Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Oficjalne konto na twitterze Celtics, tweet z 3. stycznia: "Doc said his guys handle wins/losses differently. Said KG/Rondo the most emotional, while Green/Sullinger are the same either way."

Wystarczy?

Poza tym "wyjebane" to chyba za mocne słowo.

O to mi właśnie chodziło.Brak okazywania emocji nie oznacza,że komuś nie zależy.Tym bardziej,że zarówno Sulli jak i Green pokazali na boisku,że można nanich coraz bardziej liczyć.A patrząc czasami na grę Bassa czy Terrego ma się duże wątlipowści czy grają chociażby na połowę tego co powinni.I to zapewne o nich mówił Doc.

Patrząc na mecz z Cavs cały czas miałem w głowie "is this shit for real"?Nie wiem czy ta drużyna jest jeszcze w stanie grać gorzej.Nawet już mniejsza z tym jaki był wynik,ale cegły Pierca w ostatniej kwarcie są sygnałem,że Ojciec Czas jest nieubłagany.Z drugiej strony nie mam pojęcia jak takie bezsensowane granie na Pierca ma pomóc atmosferze w zespole?Pierce coś tam pieprzył o braku jak zwykle twardości niektorych,ale skoro on ma zielone światło na robienie festiwalu cegieł to trochę może tłumaczyć czemu niektórzy kładą lachę.Ludzie ślepi nie są i nie każdemu musi pasować rola ręcznikowego,bo dziadki w oczach Riversa nadal mogą grać pełne mecze.Pewnie trochę mniej minut nie zaszkodziłoby.Nadal nie pojmuję czemu Barobsa przy całe indolencji rzutowj Celtów nie dostaje minut.Tym bardziej,że wcześniej juz się kilka razy pokazał z dobrej sttrony.

Ciekawe na ile pociągniemu tą serię?.......

Wyjeżdzasz widzę mocno na Pierce, a tymczasem lepszy show w tym meczu dawał Rajonek, szczególnie w obronie. Kyrie robił co chciał. W ataku jak zawsze emty stats, a najlepszym podsumowaniem jego gry jest koncówka, gdzie ratował piłkę i jak kretyn dostarczył ją Iringovi na prosty lay up. Także Pierce, Piercem, ale LIDER :tongue: sie nie popisał.

Rondo, pamiętając jak fajnie się starał w ostatnie po, jest obecnie żenujący, Kyrie to rewelacyjny shooter pg który z taką łatwością zdobywa ptk to w sumie nie pamiętam chyba od czasów ... chciałem powiedziec Kja ale NAsh się jeszcze po drodze przypałetał :), ale wracając do myśli Irving swoje potrafi ale Rondo skoro jest tym niby top pg nie powinien dawać się tak robić, no chyba że jest tak inteligentny i nie chce grać zbyt dobrze żeby nie polecieć za jakiegoś Cusa czy innego Smitha :P A i dajmy spokój z tym przezywaniem porażek, bo jak kto co "trawi" to widać podczas spotkania, arsenał min KG po porażkach jakoś specjalnie nie robi na mnie wielkiego wrażenia.

Wyjeżdzasz widzę mocno na Pierce,.

O Rondo nawet już mi się nie chciało pisać.To jak Irving objeżdżał go od początku meczu było okrutne.O ile Bradley to tytan obrony to Rondo jest w niej teraz pionkiem.Momentami nawet widać,że nie interesuje go jakakolwiek pomoc czy nie odpuszczanie do końca.Na zasadzie jak nie ma przechwytu to wbijam w to.Tak jak napisał El - żenujące to mało powiedziane.

Ogladam te ekipe od 2007 roku i juz nic mnie nie zaskoczy.

Co sezon ma byc over.

Co sezon to w RS gorzej, tymczasem Cesltics zawsze przelaczaja swicza na winning mode "ON".

Raz pod koniec RS, raz po ASG, raz od rozpoczecia PO, takze naprawde nic mnie juz nie zdziwi.

KG, Rondo i Pierce graja c***owo na dzien dzisiejszy, ale w sumie oni teraz wlasciwie o nic nie walcza.

Garnett ma dosc przepychania sie z centrami. W PO i tak bedzie trzeba przetrzec sie w pierwszej rundzie z center-less Miami.

Terry to wogole jakas masakra. Byle scrub gralby lepiej od niego, ale to jest koles, ktory ma taki bagaz doswiadczenia, ze tez moze odpalic w kazdej chwili. To samo Pierce. Niech Lee, Green, Sully, Bradley i Barbossa graja jak najwiecej i niech sie ogrywaja, bo w PO beda zajebiscie potrzebni. A reszta niech gra po 20 minut w meczu i niech odpoczywa, byleby sie jakos do tego 8th seeda doczlapac.

Doc na 100% przyciśnie pod koniec żeby nie być ostatnim seedem. Gdyby wylecieli z Miami w pierwszej rundzie to Ainge mógłby się zdecydować na mały rozpiernicz drużny. Gdyby zajęcli 7 seed i np. pokonali Indianę czy Knicsów albo co lepsza Bulls - wtedy na pewno mieliby jeszcze raz szansę na 'reload'.

Gasol ma za duzy kontrakt. Nie ma kim tradeowac.

Trzeba by było oddać Bassa, Greena i np. Jeta albo Lee. Wtedy salary się zgadza. Jednak nie ma co nawet marzyć - taki trade nie przejdzie. A szkoda, bo i sportowo, i finansowo(Gasol ma tylko 2 lata kontraktu) byśmy wyszli na tym lepiej.

Rondo wczoraj powinien więcej rzucać przy końcu. Stepback na 40sek do konca - świetny, oby tak częściej. Szkoda troche tego meczu, bo był do wygrania. Gdyby nie 2 głupie straty, to myślę, że mielibyśmy przynajmniej dogrywkę. No nic, teraz czas na Hawks potem Heat. Powrót Raya do Bostonu... Ciekawe jak go przywitają. Moim zdaniem zasługuje na dużą owacje przy wejściu i oby ją dostał.

Powrót Raya do Bostonu... Ciekawe jak go przywitają. Moim zdaniem zasługuje na dużą owacje przy wejściu i oby ją dostał.

KG na pewno nie przywita go miło.:acne: A owacja? Moim zdaniem zasługuje na obojętność - nie wygwizdałbym go, bo jednak dużo zrobił dla tego klubu. Z drugiej strony - odszedł do drużyny, od której zebrał wpierz dwa razy pod rząd, postanowił z podkulonym ogonem zostac pomocnikiem LeBrona, zostawiając gości, z ktorymi niejedno przeszedł.

Nie jest dobrze, bo prawdopodobny jest nawet siodmiomeczowy serial porażek.