Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy na ktorym kanale na cyforwym polsacie jest ten espn america? bo znalazlem espn , ale chyba to nie to samo?

Nie ma ...

Dzisiaj ostatni mecz w Big East między Gtown i Cuse ( beda grali ale nie jako rywale z tej samej konferencji ) i oczywiście Duke-UNC ...

Ciekawa sytuacja w Big East i Big Ten, jest co oglądać dzisiaj :)

@Kosi

Znasz jakieś stronki z dl meczy NCAA? Korzystam narazie tylko z rutracker i http://www.sport-video.org.ua/en.html i zastanawiam się czy gdzie indziej jest więcej uploadów...

Najwięcej jest na SSC. Plus są strony ze wszystkimi meczami Illinois, Michigan i UNC. Jak Cię interesuje odezwij się na PM.

EDIT:

Mamy dwóch Polaków w Big Dance !

Edytowane przez Kosi

Kosi

Mam pytanie do Ciebie jeśli pozwolisz. Z tego co widzę to Thunder pewnie będzie mieć ten pick od Raptors coś ok nr 10. Widzę że niektóre mocki ustawiają na tych pozycjach takich centrów jak Len czy nawet C.Zeller ( choć ma krótkie łapki przez co kiespko zbiera to jednak nie sądzę aby zsunął się aż tak nisko). Jak oceniasz takiego Lena w pryzmacie centrów obecnej NBA

oglądałem Lena 2 lub 3 razy w tym sezonie i mam pozytywne wrażenie co do gościa. Szczegolnie z Duke zagrał jak szaleniec ale ja jestem bardziej ciekawy Austina z Baylor - gosc ma 7-2 wzrostu i potrafi rzucić trójkę ...

btw. jedziemy z turniejami konferencji

http://www.cbssports.com/collegebasketball/schedules/conference-tournament

A propos Liberty - ciekawe kiedy ostatni raz zdarzyło się żeby w Big Dance grala druzyna ktora przegrala 20 meczów w sezonie :)

extra basketball at MSG !

CUSE!

btw. porazki Duke Michigan i Kentucky. Jak ci ostatni dostaną miejsce w turnieju np kosztem Baylor to nie będę ich ogladał... i tak pewnie przegrają w pierwszym lub drugim meczu.

Edytowane przez SkoczekS1

CyberGhost VPN podawalem w temacie League Pass'a - mozna sobie zmienic ip na amerykanskie - pierwszy miesiac za darmo

Pytanie za 100 punktów - Do jakiej konferencji przenosi się Memphis?

Kosi założysz grupę, tak jak rok temu?

Edytowane przez SkoczekS1

W sumie niedawno wziąłem się na NCAA, dlatego nie rozumiem paru rzeczy. Może ktoś powiedzieć o co chodzi teraz z tymi turniejami? Oglądałem Duke-Maryland i komentatorzy cały czas mówili, że dla Maryland to jest mecz o przetrwanie - czyli co? Duke tak czy inaczej będzie w March Madness? A jeżeli tak to w tym turnieju startują tylko dla prestiżu? I w ogóle to są już te turnieje, że przegrany odpada?

I jeszcze pytanie z innej beczki - dlaczego czasami po faulach bez piłki rzucają tylko jednego wolnego?

Teraz są turnieje konferencji, po tym będzie NCAA Tournament (64 drużyny), do którego kwalifikują się z automatu zwycięzcy konferencji (ok 30 drużyn), a reszta wybierana jest na podstawie bilansów, siły terminarzu itp.

Dlatego więc Maryland gra o przetrwanie, bo żeby zagrać w NCAA Tournament muszą raczej wygrać swoją konferencję.

Duke tak czy inaczej tam zagra, bo są TOP5 drużyną w kraju.

Faule 6-9 są promowane rzutami osobistymi 1+1 (jak trafisz pierwszy, rzucasz drugi. Jak nie to pech). 10 faul i następne to już 2 rzuty wolne.