Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Transfer Gasola o którym tutaj mowa, jeszcze z 1,5 miecha temu naprawdę miałby sens i byłby warty rozważenia. Ale odkąd "Tyranozaurus Peks" zaczął regularnie siać rozpierdol na poście, przestał mieć rację bytu. Jeżeli już handlować Williamsem to za pozycję gdzie jest największa bieda - SG, SG i jeszcze raz SG.

Co do transferów NBA2k12 to ostatnio grając, w pierwszym sezonie w Playoff moją Minnesotą trafiłem na Lakers. Patrzę skład i oczy wielkie jak grecka dziura budżetowa: na PG grywa tam po 40 minut Kobe Bryant a na SG Manu Ginobili :confused: ,do tego wciąż Gasol i Bynum w składzie. Okazało się że opchnęli za niego Artesta i Waltona + pick. k**** się poczułem oszukany przez grę i mimo że na razie mam w meczach 2-2 to ciężko będzie.

Dodaliby Beasleya/Johnsona/Webstera

Mogliby dać całą trójkę, dla Lakers i tak nie miałoby to sensu.

Williams jest ok, ale transfer musiałby być trójstronny z klasowym rozgrywającym przekazanym LA. Gości pokroju Beasleyla to można łykać za jakiś pick i exp k, a nie za jednego z najlepszych wysokich.

A Wolves są zainteresowani Gasolem od dłuższego czasu, finansowo to byłoby dla nich spore obciążenie, ale pod względem sportowym okazja do pozyskania gracza tej klasy często się nie zdarza, zwłaszcza że Minny to już ekipa walcząca o wynik, nie o pick i szczerze mówiąc rozwala mnie marudzenie kibiców Wilków, że wolą sg czy że Pekovic.

Mogliby dać całą trójkę, dla Lakers i tak nie miałoby to sensu.

Williams jest ok, ale transfer musiałby być trójstronny z klasowym rozgrywającym przekazanym LA. Gości pokroju Beasleyla to można łykać za jakiś pick i exp k, a nie za jednego z najlepszych wysokich.

A Wolves są zainteresowani Gasolem od dłuższego czasu, finansowo to byłoby dla nich spore obciążenie, ale pod względem sportowym okazja do pozyskania gracza tej klasy często się nie zdarza, zwłaszcza że Minny to już ekipa walcząca o wynik, nie o pick i szczerze mówiąc rozwala mnie marudzenie kibiców Wilków, że wolą sg czy że Pekovic.

Czyli według ciebie Jendrasie lepiej żeby Wolves handlowali tym co mają najciekawszego na wymianę za wysokiego (owszem klasa allastar), gdy w tej chwili frontcourt wygląda lepiej niż dobrze, pozostając wciąż z wielką dziurą na obwodzie i brakiem perspektyw na jej załatanie? Pierdalny kontrakt Gasola już nawet pomijam, chodzi o aspekty czysto sportowe.

kobe dzwoni do howarda i oznajmia mu że będzie trzecią opcją za gasolem, kobe jak juz podaje to podaje do gasola/fiszera, gasol jest ziomkiem kobego- a wy chcecie go oddawać za mike bisljego? co na to kobe.

Kobe oddalby wlasna matke gdyby mialo go to bardziej zblizyc do zwyciestwa. Szkoda ze jej nie wcisnal Sternowi na poczatku grudnia ;)

Co do Gasola to mysle ze w Minny bedac stala 1/2 opcja i majac prawdziwego pg obok gralby lepiej niz u nas, mimo ze wiekszosc czasu spedzilby na c.

http://games.espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=7k4xu5q

oczywiscie obudowane pickami od nas i wolves dla Nets i do wymiany na innych niektorzy moga byc

Czyli według ciebie Jendrasie lepiej żeby Wolves handlowali tym co mają najciekawszego na wymianę za wysokiego (owszem klasa allastar), gdy w tej chwili frontcourt wygląda lepiej niż dobrze, pozostając wciąż z wielką dziurą na obwodzie i brakiem perspektyw na jej załatanie? Pierdalny kontrakt Gasola już nawet pomijam, chodzi o aspekty czysto sportowe.

Tylko czemu przez cały ten czas Wolves nie pozyskali żadnego sg?

Powiem tak: zbierz wszystkie dwójki, które są warte oddania Williamsa i Pekovicia. Ogranicz do tych, którzy faktycznie byliby dostępni za taki pakiet. Co ci zostało?

