Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Lee za Morrisa.. W jakim świecie ty zyjesz matek? Deal w postaci Gasol za Lowry+Scola już jest zdecydowanie korzystniejszy dla Lakers, a ty jeszcze chcesz świetnego role-playera za jakiegoś lamusa.. Do wyciągnięcia jednak na pewno byłby Terrence Williams, który nie gra w ogóle.

czytałem gdzieś, że Rox nie dogadali się z Lee w sprawie extension i po sezonie może być nara, więc z ewentualną ceną też bym nie przesadzał w drugą stronę

Lee za Morrisa.. W jakim świecie ty zyjesz matek? Deal w postaci Gasol za Lowry+Scola już jest zdecydowanie korzystniejszy dla Lakers, a ty jeszcze chcesz świetnego role-playera za jakiegoś lamusa.. Do wyciągnięcia jednak na pewno byłby Terrence Williams, który nie gra w ogóle.

Masz racje ale Rockets oferwali na poczatku DOWOLNYCH trzech graczy jakich chca lakers poza Lowrym za samego Gasola. Teraz juz daja Lowrego, widac ze miekna. A moim zdaniem Mitch potrafi wykorzystac taka sytuacje zeby cos dodatkowo ugrac. Stad moj pomysl z Lee za NP pierwszego z brzegu Morrisa.

Chcialem napisac o Williamsie, ale myslalem ze ma tutaj wieksze poparcie niz Lee i podniosyby sie glosy (pisalem o nim jakis czas temu, wtedy jakis lejek sie wyburzyl ze jak mozna chciec Williamsa za bezcen). Ogolnie fajnie ze akurat na kibicow lakers naskakuje sie jak cos wymysla (a to co sie ostatnio dzieje wokol lakers i zblizajacy sie czas deadliine sa szczegolnie sprzyjajace zeby troche puscic wodze fantazji, czyz nie?) a na innych nie.

chomik, kolejny raz nie masz nic ciekawego do powiedzenia. nie udzielaj sie najlepiej w takiej sytuacji. widze ze jak niektorzy nie maja nic do powiedzenia to rzucaja takimi ambitnymi tekstami jak twoj. takie jednozdaniowe nic nie wnoszace mozesz pisac na wp lub onecie (na e-b mialbys bana, licze ze jak beda nowi moderatorzy to ktos z e-b bedzie wsrod nich)

nie miękną, matek. w każdym razie, nic na to nie wskazuje. same spekulacje, póki co. imo Lowry nigdzie się nie rusza. Deron również.

moim zdaniem, jeśli Gasol odejdzie przed deadline, to za Rondo. w przeciwnym razie zobaczymy albo mniejsze wymiany typu Beasley, Felton czy Sessions, albo Arenasa :]

ja lubię Williamsa, maszynka do robienia triple double, jeśli tylko dałoby mu się grać, ale w Houston jest już chyba spalony? Nic nie gra, więc chyba nie wiążą z nim żadnych planów, prócz jakiejś wymiany. Dla mnie mógłby pójść za bezcen, bo po prostu szkoda, żeby taki gracz siedział i się marnował.

Jeszcze kilka lat temu myślałem, że duet z Nets Williams-CDR to będą koty, bo mają zajebisty potencjał, jednak stało się inaczej. Mam nadzieję, że jeszcze wrócą do życia z koszykarskich zaświatów..

nie miękną, matek. w każdym razie, nic na to nie wskazuje. same spekulacje, póki co.

spekujacje spekulacjami ale w czesci jest jakies ziarnko prawdy.

Rondo bym nie chcial. Moim zdaniem ma zawyzona wartosc poprzez to gdzie i z kim gra, co nie wyklucza tego ze chetnie bym sie przekonal jak on moze wygladac w innej druzynie. Ale nie Lakers, nie trawie c***a...

