Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie wiele się po nim nie spodziewałem, ale myślałem, że kilka razy pogra. Ale widać na treningach Doc zrozumiał, że gość jest gorszy od Stiemsma. I pomyśleć, że gość szedł w drafcie przed Melo, Boshem.Co ja gadam, on poszedł przed Kamanem i Westem, którym ręczników nie jest godzien podawać obecnie ;)

Na C zostali KG, Wilcox, Sullinger od biedy i Melo, który chyba poszedł się ogrywać w D-League. A na 2 jest bardzo dużo graczy. Nie po to podpisywali Terry'ego czy Lee, żeby ich teraz oddać, więc teoretycznie to Bradley byłby pierwszy na wylocie, ale jak sobie przypomnę run Celtów w drugiej części sezonu kiedy wszedł do pierwszej piątki, to nie za bardzo podoba mi się takie rozwiązanie. Ale ufam Doc'owi bardziej niż sobie :)

Chodziło mi o Greena.

A no to źle zrozumiałem. KG już chyba trochę pracuje nad Greenem, ale wątpię, żeby w magiczny sposób przyszył mu jaja. Chociaż kto wie....

Oddanie Bradleya nie wchodzi w grę. Jesli chłopak będzie grał tak jak przed kontuzją, (nawet zapowiedział, że będzie lepszy) to nie ma sensu go oddawać. Jego wartość jest póki co tylko dość duża dla Celtics więc wiele za niego byśmy nie dostali - myślę, że za rok już więcej. Według mnie nie opłaca się go wymieniać, przynajmniej nie w tym sezonie.

ale Martin jest na liście życzeń celtics czy celtics są na liście życzeń martina ? [ tak jak ostatnio było z heat ]

tak czy inaczej zayebiście by było, frontcourt Garnett & Kenyon --- cała liga się boi, i to tym razem w sensie dosłownym :P

Z tego co ja wiem, to w lecie weterani Celtics(pewnie KG i Pierce, kto tam wie) bardzo chcieli podpisania Martina i wyciekło to całkiem niedawno. Póki co chyba dość daleka droga do podpisania K-Marta bo jak mówi Doc:

Rivers said the team won't rush to fill Milicic's roster spot.

"No rush at all," Rivers said. "We're going to look around, but I can tell you we're in no rush."

Dla mnie to głupota, bo właśnie powinni się spieszyć i podpisać tego Martina(jeśli w ogóle byłby zainteresowany) jak najszybciej.

A tak z innej beczki, to dzis mecz ze Spurs. KG vs Duncan, Rondo vs Parker, będzie ciekawie - szkoda, że nie ma na c+.

Zero obrony i 112 w dupę.1 zbiórka ofensywna.......ciekawe czy damy radę nie zrobić żadnej w meczu.Nie ma zbiórek nie ma mistrzostwa.Można sobie tłumaczyć,że jeszcze sporo przed C's i będzie lepiej,ale takiej kupy jaką oni grają to dawno już kibice nie oglądali.Green + Lee zdobyli miażdżące 9 punktów.Fuck yeah.Podobno na dobre drużyny jak SAS miała być większa mobilizacja.Niezły dowcip.

jezeli Tiago niekryty od linii robi podobnych 11 akcji gdzie w 3 kończy smeczem, 4 o tablice lub półhak a to gracz drewniany niestety to o obronie nie ma co wspominać.

jak zobaczyłem jak Bass gubi swojego obrońcę lub udaje ze jest na parkiecie to nawet KG (3zbiórki) nie pomoże...

wasz Green cienizna - blok dostał od Diawa który raczej nie blokuje a i zaskoczeniem było brak całej masy izo na PP bo spurs grają obecnie bez obrońcy na tę pozycję bo D. Green to maluszek

cieszy wygrana spurs gdzie pomimo 15 asyst RR mecz był pod kontrolą mimo 16 minut celtów bez straty......para Sulli Wilcox zrobiła lepsze wrażenie niz KG BB

Zero obrony i 112 w dupę.1 zbiórka ofensywna.......ciekawe czy damy radę nie zrobić żadnej w meczu.Nie ma zbiórek nie ma mistrzostwa.Można sobie tłumaczyć,że jeszcze sporo przed C's i będzie lepiej,ale takiej kupy jaką oni grają to dawno już kibice nie oglądali.Green + Lee zdobyli miażdżące 9 punktów.Fuck yeah.Podobno na dobre drużyny jak SAS miała być większa mobilizacja.Niezły dowcip.

