Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Na samym wejściu zasługuje na duża owacje, potem na obojętność. Nie zapominajmy, że to dzięki Rayowi KG się zgodził do nas dojść. Odszedł do największego wroga w konferencji, to prawda i to jest przykre dla fanów C's, ale i tak owacja się należy.

Według mnie nie będzie 7 meczowego serialu porażek. Z heat wygramy. ;)

Co by nie mówić, hitem w tym meczu było podanie Rondo na alleya chyba do Greena, gdzie miał prosty layup do skończenia. Prawie tak samo dobre, jak to podanie do Irvinga mecz wcześniej.

Hitem w tym meczu to byly 2 starty Pierce'a w końcówce meczu. Rondo zagrał bardzo dobry mecz, a w końcówce był blisko, żeby Celtics wygrzebać z tej 10pkt dziury. A mimo to nadal po nim jedziesz. Prawdziwy hejter.

Btw. Co to znaczy nabił triple-double? To jest aż tak proste, że sobie można nabić jak się chce? To dlaczego inni sobie nie nabiją? Nie chce im się czy jak?

Podanie na aleya było do Bassa i było bezmyślne.

Edit: Hitem był jeszcze Jason Terry, który spierdolił 2 łatwe rzuty w ciagu jakiś 2 sekund. Zawodzi mnie Jet w tym sezonie.

Edytowane przez Cloud

To znaczy, że jest stat-fillerem i ja tak odbieram jego grę. Niektóre asysty są wymuszone, byle były. W halfcourcie gra wygląda tragicznie, bo Rondo zamula ofensywę i jak nie trafia tych swoich cegieł z półdystansu, to jest bardzo źle. Mimo jego triple double double, asyst, zespół w ataku gra słabo. Jedyny pozytyw w jego grze widzę w kontrach, ktore niezle rozgrywa, chociaż tez różnie bywa. A poprzeczkę trzeba mu stawiać wysoko, bo niektórzy uważają, ze jest "best in business".

Niestety, wraz z odejsciem Raya straciliśmy w ataku bardzo dużo. Można pisać, że zagrywki były przewidywalne, ale zagrywka do zagrywka - np. musisz podwoic Ray po pin-downie i otwierają się opcje. Teraz niestety mamy problemy. Dlatego Ainge chciał mieć Allena i dawał spore pieniądze.

Myślę, że taki LeBron mógłby nabijać triple-double co druga noc, gdyby mu na tym zależało.

Oczywiście, że Raya brakuje. Zwłaszcza, że Jet gra jedno wielkie gówno w tym sezonie. Przynajmniej póki co.

A od Rondo, to jasna sprawa, że trzeba wymagać dużo. Tylko jak koleś robi T-D i trafia 10 z 19 rzutów, to chyba jednak nie jest głównym winowajca porażki? Poza tym wszyscy już zapomnieli, że Rondo w playoffs zawsze podnosi poziom swojej gry. Jasne nie jest idealny, często prowadzi ofensywe jak paralita, robi durne straty, ale czasami jak czytam o nim opinie, to wygląda to tak jakby był jakimś k**** scrubem. Większym problemem Celtics jest brak centra i żenująca gra Bassa, i Jeta.

fani zielonych prawda to,ze C's zainteresowani Reddickiem?

z tego co sie orientuję to akurat na jakis specjalny brak obwodowych to nie narzekaja czy nie tak jest?

Była jakaś plotka. Nie wiadomo ile w tym prawdy. Na ilość obwodowych nie możemy narzekać, ale ostatnio bardzo kiepsko u nas z trójkami, więc może coś prawdy w tej plotce z Reddickiem jest. Najbardziej jednak potrzebujemy centra co wie cała liga.

Edit: O nawet widze, że ta plotka z Reddicikiem dziś znowu nabrała rumieńców:

http://basketball.realgm.com/wiretap/225783/Celtics_Elevating_Interest_In_JJ_Redick

I to jest problem, że cała liga o tym wie, dlatego nikt nie chce podarować zielonym tego nieszczęsnego centra. Tak samo jest z Lakers - wszyscy wiedzą, że potrzebują zwycięstw, a nikt nie chce się podłożyć i leją ich po kolei :)

Tylko za kogo mógłby przyjść taki Redick? Powrót Lee do Orlando, ale z kim? Szczerze nie widzę opcji i sensu brania ze strony Magic któregoś z obwodowych c's. Chyba, że wzięliby jakiś c***owy kontrakt w zamian, ale nie mają też nic kończącego się po sezonie. Ciężko.

Redick i Nelson za Rondo?

