Skocz do zawarto艣ci

Most Improved Player - Ryan Anderson

microlab

Rekomendowane odpowiedzi

a kto mi powie w czym Anderson zrobi艂 post臋p? Bo mi si臋 wydaje, 偶e w niczym. Gra dok艂adnie tak samo, leci na prawie, 偶e identycznych procentach co rok temu, tylko dostaje wi臋cej minut, wi臋c proporcjonalnie wykr臋ca lepsze staty. Mo偶e wi臋c nagrod臋 powinien dosta膰 Stan, jako "autor" tego post臋pu Ryana?

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

theo1, dostawanie wi臋kszej ilo艣ci minut nie oznacza automatycznie prezentowania tego samego poziomu gry, co przy mniejszej ilo艣ci.

Allen35, wi臋ksze minuty mog膮 wynika膰 z wielu innych powod贸w, niekoniecznie z lepszej gry. Lepsze pasowanie do stylu gry dru偶yny, matchup z przeciwnikiem, brak konkurencji w dru偶ynie czy na przyk艂ad wyj膮tkowy na skal臋 ligi jeden skill, akuratnio potrzebny dru偶ynie.

Odno艣nik do komentarza

Poprosz臋 w takim razie konkrety, w czym tak poprawi艂 si臋 pan Anderson, bo og贸lniki mnie nie interesuj膮 ;)

Przecie偶 wlasnie z lepszej gry wynikaja wieksze minuty a nie na odwr贸t.

tak? a ja my艣la艂em, 偶e wi臋ksze minuty wynikaj膮 z ubytku Brandona Bassa? Sorry, ale to naprawd臋 zabawny argument :D Kto ma tam gra膰? Clark?
Odno艣nik do komentarza

Rozmawiamy o Ryanie Andersonie? Je艣li tak, to w jego przypadku odpowied藕 brzmi TAK.

:)

W takim razie, dziwne, 偶e Stan gra艂 nim tylko 32.2 minuty na mecz. Per48 Anderson mia艂by co spotkanie 24 punkty i 11.5 zbi贸rki. MVP season.

Odno艣nik do komentarza

Ryan Andeson (16.1 na mecz - 10.6 rok temu), zbi贸rek (7.7 na mecz - 5.5 rok temu), skuteczno艣ci z gry (prawie 44%), skuteczno艣ci z rzut贸w osobistych (87%) (minuty 艣rednio 32.2 na mecz - 22.1 sezon temu).

24-letni Anderson liderowa艂 w tym sezonie w NBA w ilo艣ci celnych oraz oddanych rzut贸w za trzy punkty (166/422). Z Andersonem w sk艂adzie, Magic zdobywali 107.5 punktu na 100 posiada艅. Bez niego tylko 94.1.

Tyle cyferki , natomiast ja osobiscie uwazam ze 偶eby by膰 starterem w lidzie trzeba gra膰 consistent w ka偶dym meczu.

Ryan mial z tym do tej pory duzy problem. S膮 gracze w tej lidze kt贸rych per36 jest na tyle dobre zeby byc starterami i grac po 35 minut a nie s膮 ( JR Smith na przyk艂ad ) badz s膮 sa combo guardami albo skrzyd艂owymi i zawsze beda mieli limitowane minuty.

Ryan po pierwsze poprawil "r贸wno艣膰" swoich wystep贸w a po prugie poprawil na tyle obrone ze wlasnie moze grac te 33 minuty.

Edytowane przez Allen35
Odno艣nik do komentarza

CO?!

Nie kumam dlaczego wygra艂 Anderson i to jeszcze tak膮 r贸偶nic膮 g艂os贸w

Albo ja nie znam si臋 na koszyk贸wce albo s膮 brane pod uwag臋 jakie艣 aspekty o kt贸rych nie wiem. Szczerze, nie mam poj臋cie dlaczego wygra艂.

PS Gortat zdecydowanie za ma艂o g艂os贸w, tak samo Lin

Odno艣nik do komentarza

sko艅cz z tym Linem

za ma艂o g艂os贸w dosta艂 Monroe Cousins (Navet jakis Novak przed nim czy inne monstra :o) czy Bynum. kazdy z nich poprawi艂 sie wyrazniej niz Anderson, i wcale nie bylo to spowodowane trafieniem do jednej druzyny z Nashem jak w przypadku Gortata

do dupy ten wyb贸r, ale zawiod艂em si臋 jak narazie tylko na tej nagrodzie

Odno艣nik do komentarza

Anderson gra o 50% minut wi臋cej i dlatego ma o 50% lepsze staty. Na pewno jeden z najgorszych wybor贸w.

Lin gra艂 3 razy wi臋cej, ale poprawi艂 sw贸j wynik 6 razy, podobnie Pekovic gra艂 2 razy wi臋cej, ale poprawi艂 si臋 3 do tego za艂apa艂 si臋 jako starter i by艂 te偶 wa偶nym powodem poprawy bilansu Minnesoty.

Anderson to b艂膮d, kt贸ry nie wiem jak mo偶na pope艂ni膰. To Bynum ju偶 bardziej zas艂uguje, chocia偶 poprawi艂 si臋 jedynie w ofenyswie i to nie o jak膮艣 diametralnie du偶膮 r贸偶nic臋. Jednak w przeciwie艅stwie do Ryana, poprawi艂 swoj膮 gr臋, nie utrzyma艂 poziom...

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.