Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

jak nie była zbyt niska? PP/KG/Allen/Rondo to o niebo lepsze drugie opcje niż Mo.

no i co z tego ? co wy się tak na te drugie opcje uwzieliscie ? cavs jako druzyna z lebronem jako liderem nie powinni byli przegrac tej serii i myslales tak samo Lorak przed jej rozpoczęciem więc nie ściemniaj. Jakosc partnerów na pewno nie miala tu większego wpływu na porażkę niż zachowanie Lebrona jako lidera

LeBron nie raz wyglądał tak, że niczego się nie boi i wszystko może. tak w zeszłym sezonie (serie z bulls oraz celtics), jak i poprzednich (magic, pistons).

prędzej czy później przychodzi jednak zawsze moment kiedy już nie wygląda, że wszystko może i niestety dla niego nie jest to kwestia tego, że stara się, daje z siebie wszystko, ale mimo to mu nie wychodzi, nie ma dnia, nie trafia itd ...

Tak bez złośliwości Lorak ile Ty mu jeszcze dajesz kredytu zaufania ? ten sezon ? może jeszcze kolejny ? ile on musi jeszcze przegrać żebyś stwierdził, że czegoś jednak mu chyba brakuje ?

generalnie to oczywiście wszyscy olali to o czym pisałem a co ma tu kluczowe znaczenie czyli Lebron nie zaprowadził Cavs do tego etapu, na którym ten support był zbyt słaby, nie przegrał z drużyną, z którą mógł przegrać ze względu na to, że jakość supportu była zbyt niska.

cavs przegrywali z finalistami , z przytoczonymi celtics la rozstrzygneli final w g7 w ostatnich 12 minutach , to tylko swiadczy o sile celtow , jakosc supportu nie miala znaczenia ???? koszykowka to gra zespolowa wiec jakosc supportu ma wielkie znaczenie.

zmoglbys odpowiedziec na te proste pytania

1. kto byl druga opcja cavs ??? kidedy ta opcja miala dobra serie ??/

2. kto byl drugim najlepszym zawodnike, cavs??

3. kiedy druzyna bez solidnej drugiej opcji zdobyla mistrzostwo

prosze o konkretne odpowiedzi

widzę ciągle powielane te same tezy przeciwników Lebrona. Sprawa wygląda dla mnie prosto: oczywiście Cavs po sezonach regularnych, gdy rozpierdalali chociażby właśnie C's wydawali się mocni na tyle, żeby powalczyć o mistrzostwo i dlatego wiele osób stawiało ich jako faworytów potem w kolejnych rundach po. Okazało się jednak wtedy, że ten support, który w rs jeszcze dawał nadzieje i wlewał dużo optymizmu w serca fanów Cavs, tak w po jest to już zwykła zbieranina, gdzie nie ma drugiej opcji, która odciąży LJa w ataku. Dlatego nie piszcie po raz enty, że ten ten i ten uważali, że Cavs wygrają z C's w po, a przegrali, więc wina Lebrona. Nie, nie wina Lebrona. Wszyscy po prostu uwierzyli, że w po te Mo Williamsy, Varejoki mogą być ważnymi ogniwami, tak samo jak w rs. Okazało się, że huj. Okazało się to co było wiadome od dawna - playoffy to zupełnie coś innego niż regular. Że jest sam Lebron i tona gruzu.

e: no jak niżej, Van po raz kolejny powiela ta same bzdurne argumenty.

Edytowane przez theo001

cavs przegrywali z finalistami , z przytoczonymi celtics la rozstrzygneli final w g7 w ostatnich 12 minutach , to tylko swiadczy o sile celtow , jakosc supportu nie miala znaczenia ???? koszykowka to gra zespolowa wiec jakosc supportu ma wielkie znaczenie.

zmoglbys odpowiedziec na te proste pytania

gościu w tą samą grę grali wygrywając po +60 meczów, robiąc najlepsze bilanse w lidze, pozując do zdjęć i robiąc z Lebrona MVP i najlepszego gracza ligi w PO się nie zaczyna nagle grać kwadratową piłką

co z tego, że druga opcja była słabsza od drugich opcji innych drużyn skoro ta pierwsza i najważniejsza była podobno o tyle lepsza ofensywnie od swoich odpowiedników ?

Poza tym ja pierdolę mogliście jeszcze tymi wymówkami sypać po tym co działo się w Cavs, mogłem się z tym zgadzać czy nie mniejsza z tym, ale po tym co widzieliśmy wszyscy w zeszłorocznych finałach naprawdę powinniście już dać sobie spokój i spojrzeć obiektywnie na całokształt mając już porównanie z Lebronem mającym prawdopodobnie lepszy support niż większość gości wygrywających tytuły.

dla mnie to już koniec tej dyskusji przynajmniej do czerwca bo jak komuś seria z Mavs nie pomogła otworzyć oczu na i spojrzeć inaczej na to co się działo w cleveland to na pewno nic co bym tu napisał tego nie zrobi...

