Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

mecz z blazers uwypuklil wszystkie nasze slabosci, o ktorych piszemy tu od poczatku sezonu.

nie pierwszy raz przegrywamy w rose garden. w zasadzie wygralismy jakos 2 ostatnie mecze na 11 i jechali nas tam w kazdym skladzie wiec nie robie z tego wielkiej afery. choc z reguly gralismy slabo, po raz pierwszy chyba big3 zagralo takie dobre spotkanie w rose garden a mimo to przegralismy

blazers maja obecnie fajny zespol. gforce jest tu xfactorem i az strach pomyslec co by grali gdyby roy i oden byli zdrowi... slabo sie z nimi matchupujemy, maja duzo wiecej energii ale w serii playoffs to wcale nie musi pojsc w tym kierunku, gdy zawezimy rotacje i spowolnimy tempo. wlasnie to spowolnienie bylo kluczem. nie nadarzali ani za malymi ani za aldridge'm i wallace'm, w szczegolnosci za nimi

zatem afery nie ma

afera bedzie jak przy tym terminarzu nie zrobimy teraz 4-5 W pod rzad.

najwyzsza pora w zasadzie.

Lorak zasadniczo się zgadzam z tym, że Bynum+Gasol powinni dostawać więcej rzutów tylko nie bardzo, że to miałoby się odbywać kosztem rzutów Bryanta (oprócz jego trójek). Niscy Lakers za często pomijają wysokich i nie jest to coś nowego w tym sezonie i nie jest to przypadłość tylko czy nawet głównie Bryanta. Bynum zwłaszcza w tym roku zajmuje idealnie pozycję tylko po to by być pomijanym i patrzec jak ktoś odpala głupi rzut. Bryant pomijając już to, że to jego drużyna to i tak ma wyższą skuteczność niż reszta niskich w Lakers i to on ich najczęściej kreuje.

Ja tak jak powiedziałem już do gry w ataku naszego BIG 3 oprócz zbyt dużej ilości trójek Bryanta nie mam praktycznie żadnych, nawet jestem zaskoczony jak dobrze w ataku wyglądają obok siebie Drew i Pau, Gasol widać czuje się już bardzo komfortowo dalej od kosza, gra jak typowy PF, a nie jak center co przy zajmującym miejsce blisko kosza Bynumie jest cholernie ważne. To czego brakuje to szybko niski, nie będący dziurą w obronie i umiejący coś wykreować.

pewnie Van, że lepiej by było dodać jakiegoś porządnego niskiego. ale mi chodzi o to, że grając tym, co macie lepszym rozwiązaniem było ograniczenie rzutów Kobe i więcej ich ze strony waszych wież. Bryant jest naprawdę dobry jako playmaker i np. w tym fragmencie gry pod koniec I i na początku II kwarty chyba głównie dlatego tak słabo to wyglądało, bo bez niego na parkiecie nie było tam nawet kogoś, kto by zagrał dobrego entry passa. a jak już podanie do Bynuma na low post doszło, to dobre rzeczy z tego wynikały - punkty wprawdzie zdobył tylko raz, ale wymusił też faul, czy zostały wykreowane dobre pozycje dla innych ze względu na podwojenie AB.

Lorak ja myślę, że im dalej w sezon tym więcej będzie grania przez Bynuma po pierwsze jego kondycja się będzie poprawiać, po drugie Kobe jak Drew będzie trzymał poziom też zacznie go częściej szukać, nie mówiąc o tym, że cała drużyna też zacznie się lepiej rozumieć z czasem po latach grania dla Phila w trójkątach. To też ma spore znaczenie zespół pod Brownem razem z meczami towarzyskimi po skróconym campie zagrał ze sobą zaledwie 10 meczów, z czego tylko 6 z Bynumem, poziom zgrania, egzekucji powinien się poprawiać z każdym meczem.

Ja tak czy inaczej nie mogę ścierpieć tego co my mamy na rozegraniu zwłaszcza w czasach kiedy w tej lidze jest tylu klasowych i/lub szybkich rozgrywających my ciągle wystawiamy w S5 Dereka Fishera, to jest naprawdę jakiś ewenement, już pomijając głupotę całej tej sytuacji i to jak osłabamy drużynę to nawet nie jest fair w stosunku do niego jak się spojrzy chociażby na ostatnich naszych rywali niby żadnej gwiazdy na rozegraniu, ale Lawson, Lowry, wczoraj Felton, dzisiaj Curry, a w niedzielę Conley, no mógliby się wreszcie Jimmy i Mitch zlitować nad nim i sprowadzić kogoś kto zajmie jego miejsce, z Blakiem jako rezerowym, a Fish niech robi za zmiennika Bryanta, jest silny, a przeciwko SG jego brak szybkości nie będzie tak bolesny. Ja nie wiem są w tej lidze goście do ściągnięcia, niekoniecznie jakieś gwiazdy, niepotrzebni za bardzo w swoich drużynach jakiś Sessions z Cavs, Bynum z Pistons, czy Flynn lub Dragic z Rockets, pewnie wielu innych by się jeszcze znalazło

Mam podobne zdanie co do Fishera.