Bottom line: Gasol jest znacznie lepszym zawodnikiem, niż jakikolwiek rzucający obrońca, którego Wilki mogą pozyskać. To nie jest uzupełnienie składu na pozycji, na której zespół ma braki. To jest game changer. I w dodatku dobry fit. A solidnych rolesów na dwójce jest od cholery.

Matek - Deron jest w tej chwili poza zasięgiem. Musimy zejść półeczkę niżej w naszych pipe dreamach

Tylko czemu przez cały ten czas Wolves nie pozyskali żadnego sg?

Powiem tak: zbierz wszystkie dwójki, które są warte oddania Williamsa i Pekovicia. Ogranicz do tych, którzy faktycznie byliby dostępni za taki pakiet. Co ci zostało?

Bottom line: Gasol jest znacznie lepszym zawodnikiem, niż jakikolwiek rzucający obrońca, którego Wilki mogą pozyskać. To nie jest uzupełnienie składu na pozycji, na której zespół ma braki. To jest game changer. I w dodatku dobry fit. A solidnych rolesów na dwójce jest od cholery.

Tylko ja uważam że nie ma w ogóle sensu na tą chwilę handlować Williamsem i Pekovicem, ale jeżeli już to robić to za to co nam jest najbardziej potrzebne. Nie ma okazji w tym sezonie? Trudno, nam nigdzie się nie śpieszy. Generalnie to mnie lekko dziwi to podejście "Wolves już grają o wyniki i trzeba trejdować" - gówno prawda. Ten sezon i następny to jest dopiero budowanie zespołu na coraz silniejszych fundamentach, dopiero potem można myśleć o czymś więcej niż sam awans do playoff. Ile wtedy będzie miał lat Gasol? Jaką będzie miał wartość? Jedyna nadzieja to wymiana jego spadającego wtedy kontraktu na coś ciekawego. Z Gasolem bylibyśmy w tym momencie zespołem na max 1 runda i grzecznie do sklepu po wędki, do ogródka po robaki i całą ekipą na ryby. Mam nadzieję że Kahn nie zachowa się jak to ma w zwyczaju i zwyczajnie poczeka na okazję - okazję która w dłuższej perspektywie da efekty lepsze niż Gasol tu i teraz.

Nie wiem po co wilkom SG? Wes nie wypalił, to fakt, ale można go przesunąc na ławeczkę a do s5 może wskoczyć zapomniany typ, którego chciałoby mieć pół ligi - Martell Webster. A jak jest szansa wyrwać Gasola to się z niej po prostu korzysta, zwłaszcza jak się ma klub na wypizdowie. Pek jest spoko i przesuwa ludzi pod koszem, ale czy on daje zajebistą obronę/lenght/shotblocking/pewną opcję w ataku/synergię z Rubiem? Chyba nie bardzo ;]

Ten sezon i następny to jest dopiero budowanie zespołu na coraz silniejszych fundamentach, dopiero potem można myśleć o czymś więcej niż sam awans do playoff.

Tylko jak tak będą budować, budować i czekać to im w międzyczasie Love ucieknie, a i Rubio zacznie marudzić. Podpisanie kontraktu z 65-letnim Adelmanem również gryzie się z twoją teorią.

Chcesz czekać na okazję - czekaj. Tylko że ta się może nigdy nie zjawić, wartość Williamsa grzejącego ławę rosnąć również nie będzie, a Pekovic za 4 bańki to pogra jeszcze z rok. Dla mnie mając zespół, który nie powąchał play-off od ośmiu lat, dysponuje solidnymi fundamentami i jednym z najlepszych trenerów w lidze, w dodatku gra w konferencji, w której aktualnie panuje bezkrólewie, powinien robić co się da żeby wykorzystać okazję pozyskania gwiazdy. Fajnie jest mieć młody zespół, ale kiszenie zbyt szerokiej grupy prospectów to niekoniecznie dobre rozwiązanie.

Matek - Harris to jakieś 17 półek niżej. Dla nas optymistyczny plan zakłada takie nazwiska, jak Lowry, Rondo czy Jennings, jeśli odejść ma Gasol. Sessions, Arenas, jeśli Pau zostaje

jedynie jakis contender moze przygarnac 20 mln gasola , takie kontrakty to sie bierze jak sie walczy o pierscienie a nie o pierwsza runde , ten kto go wezmie juz ngdy sie go nie pozbedzie.

pozatym po co rozbijac front love - pekowic , obaj idealnie sie uzupelniaja , soft love wali sobie jumpery a pod koszem jest bestia od low postu , obaj sa mlodzi razem z rubio moga stworzyc trzon na lata , widac ze wspolpraca tej trojki jest bardzo dobra , gasol nie lubi walki fizycznej , lubi sobie walnac jumpera podobnie jak love, dwie cipki , po co wolves klon lovea na c ktory nigdy nie bedzie liderem????