Van po raz kolejny nie odpowiedziałeś.

Czy ty naprawdę nie dostrzegasz różnicy między PO a regularem?

oczywiscie tak samo jak kubbas nie odpowiedziales na zadne z napisanych przezmnie pytan !!!!! dloaczego tego nie zrobiles ???? nie pasuja????? ciezkie????

gościu w tą samą grę grali wygrywając po +60 meczów, robiąc najlepsze bilanse w lidze, pozując do zdjęć i robiąc z Lebrona MVP i najlepszego gracza ligi w PO się nie zaczyna nagle grać kwadratową piłką

on gra kwadratowa pilka a ty masz caly czas kwadratowe argumenty , co roku mamy jakies faile - druzyna z dobrym bilansem odpada zbyt szybko - nie zauwazyles tego??? pozatym w eastern conference zdecydowanie latwiej kreci sie dobre bilanse nie zauwazyles tego ??? wytlumcze ci teraz skad ten bilans w eastern conference - bylo duzo slabych ekip takich jak :wizards , nix , raptors i inne, dodatkowo w dywizji cavs - czyli ekipy z ktorymi gra sie najwiecej ,wszystkie mialy ujemny stosunek zwyciestw do porazek , do po z 8 miejsca awansowala druzyna o ujemnym bilansie a na 4 miejscu byla atlanta z bilansem jak na tak wysokie miejsce bardzo kiepskim , mam nadzieje ze zrozumiales moj wywod - na takich ekipach jest zdecydowanie latwiej krecic dobre bilanse i robic jakies rekordy stad bilanse cavs +60 , co mnie obchodzi mvp rs - skoro jest za rs, rose tez dostal zasluzenie mvp a potem mial fail z miami i co z tego ???? w rs robisz sobie statsy czesto na jakichs cieciach zwlaszcza w eastern conf.

celtics byli bardzo silna ekipa , byli czarnym koniem , co udowodnili awansujac do finalow , finaly rozstrzygnely sie w g7 w ostatnich 12 minutach, defensywa celtow to byla czolowka , obrona ustawiona aby odciac lebrona od wjazdow, najlepszy trener defensywny co udowodnil w chicago , wiec nie pisz bzdur ze celci byli slabi, po co za kazdym razem piszesz o dallas , watek jest o cavs co mnie qrwa obchodzi dallas?????wszyscy sie chyba zgadzamy ze dallas to byl wielki fail ,

co z tego, że druga opcja była słabsza od drugich opcji innych drużyn skoro ta pierwsza i najważniejsza była podobno o tyle lepsza ofensywnie od swoich odpowiedników ?

naprawde tego nie rozumiesz???? to z tego ze kiedy cala defensywa druzyny przeciwnej jest skupiona na jednym zawodniku (tak bylo z celtics i z orlando gdy drwal tylko polowal na drivy jamesa ) jesli jest legit 2 opcja przejmuje paleczke i zdobywa punkty (mo williams , jamison - jak to pisze to mnie smiech ogarnia - legit 2 opcje w finalach konferencji , undersized guard i tweener) , najlepszym zawodnikem po lebronie byl aofensywny mop ,

Poza tym ja pierdolę mogliście jeszcze tymi wymówkami sypać po tym co działo się w Cavs, mogłem się z tym zgadzać czy nie mniejsza z tym, ale po tym co widzieliśmy wszyscy w zeszłorocznych finałach naprawdę powinniście już dać sobie spokój i spojrzeć obiektywnie na całokształt mając już porównanie z Lebronem mającym prawdopodobnie lepszy support niż większość gości wygrywających tytuły.

nie wrzucaj mnie do jednego worka ja zadnych wymowek nie mialem po tamtej serii , generalnie to lebron i cavs lataja mi kolo dupy , po prostu korzystajac z lokautu odswierzylem sobie sporo playoffowych gier , miedzy innymi przegrane serie cavs, odnosnie miami w tamtym sezonie nie bylo sprecyzowane kto ma byc liderem , james nie tafial w finalach , dawal gale wadeowi ten tez nie trafial , teraz jest to zdaje sie wyjasnione napisze po raz nty to byl wielki fail.

obejrzalem dzis fragment Warriors, pech chcial ze trafilem akurat na kolejne odnowienie kontuzji kostki Currego. nie wiem czy on jest taki kruchy czy to poprostu pech (jak u AB?) ale jesli Mitch chce go sprowadzic i budowac pozniej druzyne wokol niego i Bynuma to bedzie projekt powyzszonego ryzyka. Jednak zdrowy SC to zajebista inwestycja.

