Skocz do zawartości

Rekrutacje 2012/2013, czyli rybacy zapraszają wolnych agentów do pomocy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

imo dla Kings fatalny trejd. Po co mają oddawać 5 pick w takim drafcie. Poza tym za Evansa można wyciągnąć za coś lepszego niż Noah i 29.

zgoda.

Po prostu nie wiem na kogo post odpowiedział microlab, a że ktoś na espn napisał o tym rumorze to tu napisałem.

Tak, czy srak, patrząc na OKC i Miami, bulls muszą postawić krok na przód, nie ma szans na poważną walkę w PO bez przynajmniej dwóch ciągnących drużynę graczy. Bulls muszą zaryzykować. Na rynku nie ma za bardzo gracza którego bulls potrzebują (create own shot, all-star level), więc powinni szukać w drafcie.

Bulls ponoć dyskutują z sacramento, o evansie i/lub picku. Rzeczywiście jo, Bulls - podobno - biorą KG, jeśli on będzie chciał grać w Chicago. Ale Garnett nie załatwia sprawy( schyłek kariery). Zastanawiam się czy evans załatwia. Damn, nie lubie ogólnie macka kwiatkowskiego i tych jego ukrytych miłości do miami, ale w ostatniej pnz extra miał racje, cięzko stworzyć team bijący się o puchar z w dwoma nie-rzucającymi graczami na niskich pozycjach. Evans kompletnie nie potrafi rzucać, ani mid-range ani tym bardziej trójka. Rose również, owszem, kiedyś (w drugim sezonie) świetnie rzucał z mid-range ale gdy przyszedł Tom rose przestał to robić. Więc z #5 marzył by mi się np bradley beal, trochę mniej harrison.

I to w sumie tyle, to są opcje bulls na dokoptowanie gracza który razem z rosem coś pociągnie. Dość przejebana perspektywa.

Już dawno zdementowano tę plotke.

wyrwałeś tylko część zdania. zdementowano plotkę o wymianie za przejęcie tych kontraktów, a nie o transferze za mocnych graczy

Evans w Bulls fajny, do czasu powrotu Derricka. Później nie widzę ich razem na boisku za dużo, za to sprawdziłby się w roli 6th mana. Ten pick wydaje się lepszą opcją, ale są szanse na wyrwanie z nim Beal'a? moim zdaniem są, tylko Drummond i Robinson musieliby pójść w top4

E:

mycek, co myślisz o Lambie? k**** właśnie zobaczyłem jaki ten koleś ma wingspan :o na piąty pick za słaby ale też wpasowałby sie dobrze do byków moim zdaniem

albo dwa picki w miarę wysokie albo taniego weterana i wysoki pick

Ja ich rozumiem bo po prostu jeden gracz nie załata im wszystkich dziur a rookie to bardzo tanie mięso

a w drafcie liczyli na davisa którego nie dostaną

pewnie #11 i #6 od PTB to trochę mało

No i G-Force wywalił opcję na rok i został FA

Evans w Bulls fajny, do czasu powrotu Derricka. Później nie widzę ich razem na boisku za dużo, za to sprawdziłby się w roli 6th mana. Ten pick wydaje się lepszą opcją, ale są szanse na wyrwanie z nim Beal'a? moim zdaniem są, tylko Drummond i Robinson musieliby pójść w top4

E:

mycek, co myślisz o Lambie? k**** właśnie zobaczyłem jaki ten koleś ma wingspan :eek: na piąty pick za słaby ale też wpasowałby sie dobrze do byków moim zdaniem

problemem nie byłoby to że oba muszą mieć piłkę w łapskach tylko to że jeden z nich rzuca - tylko - solidnie a drugi wcale nie rzuca.

Nie wiem kim jest jeremy lamb. corey brewer czy kevin martin ? Jeśli trochę tego i trochę tego to byłby perfect fit, ale coś mi on zalatuje na busta- nie wiem nawet dlaczego.

Pytanie jest takie czy za paczke taj gibson/omer asik+pick charlotte/mirotic da się wyciągnąć pick w top8.

perfect scenario dla bulls:

bargniani+#8 za boozera,asika,picki.

Mycek bez urazy ale trejd jest tak sensowny jak pomysły fanów Lakers o trejdzie Gasol- połowa Minny + picki. Co by Toronto miało z takiej wymiany? Tracą fajnego ofensywnego gracza i pick w zajebistym drafcie za dwóch rolesów... Imo Bulls mogą spokojnie skupić się tylko na podpisaniu kogoś bo jesteście i tak mega mocni. Nie potrzebujecie wiele a jeśli już kogoś to może Afflalo będzie do wyciągnięcia (choć też wątpie)

zgoda.

