Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra, ale jeśli chcesz zatrzymać Love'a, a w dalszej perspektywie Rubio, to i tak musisz zbudować zespół jak najszybciej, więc jakie masz propozycje? Skoro Love, Rubio i Gasol to jest zespół na pierwszą rundę, to kogo twoim zdaniem musieliby Wolves pozyskać, żeby zajść dalej? I w jaki sposób tego dokonać? Trochę mi się to wszystko nie klei.

Jeżeli chcesz konkretnie nazwisk i trejdów, które są po pierwsze realne, po drugie rozwiążą sprawę o której ci mówiłem to powiem wprost- nie wiem. Nie ma się zamiaru silić na bawienie się trejd machinami, potem pi****leniu o tym przez 5 stron tematu, aż w końcu i tak dyskusja spełznie na niczym. Mogę ci powiedzieć kogo potrzebujemy: potrzebujemy SG/SF z pewnym dystansem, umiejący grać bez piłki, grającego inteligentnia, z dobrym dobry D, broń boże ballhog. Wiem ogólniki jak c***, ale co mam ci przytoczyć jakich statów oczekuje? Potrzebujemy też lidera ławki, kogoś kto jak nie ma Rubio i w mniejszym stopniu Love, będzie potrafił poprowadzić 2nd unit. Ale wiesz czego najbardziej potrzebujemy? Czasu na rozwój młodych, tak żeby z nimi po 2-3 latach napierdalać. Oceniłem trejd o którym tu była mowa, przybliża nas on do bycia w playoff, ale ani o gram od bycia contenderem, baa kontrakt Gasola wręcz to utrudnia.

Dalsza twoja argumentacja na temat Gasola, to bez urazy, ale już mocno na siłę. Że miękki, że nie center... wiesz, facet zdobył dwa tytuły jako najważniejszy wysoki w swojej drużynie, przepychał się z Dwightem, przepychał się z frontcourtem Bostonu, to wciąż jeden z najlepszych post playerów w lidze. I spokojnie może pograć na porównywalnym poziomie przez kilka następnych lat, bo nie bazuje na atletyzmie w tak dużym stopniu. A że nie urodził się klasycznym centrem? Co z tego? Ilu masz klasycznych centrów i czy naprawdę są oni tak niezbędni w dzisiejszej

Wszystko pięknie i ślicznie tylko że on u nas by pograł max 2 najbliższe lata, potem grzecznie spakował walizki i przeniósł się gdzieś gdzie jest cieplej. Piszesz że ma przed sobą kilka lat gry na wysokim poziomie, pewnie tak, szkoda że większość z nich już by nie była u nas ale w bigger martket.

No i czy na Dwighta Howarda też kręciłbyś nosem, bo słabo rzuca wolne?

Nie, bo po pierwsze jakby pozyskać Howarda to byłby u nas przez następne 4-5 lat , po drugie wybacz ale Drwalt duże lepiej pasuje do Love i Rubio niż Gasol. Większy power w pomalowanym, nie zabiera miejsca na półdystansie, z Rubio sieje jak dla mnie kilka razy większy rozpierdol niż z Gasolem, a pod tablicami to już robimy przeciwnikom holocaust.

A Adelman to nie jest trener do szkolenia młodych graczy. To jest trener do robienia wyników. Zresztą, sam to przyznał.

Jeżeli chce z tą drużyną mieć jakiekolwiek wyniki to musi szkolić młodzież, to proste jak drut szczałowy.

Nie wiem, dla mnie Love, Gasol, Rubio + Adelman to ekipa na naprawdę mocny run w playoff. Kilka lat koszykówki na bardzo wysokim poziomie.

Tak jak mówiłem - 2 nachodzące lata koszykówki na wysokim poziomie, potem nędza. Gasol odchodzi, zostajemy z niczym, Love patrzy "o k**** jesteśmy w punkcie wyjścia" i grzecznie prosi o trejd. Nierealne? Jak dla mnie jak najbardziej.

