Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Gasol robił ważny błąd, był aż zadto aktywny jeżeli chodzi o wyjście do piłki...niby dobre ale czasami przeszkadza, James cały czas był w ruchu i dlatego nic nie mógł zrobić.

Wystarczyłby nawet pick pod koszem bez piłki z bynumem i by dostał podanie.

jak myslicie przedluzymy streak do 4-6L?

nie wiem co myslec, czy do dobry moment na takie porazki czy zly. przed samym deadline

ciekawe jak sytuacja z Beas'em, gra coraz mniej. czy jeszcze sprawa otwarta czy moze juz trade umarl...takiego kogos brakuje nam z lawki, kogos kto wejdzie co mecz i stuknie te 15 punktow, kto pociagnie gre jak Kobe siedzi.

felton wrocil do s5, ciekawe czy chca pobic jego wartosc czy moze zostawic i ta opcja tez odpadnie.

dallas jest teraz 20 czyli ich pick w takiej sytuacji idzie do nich, w tym roku. jesli nie sciagna derona i howarda to do 2017 mozemy nie dostac tego picku, pozniej przepada. oddabym go bez zalu

Morris wyslany do DL

Bobcats nie wykupia Diawa

jak myslicie przedluzymy streak do 4-6L?

powiedz Kobemu żeby oddawał jeszcze więcej rzutów z gry to pewnie się uda ;)

Bynum 19 pkt przy 8 rzutach. Dzień po znakomitym występie, kiedy dalej jest 'on fire' dostaje 8 k**** jebanych rzutów, bo lider zespołu za bardzo wziął sobie do serca porównanie Gentry'ego do MJ.. Właśnie dlatego on nigdy nie będzie dla mnie najlepszy i Bron go bije na głowę.

ja w ogóle to nie lubię Jamesa tak samo jak i Howarda, bo to pajace zwykłe dla mnie. Wolę już Kobego, ale pomimo tego, że dla nielaickiego oka niektóre akcje Bryanta wyglądają cudownie pod względem technicznym, wizualnym i tu nie może się z nim równać James, który wykorzystuje głównie swój atletyzm, siłę, skoczność, to nie mam wątpliwości kto jest lepszym graczem pod względem całokształtu i dziwię się, że ktoś może mieć takie wątpliwości. Gościu, który daje obecnie 28 ppg przy kosmicznej 55% skuteczności jak obwodowego, do tego zajebisty defensor, mogący bronić właściwie wszystkie pozycje przeciwko Kobasowi, który może zachwyca techniką, stylem, ale koniec końców w rzuca prawie co rok te 45-46%, jest niezłym obrońcą, ale nie aż tak jakby wskazywały na to nominacje do all defensive team. W dodatku który kocha napierdalać nawet jak mu nie idzie, przez co niszczy wstrzelonych partnerów, rytm gry i nie pierwszy raz przepierdala mecze Lakersom.

Główny argument to clutchyzm, a raczej jego brak u Kinga, ale może warto zauważyć, że objawiło się to dopiero w Heat, gdzie gra z dwoma allstarami i może nie chce tak monopolizować gry, a może także sami doszli do wniosku, że Wade jest skuteczniejszy w ostatnich rzutach. W Cavsach jakoś nie widziałem tego. Liderował im od 1 do ostatniej minuty. Z bandą scrubów dochodził do finału ligi czy finału konferencji. Gracz perfekcyjny, totalny, kompletny i przede wszystkim EFEKTYWNY.

Zwykły per już pokazuje jak olbrzymia różnica jest pomiędzy nimi. Bryant to czuje na plecach oddech Gortata..

Jeszcze razem powiem na zakończenie: bardziej sympatyzuję z KB, ale nie wiem jak można go uważać za lepszego od LJ..

zwycięstwo z Heat można w dużym skrócie powiedzieć że poszło na konto KB

porażki z Pistons i Wzz też poszły na konto KB i te 2 porażki przekreślają zwycięstwo z Miami, przynajmniej dla mnie

świadczą one że coś takiego jak mobilizacja w Jezioranach jest na żenująco kiepskim poziomie

miało być 25-14 i mocne 3 miejsce na Zachodzie jest 23-16 i znów LAL są w środku tabeli rozstawienia przed PO

tych 2 zwycięstw może zabraknąć w ostatecznym rozrachunku, ciekawe do czego

takie napierdalanie Kobasa idzie też po trochu na konto Browna

beznadziejny z niego trener i motywator skoro nie potrafi wyciągać wniosków bo taka sytuacja zdarza się nie pierwszy raz

a kto jak nie trener ma powiedzieć Kobasowi że przez jego bezsensowne zmonopolizowanie ofensywy drużyna czasami może przegrać, że czasami trzeba sobie powiedzieć dość

ja w ogóle to nie lubię Jamesa tak samo jak i Howarda, bo to pajace zwykłe dla mnie. Wolę już Kobego, ale pomimo tego, że dla nielaickiego oka niektóre akcje Bryanta wyglądają cudownie pod względem technicznym, wizualnym i tu nie może się z nim równać James, który wykorzystuje głównie swój atletyzm, siłę, skoczność, to nie mam wątpliwości kto jest lepszym graczem pod względem całokształtu i dziwię się, że ktoś może mieć takie wątpliwości. Gościu, który daje obecnie 28 ppg przy kosmicznej 55% skuteczności jak obwodowego, do tego zajebisty defensor, mogący bronić właściwie wszystkie pozycje przeciwko Kobasowi, który może zachwyca techniką, stylem, ale koniec końców w rzuca prawie co rok te 45-46%, jest niezłym obrońcą, ale nie aż tak jakby wskazywały na to nominacje do all defensive team. W dodatku który kocha napierdalać nawet jak mu nie idzie, przez co niszczy wstrzelonych partnerów, rytm gry i nie pierwszy raz przepierdala mecze Lakersom.