Tylko jak tak będą budować, budować i czekać to im w międzyczasie Love ucieknie, a i Rubio zacznie marudzić. Podpisanie kontraktu z 65-letnim Adelmanem również gryzie się z twoją teorią.

Chcesz czekać na okazję - czekaj. Tylko że ta się może nigdy nie zjawić, wartość Williamsa grzejącego ławę rosnąć również nie będzie, a Pekovic za 4 bańki to pogra jeszcze z rok. Dla mnie mając zespół, który nie powąchał play-off od ośmiu lat, dysponuje solidnymi fundamentami i jednym z najlepszych trenerów w lidze, w dodatku gra w konferencji, w której aktualnie panuje bezkrólewie, powinien robić co się da żeby wykorzystać okazję pozyskania gwiazdy. Fajnie jest mieć młody zespół, ale kiszenie zbyt szerokiej grupy prospectów to niekoniecznie dobre rozwiązanie.

Dobra Jendras załóżmy że pozyskujemy Gasola, oddajemy Williamsa, Pekovica. Co mamy w perspektywie 2,5 roku, które zostały do końca jego kontraktu? Playoffy? Tak duża szansa. Coś więcej niż 1 runda? Wątpię. Salary zapchane, gwiazda schodzi ze swojego prime, nie przedłuży bo to jest k**** środek nicości na mapie USA. Na zbudowanie zespołu mamy 2 lata - potem muszą być wyniki, Love wejdzie w ostatni rok i jak będą efekty to zostanie na minimum kolejny. Jeżeli nie to jesteśmy w dupie, czyli to do czego już się przyzwyczaiłem. Koniecznym są trejdy bo za dużo jest "perspektywicznych" zawodników, a minut to podziału tylko 48 na łebka, ale niech to będą trejdy które nam dadzą coś w perspektywie 3-4 lat, a nie 2, bo w te dwa to gówno zdziałamy. Do tego niech najpierw Adelman wyklaruje rotację, bo na razie on sam jeszcze nie wiem (a przynajmniej ie widać tego) jak będzie to wyglądało ostatecznie.

Druga sprawa - Gasol to nie jest naturalny center, może tam grać ale to nie jest jego siła. Na PF mamy za jak każdy wie gościa na porównywalnym poziomie, jeżeli nie lepszym. k**** ja naprawdę lubię Gasola, ale pod kosz żeby coś ugrać to trzeba mieć siłę (no chyba ze się ma 2 superstarów na obwodzie - ale to raczej aberracja). Love to nie jest post presence, a nam takiej trzeba. Gasol to daje?

Po trzecie: serio myślisz że Adelman przyszedł do najgorszego zespołu w lidze, żeby coś zdziałać w ciągu 2 lat (czytaj coś więcej niż playoff)? Jeżeli tak to chyba mu musiał Kahn nawalić jakiś psychotropów do kawy/herbaty/wódki żeby w to uwierzył - przecież nasze "fundamenty" mają odpowiednio 21 i 23 lata, a jeden dopiero zaczyna przygodę z NBA.

Druga sprawa - Gasol to nie jest naturalny center, może tam grać ale to nie jest jego siła. Na PF mamy za jak każdy wie gościa na porównywalnym poziomie, jeżeli nie lepszym. k**** ja naprawdę lubię Gasola, ale pod kosz żeby coś ugrać to trzeba mieć siłę (no chyba ze się ma 2 superstarów na obwodzie - ale to raczej aberracja). Love to nie jest post presence, a nam takiej trzeba. Gasol to daje?

tez chcialem o tym wspomniec gasol grajacy na centrze strasznie sie meczy

wystarczy przypomniec sobie poprzedni rs gdzie pod nieobecnosc bynuma radzil sobie calkiem niezle ale puchl co moglo zaprocentowac beznadziejnymi po

ale nikt nie powiedzial ze minny oddalaby komukolwiek pekovicia...nawet nie przewija sie w plotkach. wrocilby na lawke, a majac trio gasol love pekovic mozna nimi rotowac pod koszem w dowolnym zestawieniu i kazdy dostalby swoje solidne minuty

A myślisz że po 2 latach na ławie i perspektywie kolejnego Pekovic zgodzi się z przedłużyć i zostać na dłużej? Bo jak dla mnie, jeżeli wyrośnie na takiego skurwiela pod koszem na jakiego teraz wygląda, realna szansa żeby z nami został to S5 i spora podwyżka - na którą zresztą z kontraktem Gasola by nas raczej nie było stać.

