Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

Co do tego kto jest najlepszy to ja bym poczekał, aż zaczną się mecze konferencyjne i powazne granie z mocniejszymi rywalami, bo narazie większość meczy rozgrywana jest przeciwko ogórkom.

Oprócz Bennetta oczywiście, bo wybierając sobie UNLV będzie grał z owymi ogórkami przez cały sezon, z paroma wyjątkami. Jego się zweryfikuje podczas MM, ale widzę, że warunki fizyczne to ma Millsapowskie z tym, że jest chudszy.

Paul odpala 7 trójek na mecz, niebywałe. Jakoś nie wierzę, że ktoś rzucający tyle 3s ma świetny decision making ;)

Wprawdzie skuteczność +40%, ale raczej nie utrzyma takiej efektywności przeciwko lepszym obronom.

Ciekawym grajkiem jest też Carter-Williams z Syracuse...6'6'' PG ze średnimi 12pkt, 11as, 5zb, 4steale.

Z tymi ogórkami to bym nie przesadzał - mają przed sobą jeszcze po dwa mecze z San Diego State i New Mexico (obie Top #25) oraz North Carolina. San Diego State mają przynajmniej trzech ciekawych graczy - Jamaala Franklina, Chase'a Tapleya i młodego Winstona Sheparda. Widziałem ich w meczu z UCLA - w końcu napakowanymi Mohammadem, Adamsem, Larrym Drew, braciami Wear czy Kylem Andersonem. Wygrali i na ogórki nie wyglądają.

Pierwsze dwie rundy NCAA Tournament to też zwykle "ogóry" - tylko napięcie i stres jest większy. Ale to i tak nei ma znaczenia, bo Morehead State z Fariedem i Temple z Allenem też jakoś nie tłukły wszystkim dookoła i w Tournament wiele sobie nie pograły. A zarówno Allen i Faried znaleźli swoje miejsce w NBA.

Cartera-Williamsa oglądałem z Arkansas - statystyki ma świetne, widać, po ruchach, że chłopak ma dryg, ale nie zawsze podejmuje najlepsze decyzje. Mógłby jeszcze sezon pograć w Syracuse. W tym sezonie zdecydowanie rządzą tam Triche z SOuherlandem. Ale z drugiej strony Waiters rok temu wszystkie mecze wszedł z ławy, a teraz całkiem nieźle sobie radzi jako starter w Cleveland.

Co do Paula - wyznacznikiem jego jakości nie są trójki. To naprawdę dojrzały gracz, który wie jak się zachować w wielu nieoczywistych dla innych młodszych kolegów sytuacjach. Lider pełną gębą.

A co do Bennetta - wybacz ale od Millsapa to one jest wyższy z 5 cm - jeden cal "przybędzie" mu od razu, jak trafi do NBA. :)

Edytowane przez leneas

Z tymi ogórkami to bym nie przesadzał - mają przed sobą jeszcze po dwa mecze z San Diego State i New Mexico (obie Top #25) oraz North Carolina.

Przecież napisałem, że poza wyjątkami.

Co do MM to też chodziło mi o to, że wtedy wszystkie kamery są skierowane na takich grajków i cały kraj ich ogląda, czego nie można powiedzieć o meczach konferencji Mountain West. Takie rzeczy tez mają znaczenie ;)

5cm wyższy od Sapa?? Optycznie chyba, przez róznice w sylwetkach. Poza tym Millsap na codzień gra w lidze, gdzie niemal każdy na jego pozycji jest od niego wyższy, Bennett na odwrót, więc można odnieść błędne wrażenie. Obaj są okolice 6'7''/6'8''.

Zresztą jak mówi się o warunkach ma się na myśli również wingspan i tutaj również bardzo zbliżone parametry, przynajmniej na tę chwilę, młodziak może się jeszcze wydłużyć.

Byłem przygotowany na zmiany, ale najbardziej chyba udogodnienia, jakie mają zawodnicy. Na przykład mogę iść na salę, kiedy mam ochotę, nawet w nocy, i rzucać do kosza, ile tylko zechcę. Mamy stały dostęp do obiektów. Specjalną kartą otwieram drzwi i wchodzę. Światła są zapalone, a specjalnej konstrukcji siatka zbiera piłki po rzucie i podaje nam, więc możemy ćwiczyć cały czas, nawet bez pomocy trenera czy kolegi.

I dlatego my nigdy w koszu nic znaczyć nie będziemy.

Zastanawia mnie jak można miec takie możliwośći, a mimo to nie potrafić rzucić do kosza z odległości kilku metrów. Później mamy w lidze Harklessów, czy innych Gilchristów, którzy wyglądają jakby trafianie do dziury było im obce. I jeszcze te koślawe jumpshoty.

Edytowane przez Maciek9020

Ciekawym grajkiem jest też Carter-Williams z Syracuse...6'6'' PG ze średnimi 12pkt, 11as, 5zb, 4steale.

Właśnie wlazłem do tego tematu ze względu na to nazwisko ktoś jakiś czas temu tweetnął że jest w nim coś z Hardawaya i moje pytanie do tych ogladajacych bardziej u niego coś z livingstona czy rzeczywiście z penny'ego oprócz tego że oczywiscie kazdy wysoki rozgrywajek co podaje gdzies tam kolo ksywki ph sie przewija...

ściągam póki co dwa mecze ale jak ktoś więcej oglądał to z chęcią poczytam...

Witam,

znacie jakieś strony skąd można ściągać mecze NCAA sezon 2012-13? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Może podzielisz się skąd ściągasz mecze? Bo na bt.davka.info mało coś NCAA w tym sezonie...

