Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

@PH#1

Jak utrzyma taki poziom to pewnie w tym roku przystąpi do draftu. Na dx #13, na nbadraft.net #10 w mockach.

@Skoczek

Nie można było napisać po polsku 21? :D Jak widzę 9PM to z automatu przeliczam to na nasze ;)

Co do Smarta widziałem go 2 razy, z NC State i Gonzagą, czyli z najmocniejsyzmi dotąd rywalami. Akurat w obu wyglądał bardzo dobrze, spojrzałem jednak na staty z całego sezonu i procenty z gry ma fatalne. Kosi oglądałeś coś więcej? Z czego to wynika? Bo rzut wygląda ogólnie przyzwoicie, co zresztą widać po FT%.

Niemniej jednak ciekawy zawodnik, wielki, passing skills, court vision, defense. Przypomina mi troszkę Shumperta z lepszym kreowaniem partnerów.

Edytowane przez Maciek9020

Pomożecie nie idzie mi ściąganie meczów (pliki torrent ze strony http://www.sport-scene.net) w programie µTorrent w zakładce trackery jest komunikat : http://sport-scene.net:2710/df8bda08067109adc962125f8614ea2c/announce - „access denied,please dowland free or bonus torrents”. Co zrobić aby poszedł, z góry dzięki za odpowiedzi.

Skopałeś sobie ratio i zostałeś zdegradowany do leechera. Możesz do czasu poprawy ratio do 1.0 ściągać tylko torrenty z free leech.

Prawdopodobnie. A przynajmniej powinieneś.

Jeszcze mam coś obejrzeć ;)? A tak na poważnie to faktycznie wie, że ma partnerów, ale nie zmienia to faktu, że to oni kreują mu grę (lub robi to sam), ale nie działa to w drugą stronę. Jak już dostanie piłkę to rzadko się jej pozbywa. Na dzień dzisiejszy nie wiem czy na wyższym poziomie będzie umiał dzielić się piłką przy podwojeniach, czy będzie efektywny w pick'n'rollach itp...

Jeśli chodzi o obronę to w pełni podtrzymuję to co napisałem. Po obejrzeniu meczu ze Stanford mogę mu jeszcze co nieco dołożyć. Zdarza mu się kryć na radar. Nie pomaga partnerom wtedy kiedy mógłby to zrobić (8'8'' standing reach, atletyzm i 0 bloków w sezonie NCAA?). Do obrony często wraca ostatni, a w kontrach o dziwo jest pierwszy. Nie naciska zawodnika z piłką. Gdzieś czytałem, że jest w stanie bronić 1 on 1 i utrzymać się przed obrońcą - nie do końca się z tym zgodzę.

No i zalicza kolejny podobny mecz gdzie P/A/S/B ma 23/1/0/0. Niezbyt wszechstronny.

Smarta dzisiaj oglądałem również pierwszy raz i to co widziałem było lepsze niż w wykonaniu Muhammada.

A tak na poważnie to faktycznie wie, że ma partnerów, ale nie zmienia to faktu, że to oni kreują mu grę (lub robi to sam), ale nie działa to w drugą stronę. Jak już dostanie piłkę to rzadko się jej pozbywa. Na dzień dzisiejszy nie wiem czy na wyższym poziomie będzie umiał dzielić się piłką przy podwojeniach, czy będzie efektywny w pick'n'rollach itp...

A nie wziąłeś pod uwagę, że wynika to po prostu z założeń taktycznych drużyny? W pierwszej kolejności to koleś od zdobywania punktów i kończenia akcji zwłaszcza w ważnych momentach, jak choćby w linkowanym przez Ciebie meczu z Missouri w dogrywce trafił 7 z 9 punktów drużyny. Od kreowania są tam inni, jak Kyle Anderson czy Larry Drew. Poza tym nie wiem czy zauważyłeś, ale sporo gra też bez piłki, która trafia do niego, gdy ma oddać rzut. Problemów z dzieleniem się piłką w jego wykonaniu nie zauważyłem. I nie mówię, że powinien zostać wybrany z pierwszym numerem draftu, ale krytykowanie zawodnika, którego głównym zadaniem jest dawanie punktów drużynie, za to że wywiązuje się z tych wytycznych jest trochę dziwne.

Co do obrony się nie wypowiadam, bo na tyle mu się nie przyglądałem, by wydawać osądy.

ostatnio właśnie obejrzałem pare spotkań i Trey Burke przynajmniej z tego co widziałem jest przyjebanie dobry

Z waszych postów wynika, że prognozujecie go około 10 picku- czemu tak nisko? Kto waszym zdaniem ma taki wpływ na grę jak on? W sensie wiem, że teraz to się nie liczy za bardzo no ale gościu jest kozacki a jak są jacyś lepsi grajkowie to draft może nie będzie taki słaby.

ostatnio właśnie obejrzałem pare spotkań i Trey Burke przynajmniej z tego co widziałem jest przyjebanie dobry

Z waszych postów wynika, że prognozujecie go około 10 picku- czemu tak nisko? Kto waszym zdaniem ma taki wpływ na grę jak on? W sensie wiem, że teraz to się nie liczy za bardzo no ale gościu jest kozacki a jak są jacyś lepsi grajkowie to draft może nie będzie taki słaby.

top10 i to nie wszędzie na razie.....

najsmieszniejsze jest to że gościu gra z niezłymi nazwiskami w michigan...

na SF gra Glenn Robinson ( w mockach jest jeszcze wyżej i ocenia sie go jako mającego takze spory wpływ na dotychczasowe sukcesy) a ich kolegą jest Tim Hardaway jr.....

A nie wziąłeś pod uwagę, że wynika to po prostu z założeń taktycznych drużyny? W pierwszej kolejności to koleś od zdobywania punktów i kończenia akcji zwłaszcza w ważnych momentach (...)

Z drugiej strony założenia taktyczne mogą maksymalizować zalety zawodników i jakoś ta opcja wydaje mi się bardziej prawdopodobna. Jeśli byłoby inaczej to szkoda, że nie pozwalają zawodnikowi rozwijać umiejętności, bez których będzie wyłącznie strzelcem.

Trey Burke

6-0 (w butach) w top 10 nie zdarza się zbyt często. Statystycznie w ataku wypada niesamowicie, a jak tam jego obrona? Pewnie i tak sam go obejrzę, bo jestem ciekawy co to za zjawisko. Na razie dziwne jest, że te statystyki spowodowały, że w mockach z drugiej rundy przesunął się w okolice 20 miejsca i mimo iż dalej gra to samo to nie idzie do przodu. Przykładowo Bennetta dość szybko wywindowało mimo iż jest undersized.