobie radził z LeBronem i także z Durantem, i Melo, z tego co pamiętam. No właśnie chodziło mi o tak ostatnie 10-15 meczy jak sobie w nich radził, bo wcześniej, to każdy widział, że w 90% gier był ch... W każdym razie ostatnimi czas mi się podoba i mam nadzieję, że da radę, to utrzymać.

Dokładnie.

Co do Greena to ciekawe jest to,że grając u boku Rondo rzucał FG ze skutecznością 41%.Ostatnie 7 meczów bez Rondla to skok na 55%.

To jakie zmiany zaszły w grze Bostonu można zobaczyć jak na dłoni na 1:50 przed końcem 2 kwarty dzisiejszego meczu.Strata piłki w ataku/Bradley robi przechwyt i piłka idzie jak po sznurku - 5 podań i Bass 2+1 spod samego kosza.To jest dla mnie prawdziwa koszykówka.Jeżeli Terry robi przechwyty i walczy w D tak jak dzisiaj to ja nie mam już pytań :)

Wg mnie on najbardziej(może po kontuzji Garnetta w 2009) przyczynił się do tego, że ta drużyna zdobyła tylko jedno mistrzostwo + jest cholernie przeceniany + nie wierzę, że do czegokolwiek zaprowadzi Celtics jak Garnett skończy karierę.

Srsly, pamiętacie jak dobra była ta drużyna w 2008? Po tym jak każdemu spuścili wpierdol naprawdę byłem zaniepokojony równowagą siły w lidze. Teraz te transfery to już właściwie rozpaczliwe próby ugrania czegokolwiek, Boston skończył się imo w tamtym roku jako ktoś kto może walczyć o tytuł.

Wg mnie on najbardziej(może po kontuzji Garnetta w 2009) przyczynił się do tego, że ta drużyna zdobyła tylko jedno mistrzostwo + jest cholernie przeceniany + nie wierzę, że do czegokolwiek zaprowadzi Celtics jak Garnett skończy karierę.

Srsly, pamiętacie jak dobra była ta drużyna w 2008? Po tym jak każdemu spuścili wpierdol naprawdę byłem zaniepokojony równowagą siły w lidze. Teraz te transfery to już właściwie rozpaczliwe próby ugrania czegokolwiek, Boston skończył się imo w tamtym roku jako ktoś kto może walczyć o tytuł.

Kontuzja Garnetta przyczyniała się do tylko jednego mistrza. Zdecydowanie. Ainge ze swoimi pomyłkami możliwe, że też miał w tym udział, ale to nie on rozwalił kolano Kevinowi.

Poza tym jest dużo rumorów, że w 2007 Ainge chciał wybrać z nr1 Duranta, a nie Odena i to byłby kolejny dobry draft, bo według mnie Ainge poza kilkoma potknięciami(kto ich nie ma, poza spurs?), wybiera na prawdę solidnie. Także jeśli Boston będzie miał top 5 pick w mocnym drafcie, to ja jestem spokojny o wybór Danniego.

Danny na pewno reputacje zbudował na wymianie za KG i Raya, i sam jestem ciekaw jak sobie poradzi jak Pierce i KG skończą kariery. Nadal jednak w niego wierzę. Kluczowa będzie decyzja w sprawie Rondo, co z nim zrobi Ainge... W razie wymiany trzeba wydoić jak najwięcej z potencjalnego kupca.

Allen Iverson

Już bym wolał Delonte Westa, ale nie wiem czy Doc go będzie chciał przygarnać. West i Martin, to najlepsze opcje na ten moment. Tylko, to że nikt im nie dał kontraktu, na pewno o czymś świadczy i to raczej o czymś negatywnym, ale nie wiem co innego mogą zrobić Celtics.

Roger - myślisz, że Dallas przygarneło by kontuzjowanego Rondo? W dodatku średnio mi się ten deal widzi. Chyba, że Mavs dorzucili by 1st rd picka.

Roger - myślisz, że Dallas przygarneło by kontuzjowanego Rondo? W dodatku średnio mi się ten deal widzi. Chyba, że Mavs dorzucili by 1st rd picka.

Gdybym był na miejscu Nelsona i Cubana, to poddałbym już ten sezon i szukał wzmocnień na zaś, więc jak dl mnie taki trejd, to zdecydowane tak ze strony Mavs, ale też pewnie zdecydowanie nie ze strony Celtów.

Generalnie pozbycie się kontraktu Mariona i pozyskanie Rondo w jednej wymianie rozwiązałoby problem fa class 2013, bo Mavs mieliby miejsce na jednego maxa, a w składzie mieliby już Dirka i Rondo.

Collison, Marion i Kaman

za

Rondo i Bassa

;]

Jakby Mavs dorzucili Wrighta i np. dziadka Vince

A Cs salary fillerów -Melo Collinsów Barbosy to by się bez picków od dallas obeszło. :D

Po takim transferze Cs znów są for real, ale to raczej strefa marzeń, ale co robić jak kolejny gość z rotacji ma sezon z głowy.