Ja jakoś nie wierzę, ze Lakers w końcu tego Pau gdzieś oddadzą tzn gdyby mieli możliwość sprowadzenia za niego Williamsa (mam tu na myśli Derona) to na to by poszli na pewno, ale w wymianę z Wolves jakoś nie wierzę. Jak Pekovic utrzyma poziom to tam nie ma miejsca dla niego Love'a i kolejnego wysokiego na poziomie Gasola do tego zarabiającego taką kasę.

Lakers też jak gadają z Wolves to pewnie kombinując jakiś 3-team deal bo zwykła wymiana Pau za Williamsa/Beasleya i jakieś zapchajdziury im się też nie opłaca tzn gdyby patrzyli już tylko na przyszłość to jasne, ale skoro Bryantowi muszą płacić pomiędzy 25-30mln za ten i następne dwa sezony to wątpię by poszli tą drogą.

Jedyny scenariusz w jakim Pau odchodzi w tym roku to jak my dostajemy all-stara na rozegraniu czy to będzie Deron czy nawet Rondo, inaczej tego jakoś nie widzę

tak btw ktoś wie dlaczego McRoberts właściwie w ogóle już nie gra ? chodzi mi tu o jakieś ewentualne wypowiedzi Browna na ten temat bo momentami jak schodzi Bynum, a Murphy gra naprawdę długo czy to za jednego czy drugiego startera to aż się prosi o wpuszczenia McRobertsa, nawet jak jumperka nie ma, obok Pau mi jakoś bardziej pasuje, a efektowny wsad tez moze miec większą wartość niz normalne dwa punkty bo może trochę pobudzić publiczność i tą skostniałą drużynę,

McRobertsowi przydalby sie jakis rozgrywajacy, ktory by go wykorzystal na picku. Niestety u nas bieda z tym i Mac staje sie niemal bezuzyteczny. Chociaz zgadzam sie, jak w lineupie Bynum+strzelcy sie nie sprawdza, tak z Pauem moglby od czasu do czsu zagrac

źródło marca czyli raczej, przynajmniej narazie nie można tego traktować poważnie, szczególnie że rose nie jest typem gracza który dyktuje co ma się dziać poza parkietem

Co jest pewne, chicago są bliżej z gasolem niz z boozerem.

Nie wiem jak to urządza lakers ale oprócz boozera napewno coś jeszcze by dostali.

źródło marca czyli raczej, przynajmniej narazie nie można tego traktować poważnie, szczególnie że rose nie jest typem gracza który dyktuje co ma się dziać poza parkietem

Co jest pewne, chicago są bliżej z gasolem niz z boozerem.

Nie wiem jak to urządza lakers ale oprócz boozera napewno coś jeszcze by dostali.

daj spokój mycek tego nie można traktować poważnie ani na razie ani kiedykolwiek

przeciez dla Lakers ani nie jest to wzmocnienie na już, ani odmłodzenie składu, ani odchudzenie salary bo Boozer zarabia rocznie parę baniek mniej, ale ma rok dłuższy kontrakt, a porównań z Gasolem nie ma co przywoływać wystarczy odesłać do ich bezpośrednich pojedynków w PO.

jak już koniecznie bawić się w scenariusze science fiction to dajemy wam Gasola i Metta World Peace, a Bulls oddaja Boozera, Denga i Watson :), sam nie wiem czy bym na to poszedł i podejrzewam, że kibice Bulls tez nie byliby juz tacy chętni na Pau jak mieliby oddać Denga, ale to jedyna sensowna wymiana między tymi drużynami gdzie nikt nie zostaje jakoś specjalnie wydymany.

