Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanaiwam się ile meczów jeszcze musimy przegrać żeby dotarło do Riversa,że nadszedł czas na zmiany?Już nie mówię o trejdzie,a o innej rotacji.Niestety sprawdza się to,że Rivers jest uparty i bardzo ciężko przychodzi mu podjęcie radykalnych decyzji.A mantrę o tym,że Boston odpali formę na PO lepiej odłożyć już miedzy bajki,bo poprzedni sezon był jednak krótszy.Pierce i KG jakoś od zeszłego roku nie odmłodnieli - no chyba,że cos mi umknęło.

Na dodatek według zasady,że Twój zespół jest tak dobry jak najsłabszy zawodnik to przezcały czas mamy na boisku takich "mocarzy" jak Terry (5,5 ppg w ostatnich 12 meczach) i Bass (6.5 ppg).Jeżeli ktoś jeszcze wierzy,że z tym składem jesteśmy w stanie zagrać w ECF to mógłby równie dobrze pisać powieści science-fiction.

Brandon Jennings + Samuel Dalembert to Celitcs

Brandon Bass,Courtney Lee, Rajon Rondo to Bucks.

no way!!!

nie jestem przeciwnikiem tradeowania Rondo, ale chce za to COS.

Nie wymienilbym samego Rondo za Jenningsa + Dalamberta, a co dopiero w pakiecie z Lee i Bassem.

Ja trejdowalbym teraz Piercea (w pakiecie z Terrym) i bralbym co daja.

MWP z Lakersow? biore. Gay z Grizz? biore. Amare? biore.

Najchetniej Gorti + Dudley za Pierce + Terry + Barbossa / Melo

@tommason rozumiem że Paul gra padakę, ale o co Ci chodzi z Amare i MWP? Oni NIC nie dają w perspektywie PO tej drużynie, a tracisz PO perfomera i legendę tej drużyny.

Ostatnio na rgm była dyskusja, że Rondo może zostać pchnięty do Sacto, dostają allstara i na przyszłość pewną drugą opcję. Oczywiście w odpowiedzi do Bostonu miałby iść Cousins, ale z racji tego że Kings przechodzą do Seattle to wszsystkie duże wymiany pewnie będą zablokowane do czasu przenosin.

Trade w ogóle nie opłacalny dla Suns. Indiana kiedyś chciał Rondo (rondo, bass za hilla i westa - my idea ;p), ale to było za kadencji Birda oraz Ci grają dobrze więc wątpie aby tam doszło do jakiś diametralnych zmian przed deadline. Wymiana z Jazz za Big Al'a wydaje się rozsądna tym bardziej Utah potrzebują PG, a C's siły pod koszem.

Pierce, Bass, Melo do Waszyngtonu za Okafora, Arizę i Price'a ;p

Okafor marnuje się w Wizards i faktycznie chyba go puszczą przed tradedeadline. Wg mnie lepsze byłoby coś takiego Bass+Green+Melo + 1st <=> Okafor Webster, jeżeli Wizards nie chcą Bassa, to poszukać teamu, któremu przyda się energetyczny 3 wysoki w rotacji.

A idealny trade dla Bostonu to puścić Terrego + Bassa + Melo + 1st pick <=> za porządnego wysokiego w typie Okafora czy Gortata, czyli półkę niżej niż Big Al czy DMC, ale zarazem zachowując core. Co może się wydarzyć, jeśli Ainge przystwi innemu GM spluwę do głowy. ;)

gadacie o wymianach a coś mi się wydaje, że wcale ich nie będzie i C's zostaną z tym co są

zresztą ogólnie nie spodziewam się dużej ilości lub dużego kalibru wymian w tym okienku

Ja myślę, że będą jakieś małe wymiany. Np poleci Bass czy inny Terry, ale jak ktoś się spodziewa wymiany Rondo czy nawet Pierce'a, to raczej będzie musiał poczekać do lata.

David Aldridge ‏na twitterze

Uh. Oh. From C's beat writer RT @Murf56 @Celtics source says Rondo may have torn ACL - getting MRI for it now at New England Baptist.

k**** mać.

i co teraz? Ja obstawiam, że wytreadujemy pół składu, z Piercem włącznie.