Skocz do zawarto艣ci

2011 Fantasy Draft 1st round - devilnevercry vs tymczasowy0

matek

?  

7 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. ?

• devilnevercry
      6
    • tymczasowy0
      4

Rekomendowane odpowiedzi

zapraszam do glosowania

Wybieraj膮c na samym pocz膮tku mojego ulubionego ofensywnego gracza, kt贸ry jest u艂omny w defensywie skaza艂em si臋 na obudowanie go dobrymi obro艅cami. Nie wysz艂o to tak jak chcia艂em bo inni u偶ytkownicy par臋na艣cie razy podebrali mi kogo艣 z samej g贸ry mojej listy ale pewnie zdarza艂o si臋 to ka偶demu ;)

Sk艂ad:

PG: Jason Kidd

SG: Trevor Ariza

SF: Carmelo Anthony

PF: David West

C: Tyson Chandler

bench: Ricky Rubio

bench: James Harden

bench: Udonis Haslem

Liderem zespo艂u jest oczywi艣cie Anthony i to jemu podporz膮dkowa艂em nie tylko wyb贸r g艂贸wnie defensywnych zawodnik贸w ale tak偶e dobiera艂em ich pod wzgl臋dem charakteru by nikomu nie przeszkadza艂o za艂o偶enie, 偶e Melo jest samcem alfa. Carmelo oczywi艣cie poza tym, ze jest wybitnym strzelcem (co rok w czo艂贸wce, sezon temu 3rd miejsce) i pono膰 egoist膮 (chocia偶 w PO zrobi艂 4,7 asyst na mecz) :wink: jest 艣wietny closerem - wg statystyk najlepszym w lidze, ma bardzo ci臋偶ki rzut do obrony i 艣wietnie si臋 sprawdza w meczach z najwi臋kszymi gwiazdami (najwi臋kszy wsp贸艂czynnik wygranych z 艣cis艂膮 czo艂贸wk膮 - Bryant, LBJ, Wade, Durant itd.) co da mojemu teamowi przewag臋 nad reszt膮 dru偶yn.

Kolejnymi dwoma elementami uk艂adanki s膮 Kidd i Chandler, kt贸rzy maj膮 zadba膰 o obron臋 odpowiednio na obwodzie i pod koszem. Jason Kidd by艂 wybrany do 2 pi膮tki All-NBA Defensive Team w zesz艂ym sezonie wi臋c o jego obronie nie musz臋 si臋 rozpisywa膰. Je艣li chodzi o atak jest te偶 bardzo dobry konstruktorem akcji i na pewno b臋dzie wstanie wykreowa膰 akcje dla pozosta艂ych graczy gdy Melo b臋dzie potrzebowa艂 z艂apa膰 chwil臋 oddechu. Poza tym sam te偶 potrafi co艣 rzuci膰 co udowodni艂 w fina艂ach. Chandler w ostatnim sezonie pokaza艂 tak偶e swoje walory defensywne i swoj膮 warto艣膰 pod koszem. Licz臋 na niego g艂贸wnie w obronie ale nie obra偶臋 si臋 jak rzuci par臋 pkt - po podaniach z obwodu (np.picki z Kiddem).

Harden jest tak膮 2 jakiej potrzebuj臋 - zaczynaj膮c mecz z 艂awki da odpowiedni ogie艅 z 艂awki w ataku jak i w obronie. Od Arizy b臋d膮cego tak naprawd臋 jego zmiennikiem oczekuj臋 dobrej gry w D i paru pkt w ataku po wjazdach lub zza 艂uku. (艣wietnie si臋 spisywa艂 przy boku CP3 wi臋c z Kiddem te偶 si臋 dogada)

David West zaczyna膰 b臋dzie w s5 ale wi臋kszo艣膰 gra膰 b臋dzie Haslem, kt贸ry jest u mnie (tak jak w MIami) cz艂owiekiem od czarnej roboty. Wymagam od Udonisa Haslema solidnej obrony a tak偶e dobrej zmiany na C gdy Chandler b臋dzie odpoczywa艂 a od Davida Westa wyci膮gania swoimi jumperkami obwodowego co da wi臋cej miejsca dla Tysona przy ewentualnym graniu na niego. Tylko w sytuacjach gdzie potrzebuj臋 pod goni膰 wynik b臋dzie si臋 on znajdowa艂 na parkiecie razem z Melo. A tak to stawiam na D.

