Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

kolejni prospekci dołączają do draftu: Lamb, Robinson, PJ3 i czekamy właściwie jeszcze na graczy Kentucky i Beala, ale kilka ciekawych nazwisk wraca na uczelnię:

Quincy Miller, Christian Watford, Mason Plumlee i jak się spodziewano Cody Zeller.

Indiana chyba zostaje w tym składzie co w tym roku, więc mogą być bardzo mocni.

tak - szczegolnie że dojdzie im dwoch freshmanów z top 50 ESPN - moim zdaniem top 5 team na początku sezonu . Kentucky jak zwykle zgarnia najlepsze prospecty ale taki "dream team" jak w tym roku im sie nie powtórzy. Arizona co juz bylo wiadomo wczesniej bardzo dobra rekrutacja i beda sie liczyc ale plany w Pac-12 moze im pokrzyzowac UCLA ktore niespodziewanie ( przynajmniej jak dla mnie ) pozyskało Mohammeda .

Shabazz chce być samcem alfa po prostu, a w Kentucky to wiadomo - cała s5 silna i wyrównana.

Tar Heels zrekrutowali kilka nazwisk z top100, ale raczej nie będzie to znowu tak silna ekipa. Dziwię się, że nie udało im się sięgnąć po nikogo z top10.

Duke też średnio, ale oni tracą tylko Riversa. Zobaczymy gdzie wyląduą Bennet, Jefferson i Parker.

Arizona zajebiste duo podkoszowe będzie miała. Tarczewski 7'0'' i Jerret 6'10''. Jak na warunki NCAA to powinni dominować pod koszem.

Edytowane przez theo001

Busta? Ale o czym mówisz? Że nie sprawdzi się w NCAA? Czy może myślisz, że on jest one-and-done ?

nie za szybko na takie opinie?

właśnie sobie uzmysłowiłem,ze mimo że interesuję się NCAA ( przede wszystkim jako kontekst draftów NBA i produkcji graczy ) calkowicie nie zajmuję się kwestią rekutacji "draftu" uczelnianego z poziomu HS.

prosba do najaktywniejszych czy czasem nie chcecie ciut tematu rozszerzyć i podlinkować mż to skusi nas forumowiczów do rozwinięcia wiedzy?

uważam że warto więc jak macie czas i chęć będę zobowiązany....

jeżeli coś pisałeś o rekrutacjach lub są fajne zestawienia to poproszę! na razie sobie chadzam po espn i po przejrzeniu setki prospectów ja sobie na następne lata wybrałem do oglądania nie topowych Noela Kaleba czu Moha ale podpisanego w Texas - może future true center [h=1]Camerona Ridley'a[/h]

dzisiaj ignazz możesz sam sobie wyrobić opinie nt wielu graczy, bo o 1 najlepsi zagrają w Jordan Brand Classic. Oby tylko stream jakiś był.

składy:

JBC - EAST:

Kyle Anderson (UCLA) Kris Dunn (Providence) Jerami Grant (Syracuse) Gary Harris (Michigan State) Brice Johnson (North Carolina) Nerlens Noel (Kentucky) Ricardo Ledo (Providence) Tony Parker (undecided) Rodney Purvis (N.C. State) Kaleb Tarczewski (Arizona) J.P. Tokoto (North Carolina)

JBC - WEST: Steven Adams (Pittsburgh) Brandon Ashley (Arizona) Isaiah Austin (Baylor)

Anthony Bennett (undecided) Archie Goodwin (Kentucky) Danuel House (Houston) Grant Jerrett (Arizona) Shabazz Muhammad (UCLA) Marcus Paige (North Carolina) Alex Poythress (Kentucky) Rasheed Sulaimon (Duke)

Na Wschodzie Noel i Tarczewski, ale Zachód wydaje się mocniejszy: Shabazz, Jackett, Adams, Bennett, Goodwin..

apropo Shabazza :

"Shabazz Muhammad to UCLA. Three stripes and Kentucky's out!" -- ESPN's Fran Fraschilla

"Adidas, um I mean UCLA, wins the Shabazz Muhammad Sweepstakes. Shabazz stayed loyal to adidas entire way." -- CBSSports.com's Jeff Goodman

Nie chcialo mi sie czytac calego tego artykulu ale wynika z niego że prawdopodobnie Adidas maczal palce w tym zeby Shabazz wybral słoneczną Kalifornię

Edytowane przez SkoczekS1

http://lukaszceglinski.blox.pl/2012/04/Karnowski-w-Legionowie-czyli-rekord-w-Arenie.html

k**** pod nosem Karnowski grał mecz życia, na trybunach sztab z Gonzagi, a ja 200 m dalej grałem w tym czasie mecz w "6" :D

tak myślę, że Prokom to nie byłby głupi pomysł, gdyby wyjebali Łapetę np. i Karnowski jako drugi C.

Tak jak Ponitka przeszedł do Prokomu i na 6 czy 7 meczy zagrał 3 ze średnią 12 minut i 3 punktów.Nie gra kontuzjowany podstawowy sg zamojski a mimo to , wszystkie minuty grają 30-latkowie Seweryn i Kuebler.Nie wiem czy Prokom jest gotowy dawać +20 minut Karnowskiemu i Ponitce w Eurolidze jak w obecnej sytuacji Mateusz gra takie gówniane minuty.Za chwile PO i nie zapowiada się by Ponitka grał coraz więcej.Szkoda ich na ławe u Adamka w Prokomie.

Najwazniejsze ze zadeklarowal sie ze chce studiowac i grac w Stanach. Teraz mysle że juz z gorki bo jak dla mnie najwiekszym przeciwnikiem mlodych zdolnych polskich graczy sa oni sami ... Gonzaga to bardzo dobry uniwerek i jesli sie tam znajdzie napewno nauczy sie wiecej niz w Europie...

Tak jak Ponitka przeszedł do Prokomu i na 6 czy 7 meczy zagrał 3 ze średnią 12 minut i 3 punktów.Nie gra kontuzjowany podstawowy sg zamojski a mimo to , wszystkie minuty grają 30-latkowie Seweryn i Kuebler.Nie wiem czy Prokom jest gotowy dawać +20 minut Karnowskiemu i Ponitce w Eurolidze jak w obecnej sytuacji Mateusz gra takie gówniane minuty.Za chwile PO i nie zapowiada się by Ponitka grał coraz więcej.Szkoda ich na ławe u Adamka w Prokomie.

poczekajmy do nowego sezonu. Adamek mówi, że chce spokojnie wprowadzać Mateusza do zespołu. Też mnie to trochę wkurwia, ale chyba nikt nie wątpi, że Ponitka przegrywa rywalizację z Sewerynem?:D APG musi i chce odkąd jest Jeklin, mieć Polaków w składzie, a Ponitka to już na dziś czołowy polski sg, więc nie widzę opcji, żeby nie był ważnym zawodnikiem od nowego sezonu ;)