Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Fisher further explaining his choice of 37 as a number:

“There are a number of reasons why this opportunity presented itself, being able to join the Thunder, [my age] seemed to be a negative thing for so long, especially this season. It was a negative thing I was 37. So I just wanted to send the message that the Thunder organization and I see it as a positive. That I’m still a guy that can help a team be successful and compete for a championship even at the age of 37. I figured since everybody likes to throw my age around in negative conversations, I’d just going ahead put it out there and let everybody know from the beginning, I am 37, but I think I can do some great things to help this team.”

Wow wygrywamy w bardzo fajnym stylu z Portland z którymi zawsze niemiłosiernie się męczymy.

Nasza drużyna 33 asysty chyba Season high pod tym względem.

Ramon 20 pktów 11 asyst... tymczasem fisher 2-11.

Och co za zmiana...

Pięknie.

Metta odżył trochę pod względem atletyczności.

W ogóle cała S5 zagrała bdb poza kobe'm jeśli chodzi o skuteczność.

Sessions może być dla nas jak Rondo w Bostonie. Z nim jest szansa na misia. Bo jest to znaczący upgrade na pozycji PG i wszystkim się gra łatwiej.

Kobe 5-17 z gry, Pau 5-14, a mimo to wygrywamy mecz :D

Sam się sobie dziwię jak patrzę na to jak gra Sessions i podniecam się jak dziecko widząc coś co właściwie robi ze 3/4 rozgrywających w tej lidze, ale mimo to nie mogę się powstrzymać :) przecież to wszystko wydaje się takie proste i oczywiste post entry pass, penetracja i odegranie na obwód, minięcie pierwszej linii obrony i odegrania do wolnego ścinającego pod kosz zawodnika, trafianie z dystansu, zdobywanie punktów po wjazdach spod kosz itd.

Nie chcę się tu pastwić dalej nad Fisherem, ale może na te wrażenia z gry Sessionsa wpływ jakiś miało też to, że wcześniej oglądałem OKC z Wolves i akurat włączyłem mecz chyba w trzeciej kwarcie jak Barea minął przywierconego do parkietu Dereka i zrobił 2+1, potem patrzyłem na te jego kolejne cegły i sam jak głupi się do siebie śmiałem mając wrażenie, że gdzieś już to widziałem i to za wiele razy ;)

badboys Ty chyba pisałeś o tym, że Pau i Bynum do siebie nie pasują, ale z kolejnymi meczami ja mam wrażenie, że to wygląda co raz lepiej posunąłbym się może nawet do tego, że niewiele duetów PF-C pasuje do siebie i korzysta z obecności tego drugiego lepiej niż tych dwóch. Tutaj główna zasługa Pau i jego inteligencji, umiejętności podania świetnie piłki, jego umiejętność gry dalej od kosza, ale też Drew niesamowity postęp zrobił w czytaniu obrony i odpowiednim reagowaniu, widać też, że chemia między nimi jest świetna i szczerze cieszą się kiedy drugiemu coś wyjdzie, widać, że szukają się nawzajem na parkiecie, grają ze sobą, a nie obok.

No nie wiem czy 3/4 ligi tak umie zrobić. Zwłaszcza w erze dzisiejszych rozgrywających...

chyba nie bardzo rozumiem Luki bo zwłaszcza w erze dzisiejszych rozgrywających takich graczy jest masa, w której drużynie nie ma kogoś takiego ? tak na szybko do głowy przychodzą mi Heat mający Chalmersa, czy Mavs z Kiddem, niektórzy mają nawet więcej takich graczy. Jasne jedni z nich lepiej od drugich godzą obowiązki playmakera z obowiązkami strzelca, ale są, a u nas byli Fisher i Blake.

moim zdaniem Ramon korzysta z obecnosci pozostalych naszych podstawowych graczy na podobnej zasadzie jak Rondo, tylko slabiej broni. dobrze ze Kobe nie paluje rzutow, pozwala grac naszemu nowemu pg. a mialo byc odwrotnie wg co poniektórych

skok jakosciowy jest widoczny namacalnie w stosunku do Fishera czy Steve'a.

