Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

No faktycznie, brał tylko okazyjnie, więc nie jest ćpunem tylko degustatorem i w ogóle wzorem.

Akurat kryteria są jasne - bierzesz/nie bierzesz, nie rób z ćpunów okazjonalnych użytkowników, bo to aż niesmaczne.

Człowieku ty sam chyba nie wiesz co piszesz.Jakie kryteria?Branie kokainy wśród kumpli w w tamtych czasach było tym samym czym jest obecnie wypicie piwa.Gdybys wiedział kto wtedy dokładnie okazyjnie zażywał kokę z koszykarzy pewnie swoch iidoli też nazwałbyś ćpunami.Każdego kto wypije wódkę nazwiesz alkoholikiem?Każdego kto zapali fajkę na imprezie nazwiesz nałogowym palaczem?Smierdzi od ciebie typowym polskim hipokrytą - widać jak ludziom się popierzyło od propagandy i każdego wrzucają do tego samego wora.

LOL

Jego meczow nie ogladalem. Za mlody jestem. Ty ogladales?

To wszystko zrozumiale argumenty.

Jednak to tylko jedna strona medalu.

Reprezntujesz typowego fana Celtics, ktory broni Lewisa za wszelka cene. Ja to rozumiem, ale patrze tez na wszystko z innej strony.

masz racje. gowno wiem na temat Celtics, ale w temacie Reggiego Lewisa widoczenie i tak troche wiecej niz ty.

Masz tez racje, ze nie znam wszystkich okolicznosci smierci Lewisa.

Faktem jest jednak, ze bral koke.

Faktem jest, ze mial wade serca.

Faktem jest, ze posrednia przyczyna zgonu byla wada serca.

W protokolach oficjalna przyczyna zgonu to jakies powiklania wirusowe. Jednak po smierci wielu niezaleznych specjalistow badalo cialo Lewisa i wiekszosc opinii sklaniala sie w kierunku fachowej ekspertyzy, ze zgon wywolalo kokainowe uszkodzenie serca.

Oficjalny protokol z posmiertnego badania jego ciala nigdy nie zostal opublikowany ze wzgledu na naciski rodziny Lewisa i ....... biura ligi NBA. Boston Celtics definitywnie ukrecili sprawie leb grozac w mediach, ze jezeli ta sprawa ze wzgledu na pamiec zmarlego i jego rodziny nie zostanie porzucona to Celtics pojda z oficjalnym pozwem sadowym przeciwko kazdymu, kto bedzie drazyl ten temat.

Reasumujac, decyzja czy powiesci Reggiego na Refterach jest kontrowersyjna. Takim jak ty zawsze bedzie sie wylewala piana z ust, jak uslysza ze to byl blad. Tacy jak ja zawsze beda uwazali, ze Lewis swoja postawa nie zasluzyl na Reftery. Nikt nigdy nie bedzie mial racji. Mozliwe, ze Celtics w tamtym czasie podjeli jedyna sluszna decyzje, zeby chronic pamiec o zmarlym i jego rodzine. Ja oceniam to na sucho z perspektywy czasu, bo nie zyje w "tamtych" czasach i nie dysponuje "tamtymi" informacjami. Naleze do wkurwionego pokolenia czasow Lensa Armstronga i uwazam, ze prawda - choc najgorsza za mozliwych - powinna ujrzyc swiatlo dzienne, bo mam dosc patrzenia na slomiane legendy budowane na klamstwie, czy oszustwie. EOT

Po kolei.Tak zgadza się oglądałem mecze z jego udziałem.Jedne na kastach VHS od znajomego,którego ojciec mieszkał w USA,a drugie na znakomitym kanale Screensport,którego niestety od lat już nie ma.W tamtych czasach nie byłem jednak takim psycho fanem Zielonych jak teraz.

