Skocz do zawarto艣ci

2011 Fantasy Draft 1st round - Tyrion vs croolick

matek

?  

8 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. ?

• Tyrion
      7
    • croolick
      3

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnia para pierwszej rundy

Kr贸tko, bo podobno i tak nikt nie czyta

Og贸lnie nie jestem zbytnio zadowolony z tego teamu, bo troch臋 zjeba艂em , a troch臋 te偶 nieukrywam te ci膮g艂e p艂acze i c***owa atmosfera wok贸艂 draftu mnie zniech臋ci艂y, ale jak si臋 co艣 zacz臋艂o,to trzeba to doko艅czy膰

Rotacja:

S5

PG:Kyle Lowry

Sg: Manu Ginobili

Sf: Luol Deng

PF:Pau Gasol

C:Anderson Varejao

Bench:

Pg/SG- Jrue Holiday

Sg/sf- Wilson Chandler

pf- Luis Scola

Pg: Lowry/Holiday

Sg: Manu/Holiday/Chandler

Sf: Deng/Chandler

PF: Gasol/Scola

C:Varejao/Gasol

Liderami timu docelowo maj膮 by膰 Manu i Pau.Manu jest te偶 g艂贸wn膮 opcj膮 na crunch time

Og贸lnie plan jest taki,偶eby jak najwi臋cej gra膰 w early offense, do czego Manu czy Lowry s膮 wr臋cz stworzeni

Ca艂a pi膮tka niskich biega,broni i rzuca,dlatego licz臋 na w c*** aktywn膮 obron臋,hustle,wymuszanie fauli, tr贸jkeczki i takie tam pierdo艂y, a i wysocy potrafi膮 pobiec do kontry i zakonczy膰 j膮 jako trailer, przy czym Scola cz臋sto ko艅czy je jumperkiem

W hco w podstawowym ustawieniu pi艂k臋 ma g艂贸wnie Manu, bo Lowry to 艣wietny spot up shooter. Gdy z 艂awki wchodzi Jrue,to on operuje g艂贸wnie z pi艂k膮, bo jako jedyny z moich obwodowych 艣rednio rozci膮ga gr臋(chocia偶 off drible rzuca ponad 40% za 3, tak偶e o bronieniu pick贸w under nie ma raczej mowy )- wtedy zar贸wno Manu jak i Lowry graj膮 off ball.

Podstaw膮 ataku opr贸cz early offfense b臋d膮 tradycyjnie wszelkiego rodzaju picki z Manu w roli g艂贸wnej(pick&rolle, pick&popy z Gasolem czy Scol膮). Deng i zast臋puj膮cy go Chandler maj膮 zapewnia膰 spacing,oraz 艣cina膰 bez pi艂ki w stron臋 kosza, co obaj potrafi膮 robi膰 bardzo dobrze(Deng mia艂 66% fg w zesz艂ym sezonie w takich sytuacjach).Og贸lnie nie mam jednego wybitnego kreatora, ale w ka偶dym momencie na parkiecie b臋dzie minimum 2 bardzo dobrych)Lowry-Manu, Lowry-Holiday,Holiday-Manu) plus Gasol,kt贸ry ma swietne jak na wysokiego passing skills,co w po艂膮czeniu z brakiem jakiejkolwiek czarnej dziury w ataku zapewnia mi elitarny ball movement.

Mam te偶 zajebisty spacing- 5 graczy rzucaj膮cych minimum 35% za 3 przy wielu pr贸bach, Gasol i Scola maj膮 bardzo dobry mid range, co na pewno pomo偶e lubi膮cym penetrowa膰 niskim.

Oczywi艣cie standardowo musi by膰 te偶 troch臋 izolacji, i zar贸wno Gasol jak i Scola co艣 tam dostan膮

W momencie wej艣cia Scoli, Gasol ofkors w臋druje na pozycj臋 centra, a line up, w kt贸rym nieuchronnie przez par臋 minut b臋d膮 musieli gra膰 obok siebie Scola z Varejao, b臋dzie tym najrzadziej u偶ywanym

Og贸lnie tim jest dosy膰 elastyczny- mo偶emy spokojnie zagra膰 slamball(Deng, czy Chandler grywali sporo na pf), mo偶emy zagra膰 wy偶sz膮 pi膮tk膮 z Manu na jedynce i Chandlerem na dw贸jce

Defensywnie w艣r贸d wysokich nie jest 藕le- Varejao jest 艣wietny w team defence i wykurwisty w flopach,a w obronie postupu jednym z lepszych i bardziej niewygodnych matchup贸w, Gasol na razie te偶 nie wygl膮da pod Brownem 藕le, a ma nawet prawei 3 bloki na mecz dodatkowo, nawet Scola ca艂kiem solidny , a obw贸d jest w d co najmniej bardzo dobry,plus Deng jest jednym z najbardziej elitarnych star stopper贸w i clutch defensor贸w w tej lidze

Og贸lnie wydaje mi si臋,偶e gracze s膮 do siebie do艣膰 dobrze dopasowani boiskowo jak i charakterologicznie

Team spirit na bank b臋dzie lepszy ni偶 w teamie Westbrooka

Moja kolej:

ZAczn臋 od rotacji:

