Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem najpierw jak slyszalwm 6-10 90kg i numer jeden draftu to sie smialem ze go w lidze rozjada

potem go troche obczailem i dochodze do wniosku ze nigdy nie widzialem kogos takiego jak Davis

to co mnie zawsze wkurwia w tweenerach to nie to ze oni nie maja pozycji tylko to ze nie nadaja sie do obrony nikogo bo albo za lekki albo za wolny

ale ten k**** antoni dejwis jest Mutombo pod koszem a jak widzialem jego motoryke to na obwodzie zamiata

ratuje go troche krotsza trojka ale ten gosc to bedzie pomieszanie garnetta mutombo i nie wiem jesscze kogo

a z drugiej strony gosc wazy 95 kilo i jak dlugo ogladam kosza to nie przypominam sobie by byl w historii nba tego typu szczudlo

prince czy reggie swoja droga ale ten swoja

przejebany koles

Zapumpfakeuja go na śmierć ...

Trochę meczy UK widziałem i nie przypominam sobie, że nabrał się na jakiś pumpfake. Zresztą polecam zwrócić uwagę na jego zachowanie pod samym kosze i instynktowne podnoszenie obu rąk wysoko do góry. To nie przypadek, że przy swojej sporej liczbie bloków i przechwytów notuje tak mało fauli.

Taaa, też to widziałem i podobało mi się. Zastanawiam się tylko jak to się przełoży na NBA,

Gdzie wszystko jest szybsze, większe i skoczniejsze a do tego lepiej pumpfakeuje.

Dlatego pytam bo za mało widziałem. Wyglądał na inteligentnego chłopaka, powinien sobie poradzić.

Chyba że trafi do Wizz ...

Jak trafi do Bobcats to będzie tworzył ciekawy młody duet pod koszowy z Biyombo. Do tego Kemba na PG i maja fundamenty żeby zbudować mocny zespół, ale znając ich to i tak to zepsują. Bardzo mi się podobała gra Bismacka jak go oglądałem w Nike Hoopsie 2011, mam nadzieje że się dobrze rozwinie w lidze. Co do Davisa podoba mi się jego gra w obronie, chociaż czasem sprawia wrażenie jakby się mógł o własne nogi potknąć. Co do bobcats mogli by wziąć także w drugiej turze kolejnego zawodnika z UK, Darius Millera który powinien się dochować do drugiej rundy.

no defensywnie to może być z miejsca czołowy duet ligi, a na pewno najlepszy pod względem bloków.

z Kemby to ja nie wiem czy będzie coś poważniejszego.. Takim liderem w nie-playoffowym teamie albo na pograniczu ósemki na niekonkurencyjnym wschodzie to pewnie będzie, jak taki Brandon Jennings, ale wątpię, żeby można na nim budować coś z większymi celami niż awans do po.

Edytowane przez theo001

Jak B-cats dostaną 1 pick(na co nie zasługują) to na 100% Bijombo poleci. Nie to żebym go nie lubił bo wg mnie będzie za niedługi drugim po Kyriu graczem tego draftu, ale... Davis to Davis.

Zresztą NO na sto pro dostanie Davisa bo Stern nie może nadal sprzedać klubu a kombinacja on + Gordon/Okafor + te młode dupki których mają + pick od Minny, okolice 10 picka(Henson?Perry?) tworzy ładny trzonik i już atrakcyjną drużynę

Może źle się wypowiedziałem co do Walkera. Nie mam na myśli że on będzie super starem, tylko dość dobrym rozgrywającym - takim na poziomie top15 rozgrywających w lidze. Jest dość młody i mogą go ukształtować pod Davisa przyszłościowo, który jeśli będzie się rozwijał dalej w takim tępię powinien być all-starem. Przecież on jeszcze na początku sezonu był dużo słabszy w offensywie niż obecnie, ostatnio oglądałem mecz w final four z Louisville i Davis ładnie się prezentował - parę ładnych post-up moves itp.

EDIT:

Co do Hornetsów to zgadzam się, także uważam że bardziej zasługują na tego 1 picka, ale Bobcatsy mają najgorszy bilans więc największe teoretyczne szanse na dzień dzisiejszy.

Jak B-cats dostaną 1 pick(na co nie zasługują) to na 100% Bijombo poleci. Nie to żebym go nie lubił bo wg mnie będzie za niedługi drugim po Kyriu graczem tego draftu, ale... Davis to Davis.

Zresztą NO na sto pro dostanie Davisa bo Stern nie może nadal sprzedać klubu a kombinacja on + Gordon/Okafor + te młode dupki których mają + pick od Minny, okolice 10 picka(Henson?Perry?) tworzy ładny trzonik i już atrakcyjną drużynę

Wiesz cos jeszcze na 100 procent?

Może źle się wypowiedziałem co do Walkera. Nie mam na myśli że on będzie super starem, tylko dość dobrym rozgrywającym - takim na poziomie top15 rozgrywających w lidze. Jest dość młody i mogą go ukształtować pod Davisa przyszłościowo, który jeśli będzie się rozwijał dalej w takim tępię powinien być all-starem. Przecież on jeszcze na początku sezonu był dużo słabszy w offensywie niż obecnie, ostatnio oglądałem mecz w final four z Louisville i Davis ładnie się prezentował - parę ładnych post-up moves itp.

EDIT:

Co do Hornetsów to zgadzam się, także uważam że bardziej zasługują na tego 1 picka, ale Bobcatsy mają najgorszy bilans więc największe teoretyczne szanse na dzień dzisiejszy.

tak tylko problemem może być mentalność Kemby, który musi liderować, być gwiazdą.. Przynajmniej taki był w akademickiej, a to nie jest coś co da się ot tak zmienić. I właśnie jako lidera silnego zespołu, na pewno go nie widzę.

Z postmoves Davisa to nie przesadzajmy. Zwykle wykorzystanie przewagi fizycznej i rzut nad niższym rywalem. W NCAA to na porządku dziennym, w NBA już w takiej sytuacji dostaniesz soczystą czapkę, jeśli jakoś nie zmylisz rywala.

I pytanie mam także do was: co to znaczy "zasłużyć" na 1 pick? Ładnie przegrywając? Udając, że się stara, ale dając dupy, żeby być jak najwyżej w loterii? Dlaczego Hornets zasługują, a Bobcats nie zasługują?