Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Również liczę, że uda się przechwycić ciekawych skrzydłowych. Najchętniej widziałbym jednego niskiego i wysokiego. Wybór jest naprawdę spory, co cieszy. Nie nastawiam się na nikogo konkretnego, bo nie oglądam NCAA i się nie znam. ;)

4. Roster 2012-2013

Po wszystkich ruchach, manewrach, drafcie, etc, skład Bostonu widziałbym tak ( w nawiasie kwota z kontraktu za sezon 12-13, uwzgledniając tegoroczne picki):

C- Kaman (7)/Wilcox (1,5, vet. min.)/Greg Stiemsma (1,5)

PF - KG (10)/Bass (4,5)/JaJuan Johnson (1,12)

SF - PP (10, po amnestii)/ J.Green (4)/ Royce White (1,05)

SG - Bradley (1,63)/ Pietrus (1,5, vet. min)/ Lamb (1,09)

PG - Rajon (11)/ Moore (0,5)/ Machado (0,48)

Widzę ten skład podobnie. Wszystko zależy od KG. Kaman też mi pasuje do Bostonu. Ostatnio nie wiodło mu się, w Celtics się może odbudować. Odpuściłbym Bassa kosztem zawodnika z draftu. Wolałbym podpisać jakiegoś doświadczonego SG za te pieniądze. W tym roku jest dużo możliwości: rzucający do podpisania i wysocy do wybrania. Trzeba z tego skorzystać. Nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja Greena, ale z tego co piszecie jest szansa na powrót. Jako uzupełnienia Wilcox i Dooling.

Wątpie. Mam dziwne wrażenie, że C's będa próbować łyknąć syna Riversa. Zobaczymy za kilka godzin...

Chociaż mam nadzieję, że jak już zrobią trade-up to po jakiegoś centra albo PF. No nic teraz tych plotek masa,trzeba poczekać te kilka godzin i się wszystkiego dowiemy. ;)

Edytowane przez Cloud

Myślę, że obowiązkiem w tym drafcie jest wzięcie jakiegoś wysokiego i swingmana, Jared Sullinger spadł teraz na nasz pick w mockach także chętnie widziałbym go w Bostonie, chociaż jaram się też Fabem Melo. Oprócz tego Royce White wygląda całkiem przyzwoicie. Z drugiej strony może jeden z Lambów właśnie mógłby wpaść. Z pickiem z drugiej rundy może jakiegoś PG, chociaż wciąż nie do końca wiadomo co z Moorem.

Wątpie. Mam dziwne wrażenie, że C's będa próbować łyknąć syna Riversa. Zobaczymy za kilka godzin...

Chociaż mam nadzieję, że jak już zrobią trade-up to po jakiegoś centra albo PF. No nic teraz tych plotek masa,trzeba poczekać te kilka godzin i się wszystkiego dowiemy. ;)

a grał kiedyś w historii syn pod ojcem w NBA?

I już są plotki, że C's chcą Riversa. To tez ruch do zatrzymania KG - pamiętam z nim wywiad, że Austin według niego będzie wielkim graczem. W ogóle kogo jak kogo ale Riversa C's znają na wylot, był na wielu treningach grał 1on1 z Piercem, Rayem i chyba właśnie z KG. Zobaczymy. Najpierw go jednak muszą wydraftować co jest według mnie bardzo ryzykowne i nadal dość mało prawdopodobne.

Jednak nie bbyło trade-up i mamy Sullingera, Melo i Krisa Josepha(2runda). Jestem zadowolony z 1 picku, to może na prawdę być niezły steal. Nie wiem co myśleć o Melo... niby ma wzrost, ale z drugiej strony był dostępny Perry, a Fab, to podobno potencjał na "busta". O Josephie nie będę pisał, bo nie mam pojęcia co to za zawodnik.

No nic oby te plecy u Jareda były OK, to mimo, że Melo może nie wypalić i tak draft będzie OK.

Najważniejsze picki w drafcie, najważniejsze powtarzam to od jakiegoś czasu, Celtics wiedzą co robią.

Rzeczywiście te picki były/są bardzo ważne, ale nie przesadzajmy, to nadal niewiadome. Martwią mnie zwłaszcza te plecy Sullingera, oby było w porządku.

Btw:

Dołączona grafika

:)

Z nowszych informacji: Celtics prawdopodobnie planują S&T z Bassem

Edytowane przez Cloud

Garnett podobno 34/3.

Sporo.

A ktoś myślał, że KG zejdzie poniżej 10mln na rok? To było wręcz niemożliwe. Nie oszukujmy się. Kevin, to wciąż jeden z najlepszych graczy. A na bronionej desce nawet najlepszy. Ja jestem tylko zdziwony długością kontraktu. Aż 3lata? Myślałem, że max 2, ale ciesze się, bo nie wyobrażam sobie Bostonu bez KG.

Czyli Celtics robią reload. :)

Dla tych, którzy myśleli, że KG może odejść z Bostonu:

“The decision came down to whether KG wanted to keep playing,” said one source. “And once he decided that he did, it was going to be Boston. He wasn’t going to leave Doc (River) and those guys and play anywhere else.”

Edytowane przez Cloud