Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam nadzieje że cavs wezmą portera lub Noela :) Obaj świetnie pasują do teamu. Wg mnie z 1 pójdzie Mclemore a później wysoko bd smart , 2 która wymieniłem, benett shabazz i zeller :) Jeszcze Len jest ciekawym zawdonikiem ale nie bd go oglądac w MM.

Coach Cal widać nie próżnuje, ale zastanawiam się po co mu tyle talentu xD Ktoś będzie musiał grzać ławę. ( chyba, że kolejne Fab Five się szykuje )

btw. Myślałem, że Andrew Wiggins zadeklarował Tar Heels, ale coś mi się najwyraźniej pojebało.

A propos draftu - zobaczymy po MM, który jak wiadomo potrafi dużo zweryfikować.

Coach Cal widać nie próżnuje, ale zastanawiam się po co mu tyle talentu xD Ktoś będzie musiał grzać ławę. ( chyba, że kolejne Fab Five się szykuje )

btw. Myślałem, że Andrew Wiggins zadeklarował Tar Heels, ale coś mi się najwyraźniej pojebało.

A propos draftu - zobaczymy po MM, który jak wiadomo potrafi dużo zweryfikować.

Właśnie, wie ktoś może w jaki sposób gracze wybierają te uczelnie? Zawsze mi się wydawało, że Duke i North Carolina są bardzo prestiżowe i każdy chce tam grać, ale w sumie z takiego Duke nie było w NBA praktycznie żadnych gwiazd, bo jak na jedną z najbardziej utytułowanych drużyn te parę nazwisk dupy nie urywa. Do tego dochodzi coach K, który ponoć ma duże/największe poważanie, więc w czym jest problem?

Z drugiej strony jak przejrzałem sobie ten link od Macika to Kentucki złożyło oferty praktycznie wszystkim najlepszym z rocznika, a pozostałe drużyny powybierału sobie tylko kilku graczy? Takiego Duke na coś takiegoś nie stać czy mają jakąś inną politykę transferową? Właściwie to jedna z lepszych uczelni w USA ( akademicko ), ale chyba od koszykarzy nie wymagają tak wiele?

Duke raczej uderzają w graczy o konkretnej charakterystyce, wydaje mi się, że ich nie interesują zbytnio one&done.

Callipari bierze wszystko co się rusza.

Poza tym system i filozofia gry Krzyżewskiego za bardzo nie sprzyja indywidualnościom, jakimi są topowi gracze w kraju.

Oprócz tego w tych czasach zawodnicy raczej patrzą, które uczelnie wyprodukowały w ostatnich latach graczy NBA(bo uczyć się to oni do collegu nie idą), a Duke w tym względzie wypada kiepsko.

Ale to tylko moja własna interpretacja.

Z tego co widzę, to propozycję od Kentucky dostał też Wiggins. Jakie są ich szanse na niego? Jeśli jeszcze jego udałoby im się przytulić to połowa top10 grałaby u nich :o W ostatnich latach czołówkę też oni chwtyali, no nie? Spora kasa na to idzie i nie jestem przekonany, czy Calipari gra do końca czysto.

Ogólnie mam podobne zdanie do Maćka. Gnojki wiedzą, że tam ich akcje pójdą prawdopodobnie mocno do góry i dlatego idą przetartym już szlakiem. Dodatkowo wizja gra w mocnym otoczeniu.

Myślę, że Wiggins wybierze UNC - granie w ACC to chyba najlepszy pomysł w tym momencie. Swoją drogą słyszałem takie opinie, że gdyby mogł zgłosić się w tym roku do draftu to poszedłby z jedynką ...

btw. Ta strona z MM to ładuje się w cały świat. Wczoraj pół godziny a dzisiaj kilkanaście sekund. Chyba muszę zaklepać sobie miejsce i nie wyłączać kompa po porostu xD

Już miałem iść spać, bo zero madness w pierwszych 8 meczach tego March Madness, ale w końcu doczekałem się gamewinnera, choć to bardziej był defensywny gameloser Davidson. Polewka w ****, goście mieli wygrany mecz. Chociaż i tak trochę szacun dla Marquette, że tymi trójkami w ostatniej minucie dali rywalom szansę to przegrać.

Z Pittsburghiem wiązałem dużo większe nadzieje niż blowout w pierwszym meczu.

Miejmy nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo na razie mizeria straszna.

ale come back!

Maciek - miałeś ich w brackecie, że tak wyzywasz? ;)

Bracket to za bardzo mnie nie interesuje, po prostu lubię upsety jak każdy chyba i stwierdziłem tylko fakt :P

Ale nie, nie miałem ich, 15 minut przed deadline zmieniłem jednak na Marquette, wcześniej Davidson byli w sweet 16 :)

A Oregon przez 3 dni miałem upset nad Okla St. Dzisiaj zmieniłem w ostatniej chwili i zonk.

Gonzaga zaraz epic faila zaliczy.

Edytowane przez Maciek9020

Bracket to świętość ;) Gonzagi nie widzialem bo mi internetu zabraklo akurat w crunch time a Oregon trafilem - wiedzialem, że sa underrated . Boję się o Michigan, ale jak przejdą drugą rundę to wg mnie daleko zajdą ( mam ich w final four ) i oczywiście Go Cal Bears !

Bracket to za bardzo mnie nie interesuje, po prostu lubię upsety jak każdy chyba i stwierdziłem tylko fakt :P

Ale nie, nie miałem ich, 15 minut przed deadline zmieniłem jednak na Marquette, wcześniej Davidson byli w sweet 16 :)

A Oregon przez 3 dni miałem upset nad Okla St. Dzisiaj zmieniłem w ostatniej chwili i zonk.

Gonzaga zaraz epic faila zaliczy.

to się Smart nagrał :(