Skocz do zawartości

Power srałer ranking

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

1. Miami - ten sam styl co rok temu, James udajacy ze gra cos tylem do kosza, olbrzymi upgrade Cole, Chalmers bez szczescia juz mial miec luzik i startowac a tu taka konkurencja.

2. Oklahoma - Westbrook dracy morde na Thabo w 3 meczu sezonu, albo to nowy Kobe albo to sie zle skonczy.

3. Chicago - nie jara mnie ten Rip, stac ich na 3-4 w playoffs z Heat ale to max. Kolejny rok dojrzewania.

12. Lakers - trzeba byc fanem Lakers albo slepym zeby uwarzac ich za pretendow do mistrza. Lakers sa skonczeni, Kobe jest skonczony. Spurs stage. Kobe zero dynamiki zamykany jest przez Denga , ogolnie Lakers zero systemu, 3 jakosciowych zawodnikow. Ariza Artest wyglada beznadziejnie. Gasol wrocil do bycia Gasolem z Memphis czyli pipka i 8 zbiorek na mecz.

15. Celtics - jak co roku swietnie graja nie wygrywaja, czekaj czekaj, zawsze wygrywali, w tym roku pileczka chodzi i nic nie wychodzi , Bass genialny

18. Mavs - who cares? Lakersi sie nie licza, Oklahoma gra nic w ataku, po sie pocic, jest czas. Kaman za Odoma i Odom z powrotem do Lakers ? w lutym, brzmi nie glupio

19. Knicks - Wąsacz jest skonczony, kazdy lepszy Pg ma dzien konia.

20. Pacers - to jest ich sezon, jak nie ten to zaden, tegoroczni Memphis.

21. Clippers- troche za wczesnie oglosilismy Blake'a czyims nastepca czy czymkolwiek. Niech zacznie wygrywac mecze, stwardnieje mu palka i wyrobi se psyche to pogadamy

22. Wolves - no co tu duzo mowic - kibice beda ich kochac, LOVE MA HYPE JAK Griffin aLE PODOBNIE JAK gRIffin nic nie wygrywa. Rubio 4 rl.

27. Bobki - Augustin szok tyle w ich temacie chcialem dodac, gosc ma mega forme.

99. Sacto - tak beznadziejnej mieszanki zawodnikow nie widzialem

100. Wizard - tak beznadzijnej mieszanki zawodnikow nie widzialem. fantasy team

Sporo ludzi pisze nic nie wnoszące jednozdaniówki, więc nie rozumiem przypierdzielanie się do ai3.

1. Nie od razu Rzym zbudowano, James pracuje nad ta gra tyłem do kosza i obaczymy w dalszej części sezonu jakie będą efekty. Chalmers meczem z Hawks pokazał, że może być podstawowym pg Heat, do tego on i JJ, to w tym sezonie nasi najlepsi shooterzy dający Heat niezły spacing. Cole nadal wygląda na steal tego draftu.

2. Westbrook to idiota, zawsze mi wyglądał na debila o mentalności Marburego, więc nie umieszczałbym jeszcze Thunder w finale, bo przed nimi dłuuuga i wyboista droga.

3. Gdybym byl fanem Bulls chciałbym Howarda za Noaha i Denga i brałbym kontrakt Turka. Bulls tego nie zrobią i dlatego tylko jak Heat sie połamią maja szanse zagrać w finale.

12. Ktoś w tych finałach na zachodzie musi zagrać, więc nie będąc fanem Lakers daleko mi od skreślania ich jeżeli oczywiścieBynum i Bryant sie nie połamią.

15. Celtics pozyskali fajnego Bassa i sa kolejny rok starsi. Nie wróży to dobrze, ciekawe jak będzie z kondycja wiosną.

18. Kaman nie jest złym pomysłem, w końcu to kumpel z reprezentacji Dirka. Haywood jest tragiczny, ale Mahinmi zaczyna grać na jako takim poziomie. Do tego solidnym wsparciem jest West, a Odoma tak szybko bym nie oddawał.

19 Knicks rozczarowują. Tyle o nich wszyscy sie rozpisywali, że nawet ja zacząłem ich traktować poważnie. Z wyjątkiem Melo wpakowali sie chyba znów w niechciane kontrakty.

20. Pacers - nie odnoszę wrażenia, że to będzie jakiś ich przełomowy sezon. Mają potencjał, ale chyba jeszcze nie w tym roku - no chyba, że w pierwszej rundzie trafią na Knicks.

21. Clippers muszą sobie to wszystko jakoś poukładać. Za dużo nowego. Prędzej to ich bym widział jako zeszłorocznych Memphis.

22. Wolves - Beasley znów nie gra tego co potrafi, jeszcze teraz ta kostka.. Rubio mial świetny początek, byle tak dalej, Love nadal nie broni jakby ktoś pytał.

27. Bobki - typowy średniak ligowy bez perspektyw - brawo Michael

99. Sacto - Cousins zwolnił trenera - brawo

100. Wizards - Wall is overrated.

a poza tym:

13. Czy Magic wejdą do playoffs, czy jeszcze przed wiosną spuszczą gdzieś Dwighta?

25. Czy Kyrie Irving będzie drugim Chrisem Paulem?

26. Czy Portland ma szansę namieszać w tym sezonie na Zachodzie?

30. Jak długo Golden St. beda grali defence?

33. Hawks zgromadzili grupę solidnych weteranów do pomocy swojej pierwszej piątce. Teague wreszcie prezentuje sie bardzo dobrze.

50. Co ugraja w tym sezonie połamani Memphis?

66. Czy to ostatni sezon w NBA Tima Duncana?

Edytowane przez Alonzo

Uważam tak jak Zo - zdrowi Lakersi to mistrzowie zachodu. Nie widzę mocniejszej od nich drużyny.

Dla mnie słabo się matchupują z Thunder. Na Kobiego jest tam 2/3 obrońców, a jak zatrzymasz Kobiego to zostaje sam Bynum. Gasol przeciwko Perkowi i Ibace też imho gówno ugra. Do tego za dużo mają retardów w rosterze.

Dla mne to oni nie wygrają z Blazers, jeśli wszyscy będą tam zdrowi.

Dla mnie słabo się matchupują z Thunder. Na Kobiego jest tam 2/3 obrońców, a jak zatrzymasz Kobiego to zostaje sam Bynum. Gasol przeciwko Perkowi i Ibace też imho gówno ugra. Do tego za dużo mają retardów w rosterze.

Dla mne to oni nie wygrają z Blazers, jeśli wszyscy będą tam zdrowi.

z żadną czołową drużyną nie matchupują się tak idealnie jak z Thunder

wysocy Thunder nie wymagają od Bynuma/Gasola wielkiego wysiłku w defensywie, moga spokojnie skupiać się na obronie z pomocy, do tego jeden z nielicznych rywali przeciwko, którym MWP może być pożyteczny oprócz niego mają do rzucenia na niego jeszcze Barnesa czy Ebanksa. Westbrock widzący przeciwko sobie Fishera już w ogóle podpali się na rzuty tak, że Durant może za często piłki nie widzieć.

Na wschodzie z jednej strony Bulls wydają mi się najbardziej kompletni, gotowi do wejścia do finału czy nawet wygrania ligi, ale mimo mojej niechęci trudno mi tu zlekceważyć siłę jaką dysponują Heat, wszystko zalezy od tego kiedy/ czy Lebron w pewnym momencie narobi w gacie bo jeżeli nie to trudno będzie ich komukolwiek pokonać czy to ze wschodu czy z zachodu.

z żadną czołową drużyną nie matchupują się tak idealnie jak z Thunder

wysocy Thunder nie wymagają od Bynuma/Gasola wielkiego wysiłku w defensywie, moga spokojnie skupiać się na obronie z pomocy, do tego jeden z nielicznych rywali przeciwko, którym MWP może być pożyteczny oprócz niego mają do rzucenia na niego jeszcze Barnesa czy Ebanksa. Westbrock widzący przeciwko sobie Fishera już w ogóle podpali się na rzuty tak, że Durant może za często piłki nie widzieć.

Dobra, dobra, a co w ataku? LAL ma 3 opcje ofensywne, a OKC na każdego ma defensorów, więc wychodzi na równo. A Metta to już nie jest Artest sprzed 2 lat.

Dobra, dobra, a co w ataku? LAL ma 3 opcje ofensywne, a OKC na każdego ma defensorów, więc wychodzi na równo. A Metta to już nie jest Artest sprzed 2 lat.

tylko to są PO, a opcje ofensywne Lakers umieją zdobywać punkty na wysokim procencie spod kosza, czego o opcjach ofensywnych Thunder powiedzieć nie można. Do tego tak jak napisalem wysocy Lakers moga skupiac sie na pomocy przy niskich Thunder dla mnie sprawa prosta tu jest.

