Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

Przyglądałem się ostatnio faworytom do 1 w drafcie i wspolczuje ludziom ktorzy zadecyduja o wyborze:

Cody Zeller- Zajebisty zawodnik, cała gra Hoosiers opiera się o niego- zbiera podaje stawia zasłony punktuje ale jednak granie centra w nba z jego wingspanem to żart nawet w całym smallballu jaki mamy teraz

Ben McLemore- Kolejny elegancki prospect ale mimo wszystko redshirt w poprzednim sezonie nie ułatwia sprawy

Nerlens Noel- Cięzko powiedziec, niesamowity atletyzm ale potwornie surowy w ataku. A jednak od gracza wybranego tak wysoko wymaga sie solidnej produkcji po obu stronach parkietu.

Shabazz Muhammad- Poczatek sezonu okropny. Miałem wrazenie ze gdy ma piłke w rękach widzi tylko obręcz (Niekoniecznie jest to wada)

W niektorych mockach wysoko przewijaja sie jeszcze tacy ludzie jak Marcus Smart czy Anthony Bennett ale o 1 picku w ich kontekscie raczej nie ma tematu.

No to lipa. Zobaczymy jaka będzie diagnoza. Na draft prawie na pewno nie będzie gotowy. Pozostaje pytanie czy pomimo tego się zgłosi i czy znajdzie się kamikadze, który zaryzykuje i go weźmie w TOP 10. Być może ten blok, który Noel założył zanim się połamał kosztował go będzie miliony dolarów.

McLemore staje się w tym momencie pewniakiem do nr 1 w drafcie. Teraz wypada współczuć temu co będzie wybierał z dwójką.

tak się zastanawiam jakie sztaby medyczne mają zespoły NCAA w porównaniu do NBA i jaka bedzie różnica w rehab.

oby nie spiepszono tego gracza a z drugiej strony czy przy tak oczywistej kontuzji mozna się zgłosić do draftu?

raczej tak....choć skazujesz się na 10 numerków w dół lecz z drugiej strony wylądujesz w lepszej ekipie no i będąc w zawodowej koszykówce przechodzić rehab chyba jednak lepszy

z drugiej strony koszty leczenia pokrywa ubezpieczenie które jest inne w ncaa inne w NBA i nie wiem czy mozna te dwa systemy tak swobodnie wymieniać

pech ale i wielość opcji

Jakby ktoś nie widział:

[video=youtube;YFsUXzSYh9w]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YFsUXzSYh9w

Ale na tym słabo widać, macie jakieś lepsze zdjęcia?

Co do tej jedynki w drafcie to moim zdaniem nie można dawać jej jeszcze McLemore, wiele może się jeszcze wydarzyć, ktoś może wyskoczyć i zależy jaka drużyna będzie miała pierwszy wybór.

Przed połamaniem z 1 Noel.

Obecnie shabazz "leworęczny Kobe" muhammad.

Shabazz to cancer. Moje wcześniejsze spostrzeżenia potwierdzają się z każdym meczem. A do tego jeszcze reakcja na game-winnera kolegi w meczu z Washingtonem...

Co do tej jedynki w drafcie to moim zdaniem nie można dawać jej jeszcze McLemore, wiele może się jeszcze wydarzyć, ktoś może wyskoczyć i zależy jaka drużyna będzie miała pierwszy wybór.

Na dzień dzisiejszy McLemore jest 2 kroki przed innymi. Takie jest moje zdanie. Nic nie wskazuje na to, aby miało się to zmienić.

Jak już jesteśmy przy drafcie, mam pytanie o jednego gościa.

LeBryan Nash

Przystąpi? W niektórych mockach jest, w niektórych go nie ma.

Jak go oceniacie? Widziałem porównania do Artesta, ale na filmikach słabo można to wyłapać poza bardzo podobnym wyglądem.

Tak po prawdzie to to ujęcie może być trochę mylące bo nie widać jak daleko jest kolano od stopy(im dalej tym takie wygięcie jest bardziej nieszkodliwe). Niby go bolało, ale wcale się nie zdziwię jeśli to będzie jedynie skręcenie.

A do Livingstona dużo brakuje.

Ben McLemore- Kolejny elegancki prospect ale mimo wszystko redshirt w poprzednim sezonie nie ułatwia sprawy

A co ma redshirt rok wcześniej do draftu ?

McLemore staje się w tym momencie pewniakiem do nr 1 w drafcie. Teraz wypada współczuć temu co będzie wybierał z dwójką.

Nie ma faworyta w tym drafcie i choć McLemore jest w czołówce na pewno nie jest pewniakiem.

tak się zastanawiam jakie sztaby medyczne mają zespoły NCAA w porównaniu do NBA i jaka bedzie różnica w rehab.

Akurat w Kentucky sztab medyczny jest co najmniej na takim poziomie jak w NBA. Albo i lepszy. Kontakty Calipariego też powinni pomóc.

Jak już jesteśmy przy drafcie, mam pytanie o jednego gościa.

LeBryan Nash

Przystąpi? W niektórych mockach jest, w niektórych go nie ma.

Jak go oceniacie? Widziałem porównania do Artesta, ale na filmikach słabo można to wyłapać poza bardzo podobnym wyglądem.

Prawdopodobnie przystąpi, choć teraz to tylko gdybanie. Fizycznie i atletycznie kozak, i ma wszystko by być w defensywie drugim Artestem. Ma nawet zadatki na lepszego gracza ofensywnego. W tej chwil rzut raczej nie pewny, ale na koźle spisuje się nieźle.

EDIT:

Nerlens Noel is out for the year with a torn ACL.

A na temat draftu i Noela polecam poczytać Givony'ego - https://twitter.com/DraftExpress

Edytowane przez Kosi

Prawdopodobnie przystąpi, choć teraz to tylko gdybanie. Fizycznie i atletycznie kozak, i ma wszystko by być w defensywie drugim Artestem. Ma nawet zadatki na lepszego gracza ofensywnego. W tej chwil rzut raczej nie pewny, ale na koźle spisuje się nieźle.

EDIT:

Nerlens Noel is out for the year with a torn ACL.

A na temat draftu i Noela polecam poczytać Givony'ego - https://twitter.com/DraftExpress

Więc taki gracz, których lubię się szykuje z niego. Warto śledzić.

Co do Noela, szkoda. Na jego miejscu nie startowałbym w drafcie. Ciekawe jaki wpływ na numer wyboru miałaby ta kontuzja, gdyby przystąpił.

Nie ma faworyta w tym drafcie i choć McLemore jest w czołówce na pewno nie jest pewniakiem.

Ja akurat nie zgadzam się z tym co Givony napisał, czyli że kontuzja Noela nie zmienia jego notowań. Zmienia je na tyle, że nie zostanie jedynką. A jeśli nie on i nie McLemore to kto?

Zobaczymy kiedy DraftExpress wstawi na 1 miejsce McLemore. Nie sądzę, żeby Givony długo tam trzymał Noela. Chociaż z drugiej strony Muhammad spadł stamtąd przy ostatnim updacie, 2 miesiące temu McLemore był 17 (o dziwo krytykowane nbadraft.net miało go już wtedy w TOP3)...

W zasadzie w tym roku wszystko zależy od tego kto będzie miał tą jedynkę , przykladowo Bobki nawet gdyby Noel byl zdrowy , niewzieliby go w tym roku ... Jest tez taka mozliwosc ze z jedynką pójdzie jakiś zagraniczny gracz.

Ja jestem ciekaw czy Craft zglosi się bo napewno w tym roku bedzie w mockach w top 10