zobaczymy albo mniejsze wymiany typu Beasley, Felton czy Sessions, albo Arenasa :]

osobiscie od poczatku jestem za takim rozwiazaniem. dwoch z tej grupki pozwoliloby nam znaczaco poprawic gra lawki i w malym stopniu tez s5

z oddaniem Gasola poczekalbym do draftu jesli nic wielkiego nie trafi sie w tej chwili. oczywiscie nie licze na taki ruch jak oddanie Divacia za Kobe ale moze udaloby sie cos wiecej wtedy ugrac. Druzyny tez maja zmieniony poglad na przyszlosc po sezonie i ocene aktualniej sytuacji w stosunku do tego co dzieje sie w jego trakcie

ja lubię Williamsa, maszynka do robienia triple double, jeśli tylko dałoby mu się grać

mam identyczne zdanie, dlatego wolalem unikac tego nazwiska zeby nie bylo "burzy"

chomik, kolejny raz nie masz nic ciekawego do powiedzenia. nie udzielaj sie najlepiej w takiej sytuacji. widze ze jak niektorzy nie maja nic do powiedzenia to rzucaja takimi ambitnymi tekstami jak twoj. takie jednozdaniowe nic nie wnoszace mozesz pisac na wp lub onecie (na e-b mialbys bana, licze ze jak beda nowi moderatorzy to ktos z e-b bedzie wsrod nich)

Mysle ze takie rzeczy to na priv poniewaz za wycieczki osobiste powinien byc ban :encouragement: ciekawe co na to "starzy - nowi" moderatorzy z e-b...

Co do samego tradu Scola i Lowry za Gasola to jest (kolejny) no brainer dla Lakers. LA dostaje gracza ktory uderza powoli do scislego topu pg i po tym sezonie ma jeszcze 2 lata kontraktu, do tego dostaja dluzszy o sezon kontrakt Scoli ale... ten trade automatycznie przedluza okno Bryanta i o to chodzi w calym tym zamieszaniu - jak zrobic tak aby w ciagu kolejnych 2 lat miec chocby iluzoryczne szanse na to ostatnie tango.

Oklahoma juz jest niesamowicie mocna, Minny juz jest rewelacja imo oni sa o jeden dobry trade od bycia contenderem Lakers musza sie spieszyc.

Houston prawdopodobnie zrobi ten trade oni nie maja star power ktorej potrzebuja jak wody oraz szybciej badz wolniej uderzaja w przebudowe + nawet z Gasolem w payrollu moga probowac lurowac jakiegos FA.

Czy Lakersi po tym transferze beda lepsi? Tak. Dlaczego? odpowiedz jest moim zdaniem prosta. W ostatnim roku JJ Barea rozjechal LA. JJ Barea (!!) z calym szacunkiem ale az lezka mi sie w oku kreci (tak wiem to Lakers przegrali ta serie a nie Dallas wygralo ;-) ).

Teraz na zachodzie mamy Westbrooka w zyciowce, Parkera ktory powinien byc czarnym koniem wyscigu o MVP, CP3 ktory tez gra w Staples, pare Lawson - Miller w Denver... No nawet jakbym byl przychylny Lakersom nie widze ich wyzej niz 2 runda (a to i tak zalerzy od tego na kogo trafia w pierwszej), nie bez trojkatow, nie bez Phila nie z zepsuta chemia i tu jest kolejny powod zeby puscic Gasola byc moze oczysci to atmosfere.

Podsumowujac ten trade moze byc sytuacja win-win.

Edytowane przez agresywnychomik

nie miękną, matek. w każdym razie, nic na to nie wskazuje. same spekulacje, póki co. imo Lowry nigdzie się nie rusza. Deron również.

moim zdaniem, jeśli Gasol odejdzie przed deadline, to za Rondo. w przeciwnym razie zobaczymy albo mniejsze wymiany typu Beasley, Felton czy Sessions, albo Arenasa :]

ja powiem szczerze im więcej tych plotek, im dłużej o tym myślę tym bardziej obawiam się, że 15/03 minie, a my będziemy z tym rosterem jaki mamy teraz...

