Skocz do zawartości

CP3 w clippers

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

z całym szacunkiem dla fanów lakers czy jest chociaż jeden powód dla którego Hornets powinni byli pozbyć się Paula tak szybko jak byłoby to w przypadku trejdu z LAL, zamiast poczekać na jak najlepszą ofertę?

1 powód

proszę

that's not the point, Xamel

pomijając już fakt, że "tak szybko" to były tygodnie negocjacji (bo Clipps, Warriors czy Celtics pojawiali się w plotkach od jakiegoś czasu), a Hornets w momencie rozpoczęcia campu mieli 6 graczy pod kontraktem

to istota sprawy nie polega na tym, że oferta Lakers nie została ostatecznie przyjęta, bo sam jasno przyznałem, że ostateczny kształt wymiany był dużo bardziej korzystny dla Hornets

tylko sposób w jaki zostało to załatwione

gdyby Lakers i Rockets dowiedzieli się chociaż kilka dni wcześniej i za kulisami, a nie w momencie, kiedy już niemal oficjalnie ogłoszono deal, że ich pakiet nie jest zadowalający, to sytuacja byłaby zupełnie inna i choćby taki Odom nadal byłby Jeziorowcem.

po pierwsze wyciagasz tygodnie negocjacji w trakcie lockoutu i przed podpisaniem. CBA. to w ogóle legalne?

po drugie do trade deadlinu jest parę miesięcy

po trzecie kogo obchodzi ilu mieli zawodników Hornets na kampie?

hornets mają być jak najlepszym towarem dla kupca, a nie mieć ładny kamp.

i wreszcie :

chodzi tylko o to jak to zostało załatwione? że bzybzy nieładnie postąpili dbając o swój interes? to myślę że jedno sory od Sterna powinno wystarczyć.

ba, what the Hell, ja w jego imieniu przepraszam, że Hornets nie dali się wydymac, że właściciel w ostatniej chwili oprzytomnial i w brzydki sposób zadbał o swój interes.

czy możemy skończyć z rozpamietywaniem jak to Stern był niedobry?

był, zagrał nieladnie, nieczysto. miał prawo? miał.

Xamel, tylko co to znaczy "poczekać na jak najlepszą ofertę", jak piszesz.

Wiadomo, inna analiza tego jest ex ante, a jeszcze inna ex post

Z perspektywy czasu, dobrze zrobili, że się nie zgodzili. Ale jąką mieli pewność, że dostaną ofertę taką jaką otrzymali od LAC? Rozumiesz?

Rozumiałbym tą dyskusję gdyby Paul poszedł za jakiś szmelc, ale kurde, Stern wynegocjował wszystko co było możliwe i pokazał m.in. Magic, że warto twardo negocjować. A teraz jest i tak win-win bo Clippers zrobią najwyższe zyski w historii a NO będzie atrakcyjnym klubem do kupienia(obstawiam, że będą gdzieś na końcu ligi i dzięki temu będą mieli dwa wybory w TOP5 tego mocnego draftu).

Clippers nie mogą tego spi*****ić...

Mo Williams pchać gdziekolwiek za 2/3 albo podkoszowego i podpisywać FA i będzie dobrze. Nie zostaną chyba po Trade Deadline z taim tłokiem na PG? Chociaż to Clippers.

Płacz fanów Lakers towarzyszyć będzie zawsze, więc pozostaje ich ignorować bo oni naprawdę myślą, że Kobe jest na jednej półce z Jordanem a Gasol to top5 pf ever. Poza tym są spoko.

Xamel, tylko co to znaczy "poczekać na jak najlepszą ofertę", jak piszesz.

