Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

Celtics Birda też znam, ale Birda w Celtics nie pamiętam.

Jak mniej lub bardziej śledzę NCAA od 2004/2005, to od tego czasu nie pamiętam takiej sytuacji. Poza tym bardziej stereotypem jest "ludzie uważają, że w Duke grają sami biali" - bo nikt tak nie uważa, chyba, że nie potrafi wypatrzeć pojedynczych czarnych na tle ławki białasów, a to nie jest trudne. Natomiast "w Duke grają głównie biali" to już nie jest stereotyp, tylko fakt po prostu.

Jak mniej lub bardziej śledzę NCAA od 2004/2005, to od tego czasu nie pamiętam takiej sytuacji.

Może to problem z moją interpretacją, ale "Nie przypominam sobie, żeby w Duke było tylu murzynów." a "od tego czasu nie pamiętam takiej sytuacji." moim zdaniem to nie to samo. Dlatego się przyczepiłem, ale już wiadomo o co chodzi.

Poza tym bardziej stereotypem jest "ludzie uważają, że w Duke grają sami biali" - bo nikt tak nie uważa, chyba, że nie potrafi wypatrzeć pojedynczych czarnych na tle ławki białasów, a to nie jest trudne. Natomiast "w Duke grają głównie biali" to już nie jest stereotyp, tylko fakt po prostu.

Używając stwierdzenia "sami biali" było oczywiście zamierzonym uwypukleniem stereotypu, bo o do stwierdzenia "w Duke grają głównie biali", to pewnie liczbowo masz racje, ale skupiając się na zawodnikach rotacji te różnice nie są aż znaczące, żeby tak to podkreślać.

Krzyżewski był wychowywany przez dobrych Polskich dziadków więc bankowo jest porzadnym rasistą coś jak Sloan i woli mieć białych w ekipie czyli trza duke zwać biała ekipą :);)

[spoiler:3jwpxrsx]ten koles z kansas, robinson, to będzie bust. jeśli go w ogóle wezmą do nba[/spoiler:3jwpxrsx]

No nie, nie wezmą... :roll:

Lepiej prosperuje niż Morris brothers.

ciekawe co ci @Xamel strzeliło do głowy to napisać, serio pytam bo jak oglądałem w obecnym sezonie co gośc robi to bardzo mi się to podobało, ma warunki walczy myślę że sporo klubów z NBA chciałoby go mieć w swoim składzie.

Stawiasz jakaś tezę, to ją obroń cwaniaczku.

poco mam to robić skoro wiem że za mnie odwalisz robotę jakem "cwaniak" :roll: wstawięłś Westa na 14 miejscu i dlamnie Sap to jest ta własnie półka, znaczy Sapa cenię bardziej choćby po bezpośrednich konfrontacjach, no i z niego jest walczak co to pobroni czego o Wescie za bardzo powiedzieć nie można, ale powiedzmy że ogólnie to jest ta połka czyli przynajmniej dla mnie czołówka ligi na danej pozycji, a ten rank espn mi daruj bo nie mam siły mierzyć się z głupotą dziennikarzy tej stacji

Mógłbyś wyjaśnić drugą część zdania? Sugerujesz, że nie są lepsi, bo są na tych samych miejscach, co rok temu? Czy jak?

tak na chłopski rozum :) a poważnie to w zeszłym sezonie było dwóch studów to jest Irving i Williams w tym jest Drumond i Davis, no i jakoś tak to sie dalej rozkłada, bankowo ten rok będzie lepszy bo te nazwiska z zeszłego które wymieniłem zostaly w NCAA ale tez nie zgadzam sie do końca z tą teza @ai że obecny draft będzie tak rewelacyjny że po prostu same ohy i ahy się będą sypać :) ide pod prad bo draft z tego roku imo był całkim udany (tą teze tylko startujący sezon będzie mógł potwierdzić oczywiście) a sporo ludzi wieszających na nim psy przez ten pryzmat ocenia rocznik 11/12 jako jakiś niesamowity, więc takie mi sie porównanie nasunęło w zwiazku z tą drabinką.

tak na chłopski rozum :) a poważnie to w zeszłym sezonie było dwóch studów to jest Irving i Williams w tym jest Drumond i Davis, no i jakoś tak to sie dalej rozkłada, bankowo ten rok będzie lepszy bo te nazwiska z zeszłego które wymieniłem zostaly w NCAA ale tez nie zgadzam sie do końca z tą teza @ai że obecny draft będzie tak rewelacyjny że po prostu same ohy i ahy się będą sypać :) ide pod prad bo draft z tego roku imo był całkim udany (tą teze tylko startujący sezon będzie mógł potwierdzić oczywiście) a sporo ludzi wieszających na nim psy przez ten pryzmat ocenia rocznik 11/12 jako jakiś niesamowity, więc takie mi sie porównanie nasunęło w zwiazku z tą drabinką.

Sullinger i Barnes w poprzednim sezonie to była ta sama półka co Irving i Williams. Teraz oni i dwóch Jonesów to ta sama półka co Drummond. Davis jest dużo przed całą resztą. A dodając do nich tegorocznych Freshmanów to skłaniam się wyjątkowo ku zdaniu ai3. Draft 2012 (jeśli do niego dojdzie i zgłoszą się wszyscy najważniejsi) będzie najbliższy temu z 2003 roku.

