Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

Nie raczej nie czesto ktokolwiek w NCAA rzuca ponad 30 punktow - tu liczy się teamwork i praca dla kolegów z druzyny , ostatnia obejrzalem All Access z Kentucky i trener Calipari mowil że Anthony Davis mial 6 miejsce w druzynie jesli chodzi o ilosc oddanych rzutow a Kidd-Gilchrist 5 - takie liczby mowia same za siebie :)

Wczoraj sypneło niespodziankami Illinois ( wyglada na to że gdzies stracili impet ) Mizzou i wlasnie Kentucky ( chociaz tutaj to chyba najmniejsza o ile wogole niespodzianka )

btw. Elston Turner skonczyl z 40 punktami :)

Ben McLemore.

Ogląda go ktoś częściej i chciałby wyrzygać tu opinię swą?

Ze 4 mecze widziałem, wrażenie zrobił o wiele lepsze niż rok temu Beal(Ten to w ogóle mnie nie przekonywał aż do dziś)

Jak dla mnie przewaga na jego korzyść pod każdym względem.

Procenty nieporównywalnie lepsze(jak SG rzuca +50/+43/+87 to wiedz że coś się dzieje), kozioł, rzut po koźle, bieganie po zasłonach, penetracje, dynamika, atletyzm, obrona, intensity. Będą z niego ludzie.

Edytowane przez Maciek9020

Ze 4 mecze widziałem, wrażenie zrobił o wiele lepsze niż rok temu Beal(Ten to w ogóle mnie nie przekonywał aż do dziś)

Jak dla mnie przewaga na jego korzyść pod każdym względem.

Procenty nieporównywalnie lepsze(jak SG rzuca +50/+43/+87 to wiedz że coś się dzieje), kozioł, rzut po koźle, bieganie po zasłonach, penetracje, dynamika, atletyzm, obrona, intensity. Będą z niego ludzie.

A defensywa?

W defensywie obserowałem go tylko vs Baylor i wyglądał dobrze, przez cały mecz nie dopatrzyłem się żadnego błedu w przekazaniu, off ball całyczas miał wszystko pod kontrolą, również dobrze zastawiał dechę. Nie wiem jak on ball, bo akurat nikt z zespołu rywala nie podejmował walki 1on1. Na pickach dobrze sobie radził z zasłonami.

z dx: "Defensively, McLemore similarly shows excellent potential, with his quick feet, decent length, solid frame and ability to cover ground quickly. He is very elusive getting over the top of screens, and can stay in front of even the most athletic shooting guards he matches up with his strong lateral quickness. At the same time, McLemore is still figuring out how to maximize himself on this end of the floor consistently, which is a common problem with young players making the transition from high school to college basketball, especially those not known as fiery competitors. His positioning, awareness and focus leaves a bit to be desired at times, as it occasionally looks like he's only going at half speed and will get lost off the ball. With the tools he shows, though, there's little doubt that he has the ability to be a terrific option here, as long as he puts his mind to it."

Z tego co pamiętam NBA co roku w trakjcie draftu wystawia mocki z 8 różnych stron... Trzeba by było poszukać...

A poza tym : Ludzie Cody Zeller... WOW! Oglądnąłem chłopaka w paru meczach i już wiem dlaczego jest numer 1 wśród wysokich zawodników! Inteligentny i bardzo ruchliwy podkoszowy. Teraz tylko muszę oglądnąć Noel'a, Len'a, Austin'a i może Bennett'a i Mitchel'a.

[TABLE=class: old_style home_teaser]

[TR=class: even]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

A poza tym : Ludzie Cody Zeller... WOW! Oglądnąłem chłopaka w paru meczach i już wiem dlaczego jest numer 1 wśród wysokich zawodników! Inteligentny i bardzo ruchliwy podkoszowy.

A jest numerem 1? Z rączkami tyranozaura (7 footer z wingspanem 6-8!) ciężko mu będzie zrobić karierę w NBA. Na pewno nie jako center, bo z takim zasięgiem będzie grał jak zawodnik mający 6-8 - 6-9 wzrostu. Standing reach będzie podobny jak u brata, który niby jakoś sobie radzi, ale jak widać ma problemy ze skutecznością i zbiórkami. Rzeczywistość jest taka, że brakuje mu tych centymetrów po wyciągnięciu ręki w górę. Będzie ich też brakować Cody'emu.

A poza tym : Ludzie Cody Zeller... WOW! Oglądnąłem chłopaka w paru meczach i już wiem dlaczego jest numer 1 wśród wysokich zawodników!

Numer 1 wg kogo?

Ostatnio jak patrzyłem na espn to w "plebiscycie" na gracza roku w NCAA prowadził Plumlee, czyli podkoszowy...za nim był Burke i dopiero Zeller.

http://basketball.realgm.com/wiretap/225748/McLemore_Gaining_Momentum_As_GMs_Top_Pick

Edytowane przez Maciek9020

Hmmm... A gdzie się podziało podkoszowych... Miało być #1 wszystkich podkoszowych zawodników (czyli 4/5).

Plumlee może być wybrany najlepszym zawodnikiem NCAA, ale na bank nie zostanie wybrany w drafcie wyżej niż Zeller.

Co do gry Cody nadrabia wszystkie braki swoją motoryką i walką... Ale co prawda, to prawda... Zawsze mu zabraknie paru centymetrów by osiągnąć coś więcej... Może jako PF by mu się udało coś ugrać, ale zobaczymy jak sobie poradzi z mocną w tym sezonie Indianą. Później zastanowimy jak będzie musiał się zmienić by osiągnąć cokolwiek w NBA.

Oj dzieci, dzieci. Duke bez Ryana Kelly'ego i z kontuzjowanym Sethem Currym, a wy robicie z tego wielką sensacją, choć tak nie jest. Nawet bukmacherzy jakoś nie uważali tu Duke za wielkich faworytów - http://www.vegasinsider.com/college-basketball/odds/offshore/line-movement/duke-@-miami-florida.cfm/date/01-23-13/time/1900/

North Carolina też rok temu przegrała z Florida State 90:57 i jakoś w osiągnięciu dobrego wyniku im to nie przeszkodziło, więc powodów do paniki jakoś specjalnie nie ma. Wróci Kelly to i wróci dobra gra Duke, bo też jego rola w tegorocznym składzie jest strasznie istotna.

Poza tym Miami jest niedoceniane w tym sezonie, a jak wróci Reggie Johnson to w ogóle będą groźni.

Także jedynie co mnie zaskoczyło, to rozmiary zwycięstwa, a nie sama w sobie wygrana.