Skocz do zawartości

CP3 w clippers

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

@rlph nie chce offtopowac w temacie o clippers

ale gdzie odom wzial mniejsze pieeniadze? w ktorym miejscu? cos mnie ominelo?

No to kolejny mit powstaje. Trafił na lato gdzie inne kluby nie miało za bardzo kasy na niego i nie miał lepszej propozycji od tej z LAL. Bardzo dobry kontrakt ze strony Lakersów, natomiast czemu go teraz oddali to cały czas mnie zastanawia. Za 8 baniek nie widzę w lidze lepszego gracza, którego można wyciągnąć w jakieś wymianie.

Jak David West dostaje 10 na sezon

Kwame Brown 7 na sezon!!!!!!!!1

Szwagier Odoma ma dostać 9 na sezon

to podpisanie Odoma za 8 baniek na sezon to był bardzo dobry ruch albo inaczej - ma c***owego agenta jeśli nie znalazł mu lepszej oferty (zwłaszcza że to było zaraz po mistrzostwie o ile sie nie myle czyli był hype, tak jak teraz Bareja albo Chandla' czy Caron Butler), bo z tej listy bije wszystkich na głowę ( niech mnie ktoś oświeci jak Kwame dostał taką kasę )

Swoją drogą to były b. rozsądne pieniądze.

oddali, bo uznali, ze skoro przeplacony frontcourt nie dal im obrony mistrzostwa, pora na zmiany

priorytetem byla poprawa na pg, dlatego postanowili zatem przeniesc ciezar gry i salary na pg

prawie zdobyli cp3

nie udalo sie, odom zarzadal wymiany, odmowil udzialu w treningach, agent przedstawil liste miejsc, w korych jego klient zyczylby sobie grac

lakers chcieli uniknac melodramy i wykorzystali pierwszy deal. podobno dzwonili w wiele miejsc ale malo, kto byl zainteresowany

edit:

@rlph

to bylo po mistrzostwi 09. odom zagrac swietne playoffy trafiajac m.in. 50% trojek. negocjacje trwaly bardzo dlugo. wszystkie kluby szykowaly sie na lato 2010. jedynie portland mogli mu dac ale mieli w zanadrzu aldridge'a i mieli nadzieje na sciagniecie gwiazdy, bo mieli kupe kasy do wydania. wiec odoma odpuscili. reszta mogla dac mu maxymalnie mle. lakers dali mu 4-letni rozsadny kontrakt na 8-9 na sezon. odom w kazdym innym wypadku dostalby +10 baniek. ale nie zapominajmy, ze lakers podpisywali rezerwowego. czy jest jakis klub, kory podpisal rezerwowego za takie pieniadze?

@karl

nie dogadamy się.

ją nie rozumiem czemu jego wartość ma spadać, ty nie rozumiesz czemu jego wartośc miałaby rosnąć.

to jest koles który zdrowy w formie ma produkcję w sensie apm i produkowanych zwycięstw o kroczek poniżej Jordana. przynajmniej jeśli chodzi o regular.

jego impakt na wygrywanie jest prawdopodobnie większy niż Howarda i Kobe.

wartość takiego zawodnika nie spada "bo ma bliżej do końca kontraktu".

No już nie przesadzaj. DeAndre to mniej niż solidny roles, a Hayward świetny gracz z ALL STAR potential?

za przeproszeniem Maciek weź nie przypierdalaj się przy każdym moim poście do Jazz, i jeszcze dodatkowo przypisując mi teksty nie moje, stać cię chyba do k**** nędzy na odrobinę oryginalności :evil:
To ty przy niemal kazdym poscie wspominasz o grajkach Jazz tak jak to teraz zrobiłeś z Jeffersonem(akurat w drugim temacie o Clippers), wiecznie jakiś zawodnik Jazz jest wg ciebie niedoceniany, więc się nie dziw że się przypierdalam.
może za dużo wymagam ale jak widzę dla ciebie niema znaczenia w jakim kontekście użyłem nazwiska Big Ala :? Przypierdalasz się bo to jest najłatwiejsze i tyle na bardziej wyszukaną ripostę cię po prostu nie stać spójrz prawdzie w oczy