Tak czytam sobie czasem ten wątek o Lakersach i się nie dziwię, że wszyscy ich hejtują albo się śmieją jak wymyślają te swoje trady. Lakersi nie mają nic do oddania, no bo co Gasol i jego 19 mln na sezon, jakieś prospecty? Kobego się nie da a Bynum to tylko by szedł w wymianie jak by miał inny center przyjść. Chude lata się zapowiadają w tej części LA gdzie kibicuje się Lakers. :grin:

Co do wymian gdzie co i rusz wciskany jest Deng to się zastanawiam ilu jest zawodników, którzy są warci jego wymiany przy obecnym składzie Bulls? Jak bym miał wymieniać to Chyba tylko z Blazers za Aldridge ale to jest nierealne. :)

Mitch Kupchak said he doesn't anticipate making any more moves this season.

"Of course we'll talk to a lot of teams [about trades], like everybody else does, leading up until the trade deadline to see if there is a way to improve the team," Kupchak said. "But the likelihood is that this is the team that's going to finish into the playoffs. That's just the way it normally works, but we'll see."

While Kobe Bryant has been critical of Kupchak in the past, he offered his support recently.

"The good thing is he trusts the organization, and we'll do everything we can do to get better," Kupchak said. "We'll look to do something big, and we'll look to do something small, or maybe we'll do nothing at all. Sometimes a small deal is all a team needs to get over a hump, so I wouldn't categorize something that we're looking to do as big, small or medium."

Juz sam nie wiem czego sie spodziewac

Ponownie.

Dlaczego lakers chca wytradować gasola?

Kiedyś padł argument kasa, że blokuje salary, ale z tego co mi wiadomo to lakersi mogą płacić podatek od luksusu iż kasy mają jak lodu. Wzmocnienie innych pozycji, tak, to jest dobry powód ale jakim kosztem? Lakers mają jedną zakurwistą przewagę nad innymi, mają twin towers i to pełną gębą, nie twin towers typu dwóch kołków którzy są ograniczeni ale twin towers które przy odpowiednim wykorzystaniu robi rozpierduche, gdyż jeden to bestia a drugi to top3 wysokich na swiecie jesli chodzi o gre tylem do kosza i samą technikę. W dodatku Ci dwaj panowie nieźle bronią. A wiadomo jak trudno dziś o człowieka który daje mnóstwo w ataku a jednocześnie nie jest dziurą w obronie. Gasol to full pakiet. Takich graczy się nie oddaje. Gasol nieco obniżył loty, ale warto wspomnieć że wpływ bynuma jest w tym sezonie większy, warto wspomnieć że gasol ma teraz inną rolę, gra bardziej od kosza. Gasol dobrze kryje w post-up, na pnr, czy spot up, nie jest tytanem obrony ale w tym elemencie nie odstaje, ba, w statystykach widać nawet że jest ponad przeciętną.

Ja byłbym wzniebowzięty widząc gasola w czerwieni (rose chyba też, kolejny serwis donosi o jego "request"), gasol daje i obronę i atak a te dwie rzeczy w jednym to tak jak mówiłem rzadkość.

Wydaje mi się że poprostu chce się zrobić trade dla samego tradu.

ja na miejscu lakers próbowałbym z arenasem, sessionem i tyle a nie gasolem tradować.

To jasne, ale Sessionsa za TPE i pick moze byc w tej chwili ciezko. Mitch mowi ze trade'ow nie bedzie. Moze chce zeby Gasol sie uspokoil, c*** go wie. W kolejce po Sessionsa wymieniani byli Lakers i Knicks, ktorym na szczescie trafil sie ten Lin. Zostalismy my, Sessions zaczal grac zajebiscie. Nie wiem na co czeka Kupchak, moze Jimmy go blokuje? Moze Cavs podbili cene? Lepszego rozgrywajacego nie dostaniemy. A czekajac na szanse na grubsza rybe to chyba obudzimy sie z reka w nocniku. Tego Sessionsa to mozna bylo miec za TPE Vujacicia.

Glowne powody checi czy potrzeby pozbycia sie Gasola byly tutaj wymieniane kilka razy.