Dlaczego tak uważasz, ja dla mnie Haywood prezentuje się lepiej niż w poprzednim sezonie. Mahinmi zrobił OGROMNY postęp.

W poprzednim sezonie większość minut na centrze zjadał Chandler. W tym sezonie zamiast porównywać Haywooda do Chandlera, powinniśmy go raczej zestawić z Mahinmim. Świetnie, że Francuz zaczyna się po nieudanych latach w Spurs wreszcie odnajdywać na poziomie NBA, ale Mavs jak chcą cos osiągnąć w tych rozgrywkach to potrzebują od swojego podstawowego centra nieco więcej niz przyzwoita gra w obronie.

Maciek

gdzie Ty widzisz lepsze matchupy Thunder z Lakers?

Perkins przestał być odpowiedzią na Bynuma jakieś dwa lata temu. Teraz Drew jest lepszy niż kiedykolwiek, więc nie sądzę, żeby coś się w tej kwestii zmieniło. Ibaka z kolei był niewygodny dla Odoma, przy Gasolu to nie wiem czy poszaleje.

Na Westbrooku skupi się obronę zespołową, z zacieśnieniem środka i trapping defense na pickach. Przy przeciętnym spacingu Thunder i wysokich nie stwarzających zagrożenia w ataku powinno się to udać lepiej niż przed dwoma laty. Generalnie nie widzę Oklahomy w ataku pozycyjnym przeciwko LA.

Co do Lakers, to z oceną trzeba się jeszcze trochę wstrzymać, na razie graliśmy 9 meczów w 13 dni, co biorąc pod uwagę okoliczności (nowy trener, kompletnie nowa koncepcja i krótki camp), mocno utrudnia wyciągnięcie jakichś poważniejszych wniosków. Póki co big three wygląda nieźle, poza tym jednak mamy grupkę zmienników, brak pg oraz wolny backcourt. Zobaczymy ile w tej kwestii może się jeszcze zmienić. W tej chwili jakbym miał wybrać najbardziej niewygodny matchup na zachodzie, to byliby to Blazers.

Dokładnie.

Lakers mogą mieć problemy z Portland(ale nie wierzę, że przegraliby z nimi serię w PO, raczej widziałbym coś w stylu 4;3 z Hou w 2008, czyli niby zacięta seria, ale i tak wszystko pod kontrolą żółtych) albo z Denver(ale tu za dużo czynników musiałoby 'zatrybić'), ale ostatecznie są to drużyny głębokie, jednak bez gwiazdy, który w trudnych momentach pociągnie na własną rękę. W Lakers widzę conajmniej 3 takie osoby.

Aha. Nie skreślajcie San Antonio :) Jak Manu będzie zdrowy a Thiago się wpasuje(co na razie mu dobrze wychodzi) to mogą mieć ostatni 'shot' na mistrzostwo z tym rdzeniem :)

Kto jest niby tą odpowiedzią na Kobe i Bynuma ? Odpowiedzią na Kobe to jest Wade, a nie z całym szacunkiem Thabo, albo Harden. A na Bynuma Howard, a nie Perkins, z którym rzadko kiedy sobie dobrze radził, bo w przeciwieństwie do Howarda, AB prezentuje jakieś konkretne post moves.

A to niby dlaczego?? Bo nie mają superstar status? Oboje sa w stanie zatrzymać Kobiego na słabej skuteczności. Durant też grał dobrą obronę na KB.

Luki

Spurs są za słabi pod koszem. Kiedy Duncan zaczął się starzeć, nie zdążyli sprowadzić odpowiedniej pomocy na czas, przez to odeszli bardziej na obwód. Dało to kupę zwycięstw w regular i efektywny atak, ale znacznie pogorszyło obronę i deskę.

Maciek

Pytanie jeszcze, jakiego Bryanta zobaczymy w play-off i w jaki sposób na dłuższą metę Lakers będą go wykorzystywać. Kobe jak dotychczas jest bardzo skuteczny grając więcej bez piłki i wykorzystując zasłony wysokich (tudzież grając picki), ale beznadziejny siłując się 1 na 5. W tym pierwszym wariancie będzie trudny do zatrzymania.