I to jest problem, że cała liga o tym wie, dlatego nikt nie chce podarować zielonym tego nieszczęsnego centra. Tak samo jest z Lakers - wszyscy wiedzą, że potrzebują zwycięstw, a nikt nie chce się podłożyć i leją ich po kolei :)

Tylko za kogo mógłby przyjść taki Redick? Powrót Lee do Orlando, ale z kim? Szczerze nie widzę opcji i sensu brania ze strony Magic któregoś z obwodowych c's. Chyba, że wzięliby jakiś c***owy kontrakt w zamian, ale nie mają też nic kończącego się po sezonie. Ciężko.

Redick i Nelson za Rondo?

Celtics mogą się wam podłożyć 2 razy jak oddacie nam Howarda za Bassa. ;)

Ewentualna wymiana za Reddicka pewnie byłaby dość skomplikowana i objęła by więcej drużyn. Co do tego Reddick i Nelson za Rondo, to wydaje mi się, że lepszą paczke można by dostać za Rajona. Trzeba poczekać do 21, bo chyba wczesniej nic się nie wydarzy.

Mozgow jest przeciez do wzięcia, ile on moze byc wart jak prawie nic nie gra, wiadomo,ze Karl ma od pyty obwodowych to moze jeden jeszcze by mu nie zawadzil albo nawet jakies przyszłe picki?

moze to nie wirtuoz ale klocek z niego niezly.

u Bassa z tego co tu czytam to glownie nie chodzi o jego nieprzydatnosc tylko o to,ze słono zarabia? po kiego go podpisywali za takie siano? Magic przebudowywując się to chyba niekoniecznie mieliby chec sie wpierdalac w jakies tłusne kontrakty bo i po co.

podobnie jak w przypadku Timofeja, moze jakies picki? Orlando chyba byłoby zadowolone, choc nie wiem jak to tam z salary by wyglądało.

obawiam się, ze gm suns czy Kings nie są na tyle lotni i mogliby się połasić, choc na szczescie u tych drugich juz stanowcze dementi na temat trejdowania Kuzyna padło. ale mają na nieszczescie inne ciekawe kąski.

choc oni mają teraz chyba co innego tam na głowie.

wydaje mi się, ze Ainge coś bedzie musial ruszyc, za wiele nie ogladalem C's moze 2razy to tam jednak nie gra a miny Doca dosc wymowne.

a co do Greena, musze przyznac, ze jest bardzo fun to watch w tym sezonie ale to tylko z jakichs highligtów, to wiadomo ;]

Bardzo lubie Rondo, chyba jest to mój ulubiony zawodnik obecnie, ale niestety jego czas w Celtics się już skończył. Rondo gra bezpiecznie, bez zbytniego ryzyka - pozatym robi to co chce, wtedy mu przychodzą debilne pomysły do głowy - akcja 3 na 1, i ten nieszczęsny alley-oop do Bassa. Jeżeli nie teraz to kiedy? Ainge w mojej opini, w tym 'okienku' wymienić Rondo, Celtics nigdy już nie zdobędą mistrzostwa - kiedy ten zespół będzie pudowany na podstawie o nazwisku Rondo. Oczywiście, nie umniejszam tego, że Rajon znaczy dużo dla zespołu, ale mysle, że te argumenty swiadczą o jednym. Rondo to nie jest zawodnik dla Celtics, a Celtics to nie jest zespół dla Rajona... Niestety Rajon jest jednym z głównych powodów słabej defensywy Celtics, w tym sezonie, sam Bradley to za mało...

Moje osobiste marzenie(cóż z tego, że mało realistyczne) - Kyrie Irving.

a moja propozycja Trade?

Brandon Jennings + Samuel Dalembert to Celitcs

Brandon Bass,Courtney Lee, Rajon Rondo to Bucks.

Tak nadal jestem fanem Rajona Rondo, ale obiektywizm i dobro Celitcs - przedewszystkim...

a moja propozycja Trade?

Brandon Jennings + Samuel Dalembert to Celitcs

Brandon Bass,Courtney Lee, Rajon Rondo to Bucks.

Tak nadal jestem fanem Rajona Rondo, ale obiektywizm i dobro Celitcs - przedewszystkim...

Mam nadzieje, że jak już wymienimy Rondo to dostaniemy coś lepszego. Kurde w końcu koles robi niezłe staty, jest all starem, marketingowo jest też spoko, na pewno jakiś Gm się podpali i zaoferuje za Rajona lepsza paczke niż te co tutaj proponujecie. Mam przynajmniej taka nadzieje.

Osobiście(jeśli już się bawimy w wymyślanie wymian), to spróbowałbym za Rondo dostać jakąś paczkę z Utah.

Cloud pełne poparcie, jeśli Boston wytradeju Rajona, to tylko w odpowiedzi na paczkę, w której będzie ktoś w stylu Big Ala / Cousinsa. Nie ma szans że puszczą RR9 za Nelsona + JJ R - sick idea! Tak samo nie widzę mozłiwości na puszczenie za pakiet z Bucks, jeśli już to jakiegoś rodzaju minor trade z udziałem Dalemberta.