Rubio - m艂ody, wybiegany, potrafi broni膰 i 1 2 wi臋c 艣wietnie b臋dzie si臋 nadawa艂 na zmian臋 dla Kidda. Poza tym potrafi te偶 sam wykreowa膰 miejsce do rzutu dla partner贸w.

Rotacja:

PG: Kidd/ Rubio

SG: Ariza/ Harden/ Rubio

SF: Anthony/ Ariza/

PF: West/ Haslem/ Anthony

C: Chandler/ Haslem

EDIT:

same here

Wybaczcie, 偶e tak p贸藕no ale nie mia艂em dost臋pu do neta, przez par臋 dni ;/ Wrzucam og贸lny opis dru偶yny i rotacj臋

Rotacja

PG: Chris Paul/Tyreke Evans

SG: Tony Allen/Tyreke Evans

SF: Grant Hill/Metta World Peace

PF: Tim Duncan/Marcus Camby

C: Al Horford/Marcus Camby

Tak wi臋c posiadam najlepszego rozgrywaj膮cego w tej lidze, kt贸ry sprawia, 偶e zawodnicy graj膮cy z nim w jednej dru偶ynie staj膮 si臋 lepszymi graczami. PAul zaprowadzi艂 do play-off Hornets w zesz艂ym sezonie i sam wyrwa艂 dwa mecze LAL, wi臋c wyobra藕cie sobie co by zrobi艂 maj膮c takich partner贸w w sk艂adzie ja w mojej dru偶ynie. Poza tym jest jednym z niewielu zawodnik贸w w tej lidze, kt贸rzy sami potrafi膮 przej膮膰 mecz i poprowadzi膰 dru偶yn臋 do wygranej. W moim sk艂adzie mam te偶 bardzo dobrych obro艅c贸w w postaci Allena i Peace'a, kt贸rzy b臋d膮 zajmowa膰 si臋 kryciem najlepszych strzelb rywali. Poza tym Paul r贸wnie偶 jest 艣wietnym obro艅c膮, podobnie zreszt膮 jak i Grant Hill, kt贸ry mimo swojego zaawansowanego wieku, prezentuje si臋 na boisku nie raz lepiej od swoich m艂odszych koleg贸w na tej pozycji. Posiadanie w sk艂adzie Evans'a zapewnia mi back-up zar贸wno na pozycj臋 rozgrywaj膮cego i rzucaj膮cego obro艅cy, co daje du偶膮 elastyczno艣膰 je艣li chodzi o rotacj臋 na tych dw贸ch pozycjach. Mam bardzo wyr贸wnany frouncort, gdzie ka偶dy z tr贸jki Duncan, Horford i Camby mo偶e gra膰 zar贸wno na pozycji nr 4 jak i 5 i stwarza膰 mi przewagi w poszczeg贸lnych match-upach, a dw贸jka Duncan i Camby to bardzo dobrzy defensorzy. Wszechstronno艣膰, zespo艂owo艣膰 i dobra obrona to trzy najwi臋ksze cechy zespo艂u, kt贸ry stworzy艂em :)

Edytowane przez matek
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

4-2 devil

Fakt, CP3 mo偶e tu urwa膰 dwa zwyci臋stwa, ale na nic wi臋cej nie mog膮 liczy膰. Nie podoba mi si臋 frontcourt, szczeg贸lnie w ataku. Matek ma racj臋 co do wieku tych graczy - ok, rozumiem, 偶e mo偶e by膰 1-2 weteran贸w - ale 艣rednia wieku na pozycjach 3-5 wynosi u tymczasowego 33,6 lat, gdzie ta energia do gry z CP3? Do pokrycia Carmelo?

I jeszcze ta energia z 艂awki devila - nie ma opcji, musza wygra膰.

Odno艣nik do komentarza

4-2 devil

Z dwa lata temu da艂bym inny wynik jednak Duncan si臋 bardzo postarza艂 w tym czasie, Hill i Camby te偶 ju偶 swoje lata maj膮. Kidd, Ariza i Chandler zatuszuj膮 braki defensywne Carmelo i on b臋dzie m贸g艂 si臋 skupi膰 wy艂膮cznie na ofensywie. Paul sam nie wyczaruje dobrej ofensywy, bo nie za badzo ma kogo kreowa膰. I 艂awka te偶 na korzy艣膰 devila, Rubio z Hardenem z 艂awki i atak b臋dzie jeszcze lepszy i do tego taki walczak jak Haslem zawsze si臋 przyda.

Odno艣nik do komentarza

• wiLQ zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.