Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Naturalnie też uważam, że w Finale LeBron zagrał chałę, ale podobnie jak Wy znajdujecie argumenty na obronę Kobego i Lakers, ja widze takie i w przypadku Heat.

Zawsze pisałem, że James i jego Cavs z Mo All Starem Williamsem nie są żadnym faworytem do mistrzostwa.

W Heat Cardinal w chamski sposób ograniczył Wadea i James w którymś momencie zwyczajnie nie podjął sie liderowania. Do Bosha w tym przypadku miałbym najmniejsze zastrzeżenia, do tego na ławce mieliśmy trenera debiutanta w walce o stawkę i brak jakichkolwiek innych opcji, które dałyby Heat odpowiednią energię. Za to grupę weteranów ze zbyt późno wycofanym z rotacji Bibbym i aofensywnym Anthonym. brak jakiejkolwiek odpowiedzi na Nowika, Terrego, czy nawet Baree. Różnice robił Chandler ze swoja energią pod koszem i Stevenson trafiający trójki nawet z szatni. Heat nie byli przygotowani na taki obrót sprawy - polegli, a lepsza drużyna wygrała.

Teraz ma być inaczej. Heat maja swoją krucjatę i nic z wyjątkiem kontuzji wykluczającej LeBrona z gry w meczach finałowych ich nie usprawiedliwi. Bulls zarzynają Denga i Rosea (jak dla mnie), Celtics są.. starsi i do tego nie mają centra, Oklahoma jeszcze nie jest na tym poziomie, a główni kandydaci do finału na zachodzie czyli Mavs i Lakers graja nieprzekonująco (ironią losu jest, że spory wpływ na to ma jeden zawodnik - Lamar Odom).

I to go właśnie odróżnia od Jamesa, że ma serce do gry i nie boi się odpowiedzialności, mimo że mu nie zawsze wychodzi

Ale odpowiedzialność to nie jest walenie głową w mur :P Ok, więc wyobraź sobie sytuację Kobe ma kolesi, którzy gdy tylko mają piłkę wyrzucają ją, w kierunku Kobe'go i niech bierze odpowiedzialność. A argument, on ma 5 LBJ nie ma jest dziwny. Nikt nie napisał, że Kobe nie ma, a LBJ ma. Wkółko piszemy o tym, że Kobe to dzieciak wokół którego kręci się karuzela. A jego fani zamiast spojrzeć prawdzwie w oczy wolą pisać, że napierdalanie rzutów jest braniem odpowiedzialności, a jak Bynum chce sobie rzucać to niech zbiera i dobija. Jak nie zbierzę to LAL przegrali bo pizdę zagrali kumple z drużyny.

"(There is) lack of concentration, overconfidence and a certain level of selfishness, in general." "I'm not a person or a selfish player, but we have to move the ball more, and we have to look further the team game, because we have enough talent to use different players," said an upset Gasol to the Catalan public radio."

:D

van przeciez to ty pisales kiedy przychodzil jamison ze nie wierzysz w mistrzostwo cavs , ze gdyby przyszedl amare to dopiero wtedy dla ciebie cavs stali by sie kontenderem????czyli doskonale zdawales sobie sprawe ze slabosci supportu jamesa , wiec o co ci teraz chodzi????

o ja pierdolę ile razy to można jeszcze powtarzać ???

O TO, ŻE CI DLA KTÓRYCH TEN SUPPORT BYŁ WYSTARCZAJĄCO DOBRY POTEM ZACZĘLI SIĘ ZE SWOICH SŁÓW WYCOFYWAĆ

mnie zeszły sezon pokazał dobitnie, że problem leży nie w tym kto biega po parkiecie obok Lebrona tylko w tym co się dzieje w jego głowie, jak mu się tam kiedyś coś odblokuje to może jeszcze coś z tego będzie inaczej pozostanie jedynie królem statystyk, a dla mnie to akurat mało istotne

looooorak, czekałem na ciebie

skoro już jesteś to wytłumacz mi proszę, jak to jest, że tyle się mówi o obronie Browna i faktycznie wydaje się, że Lakers zrobili progres w defensywie, a pod względem drtg są dopiero na 10. miejscu.

jest na to jakieś zaawansowane statystycznie wytłumaczenie czy ta obrona wcale nie jest taka dobra?

