Skocz do zawartości

CP3 w clippers

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze zeby zmienili barwy i te zjebane stroje i bedzie ok :)

Przecież to Lakers grają w żółtych...

cos z nimi nie tak?

No jak dla mnie Clippers maja dość standardowe kolory w świecie sportu - czerwone na wyjeździe, białe w domu. Jestem też w stanie sobie wytłumaczyć dlaczego prawie nikt nie gra w kolorze wściekle żółtym.

(...) pojawia się Stern-komisarz i udupia legalny, zgodny z zasadami trade?

jakie znaczenie ma ciagle powtarzanie ze byl legalny i zgodny z zasadami jezeli nikt nie twierdzil nic przeciwnego?

po raz enty: 1. nie zrobili transferu z nets po derona, po czym przyszedl stern i zawetowal bo to lakers. robili trade z zespolem bedacym wlasnoscia ligi. probowali zabrac najlepszego gracza ze small market teamu dajac w zamian 30+ latkow ze sporymi kontraktami.

2. kilka dni po zakonczeniu lockoutu i podpisaniu nowej umowy majacej wyrownywac szanse i zapobiegac tworzeniu all-star teamow kosztem small marketow lakersi probuja sciagnac sobie cp3 i dh12 w dodaktu wymagajac do tego wspolpracy klubu bedacego wlasnoscia ligi. naprawde to jest tak zaskakujace ze tego typu bezczelnosc moze irytowac gilberta czy cubana? nie no, zawistne kmioty...

za to nie rozumiem co macie do strojow LAL. sa jednymi z najlepszych w lidze od tylu lat, m.in. fajne jest to ze maja zestaw domowy inny niz bialy

ale co to ma do rzeczy?

nie mieli też pewności że oferta LAL będzie najlepsza.

była na tyle dobra, że można było ją zaakceptować. gdyby hornets ją przyjęli absolutnie nie można byłoby powiedzieć, że zosali wyruchani.

nie, nie była na tyle dobra.

była dobra jeśli Hornets robiliby firesale, w panice, tuż przed deadlinem.

po co się spieszyć jesli nie ma powodu ?

nikt się nie spieszył. Jesli juz to Hornets powinni sie spieszyc. Paul był już dostępny od bardzo dawna. Co wiecej jego wartosc spadala (tylko pytanie w jakim tempie), bo wiadome bylo, ze za rok Paula nie bedzie w NOH.

[/quote:1x3utvpo]

znowu wishfull thinking. czemu spadała? jego wartość mogłaby spadać tylko jeśli miałby nie wrócić do formy, albo jeśli odmowilby grania.

po dwóch tygodniach grania zdrowy Paul byłby wart tyle że LAL oddaliby za niego Bynuma, Gasola klony Kobe I Luka Skaywalkera, Jacka Nicholsona z krzeselkiem i siostry Kardaszian.

Zreszta, nadeszła oferta, trzeba ją rozpatrzyć. Podoba się? Dlaczego jej nie przyjąć.

właścicielowi się nie podobała. gm nie wyrzucają chyba tylko dlatego że Christmas coming.

oni handlują najlepszym pg ligi a nie qrcze Arenasem z pistoletem.

jeśliby LAL chcieli CP to by mogli poczekać, ich oferta nie dostalaby nóżek.

oni wycofali ofertę na zasadzie jak stern blokuje, to my walniemy focha, dostaniesz nauczkę na przyszłość jak nie dostaniesz lepszej oferty.

A nie bylo tak, ze Lakers nie wiele wiecej mogli zaoferowac Hornets i dlatego sie wycofali? Dlatego tez, Odom poszedl za paczke fajek, bo Mitch musial cos zakombinowac, zeby zaoferowac lepsza oferte NOH?

ja czytałem że LAL wycofało w końcu ofertę, czy odstapilo od dalszych negocjacji

tylko że Hornets dostali lepsza ofertę.

szach mat.

bluff nie wyszedł.

Ogolnie to bardziej piłem do twojej wypowiedzi. Chodzi o to, że nie możesz napisać po czasie "zamiast poczekać na najlepszą ofertę". To wiesz to tak jak na przyklad po mistrzostwie dla Dallas pytać się ludzi stawiających pieniądze na Miami w finale, czemu nie postawiłeś pieniędzy na Mavs?

Nie mozesz tak pytac, takie pytanie jest bledne w mojej opinii

uważam że przyjmowanie jakiejkolwiek oferty tak szybko bylo bez sensu.

na rynku jest dwóch graczy, Howard I Paul, wiadomo że Magic będą mieli większe wymagania (będą chcieli zejść dużo z kasy) , spokojnie można bylo czekać. a wartość Paula roslaby. z każdym tygodniem gry.

Sterna nie chcę tutaj wplątywać w to, bo wykonał bardzo dobrą robotę jak na właściciela Hornets. I tu nie można powiedzieć nic złego na ten temat.