Główny argument to clutchyzm, a raczej jego brak u Kinga, ale może warto zauważyć, że objawiło się to dopiero w Heat, gdzie gra z dwoma allstarami i może nie chce tak monopolizować gry, a może także sami doszli do wniosku, że Wade jest skuteczniejszy w ostatnich rzutach. W Cavsach jakoś nie widziałem tego. Liderował im od 1 do ostatniej minuty. Z bandą scrubów dochodził do finału ligi czy finału konferencji. Gracz perfekcyjny, totalny, kompletny i przede wszystkim EFEKTYWNY.

Zwykły per już pokazuje jak olbrzymia różnica jest pomiędzy nimi. Bryant to czuje na plecach oddech Gortata..

Jeszcze razem powiem na zakończenie: bardziej sympatyzuję z KB, ale nie wiem jak można go uważać za lepszego od LJ..

Do tej wypowiedzi zabrakło mi jeszcze jednego.... Od dłuższego czasu widzę u Kobe'go chęć pokonania kolejnych milestone, przez co monopolizuje totalnie gre pod siebie.

takie napierdalanie Kobasa idzie też po trochu na konto Browna

beznadziejny z niego trener i motywator skoro nie potrafi wyciągać wniosków bo taka sytuacja zdarza się nie pierwszy raz

a kto jak nie trener ma powiedzieć Kobasowi że przez jego bezsensowne zmonopolizowanie ofensywy drużyna czasami może przegrać, że czasami trzeba sobie powiedzieć dość

pomimo początkowego optymizmu zgadzam się z tym. miało być inaczej, bardziej świeżo, granie Twin Towers a'la SAS, rotajca (Josh !?!), pożegnanie z dziadami w S5 (Fish...). Obecnie jest generalnie "kobe, róbta co chceta waść". owszem czasem mu wyjdzie i jest półbogiem, ale wkurzająco często wygląda to tak jak wczoraj, dzisiaj i właściwie teraz to w co drugim meczu. co z tego że obrona jest lepsza, jak atak stał się 3x gorszy i niech nikt nie mówi że to przez brak Odoma...

Od dłuższego czasu widzę u Kobe'go chęć pokonania kolejnych milestone, przez co monopolizuje totalnie gre pod siebie.

right, jeszcze zarzekając się że nic o tym nie wiedział że musi rzucić 28 żeby wyścignąć Shaqa, rzucajac 40 rzut w meczu...

nie mogę doczekać się ery post-Bryantowej :hopelessness:

I to jest zawsze wasz jedyny argument, który ma gówno do tego kto jest lepszym zawodnikiem.

niestety dla ciebie i dla Lebrona w tej lidze gra się o tytuły

jak jesteś już tak zajebisty, że powszechnie uważa się cie za najlepszego, wygrywasz kolejne MVP, prowadzisz drużyny do najlepszych bilansów w lidze, a potem rok po roku w PO przychodzi moment, że prędzej czy później dostajesz po dupie i to jako faworyt w serii to ja tam wolę już tego cegłującego Bryanta, ale co kto lubi.

Wracając do Lakers to oni u siebie i na wyjeździe to naprawdę jak dr jekyll mr hyde. Wiadomo każdy lepiej wypada w domu, ale nie przypominam sobie drużyny, która tak dramatycznie obniżałaby loty na wyjeździe. Z drugiej strony trudno przewidzieć czy w tej chwili przedłużenie serii wygranych przyniosłoby im więcej korzyści niż to, że wtopili te dwa mecze przynajmniej w zarządzie nie będą myśleć, że szkoda rozbijać coś co tak dobrze funkcjonuje, tak czy inaczej co by się nie stało za tydzień powinno być wszystko jasne i skończą się rozkojarzenia związane z plotkami transferowymi.

niestety dla ciebie i dla Lebrona w tej lidze gra się o tytuły

jak jesteś już tak zajebisty, że powszechnie uważa się cie za najlepszego, wygrywasz kolejne MVP, prowadzisz drużyny do najlepszych bilansów w lidze, a potem rok po roku w PO przychodzi moment, że prędzej czy później dostajesz po dupie i to jako faworyt w serii to ja tam wolę już tego cegłującego Bryanta, ale co kto lubi.

Moim zdaniem w głównej mierze jego teammates nie podołali w PO, bo byli tak naprawde nędznymi grajkami, nadającymi sie tylko do RS. Nikt by nie pociągnął takiej drużyny w PO.

A Kobe wiadomo jakich miał partnerów.