Spróbowałbym wymienić Barnesa (solidny roles na krótkim kontrakcie), ewentualnie z jakimś pickiem, za niedrogiego pg, który kisi się na ławie któregoś z klubów, wstawić do s5 z powrotem Ebanksa, żeby jak najwięcej się ogrywał i nabierał pewności oraz przesunąć Kapono na sf, żeby więcej grał z Bryantem, a nie jako jego zmiennik.

Co do Bryanta, to problemem jest raczej to, jakie rzuty oddaje, a nie ile. Kobe jest bardzo skuteczny grając bez piłki, wychodząc do rzutu po zasłonach, kiedy może pewnie ustawić się na nogach i wyjść w górę, dobrze to wygląda także na pickach, natomiast te jego izolacje z dala od kosza, kiedy dostaje podanie w pozycji statycznej, gdzieś w okolicach linii trzech punktów i siłuje się jeden na jeden, to jakaś masakra. Na szczęście w ostatnich dwóch meczach, po tej porażce z Denver, widać poprawę w ataku.

no mógliby się wreszcie Jimmy i Mitch zlitować nad nim i sprowadzić kogoś kto zajmie jego miejsce, z Blakiem jako rezerowym, a Fish niech robi za zmiennika Bryanta, jest silny, a przeciwko SG jego brak szybkości nie będzie tak bolesny. Ja nie wiem są w tej lidze goście do ściągnięcia, niekoniecznie jakieś gwiazdy, niepotrzebni za bardzo w swoich drużynach jakiś Sessions z Cavs, Bynum z Pistons, czy Flynn lub Dragic z Rockets, pewnie wielu innych by się jeszcze znalazło

to czemu nie podpiszą Arenasa?

Jendras, no oczywiście, że to jest właśnie problem. ale wyeliminowałby te głupie rzuty, których przecież jest sporo, i już byłoby dobrze (jego ilość by spadła, a wzrosła AB i Gasola).

nie wiem wlasnei dlaczego jeszcze nie podpisali Arenasa...niekoniecznie jako s5 pg, nawet jako zmiennika dla Kobe. wszystko bedzie lepsze niz Kapono na 2

dziwi mnie juz od jakiegos czasu dlaczego Mitch nie podpisuje takich gosci jak Arenas, wczesniej dostepny T-mac czy Delonte. low risk high reward... lepsze to niz trzymanie na lawce pierdolonego Waltona

to czemu nie podpiszą Arenasa?

Jendras, no oczywiście, że to jest właśnie problem. ale wyeliminowałby te głupie rzuty, których przecież jest sporo, i już byłoby dobrze (jego ilość by spadła, a wzrosła AB i Gasola).

czemu nie podpiszą Arenasa ? nie wiem może dlatego, że jego podpisanie zwiększyłoby tylko ilość głupich rzutów, o których piszesz i jeszcze bardziej zmniejszyło ilość rzutów wysokich.

Ja już też myślałem, że może powinni podpisać Arenasa, ale z drugiej strony zadaję sobie pytanie jeżeli on jest zdrowy i dostępny za jakieś minimum to dlaczego nikt go jeszcze nie podpisał ? coś w tym musi chyba jednak być.

Lorak z tym zwiększeniem ilości rzutów Bynuma to też nie jest taka prosta sprawa po pierwsze jego kondycja o czym pisałem, a po drugie większa ilość rzutów, większa rola i za tym idzie zwiększona uwaga obrony, podwojenia coś z czym sobie Andrew po prostu jeszcze kompletnie nie radzi. Im dalej w sezon, zbuduje się to większe zaufanie, lepsze zgranie drużyny, on sam stopniowo będzie przyzwyczajany do tej większej roli i stopniowo zacznie sobie radzić z tym wszystkim co się wiąże z byciem centralną postacią drużyny.

Wyobraźcie sobie teraz co by było jakby stern nie zablokował trejdu Paula. Andrzej jest w zajebistej formie, a obok niego Krzysiu. To by było coś. Andrzej najprawdopodobniej radziłby sobie jeszcze lepiej. No i Brylant do tego. Ale byście mieli zajebisty team. Lob city to przy tym d-league.

nie zapominajmy, ze orl zada od lakers wciaz bynuma i gasola w 1 pakiecie za dwighta, wiec nie wiem jakim cudem, mieliby go pozyskac tracac gasola na cp3.

