Skocz do zawartości

Nowe, lepsze czasy dla Utah Jazz - już w 2011/2012?

karl

Czy Jazzmani wejdą w tym sezonie do PO?  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Jazzmani wejdą w tym sezonie do PO?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, absolutnie nie jestem (jeśli chodzi o nasze jazzowe stronki to ja to dodawałem ;) ) Ponoć był już w czasie draftu w czerwcu na trading blocku, ale nikt nie był zainteresowany. Teraz może być jeszcze ciężej go wymienić.

Miał być wymieniony za Jimmera, ale bynajmniej nie dlatego ze jego chcieli się pozbyć tylko Fredette chcieli mieć ale Sacto się nie zgodziło, nie myl trochę spraw, bo mówienie że nikt go neichciał jest nieporozumeiniem szczególnie że ostatni sezon miał względnie udany.

oglądam trochę UTA i Devin nie gra tak źle jakby wskazywały na to suche staty (i komentarze kibiców ; ) ).

rzuty jakie oddaje są z dobrych pozycji, po prostu mu nie siedzi.

gorzej z asystami i brakiem FT (na czym bazował zawsze), tu wina lezy w trenerze i stylu gry, opartym na halfcourcie i taktyce pseudo-orlando - czyli piłki chodzi po obwodzie, a potem Hayward ma zagrac entry pass do Sapa albo Ala i oni juz kończą. Mając takie ofensywne duo pod koszem jest to ze wszech miar logiczne (tylko Kobe tego nie pojmuje ; ) ), ale Harris w takiej układance (jako spotupshooter) nie ma szans się sprawdzić...

Fajnie byłoby go zobaczyć np. w jakimś uptempo (PTB)...

oglądam trochę UTA i Devin nie gra tak źle jakby wskazywały na to suche staty (i komentarze kibiców ; ) ).

rzuty jakie oddaje są z dobrych pozycji, po prostu mu nie siedzi.

gorzej z asystami i brakiem FT (na czym bazował zawsze), tu wina lezy w trenerze i stylu gry, opartym na halfcourcie i taktyce pseudo-orlando - czyli piłki chodzi po obwodzie, a potem Hayward ma zagrac entry pass do Sapa albo Ala i oni juz kończą. Mając takie ofensywne duo pod koszem jest to ze wszech miar logiczne (tylko Kobe tego nie pojmuje ; ) ), ale Harris w takiej układance (jako spotupshooter) nie ma szans się sprawdzić...

Fajnie byłoby go zobaczyć np. w jakimś uptempo (PTB)...

Masz tutaj w pełni rację, tylko że sam Corbin mówi że Devin musi być bardzij agresywny, bardziej atakoać tablicę, więc ja nie wiem w czym rzcz do końca czy Harris nie moze się odnaleźć w taktyce czy coś w tym stylu, czy może mu się nie podoba ten schemat, a może jest za wcześnie żeby wnioski wysnuwać.

Dwa dni temu: http://www.youtube.com/watch?v=dmtBGka7HoY

A tak było ...8 lat temu:

w odnośniku był ten klip, sobie przypomniałem bo już chyba większość Jazznation go widziała, Deron to był dobry chłopak coś nie zagrał jednak :(

Sloan Boozer Williams :topsy_turvy: www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=ivdYwy7hPvM

A co, od dwóch tygodniu RAPM mu podskoczyło? ;]

ha, on ma bardzo dobry RAPM za sześć ostatnich sezonów. wśród grających dużo minut PFów za ten okres ('06-'11) lepsi są tylko: Dirk, KG, Duncan, Nene, Aldridge i Bosh (z czego Duncan oraz Nene być może więcej czasu spędzili na parkiecie jako centrzy).

Kubbas,

widziałem, i myślę że w przeciwieństwie do większości osób, nie po łebkach, gdy wiele rzeczy umyka, lecz bardzo gruntownie. między innymi dlatego Millsap tak mnie zachwycił, bo gdy dokładnie przyjrzałem się jego grze, to wyszło mi, że to świetny zawodnik, przede wszystkim bardzo niedoceniany w defensywie (bo za atak jest raczej dobrze rozpoznawany).

No Millsap bronił Love'a.

Ostatnie 3 mecze:

Millsap vs. Griffin: 20 pkt (7-11 z gry), 6 zb vs. 10 pkt (5-12 z gry), 11 zb

Millsap vs. Nowitzki: 16 pkt (6-16 z gry), 13 zb vs. 12 pkt (5-12 z gry), 5 zb

Millsap vs. Love: 26 pkt (12-18 z gry), 9 zb vs. 15 pkt (5-21 z gry), 8 zb

2-1 dla Jazz, w tym jedno ale: każdy z ww. trójki zawodników grał przeciwko Jazz back-to-back, co też pewnie jakiś tam wpływ na efektywność ich miało. Niemniej forma Millsapa jest zachwycająca.

ha, on ma bardzo dobry RAPM za sześć ostatnich sezonów.

Jesteś fanem od 2 tygodni, a nie 6 sezonów więc coś musiało się stać w statystykach ;]

Btw, nie uważasz czasem, że RAPM równy np. 3 u rolesa jak Millsap, nie równa się 3 u "featured" opcji jak np. Aldridge? Bo to top5 Millsapa za jakieś ostatnie sezonu, to tak ho-hum.

Btw, nie uważasz czasem, że RAPM równy np. 3 u rolesa jak Millsap, nie równa się 3 u "featured" opcji jak np. Aldridge? .

jak najbardziej uważam. ale Millsap poprzednim sezonem i obecnym (choć to wiadomo - mała próbka) pokazuje, że również jako pierwszopiątkowy (i 1-2 opcja w ataku) zawodnik notuje świetne wyniki.

Millsap to zagadka, on w poprzednim sezonie, na jego poczatku zachwycał, pamietam ten mecz z LAl w którym 47 chyba rzucił i naprawdę wierzyłem, ze to jego sezon

potem wiadomo i teraz znowu z początkiem RS wymiata, wprawdzie karl pokazał tę statystykę przeciw powiedzmy sobie szczerze- beznadziejnym obrońcom (tak podtrzymuje opinię że Dirk to kupa a nie defensor), ale sts faktycznie imponujace

no i gra w defensywie. mało oglądałem w tym roku jazz z braku czasu poza Bulls prawie nic nie oglądam, ale dwa mecze widziałem i jestem pod wrażeniem tego jak Sap gra pod swoim koszem!!!

jak najbardziej uważam. ale Millsap poprzednim sezonem i obecnym (choć to wiadomo - mała próbka) pokazuje, że również jako pierwszopiątkowy (i 1-2 opcja w ataku) zawodnik notuje świetne wyniki.

Dla mnie (raczej po łebkach ostatnio oglądałem) to on dużo korzysta na skupianiu uwagi obrony przez Jeffersona i trudno go (na razie) traktować jako tą prawdziwą drugą opcję, bo pierwsza opcja też jest podkoszowym.

Poza tym wydaje mi się, że Corbin ma niezłe pojęcie jak ustawić duet wysokich, żeby dostać od nich jak najwięcej w ataku, bo widziałem sporo akcji, gdzie niby chcą zagrać na low post do Jeffersona, a potem się okazuje, że on tylko tam robi za zmyłkę jak ktoś niepilnowany rzuca sobie spod obręczy.