Probowalbym cos znalezc za paczke Ebanks+Goudelock, chyba jako jedyni moga miec jakas wartosc poza Kobe AB i Gasolem.

Fajnie byloby tez poszukac kogos pod kosz, jakiegos rezerwowego centra. Bo na lawce jest bieda jakiej dawno nie widzialem, mamy tylko MUrphiego i McRoba (ktory nie gra) i wprzypadku nawet drobnej kontuzji AB czy Gasola lezymy. Jordan Hill lub ktos w tym stylu. Dziwi mnie tez brak zainteresowania z jakiejkolwiek druzyny Terrencem Williamsem z Rox jak juz przy nich jestem. Mysle ze cena za niego nie bylaby zbyt wygorowana, a ma mozliwosci moim zdaniem.

I jeszcze Kobe wkurwia sie cala ta sytuacja, robi sie pomalu kwas. A wszystko co wydarzylo sie do tej pory to efekt tego veta z grudnia.

Ponownie.

Dlaczego lakers chca wytradować gasola?

Kiedyś padł argument kasa, że blokuje salary, ale z tego co mi wiadomo to lakersi mogą płacić podatek od luksusu iż kasy mają jak lodu. Wzmocnienie innych pozycji, tak, to jest dobry powód ale jakim kosztem? Lakers mają jedną zakurwistą przewagę nad innymi, mają twin towers i to pełną gębą, nie twin towers typu dwóch kołków którzy są ograniczeni ale twin towers które przy odpowiednim wykorzystaniu robi rozpierduche, gdyż jeden to bestia a drugi to top3 wysokich na swiecie jesli chodzi o gre tylem do kosza i samą technikę. W dodatku Ci dwaj panowie nieźle bronią. A wiadomo jak trudno dziś o człowieka który daje mnóstwo w ataku a jednocześnie nie jest dziurą w obronie. Gasol to full pakiet. Takich graczy się nie oddaje. Gasol nieco obniżył loty, ale warto wspomnieć że wpływ bynuma jest w tym sezonie większy, warto wspomnieć że gasol ma teraz inną rolę, gra bardziej od kosza. Gasol dobrze kryje w post-up, na pnr, czy spot up, nie jest tytanem obrony ale w tym elemencie nie odstaje, ba, w statystykach widać nawet że jest ponad przeciętną.

Ja byłbym wzniebowzięty widząc gasola w czerwieni (rose chyba też, kolejny serwis donosi o jego "request"), gasol daje i obronę i atak a te dwie rzeczy w jednym to tak jak mówiłem rzadkość.

Wydaje mi się że poprostu chce się zrobić trade dla samego tradu.

ja na miejscu lakers próbowałbym z arenasem, sessionem i tyle a nie gasolem tradować.

dokładnie tak!

+1

gościa typu Gasol poza Howardem nie ma obecnie w "trejdingblokach" więc powyższa dyskusja jest średnio sensowna a do kosztów oddania Gasola w ewentualnej wymianie trzeba dopisać (od strony sportowej) jeszcze Odoma

i prosba do fanów Lakers

zanim zaproponujecie kolejny nieziemski trejd to zamiast wstawić nazwiska z rosteru Lakers które są wam zbędne postawcie się najpierw w roli FANÓW/GM drużyny z którą handlujecie równocześnie sprawdzając jaka sytuacja finansowa jest u danej ekipy aby proponować TPE np.