Właśnie wlazłem do tego tematu ze względu na to nazwisko ktoś jakiś czas temu tweetnął że jest w nim coś z Hardawaya i moje pytanie do tych ogladajacych bardziej u niego coś z livingstona czy rzeczywiście z penny'ego oprócz tego że oczywiscie kazdy wysoki rozgrywajek co podaje gdzies tam kolo ksywki ph sie przewija...

Jak dla mnie nic specjalnego - duży, ale raczej niezbyt silny, zwłaszcza na warunki nba. Dodatkowo w wieku 21 lat nie potrafi totalnie rzucać co jest dość duzym znakiem zapytania. Ale potenciał jest więc pewnie pójdzie wysoko.

Za to Burke po raz kolejny rozpierdolił, jak już będzie to robił w nba to pamiętajcie kto przewidział jego zajebistośc już rok temu :D

Pomożecie nie idzie mi ściąganie meczów (pliki torrent ze strony http://www.sport-scene.net) w programie µTorrent w zakładce trackery jest komunikat : http://sport-scene.net:2710/df8bda08067109adc962125f8614ea2c/announce - „access denied,please dowland free or bonus torrents”. Co zrobić aby poszedł, z góry dzięki za odpowiedzi.

PH#1 mam konto na tej stronie, ale mam problem bo nie mogę pobierać meczy. Wiesz może co się tam dzieje?

A Burke i Hardaway Jr. siekają przeciwników aż miło. Oglądałem mecz Michigan z WVU i chłopaki dali radę... Choć to i tak łagodnie mówiąc... Bo co można powiedzieć o nich jak zdobyli łącznie ponad 50 punktów na 80... Choć z drugiej strony WVU w tym sezonie nie zachwycają. Więc wygrana musiała być, a chłopaki popis dali.

ostatnio zaczeli wrzucać linki z NCAA na http://bt.davka.info/ . ZAczynaja sie mecze w konferencjach takze teraz powinno byc juz tylko łatwiej o torrenty

btw Zags nie zwalniaja tempa , ciekaw jestem ktore tym razem miejsce w rankingu będą mieli .

Edytowane przez SkoczekS1

PH#1 mam konto na tej stronie, ale mam problem bo nie mogę pobierać meczy. Wiesz może co się tam dzieje?

U mnie poszło ok chociaż rzadko z niej korzystam. Zawsze miałeś takie problemy czy jakoś ostatnio?

Właśnie lookam na Syracuse z Detroit.

Szybki skurwiel z tego Cartera-Williamsa.

[video=youtube;wrpL6zlJNzU]

Czy Shabazz już wie, że ma na boisku 4 partnerów? Nie wydaje mi się :). A brak zaangażowania w obronie aż razi. Jak zsumujemy jego asysty, przechwyty i bloki, zrobimy z tego per 36, to średnio na mecz wyjdzie nam... 1,62. Produkcja niegodna gracza z pozycji SG/SF, a już na pewno nie numeru 1 w drafcie.

Eee, dziwny ten Twój opis trochę - ja widziałem tutaj aktywnego, świetnie dysponowanego rzutowo gracza (10-19 z gry, 3-6 za 3, 4-5 z wolnych), który brał na siebie odpowiedzialność w kluczowych momentach (m.in. trójka na 1 min przed końcem dogrywki). Koleś miał 27 pkt.

A tak jeszcze a propos asyst to popatrz sobie na box score w Missouri Pressey 19 as (sic!), pozostali: 0,1,0,0,0,1,0,0 ;] Każdy musi znać swoje miejsce na boisku.

Gry w obronie na tym skrócie nie było widać, więc się nie wypowiem.

Poza tym: UCLA freshman Shabazz Muhammad has captured Oscar Robertson National Player of the Week honors for games ending the week of Sunday, Dec. 30, as announced by the U.S. Basketball Writers Association.

Czy Shabazz już wie, że ma na boisku 4 partnerów? Nie wydaje mi się :). A brak zaangażowania w obronie aż razi. Jak zsumujemy jego asysty, przechwyty i bloki, zrobimy z tego per 36, to średnio na mecz wyjdzie nam... 1,62. Produkcja niegodna gracza z pozycji SG/SF, a już na pewno nie numeru 1 w drafcie.

Widziałeś jakiś cały mecz UCLA?

A ja widzę spot-up shootera (w tej roli bardzo dobry), który nie ma umiejętności kreowania partnerów i ma taki sobie decision making (rzuty w pierwszych sekundach akcji + jeszcze kilka innych grzeszków). Ale co jest w stanie osiągnąć w NBA?

Widziałeś jakiś cały mecz UCLA?

Nie. Jak obejrzę to jest szansa, że zmienię zdanie? :)

Smarta obczaje pewnie bo grypsko męczy dalej i czasu sporo.

A MCW to całkiem spoko wygladał fakt ogladnąłem póki co jeden meczyk z DET ale tak jak pisałem szybki skurwiel, i na tle druzyny z Detroit wygladał jak więcej niz 6'6' nie chce mi sie sprawdzac ile poszczegolni gracze mieli wzrostu ale to to co lubie czyli wysoki wysoki rozgrywajek. Fajne te passy rozdawał sporo mu w nba takich nie przejdzie i ogolnie dziwilem sie ze przechodzily mu w tym meczu. Przydałby mu się chyba jednak większy instynkt do zdobywania punktów.

Ogólnie spotkanie marne cisza na sali niesamowita to już juniorskich meczach słyszałem głośniejsze dopingi... Syra kontorlowalo mecz od początku i nie jest to specjalnie mecz który cie do ncaa zachęci. Natomiast Cartera-Williamsa z przyjemnością jeszcze kiedyś obczaje.

Kiedy on celuje w draft wiadomo coś?