I jeszcze:

ZAWSZE jest tak że podjęte decyzję weryfikuje czas.

Oczywiście, że tak, tylko, że z tą różnicą, że decyzję podejmuje się wcześniej ;)[/quote:1x3utvpo]

ale argument "skąd mogli wiedzieć że będzie lepsza oferta" jest pusty, znosi Sie z argumentem " skąd mogli wiedzieć że nie będzie lepszej oferty".

tym bardziej że mówimy o Paulu, a nie o Foye.

jak dla mnie nadużył swojej pozycji komisarza. mógł zrobić cut wcześniej zanim zostało klepnięte czyi na poziomie właściciela. gadanie o basketball reasons później jest stronnicze z punktu widzenia komisarza, który nie ma (nie powinien) swoich sympatii.

I dla mnie to nie jest jakiś spisek przeciw Lakers. Gdyby NYK wyskoczył z takim trade zamiast Lakers byłoby pewnie podobnie (mam nadzieję). Sytuacja jest wyjątkowa i w tym momencie wszystko powinno być czystsze i przejrzyste (bo czy wiemy dzisiaj kto tak naprawdę decyduje w NOH? do niedawna dwójka ludzi, teraz 29 ownerów). Tak czy siak w oczach wielu ludzi (na pewno poza tymi którzy źle życzą Lakers bo tak) straciła na renomie i wiarygodności, szczególnie że wszystko dzieje się na pobojowisku po niedawnym lockoucie, w którym walczono o zgoła odwrotne rzeczy.

stern raczej zawsze był znany z sympatii dla LAL jako pewnej firmy, legendy, magnesu, siły ligi, a już z pewnością nie był przeciwko nim. Stern wykorzystał uprawnienia właściciela, a nie komisarza. Stern doprowadził do znakomitej wymiany z LAC,, która moim zdaniem uratuje Hornets w NO. Czyli bardzo dobra robota Sterna, wiadomo za co bierze pieniądze

Spurs już powinni dzwonić do NOH po Kamana.

W SAS jest jeden gracz który bardzo by intersował Hornets.

Eric Gordon jak dla mnie jest 99% kandydatem na ASG.

Możliwe 26-28 ppg na mecz.Jak widziałem z nim wywiad po tej wymianie to aż mi się smutno zrobiło.Wszytkiego najlepszego Eric mam nadzieje że za 2 lata wrócisz do LAC i wraz z Paulem i Blakiem zdobedzie swój piersćień.

chodzi tylko o to jak to zostało załatwione? że bzybzy nieładnie postąpili dbając o swój interes? to myślę że jedno sory od Sterna powinno wystarczyć.

ba, what the Hell, ja w jego imieniu przepraszam, że Hornets nie dali się wydymac, że właściciel w ostatniej chwili oprzytomnial i w brzydki sposób zadbał o swój interes.

czy możemy skończyć z rozpamietywaniem jak to Stern był niedobry?

ta

"sorry, że cofnąłem was o jakieś trzy lata"

wystarczy koszyk babeczek

był, zagrał nieladnie, nieczysto. miał prawo? miał.

no właśnie problem w tym, że niekoniecznie. bo Stern to w jednej osobie komisarz ligi i osoba pełniąca obowiązki właściciela klubu. więc teoretycznie może pod pretekstem dobra klubu działać w interesie całej ligi. oficjalnie tego nie powie, nic mu się nie udowodni, ale fakt faktem, że były naciski ze strony właścicieli. to jest konflikt interesów i nawet jeśli faktycznie facet ma czyste sumienie, to do takiej sytuacji dojść nie powinno.

swoją drogą, zadziwia mnie, jak na co dzień niesamowicie dociekliwi, w tym przypadku łykacie każdą wygodną wam informację jak pelikan cegłę.

jakoś nie przypominam sobie, żeby względy finansowe tak wszystkich przekonywały przy transferze Gasola. wtedy aż grzmiało od posądzeń o przekręt, mimo że przesłanki były znacznie mniejsze.

dalej: Stern powiedział, że działał dla dobra klubu i jakoś przyjmujecie to za pewnik. w końcu chce sprzedać klub.

no i ok

ale wiemy też, że Gilbert płakał, że Cuban płakał, że Jordan się sprzeciwiał. wiemy że decyzja Sterna była nagła i niespodziewana, sądząc pod reakcjach zaangażowanych w proces GM'ów. i wiemy, że poszczególni marudzący właściciele są zarazem współwłaścicielami klubu.

wy natomiast zagłuszacie tę kwestię kpinami, coś tam oczywiście o obiektywizmie, same old same old - tymczasem każdy człowiek ze zdrowym podejściem potrafiłby normalnie temat przedyskutować, a nie z automatu zamieść śmieci pod dywan

więc z łaski swej, nie pierdolcie o obiektywizmie

Lorak, jak tak bardzo chcesz się odgryźć, to zrób to bezpośrednio do mnie, a nie pisz w trzeciej osobie. a wypominanie mi, że napisałem "kilka tygodni", zamiast kilku dni, to już jest zwykła desperacja. naprawdę to jest najlepsze, czego udało ci się przyczepić w moich wypowiedziach? kurde, niezły jestem

przecież Stern nie złamał żadnych zasad ani nie wykorzystał swojej władzy, jaką daje mu komisarzowanie.