Sullinger i Barnes w poprzednim sezonie to była ta sama półka co Irving i Williams. Teraz oni i dwóch Jonesów to ta sama półka co Drummond. Davis jest dużo przed całą resztą. A dodając do nich tegorocznych Freshmanów to skłaniam się wyjątkowo ku zdaniu ai3. Draft 2012 (jeśli do niego dojdzie i zgłoszą się wszyscy najważniejsi) będzie najbliższy temu z 2003 roku.

przeglądałem sobie liste freshmanów i ogólnie listę obecnego rocznika i jest tam sporo fajnych nazwisk i to takich graczy którzy nie tylko że podobają się ogółowi ekspertów ale też podpadają pod moje gusta ( w sensie że niegłupi jest hustle itd.) ale dalej twierdze że bez przesady sadze że sporo nazwisk z obecnego draftu 2012 jesli byłoby zgłoszone w tym poprzednim miałoby podobne albo odrobinę gorsze pozycje, Barnes,Sulinger( Jonesów sobie daruję) to może i ta sama półka ale ide o zakład, niestety nie do udowodnienia, że drabinki Irving;Williams w sumie nawet Kanter, by nie zburzyli. To jest narazie tylko moje zdanie, że top 3 2011 obroni się przed top 3 2012, ale prędzej czy później NBA powinna udowodnić co i jak.

[spoiler:gzdidxoo]ten koles z kansas, robinson, to będzie bust. jeśli go w ogóle wezmą do nba[/spoiler:gzdidxoo]

No nie, nie wezmą... :roll:

Lepiej prosperuje niż Morris brothers.

ciekawe co ci @Xamel strzeliło do głowy to napisać, serio pytam bo jak oglądałem w obecnym sezonie co gośc robi to bardzo mi się to podobało, ma warunki walczy myślę że sporo klubów z NBA chciałoby go mieć w swoim składzie.

nie no roles na 10 min bedzie z niego jak ta lala.

a tak serio to żaden ze mnie ekspert

po pierwszych paru minutach oglądania chciałem napisac jak to sie wyróżnia, a tu nagle koleś zniknął, a jak sie pojawił to zrobił akcje z wejściem prawie z lini za 3 a następne dwa razy dał sie zablokować przy próbach wsadu. nie ma czucia zbiorki. na jakiej pozycji on grał? niby gdzies pod koszem, ale pod koszem widac bylo głownie tego białego kloca z duke. w ataku ma klapki na oczach, gra sam, wykorzystuje przewagę fizyczna, w NBA bedzie mial rude awakening.

tatuaze, mina szefa wszystkich szefów, a w ważnym meczu gdy trzeba bylo grac to odstawil LeBrona. zlebronowal.

moze sie myle i jest w stanie sie zmienic i nauczyć grac z zespołem, a poza tym żaden ze mnie ekspert i widziałem 15 minut meczu, ale dla mnie max pułap to andray blatche.

taki gryffin nie bedzie mial o co nawet nóg wytrzec

po pierwszych paru minutach oglądania chciałem napisac jak to sie wyróżnia, a tu nagle koleś zniknął.

To jest NCAA, mało który zawodnik nie znika w trakcie meczu :wink:

nie ma czucia zbiorki

? Gość zebrał w tym meczu 15 piłek, a ogólnie w sezonie ma lepszy procent zbieranych piłek drużyny niż miał Kenneth Faried- najlepszy rebounder w historii NCAA.

Nie twierdze, że będzie z niego jakiś bardzo dobry pros, bo warunki fizyczne go ograniczają mocno. Narazie to jest gracz pokroju Darrella Arthura.

Nie ma na to sensownej odpowiedzi. W trakcie sezonu lepsze mocki imo są na nbadraft.net. Oni go maja na 3 miejscu i to juz jest zrozumiałe. Na draftexpress to Tyler Zeller- biały Center z Duke jest na 11 miejscu, a dla mnie on w NBA to może być bench warmerem.

Davis jest strasznie surowy, jego ofensywa to bieganie od kosza do kosza, albo łapanie alley-oopów. On z całej s5 Kentucky jest najmniej NBA ready.

Biorę over him Drummonda, Barnesa, Perryego, być może nawet Quincy Millera i Gilchrista.

Na draftexpress to Tyler Zeller- biały Center z Duke jest na 11 miejscu, a dla mnie on w NBA to może być bench warmerem.

he he he :mrgreen: na pewno z Duke? (ach te stereotypy biały=Duke :mrgreen: )

Co do wątpliwości na temat Davisa pozwolę, żeby sezon to zweryfikował :)

EDIT: albo niech stracę. Maciek w czym jest lepszy Drummond od Davisa ?

Z Plumleem mi sie pojebało 8)

Drummond też jest surowy (chociaż już jakąś namiastkę post moves u niego widziałem), ale przynajmniej fizycznie jest NBA READY, ma ciało i siłę odpowiednie na swoją pozycję, czego o Davisie powiedzieć nie można. Do tego uważam, że ta maska go troche ogranicza, myśle, że jak będzie mogł już grać bez niej to pokaże sie z lepszej strony.