Wberw pozorom nie toczę piany tylko dlatego,że ktoś nazywa niesłusznie Lewsia ćpunem tylko dlatego,że nie ma właśnie pojęcia o innych okloicznościach jego śmierci.Swego czasu ukazał się raport,który w konkluzji wytknął karygodne błędy zarówno samej NBA,Celtics jako organizacji i samego Lewisa. W skócie to

- w NBA nie istniała w tamtych czasach wystarczająco dobra opieka zdrowotna - często przymykano oczy na problemy zawodników i dawano im "zielone światło"do gry kosztem ich zdrowia.Problemy Lewisa nie były nagłe i przypadkowe.To trwało już dłuższy czas.Tym bardziej,że problemy z sercem były nagminne w jego rodzinie.

- sami Celtowie przyczynili się do jego śmierci,bo nawet biorąc pod uwagę,że Lewis miał kontakt z kokainą to i tak badania gdyby zostały przeprowadzone drobiazgowo nie pozwoliłyby mu na coś takiego jak trening rzutowy.W jego przypadku jedyną opcją powinna być operacja - jednak to wiązało się z ryzykiem,że Lewis zakończy karierę.

- sam Reggie miał podobno tą świadomość i swiadomie podjął ryzyko o próbie powrotu na boisko.

Sprawa miała znacznie więcej podtekstów niż tylko rzekome "ćpuństwo" Lewisa.Tu nie chodziło tylko o jego dobre imię.Liga miała znacznie więcej do stracenia.

Całkiem poważnie pytam - dlaczego piszesz o Armstrongu jak o słomianej legendzie?I zarzucasz mu oszustwo?

Z cyklu nieszczęście Celtów :

Sullinger nie zagra do końca sezonu.

Będzie potrzebował operacji na te swoje plecy. Pamiętam, że Ainge wspomniał coś po drafcie, że moze "kiedyś" będzie potrzebna operacja. Jak widać te "kiedys" właśnie nastąpiło. Ja mam tylko nadzieję, że to pierwsza i ostatnia opercja pleców Sullingera...

Sprawa miała znacznie więcej podtekstów niż tylko rzekome "ćpuństwo" Lewisa.Tu nie chodziło tylko o jego dobre imię.Liga miała znacznie więcej do stracenia.

Temat Lewisa jest skonczony. Ty nie przekonasz mnie, ja nie przekonam ciebie.

Całkiem poważnie pytam - dlaczego piszesz o Armstrongu jak o słomianej legendzie?I zarzucasz mu oszustwo?

A dla ciebie wygranie siedmiu TdF na dopingu nie jest oszustwem? Nawet jak zalozymy, ze wszyscy brali...

Sully out.

k**** k**** k****!

Na biednego wszystkie hiobowe kleski na raz.

Jak tu sie nie wkurwiac, jak tu nie pomstowac. Life`s bitch.

Dawac Garnetta do Spurs, niech pomoze Timmiemu jeszcza raz rozjebac system.

Niecelny rzut Clippers.

Collins stojąc tyłem do kosza bez ceregieli trzyma dwiema rękami Griffina na wysokości barków, faul.

Tommy H.: The guy just goes over his back and you call a foul on Collins?, come on.

Powtórka.

Tommy H.: Please...

W każdym razie chciałbym zobaczyć statystyki podań Celtics z Rondo i bez. W ataku w niczym ten zespół nie przypomina siebie z ostatnich lat

W każdym razie chciałbym zobaczyć statystyki podań Celtics z Rondo i bez. W ataku w niczym ten zespół nie przypomina siebie z ostatnich lat

Nic dodać nic ująć.

Bez Rondo Celtics wyglądają na drużynę o klasę lepszą. Nie ma kretyńskiego przetrzymywania posiadań przez Rondo dzięki czemu jest płynność w ataku.

Mam nadzieję, że ktoś otrzeźwieje w Bostonie i znajdą jakiegoś napaleńca na RR i w offseason go opchną póki ma wartość.

Szkoda, że Sullinger odpadł przez kontuzję. Z nim w rosterze można było jeszcze myśleć o finałach, teraz to marzenie ściętej głowy.