skąd wiesz? dlaczego działanie Sterna, motywowane nie tylko dobrem samych Hornets, wydaje ci się aż tak nieprawdopodobne?

oczywiście poza tym, że świadczyłoby to o słuszności pretensji kibiców lakers.

po raz enty: 1. nie zrobili transferu z nets po derona, po czym przyszedl stern i zawetowal bo to lakers. robili trade z zespolem bedacym wlasnoscia ligi. probowali zabrac najlepszego gracza ze small market teamu dajac w zamian 30+ latkow ze sporymi kontraktami.

nie rozumiem.

dlaczego podkreślasz fakt, że robili trade z klubem będącym własnością ligi?

2. kilka dni po zakonczeniu lockoutu i podpisaniu nowej umowy majacej wyrownywac szanse i zapobiegac tworzeniu all-star teamow kosztem small marketow lakersi probuja sciagnac sobie cp3 i dh12 w dodaktu wymagajac do tego wspolpracy klubu bedacego wlasnoscia ligi. naprawde to jest tak zaskakujace ze tego typu bezczelnosc moze irytowac gilberta czy cubana? nie no, zawistne kmioty..

irytować? a pewnie że może. w końcu to Gilbert i Cuban, czego tu oczekiwać? problem polega na tym, że w normalnych okolicznościach (vide deal Gasola) oni sobie pokrzyczą, pokrzyczą i w końcu ucichną. a tu jako współwłaściciele klubu faktycznie mogą wpłynąć na całą sytuację, co zresztą próbowali zrobić. i taka sytuacja nie ma prawa się wydarzyć.

a Gilbert jeszcze niedawno sam płacił dupny podatek i próbował ściągać za pół darmo Amare. teraz płacze nad competetive balance.

Jordan też się sprzeciwiał, ale sam przyznał, że gdyby Paul był FA, to by próbował go ściągnąć.

Cuban popłakał, ale Odoma za jakiś zdechły pick przygarnął z radością.

każdy patrzy przede wszystkim na swoje. dlatego brak wątpliwości co do tego, czy wszystko przebiegło czysto, to zwykła naiwność.

nie wiem, czy oni faktycznie mieli wpływ na decyzję Sterna. ale wiem, że teoretycznie mogli i to jest chora sytuacja.

Jendras ją Cię w ogóle nie czaje.

Wiesz, że gdyby ten transfer poszedł to by wszyscy poza kibicami LAL jechali sterna że poszedł na rękę lal i że nie powinien był tego robić, i że tyle było p[...]lenia przy CBA o wyrownywaniu szans dla small market, a tu stern daje prezent lalkersom.

wybrał mniejsze zło i prZYnajmniej był konsekwentny

aha i o jakie 3 lata was cofnął? widzę to piąty raz

i dalej nie wiem o co chodzi.

zabrał wam jakiegoś zawodnika? zakazał rzucać.za 3?

apropos strojow, pozwole sobie zabrac glos:)

te nowe clippers sa swietne. nie sa przesadzone, sa proste i jezeli chodzi o stroje ktore powstaly od 2000 roku, to mysle, ze to absolutny top.

logo clippers moze i proste i wielu sie nie podoba ale trzyma sie od 26 lat i to jest pozytyw i nie odchodzilbym od tego. owszem, wyglada troche, jak przerobione logo lakers i widac, ze dizajnerzy wzorowali sie na "bracie" z la ale jest ok. moze zbyt proste ale nie wiem, czy podjalbym sie zmian. z 2 strony kojarzone jest z porazkami, wiec moze warto byloby je zmienic ale skoro ledwo co zminili stroje, w ktorych mocnym punktem jest znany logotyp "clippers" to mysle, ze pozostana przy tym. i dobrze.

ktostam pisal cos o strojach lakers. imo nike wykonal w 99 roku dobra robote. zmienili wtedy tez na ten sam kroj heat, mavs i raptors. stroje sa naprawde ok, jezeli chodzi o kroj, nie sa przesadzone, choc mam nadzieje, ze za jakis czas lakers je zupdate'uja, pojda w kierunku clippers albo powroca do tych retro, w korych grali ostatnio w latach 90-tych.

kolorystyka lakersow? imo jedna z najlepszychw lidze.

dokładnie

dopóki Kobe albo Gasol się nie połamie to dla mnie LAL>LAC

widzę, że wszyscy tutaj ale też na innych blogach, forach czy portalach się mega podniecają nowymi Clipps ale dopóki czegoś nie osiągnął w PO to nie mamy o czym gadać

poza tym nagle jakoś dziwnie dużo fanów LAC się ujawniło...