Przem Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 ? To ze wam operacje pomagały a mi nie za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Rekonstrukcja Ci nie pomogła? Kiedy miałeś ile minęło, czemu? Ja powiem wam, że mija miesiąc i tydzień i czuję już się zajebiście, noga mocna coraz bardziej stabilna, k**** świetnie jest, prawie zero bólów przyt chodzeniu bez stabilizatora i w, kolano nie czuje żeby było luźne albo coś no na prawdę jestem dobrej myśli chciłabym już coś pobiegać czy coś...ale.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 k**** mam problem panowie... chodzę normalnie i wgl uważam na siebie w stabilizatorze, i teraz jak dotknąłem się pod rzepką bardziej po lewej stronie kolana ból jak c***...z przodu kolana, co to macie tak? ja jebie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samekontuzj Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Nie lepiej pójść do lekarza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Rekonstrukcja Ci nie pomogła? Kiedy miałeś ile minęło, czemu? Ja powiem wam, że mija miesiąc i tydzień i czuję już się zajebiście, noga mocna coraz bardziej stabilna, k**** świetnie jest, prawie zero bólów przyt chodzeniu bez stabilizatora i w, kolano nie czuje żeby było luźne albo coś no na prawdę jestem dobrej myśli chciłabym już coś pobiegać czy coś...ale.... Nie pomogla Mialem pare lat temu i moze za duzo rzeczy rozpierniczone. Ostatnio to codziennie bol jak diabel. No wiec jestem w zasadzie niepelnosprawny. Ograniczone skakanie bieganie i chodzenie............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Nie myślałeś żeby ponownie zrobić? 2 miesiące około i z głowy, w sumie zacząłbyś powoli normalnie się ruszać. Co miałeś porozwalane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Jak na razie 3 operacje mi wystarczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dzisiaj mija 1.5 miecha od operacji, wczoraj byłem u lekarza, stabilizator mam schować do szafy, jeździłem na rowerze od 5 dni ze stabilizatorem, wszystko gitara, lekarz był zachwycony stanem mojego kolana i mięśniami, widać lata pracy nie poszły na marne, na pewno jakbym tyle nie trenował wszystkich sportów to bym tak szybko nie wrócił, rower bez stabilizatora bez ograniczeń mogę jeździć ile chce, chodzić bez stabilizatora, mogę już zacząć sobie biegać w prostych liniach, później zacząć kółka, ale bez żadnych sprintów na razie. Cytując lekarza, do sportu jeszcze nie wracamy, nie chodzić na żadne boisko, ale już niedługo powrót. Za miesiąc wizyta i czuje, że dostane już pozwolenie na grę, wiadomo, że nie żadne mega wysiłki mecze na 2 kosze nie wiadomo w jakim tempie, ale wdrażać się znowu do gry już będę mógł, jakieś mecze na 1 kosz, na 2 bez forsowania z przerwami, no i w końcu będę mógł wziąć się za bieganie sprintem po parku, i tego typu ćwiczeniami, powychodzę na kosz trochę i pivoty muszę poprzywracać do dawnej formy. 28 czerwca wizyta, po 2.5 miesiącach od operacji, obym dostał już pozwolenie na jako takie granie, w stabilizatorze na początku na pewno będę grał z 2 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Żebyś za wcześniej przypadkiem tego wszystkiego nie zaczął. Znajomy tez miał takie świetne diagnozy, a w 3 miesiącu wyszedł na boisko i jeb - ACL zerwane i wszystko od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Nie no na początku nie mam zamiaru zapierdalać nie wiadomo jak, ostrożnie wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba83 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 witam Ja mialem tylko naderwane wiezadla boczne, takze bez rekonstrukcji. minelo od tego czasu okolo 7 miesiecy, byla rehabilitacja, cwiczylem w domu itp od kwietnia biegalem , ostatnio wybralem sie na basen i przy probie popluywania zabka bolalo jak cholera czy to normalne ? czy juz moge powoli grac i czy koneczny jest stabilizator? dziekowa za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 a jak ci sprawdzili czy miales tylko boczne naderwane? i gdzie cie boli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba83 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Bylem u ortopedy i wyslal mnie na usg, na podstawie tego stwierdzil ze to naderwanie. bol odczuwalem po wewnetrznej stronie kolana poczas ruchu noga przy plynieciu powiedzmy to zabka. edit: ponadto czasem przy biegu bolalo mnie "pod kolanem" zazwyczaj po ale ostatnio to ustapilo moze za czestoo biegalem i do tego po asfalcie......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Żabką sie nie pływa jeśli ma sie problemy z kolanami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 USG nic Ci nie pokaże, równie dobrze możesz mieć zerwane ACL, powinieneś iść do lekarza i załatwić skierowanie na rezonans magnetyczny i opowiedzieć mu o tym wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samekontuzj Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgadzam się USG to gówno a nie badanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba83 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 dzieki za podpowiedzi. Umowilem sie na wizyte na 18 czerwca zobaczymy co powie. a wiecie ile powinno sie odczekac po czyms takim zamim sprobuje sie grac w kosza orientacjinie , WIEM ZE TROCHE WROZENIE Z FUSOW ALE.............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Jak tam AClowcy? Jakieś niusy, gracie nie gracie? Ja już smigam, wiadomo nie to co kiedyś minęło 9 tygodni od operacji, na jeden kosz 3 na 3 już mogę grać, piwoty wyjścia w górę z dwóch nóg wiadomo ostrożnie, ale jest ok, żadnych sprintów jak na razie i grania na 2 kosze, 28 czerwca ide do lekarza i może dostanę już oficjalne pozwolenie na grę i jakieś info, zgięcie mam coraz większe z tego co widzę, wrażenie rozciągania mam z boku kolana ale to chyba ok bo rehabilitantka mówiła, że tak to już jest, że głowa przyśrodkowa 4 głowego jakoś zmienia swój kierunek po operacji, czy coś w ten deseń, no i czuję rozciąganie pod kolanem, ma ktoś tak? z tyłu nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 No to tak...liczę na odpowiedź kogoś bardzo, dzisiaj grałem w nogę, chciałem ruszyć w kierunku piłki z dwóch nóg i zabolało mnie kolano po rekonstrukcji ACL, po lewej stronie i prawej rzepki, ból nie był jakiś straszny, chodzić mogę w sumie normalnie, nie wiem może to lekkie skręcenie? Miał ktoś z Was odnowione ACL albo taką sytuacje? Boję się strasznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Nie panikowałbym. Ja kilka miesięcy po rekonstrukcji wyjebałem się na imprezie i następnego dnia rano nie mogłem w ogóle chodzić. Ból był nawet gorszy niż po samym zerwaniu. Bałem się, że naprawdę coś sobie zrobiłem a po dwóch dniach po prostu przestało boleć i jest wszystko OK>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi