Skocz do zawartości

Nowe, lepsze czasy dla Utah Jazz - już w 2011/2012?

karl

Czy Jazzmani wejdą w tym sezonie do PO?  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Jazzmani wejdą w tym sezonie do PO?

Rekomendowane odpowiedzi

E, Jeremy był zawsze niedoceniany, a chłopak ma petardy w nogach :roll: Ot, wzięli go "na spróbę" z 55 numerem w 2010 w drafcie a tu taaakie buty

No, a a propos wysokich to wiedziałem, że kogoś mi Jazz rosterze brakuje: Cyryla Drąga Fesenko :mrgreen:

Koleś zawsze mi jakoś leżał w Jazz, taki Ostertagowaty był, a dużo lepszy od Grega w ataku. No ale cóż, podobno już Kings, GSW, Nets i Heat są nim zainteresowani. Ostatecznie 7-stopowiec z niezłym blokiem i zbiórką, za melon czy dwa na rok zawsze się przyda. A i swoje umie

el, ten Evans to jakiś Vince Carter in da making?

powiedzmy :wink: Evans to jest bardzo ciekawy gracz i dowód na to ze O'Connor ma oko do graczy, ten chłopak własciwie zrobił 100% przejście z NCAA do NBA, nie mówie o statach narazie ale chodzi mi o fakt ze jest na bardzo wysokiej półce w tych samych dziedzinach w przypadku kariery uni i pro, znaczy dzięki długości i dynamiczności potrafi świetnie zbierac dobijać blokować, GM przeważnie anwet by nei spojrzeli na seniora z średniego uniwerku który robi 11/7/3, ale jak się ma głowe na karku to mozna dostrzec perełkę i mieć dobrego rolsa w składzie

a tutaj mix tak żeby wszyscy wiedzieli że chłopak dunkuje nie od wczoraj :)

ps. chciałbym zobaczyć jakie on by miał wyniki w lekkiej atletyce np. trójskok, skok wzwyż itd. 8)

No, a a propos wysokich to wiedziałem, że kogoś mi Jazz rosterze brakuje: Cyryla Drąga Fesenko :mrgreen:

Koleś zawsze mi jakoś leżał w Jazz, taki Ostertagowaty był, a dużo lepszy od Grega w ataku. No ale cóż, podobno już Kings, GSW, Nets i Heat są nim zainteresowani. Ostatecznie 7-stopowiec z niezłym blokiem i zbiórką, za melon czy dwa na rok zawsze się przyda. A i swoje umie

Dla zasady bym go podpisał, to jest jeden z największych centrów w NBA i ma niesamowitą jak na te warunki motorykę boję się że jeszcze bedzie robił legacy dla lebrona :)

a tym bardziej że odszedł Okur. trochę tym jestem zaskoczony, ale to dobra opcja. podpisać teraz ruskiego i ten skład wygląda bardzo przyzwoicie. trochę szkoda turasa, ale patrząc na jego gra, urazy, a ile zarabiał trzeba przyznać że wkońcu KOCyk spisał się dobrze.

Jeśli Millsap rzeczywiście przenosi się na SF na stałe to cała trójka - Jefferson, Kanter, Favors powinni dostawac mniej więcej po równo, czyli po jakieś 36 minut.

Kantera raczej nie będa jakoś bardzo długo na boisko wstawiac, młody jest bez sezonu w ncaa, po naście min na zmianę pewnie będzie grał, natomiast duet Jefferson i Fav wygląda bardzo realnie w ostatnim meczu pre widać było że się cąłkiem dobrze uzupełniają, Fav poprawia obronę pod koszem i Al może swobotniej trochę się zachowywać skupić na zbiórce itd. więc na razie jego min moga oscylowac ok 30 min+, ciekawe czy aK będzie wracał bo to trochę może zmienić sytuację, a no i tak mi się wydaje że Fav może mocno skokami grać w sensie raz lepiej raz gorzej, trochę od rywala to może oczywiście zależeć, chłopak jest atleta jakich mało ale siły wielkiej niema.

patrząc na skład Jazz, to pod koszem jestem spokojny. tych czterech panów poradzi sobie. pozycja rozgrywającego też nie wygląda słabo. większe wątpliwości mam co do rzucającego obrońcy i niskiego skrzydłowego

są tu albo zawodnicy wypaleni (Bell, Howard), albo nie równi (Miles), czy wreszcie Hayward który narazie miał tylko przebłyski i tylko huraoptymista postawi na niego i stwierdzi że to gwiazda. mam nadzieje że KOC ruszy głową i wykorzysta fakt że troche grosza jest i można by kogoś ciekawego sprowadzić na pozycje 2/3.

kevin martin za milsap+cos

monta ellis za jefferson

iguodala za jefferson

utah ma mnóstwo opcji.

No i dobrze że ma ale po gościa takiego jak Ellis raczej się nie zgłoszą, po Igiego też nie bo ten kontrakt jest jednak zrąbany, ja w ogóle narazie nie widze opcji puszczania Sapa i Ala za cokolwiek, to cały czas są dwaj najlepsi zawodnicy w Utah dwaj najbardziej lubiani przez kibiców bo działają poza parkietem, po wysłaniu Mem,o do Nets kaska jest więc spuszczać kontraktów nie trzeba, jeszcze Miller powiedział że drużynę stać aby byc w okolicach lux taxu czyli można sporo wydać, fakt sprawdzonego sg/sf niema ale trzeba zobaczyć co Hayward i Sap będą grać zanim będzie się kombinować z transferami

są tu albo zawodnicy wypaleni

no tutaj @Paul spokojnie bo Bell i Howard w pre, Howard w tym drugim meczu, pokazali że na dobrych rolsów wciąż sie zdają, Raja walczył a JhO wygladał naprawdę jakby tak wiele ze swojej starej formy nie stracił moze ot już eni ten slasher co kiedyś ale dalej bardzo szybki jest, fakt ze na nich cięzko oprzeć wyłącznie ekipę ale dobrze ich mieć.

a co ma być wiadomo prócz tego, że ma kontrakt z CSKA i się stamtąd nie rusza?

to już sam sobie wymyśliłes, bo AK mówi że rozmawia z kilkoma klubami w tym z Jazz, podobno wyjściowo chce 9 mln, nie wiadomo co z tego wyjdzie czy zostanie do końca sezonu w CSKA czy jeszcze przed play off podpisze umowę z jakimś NBA klubem narazie ciezko powiedzieć ale wszystko jest możliwe.