Paul gorszy od Paytona w obronie ? ?

jak dla mnie trejd no-brainer

w lidze jest okreslona pula talentu wygrywajaca regular i robiaca zadyme w playoffs

lista dosc krotka

Paul, Melo, Wade, Lebron, Dwight, Deron, Rose

past prime

Celtics/Spurs/Lakers Dirk

jak masz okazja kogos miec z tego grona to mega warto

z drugiej strony pamietam mecz Utah- Clippers

i kontuzjowany Gordon zblokowal probe game winnera Derona i troche go tam pojezdzil w koncowce

wyszlo mi ze jest tak dobry jak Deron no i wyszlo mi ze Deron to zwyczajnie nie ta klasa zawodnika co Paul - pomijam wzrost, inny styl gry i totalnie inny wplyw

co do Lakers Stern itp itd

to mi to troche przypomina Celtics w Finalach 2010 i Celtics rok temu

wrazliwi ludzie

byli tak wrazliwi ze nie mogli przebolec ze Kendrick polamal sie to nie byli w stanie zagrac w g6

byli tak wrazliwi i zdziwieni ze rozpierdolil sie ich prawdopodobny championship run w 2011

czuli wrazliwi sentymentalni

och

naprawde cudowna wymowka albo tez prawdziwe mestwo true grit k****

och biedny Odom, biedny Scola i biedny Kevin Martin

wyrazy wspolczucia dla rodziny z dziecmi

a jeszcze to jest dobre - wrazliwy Pau Gasol - pan pizda - wypowiedz po odwolaniu trejdu

jest ciagle wdzieczny zza bycie Lakerem, zawsze bedzie ich kochal i docenia kazdy dzien

ballsy balls

jeszcze żeby wsadzić kij w mrowisko:

gdyby to była gra, a nie real, czyli nie musiałbym się przejmować takimi pierdolami jak loyalty, ilość generowanej kasy, miłość kibiców i status gwiazdy to oddalbym za Paula i Howarda : Bynuma Gasola i Kobe I jeszcze miałbym wyrzuty sumienia że kogoś obrobilem.

@karl

nie dogadamy się.

ją nie rozumiem czemu jego wartość ma spadać, ty nie rozumiesz czemu jego wartośc miałaby rosnąć.

to jest koles który zdrowy w formie ma produkcję w sensie apm i produkowanych zwycięstw o kroczek poniżej Jordana. przynajmniej jeśli chodzi o regular.

jego impakt na wygrywanie jest prawdopodobnie większy niż Howarda i Kobe.

wartość takiego zawodnika nie spada "bo ma bliżej do końca kontraktu".

Xamel, nie gadaj, że nie wiesz dlaczego jego wartość miałaby spadać a nie wzrosnąć :?:

"bo ma bliżej do końca kontraktu" - i tutaj brakuje gwiazdki: "po którym opuszcza Hornets". Ta informacja zmienia postać rzeczy.

Jego wartość nie wzrasta bo już jest bardzo wysoka, każdy o tym wie, że Paul ma mega wysoką produktywność, że jest ogólnie zajebisty itd itd. Ta wiedza jest wiadoma dla wszystkich, już jest zawarta w jego wartości.

A spaść spada, bo tak jak pisałem wyżej, po kontrakcie odszedłby za friko z Hornets, a tego management klubu absolutnie by nie chciał.

Z tego też powodu O'Connor mówił wiele razy, że zdecydował się na 20-25 meczów do końca poprzedniego sezonu sprzedać Derona, bo to był najlepszy moment na zgarnięcie jak największego pakietu za niego. Póki jeszcze nikt nie wiedział, że jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że będzie optował z kontraktu Williams.

Nie mów, że nadal nie rozumiesz :P