PG: Wall/Neal

SG: Gordon/NEal

SF: Wright/Prince

PF: Griffin/Gortat

C: Haywood/Gortat

Tym razem w przeciwie艅stwie do All-Time Draft zbudowa艂em zesp贸艂, kt贸ry ma sia膰 spustoszenie w ataku. Mam wi臋c atlet臋 pod koszem- Griffina i superstrzelca, jak dla mnie kandydata do ASG - GOrdona. To oni b臋d膮 ko艅czyli wi臋kszo艣膰 akcji-cho膰 nie b臋dzie te偶 tak, ze tylko oni b臋d膮 te punkty zdobywa膰. Jak b臋dzie si臋 robi膰 t艂oczno pod koszem i Blake nie b臋dzie dawa膰 rady np. z frontcourtem Matka- to pi艂eczka idzie na obw贸d do cz艂owieka, kt贸ry w poprzednim sezonei zdoby艂 najwi臋cej tr贸jek: Wrighta. Albo do wychodz膮cego po zas艂onie Gordona. Centrem b臋dzie w zale偶no艣ci od si艂y ofensywnej przeciwnika albo Haywood (gdy b臋dzie gra艂 przeciw wadze ci臋偶kiej) albo Gortat (gdy b臋dzie gra艂 przeciw mniej masywnym przeciwnikom). Ich rol膮 b臋dzie przede wszystkim defensywa bo na tym si臋 znaj膮 najlepiej- poza tym pomalowane nale偶y do Blake'a. Oczywi艣cie kiedy Blake b臋dzie odpoczywa艂 to Gortat mo偶e gra膰 swoje picki z Wallem. Wall - mo偶e nie jest to jeszcze Paul, szczeg贸lnie rzut nei ten, ale powiedzcie sami- czy nie chcieliby艣cie og艂ada膰 tych alejup贸w pary Wall-Griffin? :) Wall w moim zespole ma przede wszystkim rozgrywa膰-od rzucania ma dw贸ch superstrzelc贸w oraz Griffina.

Kilka s艂贸w o defensywie. OK, Blake nie potrafi broni膰 - adlatego wzi膮艂em ludzi od carnej roboty do pomocy. Szczeg贸lnie licz臋 na nieco niedocenianego Haywooda - cho膰 i Marcin uznawany jest za bardzo dobrego obro艅c臋, dlatego moim zdaniem mam tu ostatecznie dobry balance mi臋dzy obron膮 a atakiem.

Co do pozycji 1-3 nie mam 偶adnych kompleks贸w wobec Waszych team贸w - sp贸jrzcie tylko na ilo艣膰 przechwyt贸w Walla i Wrighta. Wiem, wiem - ta statystyka nie pokazuje wszystkiego. No ale innych dowod贸w nie umiem pokaza膰- obejrzyjcie sobie ich w akcji :D

Gordonowi brakuje troch臋 centymetr贸w - ale je艣li kto艣 widzia艂 w zesz艂ym sezonie Clipps贸w i co si臋 z nimi sta艂o po tym, jak Eric dozna艂 kontuzji ten wie, jak du偶e znaczenie ma ten niepozorny zawodnik dla defensywy zespo艂u.

艁awka rezerwowych, kr贸ciutko 偶eby ka偶dy doczyta艂:

Neal- cz艂owiek od czarnej roboty w obronie, ma da膰 odpocz膮膰 moim 1/2 na te w sumie 15-20 minut w meczu

Prince- wnosi mistrzowskie do艣wiadczenie do mojego m艂odego teamu i odpoczynek dla Wrighta.

O podkoszowych ju偶 pisa艂em.

Podsumowuj膮c: mam piekielnie szybkiego wizjonera na rozegraniu, mam jednych z lepszych strzelc贸w w lidze (w tym tr贸jki), mam najbardziej atletycznego/dynamicznego PF w lidze - w ataku b臋dzie masakra :) A w obronie dam rad臋 :)

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

4-2 Tyrion

Croolick ma utalentowany ofensywnie sk艂ad, jednak p贸ki co Wall mnie swoj膮 gr膮 nie przekonuje, Tyrion ma o wiele lepszych kreator贸w gry w postaci Manu i Lowry'ego. Defensywa Denga, Gasol i Varejao bardzo mocno ograniczy poczynania w ataku Croolicka. I na 艂awce te偶 wi臋cej talentu zgromadzi艂 Tyrion.

Odno艣nik do komentarza

4-2 Tyrion

Croolick ma wi臋cej do pokazania w ofensywie jednak brakuje playmakera (wall to rozgrywj膮cy nowego stylu) i jako, 偶e gordon z griffnem jako艣 pi艂k膮 si臋 dzielili to dla kolejnego scorrera jakim jest Wall mo偶臋 ju偶 jej zabrakn膮膰, pod koszem do gortata nikt nie zagra by go wykorzysta膰

Tyrion ma i rozegranie nawet je艣li nie Lowry to jest Manu, poza tym mocny Deng - nie maj膮cy konkurencji na tej pozycji no i scola z gasolem na zmian臋 mog膮 spr贸bowa膰 zatrzyma膰 Griffina (ale i tak tutaj plus dla Croolicka) pod koszem na r贸wni, lepsza 艂awka mr T

Odno艣nik do komentarza

nie bede oryginalny, tyrion 4:2

Dziura na centrze w postaci Haywooda, fatalny sezon Wrighta, Gordon kontuzja za kontzuja, Wall ponizej oczekiwan a Griffin to ciagle jednowymiarowy zawodnik troche.

Za to sklad Tyriona fajnie zbilansowany. Szkoda tylko tego malpiszona na C z Cavs.

Odno艣nik do komentarza

• wiLQ zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.