Skocz do zawartości

Nowe, lepsze czasy dla Utah Jazz - już w 2011/2012?

karl

Czy Jazzmani wejdą w tym sezonie do PO?  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Jazzmani wejdą w tym sezonie do PO?

Rekomendowane odpowiedzi

Yep, 6'11.25'' w butach.

to chyba od Aldricha te buty pożyczył :) miezyli go na campie i podobno w butach ma 6'9"75

Millsapa i Ala trzeba pożegnać za SG/SF.

Sapowi najpierw trzeba dac szansę na sf a zresztą jako 6 też by się nadawał, a z Alem to się zobaczy jak dobry będzie Kanter za rok, bo na obecną chwilę to on dalej jest najlepszym grajkiem jakiego Jazz mają.

Tyle to on miał bez butów :) Zjebane pomiary macie w tym Utah :mrgreen:

No @Maciek ciekawi mnie skąd masz te dane jesli z innych źródeł niż dx to chętnie poznam, Kanter jest ni ższy od Okura i to o dobre parę cm, więc jesli Memo na starość nie urósł do 7 stóp to niema bata żeby Enes miał 6'11

Co do Millsapa to nie jestem w stanie wyobrazić go sobie na SF...

jak ten biblijny Tomasz :wink: rs niedługo się zacznie to się zobaczy, w zesżłym sezonie widziałem jego kontry z jednym obrońca sobie potrafił radzić zdecydowanie nie jak jakiś klockowy pf tylko jak sf naszych czasów czyli taki James czy Beas, oczywiście żeby się niekt nie przypierniczył nie mówię że Sap już teraz jest jak Lebron :D:P ale na szansę na sf zdecydowanie zasługuje.

Co do Millsapa to nie jestem w stanie wyobrazić go sobie na SF...

Ale on grał na SF i to często, ba zdarzało się, że gdy jeszcze Sloan'owi coś odbiło (ale nie "się" "rudą skaczą" w przełyku, choć tę lubił nad podziw :wink: ), to zestawienie Sap/SF - AK/PF dawało zaskakująco dobre efekty. Niestety, Jerry'emu takie odbicia zdarzały się rzadko :roll: . Zresztą od kilku dni się zastanawiam, a po analizie tego spotkania coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że tak jak danie maxa AK było błędem KOCa te 6 lat temu, tak nie ściągnięcie teraz Ruskiego do Jazz jest jego "wielbłędem" :roll: Coś było na rzeczy w tym stwierdzeniu Raya Allena, że Kirilienko "it is the soul&heart of this team". Kiedy zaczął się spadek formy AK :?: Ano kiedy zjawił się D-Will. Deron nie znosił "Kałasznikowa" (podobnie jak Girićka czy Okura, jakiś taki antyeuropejski był :roll: ) nie podając mu na czyste pozycje nawet (trochę jak Nelson do Marcina swego czasu w Magic). Więc wszyscy w Utah, latając wokół "franczajsa mejbi", co by mu zrobić dobrze, a to wypier..... Girićka (choć za Kovera to było nieźle zrobione), a to skakali po Haywardzie, a to kazali się kisić i siedzieć cicho AK, który marniał. Dziś, gdy nie ma Williamsa w Jazz należało przywrócić właściwie miejsce w ekipie Rosjaninowi. Zauważcie, że w Europie robi on na powrót furorę, zainteresowanie nim w NBA wyrażają i Kings i Bucks i Nets, a w Jazz po 10 latach pokazali mu drzwi. Ok, wiem, że chciał te 9 baniek, ale między naszymi 5-6 a jego 9 dałoby się znaleźć jakiś kompromis, bo tak kompletnego gracza w NBA na palcach jednej ręki, no dwóch, policzyć można... :roll:

No @Maciek ciekawi mnie skąd masz te dane jesli z innych źródeł niż dx to chętnie poznam, Kanter jest ni ższy od Okura i to o dobre parę cm, więc jesli Memo na starość nie urósł do 7 stóp to niema bata żeby Enes miał 6'11

Z dx, ale one nie kłamią :) Masz jakies zdjęcia gdzie stoją obok siebie z Okurem?

to zestawienie Sap/SF - AK/PF dawało zaskakująco dobre efekty. Niestety, Jerry'emu takie odbicia zdarzały się rzadko

no w sumie przez to nieustanne tłumaczenie Jazz z czegoś to zapomniałem że toak było i wtedy graliśmy rewelacyjnie, zresztą AK nigdy nie był sf typowym pf też nie ale sf to jeszcze gorzej, kontrakt dostał taki a nie inny głównie za grę jako pf

Zauważcie, że w Europie robi on na powrót furorę, zainteresowanie nim w NBA wyrażają i Kings i Bucks i Nets, a w Jazz po 10 latach pokazali mu drzwi. Ok, wiem, że chciał te 9 baniek, ale między naszymi 5-6 a jego 9 dałoby się znaleźć jakiś kompromis, bo tak kompletnego gracza w NBA na palcach jednej ręki, no dwóch, policzyć można... :roll:

bo Sloanowi do ideału ostatnimi laty też sporo brakowało więc niedziwne że chłopak znowu gra git, w sumi to jego przygoda w Jazz to zmarnowana szansa, no cóż Booza niedokońca czysto zdobyliśmy więc się to zemściło w taki sposób, bo aK i Memo bardzo fajne duo pod koszem mogli tworzyć.

