Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj gra kilka rozstawionych druzyn , nas przede wszystkim bedzie interesowal mecz Gonzagi ktora o 22:00 naszego czasu podejmie Południową Dakotę ,mecz transmitowany w jakiejś tam lokalnej telewizji takze stream powinien byc , miejmy nadzieje ze dobry ...

Pozatym final turnieju w Portoryko czyli NC State - Oklahoma St. o 0:30 naszego czasu , Baylor - St. John's o polnocy ,no i jeszcze final turnieju w Charlestone Murray St - Colorado ale to o 2:30 takze nie dam rady obejrzec .

Co do Shabazza to dobrze bo jutro wiadomo rozpoczyna się Legends Classic i UCLA bedzie go potrzebowala , szczegolnie w polfinale gdzie jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem to zagraja z Hoosiers.

d-fence - w NCAA mamy konferencje o takie: http://www.cbssports.com/collegebasketball/standings

na początku sezonu gra się z lokalnymi rywalami , zazyczaj jesli chodzi o mocne druzyny to grają one raczej z duo slabszymi ale mamy też turnieje tak zwane wczesno-sezonowe tutaj mozna sie z nimi zapoznac:

http://www.cbssports.com/collegebasketball/blog/eye-on-college-basketball/18787724/2012-13-comprehensive-early-season-events-list

i tutaj juz mecze są często dobre - ścierają się ze sobą drużyny często mocne i wyrównane ( wiem bardzo ogólnikowo ) .

Pozniej mamy mecze w ramach konferecji i jesli mówimy o czołowych konferencjach jak Big East lub Big 10 czy Big 12 to walka jest na noże aczkolwiek mistrzostwo konferencji i tak rozstrzyga się zawsze w turnieju konferencji ktory rozgrywany jest bodajże na samym początku Marca . March Madness chyba juz nie muszę tlumaczyc .

Dzisiaj kilka ciekawych meczów a co do wczoraj to ogladalem NC State i muszę powiedzieć że dali ciała popisowo...

• 2 tygodnie później...

Fajnie by było, ale oby nie trafił do jakieś nędznej organizacji. Poza tym w loteryjnych drużynach pozycja PG jest solidnie obsadzona. Do Kings go szkoda, w Hornets narazie Vasquez nie daje powodu , żeby go odstawić. Zostają chyba Magic, którzy mogliby się pozbyć Nelsona.

Ofensywnie Trey ma praktycznie wszystko, decision making, 3pt range, mid range game, obie ręce, court vision, passing skills...Poziom CP3 z Wake Forest.

W ogóle Michigan w tym roku mocne, na obwodzie maja 3 loteryjne talenty w postaci Burksa, Hardaway Jr i Robinsona.

Dzisiaj o 22 grają, jakiś stream powinien być.

Najlepsze jest to, że OKC w tym roku zgarnia pick od Raps jeśli będzie on 4-14 i wtedy szelejemy z kolejnym talenciorem ;) Aż tak słabi Raps nie są, żeby załapać się na TOP3(no chyba że im sie poszczęści w losowaniu), więc licze na coś w przedziale 5-10.

Edytowane przez Maciek9020

Tak szczerze mówiąc to ja bym go najbardziej widział w Indianie i Utah choć chyba i jedni i drudzy raczej nie załapią się do loterii. W takiej sytuacji dla Burksa lepiej byłoby gdyby poszedł dalej, koło 20 picka i wtedy móglby nawet dostać miejsce w s5(utah szczególnie). Choć dla mnie gość od razu wchodząc do ligi będzie dawał sporo ze względu na intangibles w postaci śiwtnej kontroli tempa a'la Paul co jest niedoceniane przez scoutów raczej a szalenie ważne dla ofensywy i rozegrania/rzutu, które juz teraz wyglądają bardzo dobrze. Szkoda, że trochę kuleje u niego obrona, ale jest szybki i dośc długi więc może da radę i po tej stronie.

W każdym bądź razie ja na chwilę obecną własnie najwięcej oglądam Michigan i liczę, że w tym roku zajdą bardzo wysoko. :]

A na miejscu OKC gdyby rzeczwyiście wyciągnęli top 5-10 to chyba bym to spakował z Lambem i Perrym za jakiegoś low-post scorera albo coś "na już". Choć wiem, że polityka organizacji jest nieco inna.

• 2 tygodnie później...

Oglądałem przedwczoraj UNLV - Anthony Bennett robi neisamowite wrażenie. Nbadraft.net w swoim mocku umieścił go na 15 miejsu przyszłorocznego draftu. Chłopak ma wszystko, czego można wymagać od silnego skrzydłowego -a to dopiero freshmen.

Co do Treya Burke'a - świetny gracz - we wspomnianym Mocku sklasyfikowali go najwyżej ze wszystkich PG - choć dało mu to zaledwie - 22 miejsce. Ale i tak uważam, że Brandon Paul wymiata.

Parę zdań na ten temat tutaj:

www.fastbreak.pl

Trey Burke jak na razie imo jest najlepszym graczem NCAA. Oczywiscie nie da mu to 1 miejsca w drafcie, ale warto to odnotować.

Mam pewne wątpliwości. Oglądałem dwa mecze Wolverines - z Arkansas i NC State - i przyznam Burke był rewelacyjny. Ale wciąż obstawiam Paula i Plumlee. Dla mnie Burke to teraz nr 3-4. A co do asyst - trzeba przyznać, że ma komu podawać. :)

Co do tego kto jest najlepszy to ja bym poczekał, aż zaczną się mecze konferencyjne i powazne granie z mocniejszymi rywalami, bo narazie większość meczy rozgrywana jest przeciwko ogórkom.

Oprócz Bennetta oczywiście, bo wybierając sobie UNLV będzie grał z owymi ogórkami przez cały sezon, z paroma wyjątkami. Jego się zweryfikuje podczas MM, ale widzę, że warunki fizyczne to ma Millsapowskie z tym, że jest chudszy.

Paul odpala 7 trójek na mecz, niebywałe. Jakoś nie wierzę, że ktoś rzucający tyle 3s ma świetny decision making ;)

Wprawdzie skuteczność +40%, ale raczej nie utrzyma takiej efektywności przeciwko lepszym obronom.

Ciekawym grajkiem jest też Carter-Williams z Syracuse...6'6'' PG ze średnimi 12pkt, 11as, 5zb, 4steale.