Podejrzewam, że Lakers do ostatniej chwili będą się starali jakoś ściągnąć Howarda kombinując na wszelkie możliwe sposoby, wymiany tylko z Magic, jakieś trójstronne, czy inne kombinacje, a jeżeli się ostatecznie nie uda to albo nie będzie już czasu, albo dostępnych opcji by przejść do planu B.

dla mnie są trzy możliwe scenariusze:

1. Lakers udaje się zrobić jakiś deal z Magic i ściągają Howarda

2. Howard wcześniej zostaje wytransferowany do innej drużyny i Lakers mając jeszcze czas biorą się za inne wymiany

3. Howard zostaje w Magic lub w ostatniej chwili zostaje wytransferowany do innej drużyny i Lakers zostają z tym co mają.

dość powazne zrodlo bo realgm (ale nie forum :) ) donosi że lakers odrzucili propozycje minesoty: pick za beaslego.

czyli kibice lakers powinni wnioskować jedno: żadnych wymian tpe za gracza.

powod: nie chca się poglebiac w luksusie, a raczej podatku.

czyli mozecie sie smiac z naszych pomyslow wymian za TPE i pick, ze lakers nie dostana nic ciekawego za TPE (tym bardziej wysmiewali co poniektorzy Beasleya) a okazuje sie ze prawdopodobnie to Buss nie chcial go jeszcze wykorzystac... niedobrze

Beasley to perfect fit na nasza lawke, mam nadzieje ze szansa nie przepadla. Szkoda byloby go odpuscic za taka cene i dopuscic zeby odszedl do kogos innego.

Van, obawiam sie twojego 3 scenariusza. Oczywiscie licze ze jakies ruchy beda

zobaczymy, dzis 1 marzec:)

z 1 strony rozumiem dzialania managmentu

ale z 2 strony, takie myslenie spowoduje, ze zaraz w skladzie pozostanie kobe, pau, bynum i artest. reszta to beda rookies i goscie na minimalnych kontraktach bo inaczej sie nie da nie placic podatku. tak se ne da, a juz na pewno nie zdobedzie sie mistrzostwa i mlody buss o tym wie.

nie wiem jak wyglada sytuacja finansowa klubu ale skoro cala liga idzie w kierunku oszczednosci, to ja rozumiem, ze nie chca sobie zalozyc petli na szyje

choc to oznacza, odpuszczenie walki o mistrzostwo. chyba, ze kontuzji dozna lebron i durant. wtedy lakers maja iluzoryczne szanse na misia nawet w tym skladzie ale nie o to przeciez w tym wszystkim chodzi, prawda? jak wygrywac, to ze wszystkimi w najhmocniejszym skladzie...

no tak myślałem, że bedzie panic mode po tym newsie

gdyby lakers za wszelką cenę chcieli oszczędzać, to skorzystaliby z amnestii

jest 1 marca, do deadline dużo czasu, co gdyby wzięliby Beasley'a teraz, za za dwa tygodnie okazałoby się, że za TPE mogą mieć starting pg?

chillout, siądźcie spokojnie na tyłkach i wytrzymajcie jeszcze trochę :)

Lakers chyba odrzucili Sessions za TPE i pick, tak na dobranoc

i uwaga podobno Minny jest sklonna oddac Beasleya za Waltona!? i dwa pierwszorundowe picki... moze zejda do 1st+2nd round pick (lub future 1st? top20 protected przykladowo), takie moje osobiste zyczenie. Walton pewnie i tak skonczylby kariere po tym sezonie

i wartosc transferowa Beasleya spada

Edytowane przez matek

@michalik

kobe jest nabuzowany, bo mamy marzec:) juz czuc playoffs!

ale spokojnie w niedziele heat i zejdziemy na ziemie...

niemniej mamy duzo latwiejszy wyjazdowy terminarz w 2 czesci sezonu, zaczeli ostatnio wygrywac i jestem dobrej mysli.

jezeli min sa sklonni wyslac beasleya za waltona i 2 picki to faktycznie zle z nimi albo beasleyem, swoja droga rozumiem, ze zbliza sie mocny draft, ze brakowalo nam od kilku lat swiezej solidnej krwi (spojrzcie jak spurs co roku dodawalo rookies do gry... poeza) i z 1 strony rozumiem, ze nie chca sie pakowac w cos takiego.

poczekamy do konca deadline, mysle, ze skoro takie oferty sie trafily a mitch czeka, to czeka nas mila niespodzianka na koniec. to nie do konca jest, tak ze mitch ma juz cos ugrane ale skoro juz teraz niektore zespoly ida na takie transfery, to faktycznie mozna bedzie wylowic perelke, cos jak blazers rok temu gforce'a wylowili