Wiadomo, inna analiza tego jest ex ante, a jeszcze inna ex post

Z perspektywy czasu, dobrze zrobili, że się nie zgodzili. Ale jąką mieli pewność, że dostaną ofertę taką jaką otrzymali od LAC? Rozumiesz?

ale co to ma do rzeczy?

nie mieli też pewności że oferta LAL będzie najlepsza.

po co się spieszyć jesli nie ma powodu ?

oni handlują najlepszym pg ligi a nie qrcze Arenasem z pistoletem.

jeśliby LAL chcieli CP to by mogli poczekać, ich oferta nie dostalaby nóżek.

oni wycofali ofertę na zasadzie jak stern blokuje, to my walniemy focha, dostaniesz nauczkę na przyszłość jak nie dostaniesz lepszej oferty.

tylko że Hornets dostali lepsza ofertę.

szach mat.

bluff nie wyszedł.

ZAWSZE jest tak że podjęte decyzję weryfikuje czas.

patrząc tylko na to że Sternowi-ownerowi trade się nie podoba bo będą lepsze, mało dostają itp jest to dla mnie w pełni zrozumiałe, niech sobie blokuje, ale ..... dlaczego w ogóle wyszedł w takim razie oficjalnej do akceptacji przez ligę i tu dopiero pojawia się Stern-komisarz i udupia legalny, zgodny z zasadami trade?

Stern-owner - 100% racji

Stern-komisarz - jego zadaniem jest rozpatrywanie czy trade jest legalny z punktu widzenia zasad, a nie sensu i rozsądku stron w nim uczestniczących.

z jednej strony zrobił dobrze, z drugiej średnio.

dlaczego średnio?

przecież Stern nie złamał żadnych zasad ani nie wykorzystał swojej władzy, jaką daje mu komisarzowanie. więc w czym problem? serio, możesz odpowiedzieć? tylko proszę, nie wciskaj kitu jak Jendras o zaprzepaszczeniu jakichś wielotygodniowych negocjacji skoro od momentu gdy GMs mogli rozmawiać z agentami do momentu gdy można było oficjalnie zawierać umowy minęło zaledwie kilka dni (8 czy 9).

zapomnieliście o fatum ,które krąży nad clippers.

to bardzo ważne, pewnie na pierwszym treningu Blake i Cipi wpadną na siebie i się połamią na sezon :wink:

Kurna, ale sie ciesze!

Clippers od wiekow pomiatani, pelniacy role posmiewiska ligi maja dwoch superstarow, doswiadczenie, zajebistego mlodego podkoszowca...

Jak Stern nie dostanie GM Of The Year to nie wiem, kto dostanie...

Stern tu robił za GM NoH on ma gdzieś Clippers tak jak i resztę ekip :)

Tak pomyślałem sobie przez chwilę i moje zdanie nt, tego trejdu zmieniło się całkowicie.

Z całym szacunkiem dla Erica Gordona i gościa, którego Hornets łykną w przyszłorocznym drafcie, ale jak jest szansa pozyskać, prawdopodobnie, obecnie najlepszego rozgrywającego ligi i top5 talentu w całej NBA, to nie ma się co dwa razy zastanawiać i kalkulować, że jest tłok na pg.

Clippers, Sterling i blockbuster...

Jak NoH dostaną #1 i wybiorą Davisa który ma szanse być lepszą wersją Garneta to możliwe że zmienisz odrobinę zdanie

Wreszcie.

Clippers już rok temu byli najlepszy teamem do do oglądania, teraz będzie alley oop all day all night.

ja bym powiedział że w obie strony najlepszą d oglądania, jesli Grif bedzie bronił tak jak w zeszłym sezonie to będa ptk się sypać w obie strony na potęgę :)

Powiem jedno. Vinny del Negro.

a no właśnie tak się zastanawiałem kto tam jest trenerem, a to vinny niegro :D ludzie z całym szacunkiem dla Clippers bo to będzie fajna ekipa, ale to jest chyba najgorszy trener w całej NBA

MM&I

A skąd wiesz, że Demps w ogóle przedstawił Sternowi ten deal?

no to albo Demps mógł o tym decydować na mocy upoważnienia, albo przekroczył swoje kompetencje jeśli to nie on miał decydować. tak czy siak wtopa

dlaczego średnio?

przecież Stern nie złamał żadnych zasad ani nie wykorzystał swojej władzy, jaką daje mu komisarzowanie. więc w czym problem?

jak dla mnie nadużył swojej pozycji komisarza. mógł zrobić cut wcześniej zanim zostało klepnięte czyi na poziomie właściciela. gadanie o basketball reasons później jest stronnicze z punktu widzenia komisarza, który nie ma (nie powinien) swoich sympatii.

