Skocz do zawartości

Top 20, Bottom 20

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

Wątek cyferkowo-ciekawostkowy, jak ktoś chce napisać "statsy nie mówią wszystkiego" albo "ile zawodnik z pozycji X ma pierścieni?" to może sobie darować.

Podsumowanie z wages of wins zawodników najbardziej produktywnych (nie najbardziej utalentowanych ofensywnie ani rzucających najwięcej punktów) i najmniej produktywnych w dotychczasowych meczach. Po względem WP rzecz jasna.

Top 20 (cała tabela tutaj http://wagesofwins.com/wp-content/uploads/2012/02/Untitled.png)

1 Lebron James

2 Tyson Chandler

3 Chris Paul

4 Kevin Love

5 Dwight Howard

6 Andre Iguodala

7 Steve Nash

8 Kyle Lowry

9 Rajon Rondo

10 James Harden

11 Anderson Varejao

12 Andrew Bynum

13 Ryan Anderson

14 Kevin Durant

15 Paul Millsap

16 Ray Allen

17 DeAndre Jordan

18 Ricky Rubio

19 Joakim Noah

20 Marc Gasol

..

31 Marcin Gortat

Bottom 20 (od najgorszego do najmniej-najgorszego, wywaliłem kilku którzy zagrali po 3-9 spotkań)

1 Andray Blatche (czemu mnie to nie dziwi?)

2 Mehmet Okur

3 Luis Scola

4 Demar Derozan

5 Glen Davis

6 Toney Douglas

7 Brian Cook

8 Shawne Williams

9 Nick Young

10 Austin Daye

11 Brandon Knight

12 Cory Higgins

13 Lamar Odom

14 Tyrus Thomas

15 Jordan Crawford

16 Stephen Jackson

17 Norris Cole

18 Amare Stoudemire

19 Byron Mullens

20 Metta World Peace

Z przypadkowych obserwacji, to raczej nikt w bottom 20 mnie nie dziwi - poza wybitnie nieswojo dotychczas wyglądającymi Odomem, Amare i moze Scolą, sami niesławni ceglarze, boneheady, cancery i goście grający po jednej stronie boiska. Może zdziwiłby mnie Norris Cole, bo słyszałem trochę zachwytów nad jego osobą, ale sam za dużo nie widziałem, więc nie wiem.

Drużynowo widać, że w Wolves jest taki problem, że mają Love-Rubio i potem długo nic, może z wybiciem się Czarnogórskiego Gwałciciela zyskają jeszcze jedną powązną siłę i powalczą o PO.

Nowa czy stara formułka na wp użyta?

No teraz się chyba używa tylko zaktualizowanej.

Sorry, że ot, ale czy to jest tak, że Wolves mają jakąkolwiek szansę na PO w tym sezonie na ZACHODZIE?

Mówiłem, że jakby mieli jeszcze jednego poważnego zawodnika to by mogli powalczyć - nie widzę przeszkód, bo ostatnio sporo wygrywają, a jak przegrywają to nieznacznie. Wczoraj do 8 miejsca tracili tylko 1 mecz.

A nie sadzisz, ze nie powinnismy sugerowac sie zdaniem autora w kwestii oceny jego pracy?

Sądzę, że nie wiem o co ci chodzi.

Zbiórki w obronie zmieniły wyniki w niewielkim stopniu. Jeśli fakt, że wyniki zmieniły się w niewielkim stopniu, dyskwalifikuje stwierdzenie autora, że "wyniki zmieniły się w niewielkim stopniu", bo jego zdaniem nie powinniśmy się sugerować to... nawet nie wiem co.

Sądzę, że nie wiem o co ci chodzi.

Zbiórki w obronie zmieniły wyniki w niewielkim stopniu. Jeśli fakt, że wyniki zmieniły się w niewielkim stopniu, dyskwalifikuje stwierdzenie autora, że "wyniki zmieniły się w niewielkim stopniu", bo jego zdaniem nie powinniśmy się sugerować to... nawet nie wiem co.

Instead of 6 bigs in the top10, it is just 3.

No to już zależy od tego co jest dla ciebie małą zmianą a co nie jest, tak nawiasem.

Ale chodzi o to, że skąd wiesz, że i tym razem wartości przypisane statystykom/zagraniom nie są błędne? W linku co ci przesłałem, masz całą dyskusję na temat tego

Instead of 6 bigs in the top10, it is just 3.

Jeśli ktoś podchodzi do takich statystyk na zasadzie pomiaru ogórków w centymetrach 10 cm > 9 cm, to jego problem. Zawodnik z pozycji numer 4 może być w rzeczywistości 1 albo 11, ale w większości przypadków gracz z miejsca 30 nie przez przypadek jest wyżej, niż gracz z miejsca 50. Jak ktoś umie używać kontekstu i odpowiednio do tego podejść, to te statsy coś mu powiedzą, jak nie umie to zapyta czemu Kobe nie jest pierwszy.

Ta defensywa Chandlera w NY jest taka niebotyczna że go wywindowała tak wysoko mimo przeciętnej ofensywy? Niestety nie znam angielskiego na tyle dobrze żeby poczytać temat z linka.

Z grubsza rzecz biorą tak + efektywność w ataku (zbiórki ofensywne, wysoki % FG, mało strat).

No ciężko mieć dużo strat czy mały FG%, kiedy twoja rola ogranicza się do picków tudzież stania pod dziurą i ewentualnego zapakowania do niej piłki.

Poszukaj ilu jest zawodników, którzy maja wyższy TS, zbierają więcej w ataku i rzadziej tracą piłkę i daj znać jak ci poszło.

Jeśli ktoś podchodzi do takich statystyk na zasadzie pomiaru ogórków w centymetrach 10 cm > 9 cm, to jego problem. Zawodnik z pozycji numer 4 może być w rzeczywistości 1 albo 11, ale w większości przypadków gracz z miejsca 30 nie przez przypadek jest wyżej, niż gracz z miejsca 50. Jak ktoś umie używać kontekstu i odpowiednio do tego podejść, to te statsy coś mu powiedzą, jak nie umie to zapyta czemu Kobe nie jest pierwszy.

A nie no jesli ty takie masz podejscie do tego, to spoko.