Po prostu nie wiem na kogo post odpowiedział microlab, a że ktoś na espn napisał o tym rumorze to tu napisałem.

Odniosłem się do twojego posta. Otóż chodzi mi o to, że Bulls to nie zespół, który ma poświęcać swój kolektyw za pick. Gdyby Boston w '07 łowił w drafcie to nie byłoby 17 baneru w TD Garden, to samo Lakers w '08, '09; TO SAMO MAVS W '11. Mistrzowskie zespoły nie poświęcają się na rookies, którzy od razu nie wnoszą różnicy. A Bulls to mistrzowski zespół, który, gdyby nie kontuzja Rose'a grałby jutro game 2 w finałach.

Ale nie mówię, że Bulls nie potrzebują wzmocnień. Tym bardziej, że przyświeca nam wizja trochę innego już Derricka (ale tego, że nie będzie już superstar-allstar level to nie kupuję). Z tym, że mistrzowskie teamy wzmacniają się przede wszystkim w offseason i tradując. O ile obecnie na rynku na dziury Bulls łat mało, to do licha, BULLS MAJĄ CO TRADOWAĆ!

Deng, Noah, Asik, Brewer, Taj

To wszystko są gracze mający dużą wartość, a jednocześnie, Bulls tracąc nawet kilku z nich na raz, biorąc pod uwagę to, że w zamian przychodzi jakaś gwiazda, nie notują wielkiej straty, bo przecież mają bardzo szeroki skład z duszącymi się wręcz talentami (Butler).

Dość przejebana perspektywa.

No rzeczywiście, championship caliber team na następny sezon, w c*** przejebana wizja. Współczuję. Kibic Suns kibicuje kibicowi Bulls.

kazdy trade wymyslany przez mycka normalnie powinien byc banowany!!!

Oddajmy pół składu za Howarda, albo nie oddawajmy nikogo znaczacego za Evansa...

A z marzeń to własnie Harden obok Rose'a mi pasuje, ale to mniej niz nierealne, głównie dlatego, że brak kasy i Bulls nie mają nikogo, kim mogliby zainteresowac OKC

kazdy trade wymyslany przez mycka normalnie powinien byc banowany!!!

Oddajmy pół składu za Howarda, albo nie oddawajmy nikogo znaczacego za Evansa...

A z marzeń to własnie Harden obok Rose'a mi pasuje, ale to mniej niz nierealne, głównie dlatego, że brak kasy i Bulls nie mają nikogo, kim mogliby zainteresowac OKC

:D

banowany albo do łapu capu ;)

Az luknąłem, bo coś minie pasowało i Harden ma jeszcze rok kontraktu plus QO na kolejny, wiec nie ma powodu sie nim przejmować przynajmniej do przyszłego offseason

Podobnie Ibaka

A do tego czasu ja na miejscu OKC starałbym sie pozbyc kontraktu Perka!!! A jeśli juz wiadomo ze po odpisaniu Westbooka i raczej przedłużeniu Ibaki kaski na Hardena nie bedzie to w pakiecie z nim można kedricka ładnie upchnąć

"

Spekulacje na temat transferu Tyreke'a Evansa pojawiają się już od dawna, wiadomo, że Evans chciał zmienić barwy klubowe, ale Kings tanio go nie oddadzą. Według źródeł, Kings chcą sporo w zamian i właściwie nie ma możliwości, że w pakiecie do Evansa dodaliby swój 5 pick w drafcie. Podobno Evansa plus ten pick mogliby dostać Bulls za Denga i Noaha, ale dla Bulls taka wymiana nie miałaby sensu. [NBA.com]"

Za 4kwarta.pl

Co wy na to Bull fani?

co Bykom to daje? Utrate dwóch graczy, którzy decyduja o defensywie, bez których ta defensywa praktycznie nie istnieje za przehypowanego Evansa?

Zajebisty trade w jedna strone, bo Kings i tak musza szukac tradu z evansem a w takiej syt. dostaja duzo, bardzo douz

nawet gdyby nie musieli szukac domu dla TE ten trade byłby zły dla Bulls

A tak jest wrecz tragiczny

Zdrowi Deng i Noah to TOP 5-7 na swoich pozycjach, Evans był fajny w sumie tylko w rookie season, ale tak jak kiedys Ben Gordon przestał sie rozwijac w jakims przyzwoitym tempie