Mówisz @Max że nieściągnięcie go byłoby błedem, ale teraz ciężka sprawa jest, sf to jego druga pozycja a pod koszem tłok niestety, no chyba żeby Ala/Memo opchnąć, Z Okurem to jeszcze jest o tyle problem że na te 10 baniek nie zasługuje chociaż też żal było by się go pozbywać natomiast wymienianie Ala w tej chwili absolutnie niema sensu, a) że w Utah dał się poznać z jak najlepszej strony B) dalej niema dla niego alternatywy pomimo że jest Kanter i Fav, bo to jednak młodziaki. Fajnie było by aK znowu widziec w Jazz ale nie wiem w jakiej roli do końca, bo pomimo jego zdrowia to gracz na 30+min i powinien być starterem.

Z dx, ale one nie kłamią :) Masz jakies zdjęcia gdzie stoją obok siebie z Okurem?
na Salt Lake trybune był o tym cały art po tym jak na zdjęciach stali obok siebie, tam akurat to zdjęcie które dali niebyło najlepsze ale podobno po tym wszystkim sprawdzali to i jest niższy o kilka cm od Okura.

troche sie wam dziwie ze na tych paru podstronach rozpisujecie sie o wielu zawodnikach a o Kanterze niemalze ani slowa

jesli ten favors sie wam uda, to bedziecie w czubie ligi na lata... bo Kanter bedzie przejebanie dobry

jego post moves to w tej chwili top5 albo i top3 ligi, bedzie sie musial poprawic sile i motoryke, ale akurat z nauka tego w nba nie ma problemu

problem jest z uczeniem post moves a to kanter umie swietnie

w tym roku bede kibicowal knicks clippers i jazz... ojp

alem jeffersonem sie nie przejmujcie, jego kontrakt zejdzie w 2013, wtedy juz nie bedzie on w Utah potrzebny

millsap tez spada w 2013, okur w 2012

idealna sytuacja, dwoch zayebistych wysokich [tzn nie znam zupelnie favorsa, ale tak mowicie wiec moze cos w tym jest], puste salary, nic tylko kibicowac jazz bo ida tluste lata

Oczywiście, ofensywnie Enes na ME robił co chciał z kim chciał, ruchał bez wazeliny. On ma jak to się mówi "pożeranie przestrzeni", zastawia się do ofensywnych zbiórek świetnie też. Ogólnie talent jakich mało, a obecnie utalentowanych wysokich w lidze jak na lekarstwo

Kenyon by się nie dogadał z Kanterem - nie lubi białasów chyba

http://www.youtube.com/watch?v=-nhMrH_DlPg

:P

Oczywiście, ofensywnie Enes na ME robił co chciał z kim chciał, ruchał bez wazeliny. On ma jak to się mówi "pożeranie przestrzeni", zastawia się do ofensywnych zbiórek świetnie też. Ogólnie talent jakich mało, a obecnie utalentowanych wysokich w lidze jak na lekarstwo

Kenyon by się nie dogadał z Kanterem - nie lubi białasów chyba

http://www.youtube.com/watch?v=-nhMrH_DlPg

:P

tu zupelne nieporozumienie, tzn Dragic nie skumal o co biega i stad cale zamieszanie

Dragic tracil rownowage i Keynon postanowil go zlapac, zeby Dragic sie nie wy**bal, Dragic z kolei myslal ze Kenyon cos tam sie burzy i zaczal wyprowadzac swoje pseudo ciosy

Kenyon postanowil wiec go nie puszczac, bo gdyby go puscil, to w srednim dystansie ciosy Dragica mogly by nabrac jako takiej mocy [acz mocno w to watpie ] i wtedy neistety Kenyon musialby Dragica zabic

krotko mowic Kenyon 2 x pomogl w tej akcji Dragicowi i jeszcze dostal za to dacha

cos wam powiem: zycie bywa niesprawiedliwe

alem jeffersonem sie nie przejmujcie, jego kontrakt zejdzie w 2013, wtedy juz nie bedzie on w Utah potrzebny

millsap tez spada w 2013, okur w 2012

idealna sytuacja, dwoch zayebistych wysokich [tzn nie znam zupelnie favorsa, ale tak mowicie wiec moze cos w tym jest], puste salary, nic tylko kibicowac jazz bo ida tluste lata

czyli z tego co mi mówi przeczucie powinniśmy teraz Favorsa i Kantera puścić za paczkę płatków śniadaniowych bo będzie źle :P Plus Jeffersonem się nikt nie przejmuje bo kręci 20/10 luzem a Sap dorzuca 17/8 za 7 baniek czyli jakoś niezbyt widzi mi się czekać z utęsknieniem na koniec jego kontraktu, a no i dodatkowo Memo to idol Kantera więc robi za jego mentora :wink: :)

Oglądam sobie właśnie skrót Utah - Portland z dzisiejszej nocy i niejaki Evans z Jazz sprawił, że oczy wyszły mi z orbit - chyba najlepszy dunk jaki widziałem w 2012 roku (nie pamiętam czy JR Smith nad Garym Nealem był w tym czy w zeszłym roku). W każdym razie WOW !!!

el, ten Evans to jakiś Vince Carter in da making?