Skocz do zawartości

CP3 w clippers

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby dobrze policzyć to mają nawet 5x PG :D Paul, Billups, Mo, Foye, Bledsoe.

Na 2 mają tego Leslie, ale raczej nie nadaje się na s5, zawsze może grać Foye a przed trade deadline np. można się z Miami wymienić (Miller za Billupsa i TPE) ;)

W dodatku kogo obchodzi taki brak balansu teraz? Czy w Miami był balans? Mają 2 gwiazdy, które zrobią setki milionów zielonych a Clippers w trakcie sezonu mogą budować kompletną drużynę.

EDIT: Aha, ale niech najpierw do PO się załapią bo jakoś nie mogę sobie tego jeszcze wyobrazić :mrgreen:

CP3 + Blake to będzie najciekawszy duet w lidze.

Od dawna miałem nadzieję na zmianę warty w LA i sposób w jaki tego dokonali Clippers jest naprawdę miszczowski - to tak jakby w lutym Melo zamiast do Knicks, trafił do Nets.

Teraz LAC muszą znaleźć jakieś mięso pod kosz + jakiegoś SG, więc w sumie nie są od razu w cud miód mega sytuacji. Z guardów uderzałbym po Stevensona, gorzej z tym kimś pod kosz, bo nawet Kwame Brown teraz kosztuje.

Kiedyś w to nie wierzyłem, ale będę oglądał Clippers i chyba im trochę kibicował.

No jest nadzieja na chociażby małą powtórkę stylu Payton & Kemp. Teraz to Clippers muszą kombinować kogoś na 2 i na 3. Mięso pod kosz też by się przydało. No chyba, że talent DeAndre nagle wystrzeli i okaże się, że potrafi coś więcej i jest wart hajsu który zgarnia.

Karpik zmiana warty sądzę, że nie nastąpi i tak, a przynajmniej nieprędko. W RS mogą sobie pograć jak zbudują skład ale doświadczenia w PO to oni nie mają :roll:

NOH czy tak super na tym wyszli to się okaże. Kamanowi chyba się kontrakt jakoś niedługo kończy, to samo Gordonowi. Ciekawe czy tam zostaną, czy przypadkiem nie przejdzie tamtędy nba'owa katrina i zostaną zgliszcza.

Fajny trade, NOH dostali bardzo dużo, pytanie teraz natomiast jak drużyny dalej to pociągną i jak wykorzystają trade'y :-)

Czyli dało sie wyciągnąć za Paula coś więcej niz trzech graczy z półki którą nie wiem jak nazwać (pomiędzy All stars a role playerami - Odom, Scola i Martin), a juz miałem alarmować Kaczyńskiego, że znaleźliśmy kolejny układ :wink:

A co do Clippers

Ludzie

Przecież to sa Clippers

Tam sie nigdy nic nie może udać

Jeszcze nie wiem jak, ale Clippers to spierdolą

Bo to przecież Clippers są

Są to oni

Oni to są 8)

5 lat temu udało im się dotrzeć do 2 rundy PO z przeciętnym składem. Ledwo co przegrali z Suns a w pierwszej rundzie odprawili Nuggets 4:1

Moim zdaniem trochę za dużo dali za Paula. Gordon mógł zostać, mają nadmiar rozgrywających, można by się było jednego z nich pozbyć i jeszcze dodać np. Foye`a albo jakiś pick w drafcie.

ja jestem dosc sceptycznie nastawiony do tego trejdu. fajna bedzie druzyna do ogladania ale sporo im brakuje zeby byc mocnym zespolem. porownania do Payton-Kemp kompletnie nietrafione, bo tamta dwojka byla zajebista w obronie a tutaj mamy dwoch mocno undersized leaderow ktorzy takiego wplywu na obrone w zadnym wypadku miec nie beda. bardziej mozna to porownac do Nash-Amare, chociaz watpie zeby stworzyli taki ofensywny duet by miec czolowa ofensywe w historii. z drugiej strony wreszcie sie dowiemy jaka jest prawdziwa wartosc CP, bo z jednej strony czy pogorsza sie Hornets, a z drugiej czy Clippers stana sie nagle tak swietna ofensywa jaka powinni sie stac teoretycznie. dochodzi jeszcze do tego sytuacja kontuzji - ciekawe na ile CP i Griffin beda w stanie obejsc sie bez nich. miejmy nadzieje ze skonczy sie lepiej niz Roy-Oden.

licze bardziej na Dwighta w Lakers za Gasola i Bynuma. az zaczne im kibicowac wtedy ;] nie zastanawialbym sie nawet na miejscu Lakers nad tym tradem - Bynum w kazdej chwili moze sie znowu skontuzjowac, a Gasol juz ma 30-stke i lepszy nie bedzie. Dwight wlasnie wchodzi w prime i moim zdaniem bylby to lepszy duet niz Kobe-Shaq ze wzgledu na balans offense/defense.

No to Stern wyczekał Sterlinga. Deal świetny, zważywszy na sytuację, pakiet o wiele lepszy od tego, co oferowali Lakers i Rockets. Co nie zmienia faktu, że CP3 od tygodnia powinien być Lakerem, a nawet jeśli nie, to cała ta szopka nie miała prawa mieć miejsca. Lakers (i Rockets w sumie też) zostali mocno pokrzywdzeni, ci pierwsi wręcz upokorzeni, biorąc pod uwagę, że Paul trafił do sąsiadów, i w praktyce to co zaszło mogło relatywnie cofnąć klub o kilka ładnych lat.

A co do Clippers... cóż, jestem bardzo ciekaw, w jaki sposób uda im się to spi*****ić.

licze bardziej na Dwighta w Lakers za Gasola i Bynuma. az zaczne im kibicowac wtedy ;] nie zastanawialbym sie nawet na miejscu Lakers nad tym tradem - Bynum w kazdej chwili moze sie znowu skontuzjowac, a Gasol juz ma 30-stke i lepszy nie bedzie. Dwight wlasnie wchodzi w prime i moim zdaniem bylby to lepszy duet niz Kobe-Shaq ze wzgledu na balans offense/defense.

generalnie się zgadzam, o ile byłaby to trójstronna wymiana, w której Lakers dostaliby jeszcze jakiegoś solidnego startera.