mitch gra na czas i slusznie. im dluzej trwa sezon, tym wiecj druzyn bedzie odpadalo z walki o playoffs, wiecej bedzie niezadowolonych i wiecej szukajacych zmian oraz oszczednosci. wiec szanse na wyciagniecie czegos z tpe wzrastaja, choc srednio w to wierze patrzac na to co sie stalo z tpe lebrona czy bosha. z 2 strony te zespoly niekoniecznie szukaly przez ostatni rok talentu za tpe w postaci starszych graczy, im raczej zalezy na obnizce kosztow i pickowaniu w dol tabeli...

wciaz nie rozumiem o co chodzi z waltonem. amnestia nie zostala uzyta, chlop nie gra, jest wlasciwie poza rotacja. czyzby chcieli w przyszlym sezonie jej uzyc na metcie? a waltona w CY wykorzystac na jakiegos grajka, ktory bedzie chcial odejsc ze swojego zespolu?

pozostaje nam uzbroic sie w cierpliwosc i zaufac mitchowi ale z kazda porazka i kazdym meczem widac coraz mocniej nasze braki na pg i rywale zdaje sie, coraz mocniej probuja to wykorzystac.

bum bum bum

http://www.rantsports.com/courtcrusades/2012/01/06/rumor-kevin-love-to-the-lakers/

dalbym sie zajebac na miejscu Mitcha za taki trade. double-double machine i spore oszczednosci. gasol ma jeszcze jakas wartosc i trzbeba to niestety wykorzystac.

wiem ze byloby to megaswinstwo ale Grizzlies oddawali rok temu Mayo za McRoba...

oddalbym tpe i pick za Mayo. gra coraz mniejsze minuty w grizz, mysle ze potrzebuje zmiany otoczenia. u nas bylby jak znalazl. nic lepszego (jesli cokolwiek) nie dostaniemy za tpe

nie wiem czy to gra pod publiczke czy tak jest na serio ale widac jakby miedzy kobe i brownem byla jakas nic sympatii...zobaczymy jak zacznie sie gra o cos jak to bedzie wygladalo :)

bum bum bum

http://www.rantsports.com/courtcrusades/2012/01/06/rumor-kevin-love-to-the-lakers/

dalbym sie zajebac na miejscu Mitcha za taki trade. double-double machine i spore oszczednosci. gasol ma jeszcze jakas wartosc i trzbeba to niestety wykorzystac.

to można między bajki włożyć, tzn nie wątpię, że Lakers się odezwali do Grizzlies w tej sprawie i zostali wyśmiani i na tym się zakończyła cała historia.

obilo mi sie to o uszy ale badzmy szczerzy

szanse niewielkie na to a i sam love musialby zazadac transferu. a nawet to mogloby nie wymusic na twolves transferu akurat z lakers, bo po co im gasol?

jedyny sensowny powod to po to, by zatrzymac rubio ale to spory wydatek i spore roznice w salary, czy to jest potrzebne twolves?

love musialby postawic sprawe jasno. nie wiem, czy to prawda o tym deadline 15 stycznia, ale nawet to nie stawia wolves pod sciana.

a gdyby doszlo do skutku? mamy klasycznego pf'a ale czy love lepiej broni przeciwko innym wysokim? raczej nie a i gasol zrobil sie bardzo efekywny jako 3. opcja.

jedyny plus bylby taki, ze zyskalibysmy finansowo, co pomogloby sprowadzic pg.

ale generalnie nie wierze w te bajki. pozostal wielki smrod po cp3, ktory ciezko ogarnac.

a najgorsze jest to, ze nawet sprowadzenie cp3 stworzyloby jedynie wielka dziure na pf. mcroberts w s5 fajny ale nie w ekipie walczacej o mistrzostwo.

bb, ale z CP mial najprawdopodobniej przyjsc West/Okafor wiec takiej mega dziury by nie bylo

bardzo podoba mi sie jak teraz gra gasol ale ma mega kontrakt i jesli bylaby szansa opchniecia go w takim tradzie, nie ma sie co wahac

co widac przy tradzie cp i tych plotkach z love? a no tylko to ze w kazdym z tych wypadkow sporo oszczedzamy. oddanie odoma i picku za pick(top20 protected k**** skandal jakis!) tylko to potwierdza. dlatego nie ma co myslec o pg za tpe chyba....chyba ze bedzie bardzo tani. cos w okolicach zarobki jenningsa czy currego:hurt: oczywiscie jesli chodzi o zarobki tylko bo ich nie ma szans dostac za to co mamy

zeby dostac pg bedzie trzeba oddac kogos ze skladu na 99%. szansa ze zobaczymy nowego pg w skladzie podczas tego sezonu to z kolei 1%

u was tez nie dziala trade machine? tzn nie da sie wybrac druzyn w jakich wymieniamy graczy

tak powiazujac plotki z realnymi żądaniami magic...

lakers in: howard, love, turkoglu

lakers out: gasol, bynum

magic in: bynum

magic out: howard, turkoglu

wolves in: gasol

wolves out: love

ehhh