Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Co roku jest takie pi****lenie, nie przyzwyczailiście się?

Co roku czyli od kiedy?Owszem zdarzały się wcześniej sytuajce kiedy było widać,że Celtowie odpuszczali niektóre mecze,ale dopiero w ostatnim sezonie grali taką padakę jak teraz jezeli chodzi o pierwsze miesiące.Tym bardzie,że nie co roku Celtowie biją rekordy sprzed 36 lat dostając sromotnie w dupę.

tiaaa bo to na pewno nie ma nic wspólnego z faktem że 3 HoF PP, KG i Ray są coraz starsi albo w innych ekipach...

niech ten Rondo odejdzie (najlepiej do INDY), a do BOS niech ściągną Nasha, w LAL znów w karierze trafił na słaby support, ale BOS pewnie zrobiłby contenderem z miejsca...

tiaaa bo to na pewno nie ma nic wspólnego z faktem że 3 HoF PP, KG i Ray są coraz starsi albo w innych ekipach...

Jeśli Rondo jest liderem Celtics to najlepszy obrońca w lidze + wciąż bardzo dobry Pierce to całkiem nienajgorsze możliwosci jako numer 2 i numer 3. Tymczasem lepszy atak mają np Bobcats i Suns, a bez Garnetta na boisku Celtics mają margin, z którym mogliby bić się z Bobcats i Wizards o przedostatnie miejsce w lidze.

jasne że KG to wciąż super obrońca, ale nie uważasz że to cholernie dziwne iż kiedy go nie ma na boisku to jest tak źle ?

bo jak dla mnie to oczywiste że jeśli drużyna ma na pozycjach SF PF C jednego wybitnego obrońcę, a resztę bardzo słabą (a kilku wręcz tragicznych), to gdy schodzi KG, zawsze Celci grają słabymi/fatalnymi defensorami na wszystkich trzech najwyższych pozycjach...

nie da się bronić w takm układzie i wcale nie dziwi mnie taka forma Celtów.

rozmów o RR było tu wiele, w sieci jest jeszcze więcej, nie mam zamiaru zaczynać następnej, czekam niech go gdzieś przehandlują i wtedy zobaczymy co się stanie.

a btw PHX z Tragić+Dudley+Scola+Gortat mają naprawdę niezły potencjał ofensywny, który i tak nie jest wykorzystywany przez Gentrygo...

bo jak dla mnie to oczywiste że jeśli drużyna ma na pozycjach SF PF C jednego wybitnego obrońcę, a resztę bardzo słabą (a kilku wręcz tragicznych), to gdy schodzi KG, zawsze Celci grają słabymi/fatalnymi defensorami na wszystkich trzech najwyższych pozycjach...

nie da się bronić w takm układzie i wcale nie dziwi mnie taka forma Celtów

rozmów o RR było tu wiele, w sieci jest jeszcze więcej, nie mam zamiaru zaczynać następnej, czekam niech go gdzieś przehandlują i wtedy zobaczymy co się stanie.

Ale oni w obronie są zupełnie przyzwoici. Atak mają beznadziejny.

Rondo ma wysoką wartość na rynku i własnie np. Suns mogliby dać za niego bardzo dobry pakiet. Ja nigdy nie byłem członkiem klubu "Rondo to totalny scrub" ale już od dłuzszego czasu widać, że Rondo jako cornerstone nikogo nigdzie nie zaprowadzi, a wcale nie gra z bandą scrubów, jak to zdarzało się wielu innym gwiazdom, choćby dwóm kolegom z zespołu.

Problemow z Rondo jest kilka:

1. Najwiekszy to fakt, ze jego Def.Rtg spadl w tym sezonie na bodajze najnizszy od poczatku kariery. Koles ma swietna szybkosc, bodajze najwiekszy basketball IQ w lidze, rece jak mutant. Moglby bronic lepiej niz Bradley. Tymczasem jego priorytety sie zmienily. Woli odpuscic krycie, zeby nachapac sie stealemi, a to tylko jeden z przykladow.

2. Ma zelazny kart i jest uparty jak osiol. W wiekszosci spraw i tak ma racje, ale jak ktos jest tak uparty, to ciezko czasem z nim komunikowac.

3. Dalej slabo rzuca. Aczkolwiek to jest z tego wszystkiego chyba teraz najmniej problematyczne, chociaz tez nie do konca. Efektem jest to, ze nie potrafi wziac na siebie ciezaru zdobywania punktow, kiedy tego naprawde potrzeba, a to wlasnie robia franchise playerzy i liderzy teamow.

Jestem przeciwny tradowaniem Rondo za pakiet Evans, Cousins. Nie oszukujmy sie jednak. To nie wogol PointGuardow buduje sie mistrzowskie druzyny. Czytalem o tym niedawno fajny art. Paul, Deron, Nash, Kidd (w swoim prime, czyli w NJN) Iverson... wszyscy bez mistrzostwa. A gorsi klepacze jak Fisher czy Parker maja garsc pierscionkow, tylko dlatego, ze grali z Shaqami, Duncanami itd. Wiem. Bardzo naciagana teoria, ale to dominujacy wysocy tworzyli dynastie.

Dragic+Gortat za Rondo+Lee/Bass/Melo biore anytime.

Według mnie Evans/Cousins za Rondo, to jest lepsza paczka niż Gortat/Dragic. Jednak bardziej ryzykowna.

Nie chce mi się wierzyć, że wymienią Rondo. Od kilku lat o tym jest głośno, a Rajon nadal siedzi w Celtics. KG go uwielbia, a chyba nie chcemy wkurwić Garnetta? Sam nie wiem. Nie jestem obiektywny w stosunku do RR, bo lubię tą małą mendę. W playoffs też zawsze można na niego liczyć, a to najważniejsze...

Jednak jeśli jakakolwiek wymiana Rondo poprawiłaby szansę C's na mistrza, to oczywiście trzeba ją zrobić.

Ciekawe czy w końcu po tylu latach prób Ainge wymieni Ronda. Jego wartość jest teraz chyba największa i większa pewnie już nie będzie. Zobaczymy...

Jestem przeciwny tradowaniem Rondo za pakiet Evans, Cousins. Nie oszukujmy sie jednak. To nie wogol PointGuardow buduje sie mistrzowskie druzyny. Czytalem o tym niedawno fajny art. Paul, Deron, Nash, Kidd (w swoim prime, czyli w NJN) Iverson... wszyscy bez mistrzostwa. A gorsi klepacze jak Fisher czy Parker maja garsc pierscionkow, tylko dlatego, ze grali z Shaqami, Duncanami itd. Wiem. Bardzo naciagana teoria, ale to dominujacy wysocy tworzyli dynastie.

Naciągana teoria? To jest niezaprzeczalny fakt że z dominującym PG nikt nigdy nie ugrał ligi... Podczas ubiegłorocznych finałów pisałem na forum że Okla może nie wygrać bo statystyka mówi że drużyny które mają w składzie point guardów którzy rzucają 30%(czy tam więcej było, nie pamiętam) rzutów drużyny nigdy nie wygrały mistrzostwa. Oczywiście usłyszałem że to tylko statystyka bla bla bla ale Finały to zweryfikowały :D

Gdybym miał budować drużynę to zacząłbym od frontcourtu

no bo najłatwiej wszystko spłycić tak jak w tej teorii.

Kto normalny patrzy na takie bzdety? Wszystko zależy od składu a, że Kidd, Paul, Deron nigdy składu nie mieli konkretnego to faktycznie ich wina. Iverson to samo.

A Billups jeśli mogę zapytać? Tony Parker to też raczej nie był i nie jest półka niżej niż Deron no ale fakt, że miał Manu i Duncana :)

Sullinger kolejny imponujący występ. Nie spodziewałem się, że z niego będzie taki dobry zawodnik już w 1 sezonie. Zdecydowanie się nam poszczęściło, że spadł na 21pick.

btw. Bradley i Lee świetne wyglądają razem w obronie. Lee ogólnie zaliczył spory progers, jestem miło zaskoczony, bo już go skreślałem.

To jedno, ale takie plotki też są po to żeby GM mógł wysondować co jest wart jego zespół i jakie ma assety w ręku. Nikt nie da za Paula w zamian graczy, którzy wyrównali by ten trade dla Bostonu. (Odejście PP to dla mnie automatyczne zakończenie kariery KG) Jakoś się nie spodziewam żeby ktoś miał ściągnąć TheTruth do siebie.