"(There is) lack of concentration, overconfidence and a certain level of selfishness, in general." "I'm not a person or a selfish player, but we have to move the ball more, and we have to look further the team game, because we have enough talent to use different players," said an upset Gasol to the Catalan public radio."

no to już w następnym meczu od Kobego żadnej piłki nie dostanie. A tak na złość, żeby pokazać kto tu rządzi :D

Lorak naprawdę cieszę się twoim szczęściem

I dlatego jeżeli nic się nie zmieni, to Heat mogą mieć ciężko nie zdobyć w tym roku mistrzostwa. W Miami nie licząc rewelacyjnego rookie, jest ośmiu kolesi którzy naprawdę są w tym roku wyjątkowo zdeterminowani. Dużo wyjaśni nam się do 15 marca. Macie solidny duet podkoszowy i Kobego. Bez sensu wg mnie jest czekanie na kolejny sezon, jak Lakers moga sie wzmocnić jakkolwiek już teraz. Chociażby Beasley za pick to dobra okazja - świeża krew w ataku, której Lakers bardzo potrzebują. Jeżeli Howard faktycznie nie chce grać w LA, to nie ma sensu tego duetu podkoszowego rozbijać. Lowrego bez ruszenia Gasola do LA raczej nie ściągniecie, może faktycznie lepiej kogos pokroju Sessionsa.

problemem lakers jest to ze kobe ma mozg jak naparstek , wystarczyloby zbilansowac gre big3 i la byliby serious contenderem, kb w tej chwili jest iversonem la(scrub w obronie - wg synergy jest w na poczatju 3 setki i nieefektywnym scorerem ) system tez podobny do phili - wysocy bronia (pau i bynum sa wczolowce obroncow ) a niebroniacy guard ma pilke na wlasnosc

o ja pierdolę ile razy to można jeszcze powtarzać ???

O TO, ŻE CI DLA KTÓRYCH TEN SUPPORT BYŁ WYSTARCZAJĄCO DOBRY POTEM ZACZĘLI SIĘ ZE SWOICH SŁÓW WYCOFYWAĆ

co mnie obchodzi co pisali fanboye pisali??? masz pretensje pisz pmy . sam nie wierzyles w supprt jamesa a teraz stawiasz dziwne pytania czemu nie zdobyl mistrzostwa ??,

Poważnie Jendras Bulls?

Nie wiem, co Wy w nich widzicie. Rose jest dobry, ale przed rokiem Heat ograniczając go pokazali jak grać z Chicago. Howard za Denga i Noaha - to rozumiem, ale w obecnym składzie nie widze tego. Spo mozna rózne rzeczy zarzucić, ale akurat obronę to on umie ustawić fantastycznie. Sam duch Jordana by musiał wstąpić w Rosea i napierdzielać po 40-50pkt żeby to było możliwe. Korver to co rzuci za trzy - odda w obronie, Brewer odwrotnie, Rip ma jeszcze niespełna 30 meczy by nie nazwac go największa pomyłka Bulls tego sezonu, a pod koszem w ataku - co by mogło być jakimś atutem Bulls nie maja zupełnie nic.

dodam tylko ze wielu pisalo o powrocie wykupionego BigZ po 30 dniach jako o oszustwie po ktorym reszta ligi moze juz ssac

Cavs podobno zdesperowani zeby oddac Sessionsa...

lub jesli udaloby sie cudem sciagnac Feltona bez udzialu pickow to nie patrzylbym na nic i odrazu wysylal oferte OBA pierwszorundowe picki z Waltonem za Beasleya. nasza ofensywa natychmiast potrzebuje kopa

looooorak, czekałem na ciebie

skoro już jesteś to wytłumacz mi proszę, jak to jest, że tyle się mówi o obronie Browna i faktycznie wydaje się, że Lakers zrobili progres w defensywie, a pod względem drtg są dopiero na 10. miejscu.

