Skocz do zawartości

Igrzyska olimpijskie 2012 NBA

Sebul

Rekomendowane odpowiedzi

no wczoraj bardzo ciekawy mecz przyszło nam obejrzec. przede wszystkim bardzo dobry w wykonaniu Amerykanów, ktorzy niwelowali przewage wrostu Hiszpanów mocna presja na pilke zanim ta zdazyla trafiac pod kosz, z ktorej to defensywy byla masa strat i pełno puktów z kontry. w ataku tez imho o niebo lepiej, bardzo ciekawe akcje, duzo passing game, wszyscy bardzo unselfish, nawet Kobe, ktory ewidentnie usunal sie w cien (z zyskiem dla druyny). przy tak utalentowanych zawodnikach sa nie do powstrzymania przy takiej gre. Plus ode mnie dla Westbrooka za bardzo dobrą presje na niskich Hiszpanow (zarowno na pilce jak i off ball), widac ze jego ateltyzm ich przytlaczal. to jest klucz. za to Love gra po prostu TRAGICZNIE, jakby nie mial pilki w rekach w od kwietnia. co jest bardzo wazne, bo Krzyewski nie gra Davisem i USA zostaja z jednym wysokim (Chandlerem), ktory jest foul prone

a Hispanie wlasnie to powinni wykorzystywac - wiekszosc akcji na Ibake i Pau Gasola byla skuteczna, tutaj LeBron czy Melo jednak brakuje warunkow i choc sie staraja to to bedzie kupa w obornie. a przeciez nie gral jeszcze Marc i jest takze sprytny Reyes. imho jesli trener Hiszpanow wyciagnie wnioski i przestana odpalac tyle rzutow dystansowych tylko beda pound the ball inside to mecz bedzie mial inny obraz.

takze Hispanie wczoraj zawiedli, szczegolnie taktycznie, ale trzeba pamietac ze grali bez Marca Gasola a Navaroo dopiero dochodzi do siebie po kontuzji.

oj będzie sie dzialo na IO!

Jakby przesunęli dalej, to by musieli zwiększyć cały parkiet. O te kilkadziesiąt brakujących centymetrów różnicy w każdą stronę.

Ja swoją drogą się zastanawiam, czy ta linia rzutu za 3 nie jest w NBA jednak o te kilkanaście centymetrów za daleko. Teraz już nie tak bardzo, ale kilka lat temu zbyt często główną taktyką była izolacja i wjazd. Wiem, to w koszykówce kochamy najbardziej, ale to w końcu gra zespołowa:tongue:. Z drugiej strony - jak teraz zmniejszą łuk, to połowa rzutów będzie wpadać. Nawet Rajonowi.

Gortat ma komentować koszykówkę na platformie N. Wie ktoś, czy w tym podstawowym NSporcie dostępnym w kablówkach też będzie koszykówka? Teraz pokazują pn kobiet, ale lepsze rzeczy też puszczą w publiczny obieg? Jeśli tak, to planuję spędzić IO przed tym kanałem. Kosz, ręczna, tenis, nawet trochę piłki bym sobie obejrzał.

Co do tematu. USA powinni pojechać resztę i nie ma co gadać o zadaniowcach (gadałem cztery lata temu, Perkinsa widziałem w miejsce takiego Kidda i się strasznie wygłupiłem). Dla mnie są większymi faworytami niż cztery lata temu. Nawet jeśli skład jest gorszy niż cztery lata temu (naprawdę nie jestem pewien, muszę to zobaczyć w praniu), to konkurencja też jest słabsza. Bardziej wyrównana, ale Hiszpanie czy Argentyńczycy są gorsi. Dodatkowo się ci wszyscy Eurosi postarzeli. Ba, nawet Varejao kończy 30-tkę za chwilę. Jeśli świat chce o czymś myśleć, to Chandler się musi połamać.

A tak w ogóle: Argentina, Argentina!

I Celestes w piłce.

no to mamy Austrialię vs brasil

1Q i na razie antypody lepsze na desce!

2Q ambitni ale mniej utalentowani Australijczycy utrzymuja sie w grze dzięki patowi millsowi, gra się rozsypuje gdy schodzi na ławę

3Q 2 baardzo głupie gwizdki Fibowskie z rzedu dajace niesportowe za nic i obok rzutu piłke z boku najpierw Australii potem Brazylii totalny bezsens

nadal niezawuażalny leandrinio, nieporadny splitter, biegajacy mills, dobry nene tylko czasami i rosnaca przewaga canarinios

takie moje pierwsze spostrzerzenia:

sa miejsca na trybunach na meczu gdzie 6 graczy NBA gra....

wystarczy doprowadzić do sytuacji gdzie pozostaje 5 sekund i nie faulować a obie druzyny maja ogromne problemy z wykończeniem akcji...

sędziowie sa słabi.......

organizacja gry słaba ale Brazylia bedzie IMO im dalej w las tym lepsza

szokuje waleczność Australii i ich białych "gwiazd"

nadal nie widzę tej obrony nene varehehe...sorrryyyy true24

no i mamy 2 p game!

Edytowane przez ignazz

Skurw*syny z tvp, ponoć mieli mecze US wszystkie na żywo puszczać, a tu takie gówno. W sumie może to i lepiej, że oglądam przez neta, stream może bez rewelacji, ale chyba lepiej słuchać po angielsku gości, którzy wiedzą, o czym mówią, niż ku*wa Rysia Łabędzia, czy innego Sobczyńskiego.

Odnośnie meczu, to bez historii- Amerykanie od początku wszystko mają pod kontrolą. Czy wiadomo coś, co z Iguodalą, bo w meczach przygotowawczych dostawał trochę minut, a dzisiaj ze 3 (teraz wszedł w 4q)? Ma jakiś uraz?