Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie o ile Garnett jest wart dla C's ogromnie duzo ze względu na to co zrobił dla tego zespołu w ostatnich latach, tak 34 banki za 3 lata gry wydaje sie jawnym dymaniem.

C's, którzy mieli odmładzać skład, szukac sposobów na w miarę bezbolesną przebudowe dają 34 mln KG

Lojalnośc- bardzo dobrze

Ale tyle szmalu? A gdzie ta przebudowa?

Tylko, że Kg to i tak najlepsza opcja dla C's. Nie ma lepszego dostępnego Pfa/centra. Poza tym myślę, że 3 rok kontraktu nie jest w pełni gwarantowany tak jak u Pierce'a. Boston moim zdaniem zrobił najlepszą możliwą rzecz, bo KG to nie tylko cały czas świetny gracz, ale przede wszystkim znakomity mentor dla młodszych podkoszowych. JJJ cały rok przebywał pod skrzydłami KG, Sullinger od razu po drafcie mówił, że liczy na wspólne treningi z Kevinem przez przynajmniej rok lub dwa. Fabowi także a może nawet najbardziej przyda się przebywanie z Garnettem.

Poza tym każdy w Bostonie kocha KG i myślę, że każdy marzył o jeszcze przynajmniej roku z nim w składzie, a dostaniemy prawdopodobnie 2, może 3. Mając KG C's zawsze będą groźni w PO czy to się komuś podoba czy nie. A bez niego pewnie ledwo do Palyoffs byśmy się załapali. Dlatego ja się ciesze.

ja nie neguję KG w C's, bo to koleś skarb, ale w pamieci mam monstrualny kontrakt Shaqa w heat, gdzie później te pieniądze bardzo kolejnym klubom ciązyły

Oczywiscie garnett ma świetną etykę pracy, dba o siebie i solidnie trenuje, ale badźmy szczerzy- 37 i 38 letni KG fizycznie bedzie juz bardzo ustepował silniejszym, młodszym kolegom, jakich sie robi ostatnio w Lidze sporo

KG jeśli by sądził, że będzie za bardzo odstawał to w ogóle by nie podpisał tej umowy. On uwielbia konkurencje. Myślę, że przynajmniej w obronie nawet mając 38 lat będzie dawał bardzo dużo.

Bardzo jednak jestem ciekaw kolejnych ruchów C's. Ze wszystkich stron słychać zainteresowanie SG. Przewijają się Mayo, Young, Terry. Chyba powrót Raya jednak coraz bardziej się oddala. :(

el z punktu widzenia KG (finansowego) umowa genialna, ale jednocześnie zamykajaca Celtics możliwosci na rynku FA, bo ile im teraz kasy zostało? Na kogo to ma niby starczyć?

I gdzie tu albo walka o tytuł za rok, albo bezbolesna przebudowa?

3 kolejne lata coraz wiekszego popadania w przeciętność

No chyba że to wieczne gledzenie o Rondo skonczy sie transferem

C's jednak nie odpuszczają Ray'a:

Chris Broussard: Source: Celtics willing to double (in terms of $) Heat offer to Ray Allen. Will give 2 years/$12 million. Heat can offer only $3 mill a yr1

W dodatku mowa o 2 latach. Coś czuje, że Ainge planuje grać Big 3 aż do końca kontraktu Pierce'a.

@josephnba - Tu masz dość dobrze wyjaśnione ile kasy zostało C's i jakie mają opcje - http://redsarmy.com/2012/06/30/kg-is-coming-back-so-what-does-that-mean/ jak Ci się chce to poczytaj.

aj ja rozumiem co chciał przekazać Joe!

o ile nie dyskutuję "czy podpisać" KG w Celts to juz 'jak' podpisać jest istotne!

zawalać na 3 lata salary po $12M ( po co rok dłużej niż PP???? i Allen) to przy podliczeniu wszystkich robi się zero ruchu na FA poza bezsensownym podbiciem Allenax2 ($12m/2)

Rondo Allen KG i PP robia wtedy $46M dodaj kontrakty rookasów $2,5M i obowiązkowe kontrakty uzupełniające Bradleya i JJ razem $2,7M = $52M na 8 graczy

do podpisania:

Green, rezerwowy PG, podkoszowy i zastepca PP czyli ktoś jak Bass i Pietrus

IMO bardzo pazerny ruch KG ale jak daja to sie bierze....bynajmniej Boston wypada z gry o Dannego Greena tylko głupio prowokuje Duncana

Kontrakt KG w pierwszym roku to ok 10 baniek, co faktycznie zapycha salary, ale w mordę po tym co zagrał w ostatnich PO, to za 1/3 takiego effortu i +D powinien dostać dyszkę! To wciąż topowy PF ligi, jego kontrakt jakimś wielkim problemem nie jest. Dużo chętniej niż Raya za 12/2 widziałbym Mayo - nie wiem 22/3 ? Zmiennikiem Pierce'a ma być w JG. Przydałby się ktoś pod kosz, jest Sull i Melo dodajmy do tego Cambymana, i jakiegoś podkoszowego za rozsądne pieniądze, ewentualnie Bassa, chociaż wiemy że dużo bardziej przydałby się C. Po takich działaniach C's mają na prawdę niezłą głębię...

Rondo / Dooler / Filler

Bradley / Mayo

PP / Green

Garnett / Sully / JJJ

Bass, albo jakiś s'n't z jego udziałem / Camby / Melo

a wtakiej konfiguracji, pewnie by się Allen też zmieścił za hajs jaki oczekuje...

W ciekawy sposób sie Celtics przebudowują - utrzymuja dotychczasowych podstawowych graczy, w drafcie dodali Sullego i Melo (raczej w pierwszym jego sezonie cudów sie nie spodziewam), do tego Bradley w rotacji juz od początku sezonu, teraz jeszcze Green i Terry, a nie wiadomo co z Suger Rayem.

Gang Green walczy dalej i nie odpuszcza.

Podpisanie Terrego ponoć ma nie kolidować z podpisaniem Allena - oszczędzanie weteranów w regularze, szersza rotacja z ławki i inne takie, ale czyzby jednak Ray miał odejść..? Do Heat (czwartek), możliwa pierwsza piątka, drużyna mistrzowska, czy do Clippers (piątek) - gra u boku Paula?

ze strony Raya to też takie gadanie - wkurzał się o to, że jest zmiennikiem Bradleya i co? zostanie zmiennikiem Wade'a?

niech tam się poprzeprasza z tymi z którymi się pokłócił i po sprawie.

na prawdę - C's się wzmocnili, są poniekąd starsi o rok, ale szersza ławka i nawet nieograne rookasy gwarantują im top3 na wschodzie.