jest na to jakieś zaawansowane statystycznie wytłumaczenie czy ta obrona wcale nie jest taka dobra?

chyba przede wszystkim dlatego tak to wygląda w drtg, bo mieli do tej pory dość trudny terminarz: http://espn.go.com/nba/hollinger/powerrankings/_/sort/sos

poza tym żeby defensywa dobrze funkcjonowała to trzeba czasu na treningi, a tego w tym sezonie nie ma.

może być też tak, że niektórym lakers się zwyczajnie nie chce, szczególnie wysokim, bo dostają za mało piłek ;] serio, już nie pamiętam kto, ale jakiś były zawodnik napisał w jakiejś książce, że wysokich trzeba karmić w ataku, bo inaczej będą się obijać w D.

napisalem chyba jasno zbilansowanie big 3 la. imo dziiwe sie ze pau i bynum nie maja wyjebane na obrone haruja za wszystkich , walcza na deskach , zbieraja kluczowe pilki a potem musza oddac gale niebroniacemu ceglarzowi , moze dlatego bynum mial tylko 6 zbiorek??????? walczysz pod koszem , caly czas przepychasz sie z wielkimi swiniami na jednej stronie parkietu potem z drugiej a galy i tak nie dostajesz??? za to widzisz jak ceglarz odpala nastepny kretynski rzut i tak all day long , dobrze jeszcze jak ceglarzowi wpada, gorzej jak nie wpada wtedy caly trud jest na marne, kazdy z grajcych na jakimkolwiek poziomie chyba zdaje sobie sprawe jak takie rzuty wplywaja demoralizujaco na reszte ekipy

.edit nie widzialem posta loraka wg. synergy pau i bynum sa w czolowce obroncow,

Edytowane przez mistrzBeatka

toś sobie wybrał sezon

też uważam, że to nie fair, ale w stosunku do Lebrona też się go bierze (w innych biorąc pod uwage support jaki miał zachodził w PO i tak za daleko).

Po za tym, obaj się spotkali z Mavs, obaj mieli świetne drużyny, a oba zespoły przegrały, z tym że Heat jednak stawili większy opór.

I to go właśnie odróżnia od Jamesa, że ma serce do gry

Jak to w ogóle brzmi?? Ja moge napisać, że James ma za to rozum do gry a Kobe nie (nie uważam tak). I teraz może powinniśmy się powołać na reklamę telekomunikacji polskiej co lepsze?

Generalnie co do Jamesa i Jego serca do gry to:

1. Zrezygnował z wielkiego rynku w NYK bo wiedział, że większe szanse będzie miał w Heat

2. Zrezygnował z maksymalnego kontraktu!! (za ile gra Kobe?)

3. W ostatnim meczu numer 6 finałów zaczął świetnie i był bardzo aktywny, potem niestety wiadomo co się stało, ale nie wynikało to z braku serca.

Czy Kobe w gm6 finałów w 2008 nie miał serca do gry?

Obaj są profesjonalistami i obaj wkładają wiele "serca" do gry.

Wow, rozumiem, że takich rzeczy, jak wypalenie się pewnej drużyny, która 3 razy z rzędu wcześniej była w finałach, a 2 razy wygrała nie bierzesz pod uwagę?

Rozumiem, że uzurpujesz sobie prawo do tego co może być usprawiedliwieniem a co nie? Np to że zespół grał pierwszy raz w finale w tym składzie i go przegrał (o ironio tak samo jak LAL w 2008 roku..) nie może być brane pod uwagę?

Finał będzie San Antonio - Miami. Mówię wam ;)

Rok temu skreślałeś SAS a w tym stawiasz ich jako kandydatów do finału? Super by było jakby Tim jako drugi zawodnik z tych wielkich zakończył karierę z tytułem :)

Mnie dziwi, że ludzie lekceważą OKC, którzy mają BIG3 i do tego paru niezłych rolesów.