Sess? nie ma sprawy! symulacja : jestem fanem cavs (fee) Sess gra bardzo dobrze i robi 10/6/3 plus 43% za 3, mało strat więc co za niego można wyszarpnąć u ekip bez PG...poproszę jakieś mocne mięcho pod kosz może/ a może jakiś SG który u nas wejdzie do S5?

może kogoś jeszcze dodamy a sprowadzimy jakiegoś porządnego startera?

może spadający kontrakt Jamisona?

po prostu trzeba czekać aż ktoś go przepłaci bo nie ma w ogóle PG a cavs ma 2 niezłych//

tak to widzę...a nie jakiś k**** Goudelock

jak to jest że co tydzień wszyscy wypisują jaka z Gasola pi*** i miękka faja, a teraz uznają go za full pakiet :D

i prosba do fanów Lakers

zanim zaproponujecie kolejny nieziemski trejd to zamiast wstawić nazwiska z rosteru Lakers ...

a niby dlaczego by nie można tego robić dla zabawy? to nie piszcie również nie-fani, że Lakers mogą lekką reką wydawać 30mln na podatek :D

jak to jest że co tydzień wszyscy wypisują jaka z Gasola pi*** i miękka faja, a teraz uznają go za full pakiet :D

a niby dlaczego by nie można tego robić dla zabawy? to nie piszcie również nie-fani, że Lakers mogą lekką reką wydawać 30mln na podatek :D

to sobie zróbcie osobny temat "do zabawy"

ja nie Stern co działa na zakazach ( BTW ładnie poprosiłem) ale IMO trochę za dużo tego względem merytoryki i robi się to nudne w jednym z aktywniejszych tematów

zaglądam tu często i są fani Lakers których posty zajebiście się czyta ale powtarza się ciągle ten płytki handelek

nie ja tu gospodarzem, róbta co chceta ale nie o to chodzi chyba?

juz wyluzujcie z tymi transferami i czepianiem sie tego

rozumiem, ze to otwarty temat

ale ja nie wpierdalam sie do innych i nie koncentruje sie na komentowaniu niemozliwych transferow

owszem, niektore propozycje sa na poziomie podstawowki ale tak jest w co 2 temacie

u nas troche tego wiecej bo w niewielu pozostalych druzynach transfery sa az tak potrzebne

wrocil blake, gra lawki sie troche poprawila ale wciaz wiele potrzeba

gasol tez poprawil gre, by w phoenix zniknac i wygladac jak... wygladal.

osobiscie tak jak pisalem przed sezonem, ze nie chce transferu bynuma za dwightatak teraz chce zostawienia gasola. i mam nadzieje, ze jak zostanie, po deadlinie, pokaze na co go stac a sklad faktycznie mozna upgrade'owac ziomkami typu sessions, ktory jeszcze niedawno trafial 28% za 3 a teraz jakies 40.

dla bulls taki gasol to xfactor, game changer. lubie boozera ale z nim nie dojada do mistrzostwa. nie przejda heat i nie postawilbym na bulls kasy. z gasolem juz tak.

mitch ma dylemat i nie dziwie mu sie, ze nie podjal jeszcze decyzji o transferze, bo pewnie nie bylo fajnej oferty a jak nie maja pozyskac w 2 strone innego stara, najlepiej na pg, to po co to ruszac. i tak twia. i nie jest to fajna sytuacja, kazdy tu jest przegranym, od zespolu, poszczegolnych graczy po managment i wlasciciela ale musza to jakos przetrwac i przeczekac, bo to pozwoli albo zgarnac pelna pule na koniec albo... zostana z czym sa i marzenia o misiu zostana zminimalizowane.

zaraz ciekawszy okres sie zacznie, all star weekend, coraz wiecej gm'ow majacych zielone swiatlo na ruszanie trzonu skladu, a po 30stym bedzie mozna ruszyc tych wolnych agentow podpisanych przed sezonem (mcroberts?) co rowniez powinno ulatwic dzialania wielu gm'om.

zatem proponuje wciaz czekac i choc sam codziennie sprawdzam wszelkie strony, w poszukiwaniu ploteczek, i sie wqrwiam, ze wciaz nie ma zadnego ruchu, jednoczesnie rozumiem, ze aby myslec jeszcze o mistrzostwie, nie mozna zaprzepascic wszystkiego.

co nie zmienia faktu, ze z gowna jakim bylo veto sterna prawdopodobnie pozbawilo nas szans na mistrzostwo...