licze ze wskoczymy na 2 miejsce po rs, za plecami narazie spokoj wszyscy zaliczaja aktualnie serie L. zostal miesiac

@Van - Sessions korzysta na tym co ma w Lakers i na tym komu może podać, ale wg mnie takich jak on PG jest nie tak wiele w lidze. Chalmlers to zupełnie inna historia, on dużo lepiej czuje się w zdobywaniu punktów a jesli chodzi o PG skills to nieźle podaje i potrafi przeprowadzić piłke za połowę. O graniu z nim picków raczej nie ma mowy.

Wg mnie największy steal wymian i dzięki niemu na zachodzie będzie jeszcze ciekawiej.

tyle że Sessions ma najpierw Player Option a kontrakt na następny rok za 4,5m$. co nie jest dużą sumą bo jakby robił 15-8 do końca sezonu znjadzie się ktoś kto mu zechce dać więcej

O tym pomyślimy i pogadamy po sezonie. Dla nas najważniejsze jest niech kręci 25-15 ważne zeby LAL wygrywali i zdobyli tytuł.

van, tak ale to bylo w czasach, gdy naszym pg byl fisher a metta byl tych pare kg ciezszy (co nie zmienia fakty, ze chcialbym zobaczyc nizszego, szybkiego pf'a przy bynumie, cos jak mcroberts ale 2xlepszego)

teraz sytuacja wyglada tak, ze przy tej dwojce czesciej gra sessions i barnes a metta schudl pare kg i wyglada na to, ze fizycznie dodszedl do siebie.

plus, ta dwojka faktycznie glownie dzieki zagranim w trojkacie kobe-gasol-bynuma a teraz sessions-gasol-bynum odzyla i te ich zagrania zaczely byc cholernie skuteczne.

bylem teraz kilka dni w szpitalu, wiec szczerze mowiac nie widzialem zadnego pelnego meczu sessionsa (postaram sie juz obejrzec stacie z grizzlies)

ale czytajac i patrzac na hajlajty jaram sie nim niemniej niz przed transferem.

mitch jest bogiem. jak mozna zdobyc takiego grajka pozbywajac sie przy tym luke'a waltona?! what the fcuk?!

i fakt faktem, ze ten gosc nic wielkiego nie robi. ot takie proste rzeczy, o ktorych pisalismy odkad w klubie pojawil sie gasol. wjazdy, picki, kreowanie, trojka... ale okazuje sie, ze grajac przy takich zawodnikach, robienie takich rzeczy jest jeszczlatwiejsze niz w cavs i bucks. to wszystko wydaje sie cholernie latwe i logiczne. nic nie zaskakuje ale sprawia tyle radosci...

nie powiem, do walki o misia wciaz mi brakuje takiego beasleya, czy jakiegos rezerwowego sg, ktory rzucilby takie 2-3 trojki w meczu, cos jak sasha w 08 czy teraz pietrus ale teraz przynajmniej mam prawo wierzyc.

co do kontraktu. agent sessionsa przebakiwal juz o tym, ze wyoptuje po tym sezonie. jeszcze 2-3 takie mecze jak to ostatnie i chlopak bedzie lakomym kaskiem na rynku fa. mitch jednak tez przebakiwal o tym, ze lakers wiaza z nim wieksze nadzieje i mysle, ze licza sie z tym. prawdopodobnie zaproponuja mu jakis w miare sensowny kontrakt, beda jednak musieli zamnestionowac jakiegos mette albo zrobic w koncu ten transfer gasola ale tymi sprawami bedziemy sie przejmowali po sezonie...

ramon sessions 4 everyone, cheers!

btw. van, nie wolalbys tego skladu + dragic-scola-martin za gasola? nie bylby to bardziej kompletny zespol? abstrac***ac od tego, czy rox by na to poszli, bo zostaliby bez pg (chyba, ze wcisnelibysmy im jeszcze blake'a)

Edytowane przez badboys2