I dla mnie to nie jest jakiś spisek przeciw Lakers. Gdyby NYK wyskoczył z takim trade zamiast Lakers byłoby pewnie podobnie (mam nadzieję). Sytuacja jest wyjątkowa i w tym momencie wszystko powinno być czystsze i przejrzyste (bo czy wiemy dzisiaj kto tak naprawdę decyduje w NOH? do niedawna dwójka ludzi, teraz 29 ownerów). Tak czy siak w oczach wielu ludzi (na pewno poza tymi którzy źle życzą Lakers bo tak) straciła na renomie i wiarygodności, szczególnie że wszystko dzieje się na pobojowisku po niedawnym lockoucie, w którym walczono o zgoła odwrotne rzeczy.

ale co to ma do rzeczy?

nie mieli też pewności że oferta LAL będzie najlepsza.

była na tyle dobra, że można było ją zaakceptować. gdyby hornets ją przyjęli absolutnie nie można byłoby powiedzieć, że zosali wyruchani.

po co się spieszyć jesli nie ma powodu ?

nikt się nie spieszył. Jesli juz to Hornets powinni sie spieszyc. Paul był już dostępny od bardzo dawna. Co wiecej jego wartosc spadala (tylko pytanie w jakim tempie), bo wiadome bylo, ze za rok Paula nie bedzie w NOH. Zreszta, nadeszła oferta, trzeba ją rozpatrzyć. Podoba się? Dlaczego jej nie przyjąć.

oni handlują najlepszym pg ligi a nie qrcze Arenasem z pistoletem.

jeśliby LAL chcieli CP to by mogli poczekać, ich oferta nie dostalaby nóżek.

oni wycofali ofertę na zasadzie jak stern blokuje, to my walniemy focha, dostaniesz nauczkę na przyszłość jak nie dostaniesz lepszej oferty.

A nie bylo tak, ze Lakers nie wiele wiecej mogli zaoferowac Hornets i dlatego sie wycofali? Dlatego tez, Odom poszedl za paczke fajek, bo Mitch musial cos zakombinowac, zeby zaoferowac lepsza oferte NOH?

tylko że Hornets dostali lepsza ofertę.

szach mat.

bluff nie wyszedł.

Ogolnie to bardziej piłem do twojej wypowiedzi. Chodzi o to, że nie możesz napisać po czasie "zamiast poczekać na najlepszą ofertę". To wiesz to tak jak na przyklad po mistrzostwie dla Dallas pytać się ludzi stawiających pieniądze na Miami w finale, czemu nie postawiłeś pieniędzy na Mavs?

Nie mozesz tak pytac, takie pytanie jest bledne w mojej opinii

Sterna nie chcę tutaj wplątywać w to, bo wykonał bardzo dobrą robotę jak na właściciela Hornets. I tu nie można powiedzieć nic złego na ten temat.

I jeszcze:

ZAWSZE jest tak że podjęte decyzję weryfikuje czas.

Oczywiście, że tak, tylko, że z tą różnicą, że decyzję podejmuje się wcześniej ;)

jak dla mnie nadużył swojej pozycji komisarza.

w jaki sposób?

mógł zrobić cut wcześniej zanim zostało klepnięte czyi na poziomie właściciela.

skąd wiesz, że nie zrobił tego na poziomie właściciela?

poza tym ta wymiana i tak nie była jeszcze formalnie klepnięta! raz, że dogadanie się GMów nie oznacza automatycznie, iż transakcja przejdzie (bo właściciele muszą ją zatwierdzić), a dwa, że dopiero dzień później można było zacząć "klepać" umowy.