Lee solidnie, podobalo mi sie jak gral w tym fragmencie (po kontuzji Currego przestalem ogladac). Moze ciekawiw wygladac obok prawdziwego centra

Curry Lee bralbym w ciemno, napewno jest to lepsza oferta od Scola Dragic Martin

Dodatkowo Wright i Biedrins za Artesta i jego zje***y kontakt. Fajna opcja

Gasol jest nam wgl nie potrzebny.

Przykro było patrzeć jak przegrywa bezpośredni pojedynek z Bass`em. Ktoś pamięta, kiedy Gasol zdobył ostatnio punkty po rzucie półhakiem? Albo jest niekryty pod koszem i kończy wsadem, albo jumper.

Decydująca akcja i post up Bynum`a ??? Niech żyje Mike Brown !!! ;]

gasol ponownie dzis mial pewne zaslugi (dobre wyjscie do allena w ostatniej akcji) ale patrzac na bassa widac, ze za 4 banki mozna miec pf'a ktory da twojemu zespolowi dobre granie.

nie mam pojecia co zrobi mitch. z 1 strony zrozumiem jak pojda droga sessionsa za pick (choc mowi sie, ze cle chce cos gdubszego wystrugac z sessionsem)

z 2 strony mamy takie braki a bynum gra tak dobrze, ze momentami tylko czekam na zmiany.

4 dni...

co do gry. 1 kwarta klasa, pozniej duzo gorzej. na plus ruch pilki w ataku, pokazali kilka ciekawych akcji, rozrzucen od bynuma. fajnie, ze brown dal ostatnia akcje bynumowi. swoja droga, akcje zaproponowal kobe. a bynum w crunchtime ma jakos 21/26 czy cos w ten dekiel.

2-0 z c's w tym sezonie!

The Lakers and Celtics discussed a trade centered around Rajon Rondo last

week, but nothing materialized.

Los Angeles is unwilling to trade Gasol in a package for Rondo, making a deal

before the deadline unlikely.

"Unless they give up Gasol, they're not going to get a top-level point

guard," said a person familiar with the situation.

Read more: http://basketball.realgm.com/wiretap/219638/Lakers_Celtics_Discussed_Rondo_Trade#ixzz1oujQLP3X

Pewnie chcieli opchac pakiet wokol World Peace'a. Nice try

Pewnie chcieli opchac pakiet wokol World Peace'a. Nice try

podejrzewam, że raczej liczą na to, że z innej drużyny wyciągną za niego więcej

trudno mi uwierzyć w to, że Lakers wchodziliby w poważne rozmowy z celtics nt Rondo i liczyliby, że mogą go wyciągnąć bez oddawania Gasola, oprócz niego czy Bynuma nie mają nic czy to ze sportowego czy nawet finansowego punktu widzenia do zaproponowania im gdyby nawet celtics postanowili robić sobie miejsce w salary na to lato.

tak jak wczoraj patrzyłem na tego Bassa to nie powiem wymiana Gasol/Blake za Rondo/Bass/JO nie byłaby taka zła tylko przydałby się jeszcze jakiś ruch by sprowadzić kogoś do rzucania z dystansu bo jak wrzucimy tu Rondo, a z ławki zniknie nam jeszcze Blake to spacing już w ogóle idzie w pizdu.

nie wierze zeby lakers prowadzili jakies powazne rozmowy z c's to dla mnie nie do pomyslenia... nie zniósłbym rondo w naszej koszulce

za to podobno Beasley ciagle jest w orbicie naszych zainteresowan :) osobiscie nie chce oddania Gasola za jakies pakiety tylko wlasnie dodanie Beas'a i pg (Sessions/Felton). tak mi przyszlo do glowy Walton+Ebanks+Morris+pick Dallas <-> Beasley+...Lee(?)

Felton wrocil do s5, ciekawe jak jego status?

No i Sessions, chyba caly czas dostepny za pick.

zobaczymy, 3 dni i spokoj...

i na deser

Brandon Jennings available "for the right price"

czyli bogut s-jax brandon na wylocie, szykuje sie przebudowa

lakers podobno sa blisko pozyskania feltona

tylko musza cos dolozyc do steve'a blake'a. gracza albo pick

w sumie roznica to az 3,5 mln $ wiec nie wiem ile az musza dolozyc by bylo ok. moze beda szukac 3 zespolu?

felton nie jest specjalista od trojek, blake poprawil troche gre ale poki co zawodzi. nie przejal paleczki po fishu, nie gra tak jak sie wszyscy po nim spodziewali wiec imo no brainer dla lakers. minus jest taki, ze spada kontrakt feltona po sezonie ale to ma tez plusy choc zdobyc solidnego pg w offseason dysponujac jedynie mle bedzie cholernie ciezko. a fisher bedzie chcial zakonczyc pewnie kariere, choc cholera go wie.

tak czy siak 2,5 dnia:)