Skocz do zawartości

Igrzyska olimpijskie 2012 NBA

Sebul

Rekomendowane odpowiedzi

Kandydatury które podałem mniej lub bardziej sensownie dało by się obronić. Przecież wiadomo, że 12 zawodnik i tak nie będzie robił różnicy i będzie tam raczej podawał przysłowiowe ręczniki

Bardziej denerwuje mnie fakt, że gościu przychodzi do ligi a oni wybierają go od razu do kadry - gdzie jadą najlepsi zawodnicy z ligi - jak by nie wiadomo kim był. Potem się tylko dziwić że mu woda sodowa uderzy do głowy. Przecież oprócz paru wyjątków tam pojechało amerykańskie top20 ligi. To baardzo duże wyróżnienie.

poza tym co z Bynunem? jakaś operacją czy dostał bana na kadrę od Lal?

panie, to nie jest 12 zawodnik, to jest trzeci wysoki tej druzyny, wiec nawet biorac pod uwage ze small ball ze LeBron itp to jednak przyjdzie mecz z Hiszpania, ktos podwinie kostke, ktos wpadnie w foul trouble przez blad sedziego i nie chcialbym wtedy zostac z Davidem Lee na centrze, bo by sie skonczylo blowOutem

Bardziej denerwuje mnie fakt, że gościu przychodzi do ligi a oni wybierają go od razu do kadry - gdzie jadą najlepsi zawodnicy z ligi -

Wiesz, Davis mimo wszystko jest jednym z 10 najlepszych graczy na świecie, więc jak najbardziej zasłużenie znalazł się w kadrze.

poza tym co z Bynunem? jakaś operacją czy dostał bana na kadrę od Lal?

Nie dostał zadnego bana- sam już dawno zapowiedział,że nie interesują go Igrzyska, bo chce wzmacniac kolana- podobno ma cisnąć do Niemiec z Kobasem na tą terapię komórkami macierzystymi, co to ją KB przechodził przed tym sezonem..

A co do wcześniejszych kandydatur, to MIP Anderson chyba wsytarczająco swoją postawą w ostatnich PO udowodnił, co znaczy bez obrony skupionej na Drwalu..

BTW- AD jest trzecim rookasem jadącym na IO, odkąd mogą tam grać gracze z NBA- dwaj poprzedni kariery nie zrobili.. Do trzech razy sztuka?

kurde, sporo koszykarzy: LMA, Lee, wspomniany Favors też by się nadał, może D.West czy jakiś Cousine (wiem, że nie ta liga w obronie ale dlaczego nie?) albo Anderson - w końcu dostał te dyskusyjne MIP czy tam Odom lub Perk

Myślę, że wypadałoby być co najmniej w ligowym top100 żeby reprezentować swój kraj.

Tak w ogóle to kiedyś w USA na Mundialu i Igryzskach grali sami zawodnicy z NCAA, no i z perpektywy czasu parę nazwisk wypada groteskowo:

- Joe Kleine (2 medale, w NBA najlepsze sezon 9ppg i 7rpg)

- Jon Koncak

- Steve Kerr

- Todd Day

- Bimbo Coles

No i mało kto wie, że Christain Leattner zaliczył aż 2 turnieje, bo i w 1990 na MŚ też był.

Z drugiej strony taki Isiah Thomas nie zagrał w reprezentacji nigdy i to zawsze z powodu pecha. W 1980 roku był w kadrze ale USA zbojkotowało igrzyska. W 1994 roku też był w kadrze ale doznał kontuzji przed turniejem. No a 1992 roku prawdopodobnie zagrałby gdyby nie sprzeciw Jordana.

Widzę, że sporo sępów się rzuciło na łakomy kąsek. Pisząc pierwszy post czułem, że moje przemyślenie dotyczące AD sprawią, że będę w mniejszości.

Powtórzę jeszcze raz, że głównym problemem dla mnie jest to że przez te IO dalej lansują Davisa, który może być mega zawodnikiem ale na razie nic nie pokazał, a nie to kto miałby grać za niego - przecież mogą grać w 11 i nikt by nawet nie zauważył.

ale spoko odpowiem na wasze pytania ;)

no i naprawde nie wiem jakbys zamierzal obronic kandydature ryana andersona, davida lee czy westa jako czlonkow tej druzyny

no skoro anderson wygrał MIP (wg mnie niesłusznie, gdzie mnóstwo ludzi się ze mną nie zgadzało) to reprezentuje sobą jakiś poziom, który powinien w odczuciu ludzi zgadzających się z tą nagrodą dać mu wejściówkę na IO

west, dobry rs, świetne PO - zwłaszcza przeciwko jednemu z najlepszych obrońców w lidze (LBJ, Battier)

lee wg mnie ogólenie prezentuje poziom, który w przypadku absencji czołowych zawodników na 4,5 (Howard, Bynum, LMA, Garnet, Tim,) daje mu miejsce na IO - to bardzo osobiste odczucie więc może być kontrowersyjne

aż dziwię się, że do Cousina się nie doczepiliście

Wiesz, Davis mimo wszystko jest jednym z 10 najlepszych graczy na świecie, więc jak najbardziej zasłużenie znalazł się w kadrze.

po prostu nie mogę.... co? AD w top 10? nie muszę chyba tego komentować

Myślę, że wypadałoby być co najmniej w ligowym top100 żeby reprezentować swój kraj.

jeśli wg Ciebie Perk i Odom z całymi swoimi wadami i zaletami nie są w top100 to nie mam pojęcia co Ci napisać

Cousins ​byłby ciekawą opcją, podobnie jak Monroe.

Cousins akurat z rolą 3 wysokiego mógłby sobie nieporadzić mentalnie i raczej jego ego,jego basketball IQ do takiego teamu średnio pasuje.. A Monroe faktycznie fajnie się rozwija i rzeczywiśćie spokojnie mógłby być zamiast AD

no skoro anderson wygrał MIP (wg mnie niesłusznie, gdzie mnóstwo ludzi się ze mną nie zgadzało) to reprezentuje sobą jakiś poziom, który powinien w odczuciu ludzi zgadzających się z tą nagrodą dać mu wejściówkę na IO

No ale co ma MIP do przydatnośći w teamie olimpijskim? Anderson sobie fajnie napierdala trójeczki, czym akurat u Stana mógł się wykazać lepiej niż gdziekolwiek indziej, mając do tego DH 12 na środku. Ale Ryan w ostatnich PO pokazał, ile znaczy bez Dwighta i bez skupionej na nim obrony rywala pod koszem. Skillset AD zdecydowanie bardziej tej drużynie może się w razie ewentualnej konieczności przydać..

Co do Lee, czy Westa( ze stwierdzeniem "świetne PO" chyba troszeczkę przesadziłeś), to z czystym sumieniem wolałbym dać jednak szansę Davisowi..