Myślę, że podobną kupę oglądaliśmy na poczatku zeszłego sezonu. Później udało się to wszystko ogarnąć, czy teraz też sie uda? Nie mam zielonego pojęcia. Według mnie jak wody potrzebujemy centra, który będzie tak się cieszył na zbiórke jak Rondo na asystę.

Na początku zeszłego sezonu było sporo porażek,ale obrona funkjconowała znacznie lepiej.Tym bardziej,że wszyscy są zdrowi i to jest najbardziej niepokojące.O ile jestem w stanie zrozumieć,że ofensywa jest daleka od ideału to brak obrony jest wyjątkowo frustrujący.Czasami mam wrażenie jakby niektórzy mieli wyjebanie na grę w D na zasadzie to początek sezonu póxniej musi być lepiej.

Oby Bradley obudził to towarzystwo i pokazał jak się walczy.

Oglądając mecz miałem od początku wrażenie, że SAS kontrolują w 100% ten mecz. W końcu, kiedy było to potrzebne zacisnęli gaz, wrzucili kolejny bieg i było pozamiatane. Tak żałosnej obrony w wykonaniu Celtów nie widziałem naprawdę dawno. Poza tym nie ma w zasadzie zupełnie zaangażowania. Bass jest tak zagubiony w obronie, że aż się go żal robi. Nie wiem czy w PO grał lepiej, czy jakoś go inni ratowali, ale aż takiej padaki nie było widać.

Trzeba ściągnąć koniecznie kogoś, kto byłby w stanie zebrać 5 piłek w obronie i ze 2 w ataku, bo inaczej to ja tego nie widzę. Ponieważ Oden cudownie nie ozdrowieje, więc Martin to chyba jedyna sensowna opcja. Gość ma jaja tak wielkie, jak Green ma małe. Przecież jak taki Martin zobaczy, że nasza "panienka" stroi fochy, to tak wraz z KG go przywrócą do pionu natychmiast. Martin to gracz, którego bardzo lubię. Jak grał w Denver, to był jedynym, który martwił się o obronę i walczył. Gość pasuje charakterologicznie do Celtów jak mało kto, więc niech Rivers się nie czai, tylko łapie co jest na rynku FA, bo jak tak dalej pójdzie, to pierwsza runda PO będzie sukcesem. Hasło dnia: zbiórki

tak sie czasem zastanawiam nad rondo i tym co on ma nie tak z głową

meczu z BKN nie oglądałem wprawdzie, ale oczywiście jak pewnie kazdy widziałem spinke po faulu na KG

po pierwsze faul nie był wcale tak mega hard, bo owszem poszło po twarzy, ale nie intencjonalnie, a rando juz którys kolejny raz wyciaga łapy do bójki, przydałoby się zeby mu kto wreszcie porzadnie przy...lił to by sie chłopaczyna moze troche uspokoił

generalnie to on jakiś taki głupi jest cwaniaczek

I dlatego każdy ma być cipką i zachowywać się jak nakazują przepisy?Na przestrzeni lat było wielu zawodników,którzy mieli szybkie łapy - teraz liga jest tak metroseksualna i jej kibice,że jak ktoś zacznie zadymę to od razu jest głupkiem/cwaniakiem i debilem.Z drugiej strony jak to nie był intencjonalny faul to ty chyba ślepy jesteś.

Jak dla mnie bardzo dobrze,że Kardaszan dostał Rondo zachował się dokładnie tak jak dawni Celtowie.Ruszysz mojego kumpla to tak jakbyś mnie zaatakował.

[video=youtube;etWLx1VFN0s]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=etWLx1VFN0s

A teraz niech ktoś mi wyjaśni, co było nie tak w zachowaniu Humphriesa? Przyjął pozycję w obronie i po rzucie przestał interesować się KG. Winę za ten upadek (niegroźny) ponosi tylko KG, który rozpędzony poleciał po fadeaway'u na parkiet. Bez udziału Krisa.

Nie lubię pyszałka Rondla, do tego nie umie nawet sprzedać prostego jak warto.

Grunt, że przestał sztucznie nabijać ten rekord.

rondo jest nieobliczalny momentami, juz zdarzało mu sie reagowac w głupi sposób w kilku sytuacjach

i tak Larry- uderzenie w twarz nie było intencjonalne, bo to była próba bloku piłki a nie celowy ruch majacy na celu uderzenie KG

Kris jest za miekka faja zeby celowo próbować uderzyć takiego skurwiela jakim jest Garnett

a tak swoją drogą to czy Rondel kiedykolwiek zaatakował jakiegos prawdziwego skurwiela? On z tego co sobie przypominam zawsze celował w tych raczej spokojniejszych, a moze sie myle