Przede wszystkim przy pozyskaniu Gasola zyskalby i Pekovic i Love, bo nie maja w druzynie nikogo od kogo mogliby sie czegos wiecej nauczyc.

Pomijajac wszystko, osobiscie jestem bardzo ostrozny w wyciaganiu wnioskow po kilku dobrych meczach. Dlatego Pekovic Lin czy ktokolwiek inny musi mi pokazac w dluzszym okresie czasu na co go stac

Dobra Jendras załóżmy że pozyskujemy Gasola, oddajemy Williamsa, Pekovica. Co mamy w perspektywie 2,5 roku, które zostały do końca jego kontraktu? Playoffy? Tak duża szansa. Coś więcej niż 1 runda? Wątpię. Salary zapchane, gwiazda schodzi ze swojego prime, nie przedłuży bo to jest k**** środek nicości na mapie USA. Na zbudowanie zespołu mamy 2 lata - potem muszą być wyniki, Love wejdzie w ostatni rok i jak będą efekty to zostanie na minimum kolejny. Jeżeli nie to jesteśmy w dupie, czyli to do czego już się przyzwyczaiłem. Koniecznym są trejdy bo za dużo jest "perspektywicznych" zawodników, a minut to podziału tylko 48 na łebka, ale niech to będą trejdy które nam dadzą coś w perspektywie 3-4 lat, a nie 2, bo w te dwa to gówno zdziałamy. Do tego niech najpierw Adelman wyklaruje rotację, bo na razie on sam jeszcze nie wiem (a przynajmniej ie widać tego) jak będzie to wyglądało ostatecznie.

No dobra, ale jeśli chcesz zatrzymać Love'a, a w dalszej perspektywie Rubio, to i tak musisz zbudować zespół jak najszybciej, więc jakie masz propozycje? Skoro Love, Rubio i Gasol to jest zespół na pierwszą rundę, to kogo twoim zdaniem musieliby Wolves pozyskać, żeby zajść dalej? I w jaki sposób tego dokonać? Trochę mi się to wszystko nie klei.

Dalsza twoja argumentacja na temat Gasola, to bez urazy, ale już mocno na siłę. Że miękki, że nie center... wiesz, facet zdobył dwa tytuły jako najważniejszy wysoki w swojej drużynie, przepychał się z Dwightem, przepychał się z frontcourtem Bostonu, to wciąż jeden z najlepszych post playerów w lidze. I spokojnie może pograć na porównywalnym poziomie przez kilka następnych lat, bo nie bazuje na atletyzmie w tak dużym stopniu. A że nie urodził się klasycznym centrem? Co z tego? Ilu masz klasycznych centrów i czy naprawdę są oni tak niezbędni w dzisiejszej lidzie? No i czy na Dwighta Howarda też kręciłbyś nosem, bo słabo rzuca wolne?

A Adelman to nie jest trener do szkolenia młodych graczy. To jest trener do robienia wyników. Zresztą, sam to przyznał.

Nie wiem, dla mnie Love, Gasol, Rubio + Adelman to ekipa na naprawdę mocny run w playoff. Kilka lat koszykówki na bardzo wysokim poziomie.

tez chcialem o tym wspomniec gasol grajacy na centrze strasznie sie meczy

przeciwnie. Gasol na centrze jest efektywniejszy, bo może lepiej wykorzystać swoje umiejętności na low poscie, w Minnesocie pod Adelmanem i obok Love'a jego potencjał byłby imo znacznie lepiej wykorzystany niż obecnie w Lakers, gdzie w większym stopniu musi ciskać jumpery. To co go zmęczyło, to zbyt duża ilość meczów i minut w ciągu kilku ostatnich lat.

już mówiłem - Gasol zarabia za dużo jak na trzecią opcję, zwłaszcza w obliczu nowych przepisów podatkowych. Lakers zaczynają już patrzeć w przyszłość, a obecnie mają za słaby skład, żeby walczyć o tytuł i prawdopodobnie za mało środków, żeby wyeliminować braki w wystarczającym stopniu bez oddania którejś z gwiazd.

Bynum jest siedem lat młodszy, dlatego zostaje.